Vsetín – Benátky n/J 5:1 (kon.) | Motor ČB – Kladno 3:0 (kon.) | Frýdek-M. – Třebíč 1:4 (kon.)
Kadaň – Ústí n/L 4:2 (kon.) | Prostějov – K. Vary 4:2 (kon.) | Havířov – Přerov 4:5 (kon.)
Slavia – Litoměřice 3:0 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Rytíři Kladno
Středa 22.11.2017, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítejte při sledování online přenosu z utkání 25. kola WSM ligy. V souboji dvou celků z čela tabulky přivítá českobudějovický Motor kladenské Rytíře. Šlágr má své úvodní buly na plánu v 17.30 v Budvar aréně.
     
    Rytíři Kladno

    Klub Jaromíra Jágra už několik sezon bojuje o návrat mezi tuzemskou hokejovou elitu. V posledních třech sezonách však Středočeši přes play off nedošli ani do baráže. To chtějí svěřenci Miloslava Hořavy a Pavla Patery v probíhajícím ročníku změnit. Kladenští se zatím drží v popředí WSM ligy, po čtyřiadvaceti zápasech mají na svém kontě 45 bodů a jsou třetí, když na druhý Motor ztrácí bod a na vedoucí Karlovy Vary body čtyři. Aktuálně však Rytíři dvakrát za sebou padli, nejprve na Slavii a naposledy doma nečekaně s Havířovem. V brance se mužstvo opírá o zkušené Kopřivu či Cikánka, osobností defenzivy je Petr Hořava. V ofenzivě nejčastěji zlobí Jan Kloz, Matěj Pekr či David Tůma.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Jihočeši už se rovněž několik let snaží vrátit do Českých Budějovic extraligovou licenci, o kterou nepřišli sportovní cestou. Z posledních tří let byl Motor dvakrát v baráži, ani jednou však neuspěl. V aktuální sezoně má cíl stejný – baráž a následný postup. V klubu dali hodně prostoru trenéru Antonínu Stavjaňovi, jenž plnil de facto i roli sportovního manažera. Ke konci první čtvrtiny však Stavjaňa skončil a na jeho místo přišel Marián Jelínek. Kabinou se opět prohnal pořádný vítr a Jihočeši se trošku zvedli. V tabulce jsou aktuálně po poslední výhře v Karlových Varech na druhé příčce, o bod před Kladnem a o tři za Energií. Hlavní hvězdou mužstva je šikovný útočník Václav Nedorost, v obraně patří mezi pilíře kapitán Zdeněk Kutlák či Filip Novák. V brance za jedničku platí Petr Kváča.
     
    Vzájemné zápasy:

    Hodně vyrovnané bývají duely Motoru s Kladnem. Povětšinou vítězí domácí týmy, mírně navrch mají Jihočeši. První měření sil v této sezony ovládli Rytíři na vlastním stadionu 4:2. Takřka na den přesně před dvěma lety spolu oba celky sehrály památnou bitvu, kterou Českobudějovičtí ovládli málovídaným skóre 9:7.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Kutlák (C), Kučný, Fillman, F. Novák (A), Pavlin, Vráblík – M. Bárta, Vampola, Nedorost (A) – L. Květoň, Rob, Jonák – Prokeš, Vlček, Heřman – Toman, Pajič, Galamboš.

    Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich, Kehar, Štindl, P. Hořava (A), Repe – J. Strnad, R. Přikryl, Lorraine – J. Kloz, Machač, D. Tůma (C) – Redlich, Svedlund, Kubík – Zikmund, T. Kaut, Bláha.

    Rozhodčí: Wagner, Vokral – Hejl, Kreuzer.
     
    Budvar aréna se pomalu plní, za pár minut začne dnešní hokejový šlágr.
     
    Kvarteto rozhodčích už je na ledě, brzy jej doplní i oba týmy.
     
    Za minutu začínáme, všichni aktéři už jsou na svých místech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Aktivně začali hosté, avšak z jejich prvního útoku nebylo nic nebezpečného.
     
    01:08
    Rychlý nástup Rytířů skončil zakázaným uvolněním domácího celku.
     
    01:41
    Poprvé se v útočném pásmu prezentoval i ČEZ Motor, ale sraženou střelu od modré si snadno pohlídal brankář Cikánek.
     
    02:49
    Hodně nedůrazní byli nyní domácí obránci, kteří dovolili nebezpečnou dorážku Štěpánu Bláhovi. Kladenský forvard však poslal kotouč do míst, kde to čekal Petr Kváča.
     
    03:55
    První minuty utkání patří Středočechům, kteří těží z ofenzivního nástupu. Do vážné příležitosti se však zatím nedostali.
     
    05:02
    Opět v akci domácí muž s maskou. Petr Kváča musel zasahovat proti jedovaté ráně Adama Kubíka, jenž střelu schoval za obránce. Kváča si ale poradil.
     
    05:42
    Motoru zatím vázne rozehrávka. Jelínkův tým se těžko dostává přes střední pásmo.
     
    06:16
    Kometou posledních dní v Českých Budějovicích je Matěj Toman. Šestnáctiletý forvard a mládežnických reprezentant v posledním domácím utkání dvakrát skóroval proti Ústí nad Labem a přepsal tím i klubové rekordy. Toman se jeví ve velmi dobrém světle a na ledě je i dnes vidět.
     
    06:40
    Hostující Patrik Machač předvedl slušnou míchačku, Vráblík s problémy jeho nájezd ubránil. Machač se i tak dostal ke střele bekhendem, tu Kváča betonem posunul do rohu kluziště.
     
    07:53
    Desítky vteřin se hrálo v obranném pásmu Motoru. Nápor Kladna vyvrcholil střelou Tomáše Redlicha, kterou ale Kváča bez větších obtíží zkrotil.
     
    08:31
    Jihočeši prozatím nestačí soupeři hlavně v rychlosti. Zdá se jakoby byli Rytíři všude o krok dřív.
     
    09:13
    Na skóre to však zatím znát není a bezbrankový stav platí po trošku krkolomné akce Motoru, kterou táhl Vlček, našel Tomana. Ten si těžký pas zpracoval a vypálil. Cikánek však připraven.
     
    09:53
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Milimetrově přesné zakončení úniku domácích a Motor vede 1:0! Rok Pajič vystihl rozehrávku soupeře, poslal PETERA GALAMBOŠE do úniku. Slovenský urostlý centr udělal bekhendovou kličku, trefil břevno a kotouč se od zad Cikánka odrazil za brankovou čáru. Asistence: Rok Pajič.
     
    10:33
    Uvidíme, co první branka s obrazem utkání udělá. Zatím opatrný duel dostává nyní nový rozměr.
     
    11:09
    Petr Vampola (CEB ) – 2 minuty za zdržování hry. Českobudějovický centr při zakládání útoku obloučkem poslal puk mimo hrací plochu a nabízí soupeři první přesilovku zápasu.
     
    11:25
    Před Kváčou bylo po nahození hodně živo a sudí asi bude i vylučovat za vzájemnou potyčku.
     
    11:25
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Heřman – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Strnad – 2 min., hrubost).
     
    11:54
    Pokračujeme tedy 5 na 4.
     
    12:01
    Linus Svedlund byl sám před Kváčou, ale zblízka domácího brankáře neprostřelil.
     
    12:01
    Svedlund však dohrál brankáře Kváču a poslal jej na led. Sudí signalizoval vyloučení pro kladenského forvarda, ale celou situaci šel ještě dořešit Filip Vlček, který to Svedlundovi vrátil. Za katr tak míří oba a Kladno pokračuje v klasické přesilovce.
     
    13:09
    Domácí se ubránili, Vampola je na ledě a hraje se v pěti na obou stranách.
     
    13:40
    V duelu tradičních rivalů a soupeřů v boji o postup do extraligy bylo vcelku zřejmé, že nebudou chybět emoce. To se zatím bezezbytku potvrzuje a sledujeme atraktivní podívanou.
     
    13:59
    Štichovo nahození od modré čáry se otřelo o boční síť, Kváča vůbec nic neviděl.
     
    14:36
    Dvakrát v krátkém časovém sledu pálil z dobré pozice Ladislav Zikmund, českobudějovický brankář si připsal dva jisté a důležité zákroky.
     
    15:46
    Poprvé se v utkání výrazněji prezentovala domácí hvězda Václav Nedorost a hned z toho bylo nebezpečí. Pajičovi chyběl kousíček, aby zakončoval v ideální pozici.
     
    16:09
    Opět vystrčila Jelínkova parta drápky a přímočará akce po zásluze sklízí aplaus diváků. Pajič předal kotouč Heřmanovi, který se prosmýkl kolem obránce, ale Cikánka z mezikruží neprostřelil.
     
    17:43
    Slovinský centr domácích Rok Pajič je dnes při chuti. Teď nabral rychlost už v obranné třetině, dostal se k zakončení, ale z úhlu branku soupeře minul.
     
    18:49
    Po výjezdu Lukáše Květoně zpoza branky zůstal kotouč chvilku osamocený v brankovišti. Nejblíže k němu však měla kladenská hokejka, který jej plácla co nejdál pryč.
     
    19:29
    Poslední půlminuta úvodní třetiny. Vhazovat se bude ve středním pásmu a Motor se bude snažit hlavně udržet jednobrankový náskok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina patří minulosti. Motor po ní vede 1:0, když se dá říci, že domácí vytěžili z minima maximum. Hlavně prvních patnáct minut bylo v režii Rytířů, kteří však udělali jednu chybu v rozehrávce a Galamboš je z úniku potrestal. Kladenští sice měli tlak, ale vyložených příležitosti si moc nevytvořili. Uvidíme, co nabídne zbytek utkání. Druhá třetina začne v 18:23.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 7:13
    Střely mimo: 1:7
    Zblokované střely: 3:1
    Hity: 0:0
    Vhazování: 7/20 – 13/20
     
    Hokejisté jsou zpět na ledové ploše, od startu prostřední periody už nás dělí jen desítky vteřin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Stejně jako v první třetině začali hokejisté Kladna hodně aktivně a drží se v útočném pásmu.
     
    21:30
    Chvíli se u branky soupeře ohřáli i domácí, ale byli to opět Kladenští, kteří se řítili vpřed. Tentokrát je však zastavil ofsajd.
     
    21:43
    Martin Heřman (CEB) – 2 minuty za hákování. Další přesilovka hostů.
     
    22:20
    Rytíři však nezačali početní výhodu ideálně a Motor se dvakrát osvobodil.
     
    22:44
    Další úspěšný výhoz přes všechny čáry, tentokrát autorem Radek Prokeš.
     
    23:29
    Nebezpečná Kubíkova teč před Kváčou gólová nebyla, protože branku Českých Budějovic o nějaký ten decimetr přelétla.
     
    23:43
    Motor je kompletní a zvládl i druhé oslabení. Tentokrát Středočeši moc nebezpeční nebyli.
     
    24:19
    Po vhazování se hosté dostali do stoprocentní příležitosti, která však neskončila vyrovnáním! Kubík z rohu kluziště našel před brankou osamoceného Zikmunda, který ale Kváču neprostřelil.
     
    25:07
    Kladenský Jakub Strnad se dostával za domácí obranu, ale vzrušení je zbytečné. Píská se totiž ofsajd.
     
    25:35
    Tým Mariana Jelínka je pod tlakem, proto se znovu osvobozuje jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    25:58
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Kriminální chyba Matyáše Zelingra nabízí Motoru dvoubrankové vedení. Kladenský bek křížnou přihrávkou přes vlastní obranné pásmo namazal Václavu Nedorostovi, který se řítil s MICHALEM BÁRTOU sám na branku. Ostřílený borec se zkušenostmi z KHL se zachoval jako chladnokrevný zabiják, nezištně připravil snadnou pozici pro Bártu, který nezaváhal. Asistence: Václav Nedorost.
     
    27:16
    Mohlo to být klasické nedáš – dostaneš, ale nakonec to bylo nedáš – nedáš. Kladenští byli blízko snížení, kotouč po Svedlundově obkroužení branky letěl nebezpečně brankovištěm, ale hosté se gólu nedočkali. A tak Motor vyrazil do přečíslení tři na jednoho, Fillmannova přihrávka však byla o kousíček delší, a tak na ni jeho spoluhráč nedosáhl.
     
    27:49
    Sledujeme opravdu velice kvalitní hokejovou podívanou. Oba celky potvrzují, že patří ke špičce soutěže. Dnešní duel je právem nazývaný šlágrem, protože úroveň utkání převyšuje WSM ligu.
     
    28:57
    Glanc zápasu dodává a i perfektní atmosféra v českobudějovické Budvar aréně. Ta byla v posledních dvou zápasech se Vsetínem a Ústí nad Labem vyprodaná a i dnes to vypadá, že v hale nezůstane jediné volné místečko. Českobudějovičtí fanoušci jsou právem považování mezi nejlepší v celé republice.
     
    30:09
    Jihočeši jako by vyčkávali na soupeře. S dvoubrankovým náskokem si to mohou tak trochu dovolit, ale nesmí být jejich obrana příliš pasivní.
     
    30:36
    Jako třeba nyní, kdy dostal Kloz hodně prostoru na levém křídle, ale jeho rána si jen tak potykala s Kváčovo vyrážečkou.
     
    31:04
    Milimetry scházely Juriji Repemu, aby jeho střela měla význam. Kladenský bek stihl kotouč těsně za modrou čarou, proto jeho následná rána spadá do kategorie bezpředmětných.
     
    31:47
    Roman Přikryl (KLA) – 2 minuty za faul loktem. Kladenský forvard zvedl ruce hodně vysoko při bránění Galamboše, Motor si poprvé dnes vyzkouší přesilovou hru.
     
    32:45
    Celou minutu domácím trvalo, než se dokázali zformovat do přesilovkového obrazce.
     
    33:00
    Když se jim to povedlo, tak dvakrát vyslal pořádnou petardu od modré čáry Michal Bárta. Brankář hostů Cikánek měl štěstí, že nemusel zasahovat, jinak by si tyto rána pamatoval jistě ještě i zítra.
     
    33:40
    Opět přišlo nebezpečí od modré, Vráblíkův pokus švihem skončil těsně mimo.
     
    33:54
    Hosté už jsou kompletní, hra je přerušena, jelikož se kotouč ocitl v ochranné síti. Dáme si komerční přestávku.
     
    34:27
    Během pár vteřin si připsal Petr Kváča dva poměrně snadné zákroky. Domácí brankář se zjevně dostal do dobré pohody a v brance působí jistým dojmem.
     
    35:38
    Třebaže se hraje o něco častěji na polovině domácích, tak Rytíři se nedokáží dostat do šancí. Motor brání důrazně, pozorně, rychle přistupuje k hráčům a Kladenští se nemohou dostat do vyložených příležitostí.
     
    37:08
    Teď naopak zamkli Jihočeši svého soka v obranném pásmu. Kladenští to měli daleko na střídačku, takže trošku tahali nohy, ale horké chvilky zvládli.
     
    38:12
    Filip Novák (CEB) – 2 minuty za krosček. Kladenští mají možnost před druhou sirénou korigovat skóre, což by jim pomohlo jako sůl.
     
    38:26
    Johan Lorraine autorem doposud poslední střely na branku. Kváča ale jeho úmysl dlouho dopředu znal, povyjel si a ukryl puk v lapačce.
     
    38:46
    Teď už to měl gólman draftovaný Coloradem složitější, když tečovaná přihrávka propadla na brankoviště ke Keharovi. Kváča však ožehavou situaci ustál.
     
    39:19
    V posledním utkání v Karlových Varech rozhodli Jihočeši dvěma góly v oslabení. Teď lačnili po dalším, leč Vampolův pokus byl zblokován do ochranné sítě.
     
    39:51
    Ofsajd zastavil jednu z poslední akcí prostřední třetiny. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou čtyřicet minut hry, Motor vede po dvou třetinách 2:0. Ani druhá část nepřinesla moc šancí, vyrovnat nejprve mohl Zikmund, ale vylámal si zuby na Kváčovi. A tak domácí využili chybu Kladna v rozehrávce a Bárta využil Nedorostovu luxusní přihrávku. Důsledná obrana Motoru hostům moc nesvědčí. Uvidíme, co zvládnou udělat se stavem ve zbývajícím čase. Třetí třetina začne v 19:17.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 9:21
    Střely mimo: 7:10
    Zblokované střely: 9:3
    Hity: 0:0
    Vhazování: 19/45 – 26/45
     
    Domácí přicházejí na ledovou plochu jako první, Kladenští však na sebe nenechávají dlouho čekat. Za šedesát vteřin začne poslední třetina.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Filip Novák se brzy vrátil do hry, a tak se hraje v pěti na obou stranách.
     
    40:38
    Rozjetý Strnad se prohnal kolem Kučného a natlačil se před Kváču, který ale udržel kotouč před brankovou čarou.
     
    41:19
    Podobnou hrubici jako před druhým gólem Motoru teď vyrobil Filip Novák, když také namazal Machačovi v mezikruží. Kváča ale vyjel, zmenšil úhel a vytasil skvělý zákrok.
     
    42:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hodně krkolomnou cestu si vybral FILIP VLČEK ke gólu, ale účel světí prostředky. Několik odrazů, kliček, chvíli už to vypadalo, že to Vlček ani neustojí, ale nakonec to vše zvládl a švihem vymetl růžek Cikánkovy branky. Bez asistence.
     
    43:20
    Jiří Kučný (CEB) – 2 minuty za podražení. Hosté mají šanci se vrátit do zápasu v přesilovce, která byla nařízena teda hodně přísně, což potvrdil i opakovaný záběr na multimediální kostce.
     
    43:59
    Perné chvilky Motor zvládl, Heřman totiž neměl hůl a domácí byli skoro ve třech.
     
    44:35
    Kladenská početní výhoda pokračuje, hosté ale šetří se střelbou a bez ní gól vstřelit povětšinou nelze.
     
    45:20
    České Budějovice jsou kompletní, pořádně si "hrábli" domácí v tomto oslabení.
     
    46:17
    Diváci jsou nyní šestým hráčem Motoru na ledě, protože zintenzivnili své povzbuzování a kladně reagují na každý úspěšný souboj svého týmu.
     
    46:39
    Euforii v hale částečně mírní komerční přestávka.
     
    48:05
    Po takové volnější pasáži hry byl puk zašlápnut v rohu kluziště, vhazovat se bude po Kváčově levici.
     
    48:31
    Přihrávka Vampoly na Nedorosta měla oči, ale kladenský bek do ní vložil hůl, a tak se první formace Motoru neprosadila.
     
    49:00
    Domácí propadli na modré čáře a Kladenští upalovali dva na jednoho. Kloz vyzval ke střele Zikmunda, kterého dnes podruhé skvěle vychytal Kváča.
     
    50:16
    Patrik Machač (KLA) – 2 minuty za držení protihráče. Přesilovka pro Motor v polovině poslední třetiny.
     
    50:57
    Jihočeši zatím hrají početní výhodu trošku volně, ale je pravda, že nemají kam se extra hnát.
     
    51:27
    Bártova nabídka před branku nenašla adresáta, hosté vyhazují.
     
    51:37
    Pavlin byl vyloučen za držení, takže se bude hrát 39 vteřin 4 na 4, pak začne zkrácená početní výhoda hostů. K tomu byli ještě současně vyloučeni za drobnou rozmíšku Vráblík s Přikrylem.
     
    52:16
    Machač je na ledě, Kladno kompletní a vymýšlí, jak překonat zatím stoprocentního Kváču.
     
    53:06
    Domácí se ale zatím bez větších trablí brání.
     
    53:37
    Kutlák vyhodil, a tak to České Budějovice zvládly i tentokrát. Pavlin je zpátky ve hře.
     
    54:57
    Kladenští musí něco vymyslet, zariskovat, překvapit, jinak dnes odjedou bez bodu. Naopak Motor už se pochopitelně nikam nehrne.
     
    55:18
    Vít Jonák si klepl o přihrávku, Rob mu vyhověl, ale rána pak šla nad branku.
     
    56:25
    Zatímco arénou obíhá mexická vlna, nastěhovali se Středočeši do útočného pásma. Kváču však zatím příliš neohrozili. Poslední komerční přestávka.
     
    56:41
    Petr Štindl (KLA) – 2 minuty za podražení. Je asi po kladenských nadějích, tohle už budou hosté otáčet těžko.
     
    57:19
    Dnešní utkání sleduje 6421 diváků, Budvar aréna je potřetí za sebou vyprodaná!
     
    57:58
    Jihočeši si hlídají komfortní náskok, nikam se bezhlavě nehrnou a tři body si hlídají.
     
    58:41
    Vyloučený Štindl je na ledě, ale času zbývá hostům proradně málo.
     
    58:57
    Navíc nyní Rytíře zastavil ofsajd. Domácí fanoušci už pějí vítězné ódy, dnes se vší pravděpodobností budou v jihočeské metropoli zapíjet tříbodový hokejový večer.
     
    59:37
    Tomáš Kaut (KLA) – 2 minuty za držení protihráče. Tak ještě jedno vyloučení.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní šlágr WSM ligy je minulostí. Motor v něm porazil Kladno 3:0, když hlavně v prvních dvou třetinách uštědřil soupeři lekci z produktivity. Hosté byli aktivnější, ale pozorná obrana Jihočechů nedovolila Rytířům ani jednou skórovat. Navíc brankář Kváča předvedl skvělý výkon. Budvar aréna byla potřetí v řadě vyprodaná, Českobudějovičtí nadále drží domácí neporazitelnost. Ode mne je to pro dnešek vše, hezký zbytek večera.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 12:26
    Střely mimo: 9:16
    Zblokované střely: 9:4
    Hity: 0:0
    Vhazování: 26/62 – 36/62 (19:54:43)
    Marken.cz

    Pavel Kortus ml.

    Branky a nahrávky: 10. Galamboš (Pajič), 26. M. Bárta (Nedorost), 43. Vlček


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Kutlák (C), Kučný, Fillman, F. Novák (A), Pavlin, Vráblík – M. Bárta, Vampola, Nedorost (A) – L. Květoň, Rob, Jonák – Prokeš, Vlček, Heřman – Toman, Pajič, Galamboš.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich, Kehar, Štindl, P. Hořava (A), Repe – J. Strnad, R. Přikryl, Lorraine – J. Kloz, Machač (C), D. Tůma – Redlich, Svedlund, Kubík – Zikmund, T. Kaut, Bláha.

    Rozhodčí: Wagner, Vokřál – Hejl, Kreuzer

    Diváci: 6421 (vyprodáno)
    thejrc.org