Buffalo – Minnesota 4:5 (kon.) | Florida – Toronto 2:1 (2:1 po s.n.) | New Jersey – Boston 2:3 (1:2 po s.n.)
Pittsburgh – Vancouver 2:5 (kon.) | Carolina – NY Rangers 1:6 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 4:3 (po pr.)
Detroit – Edmonton 2:6 (kon.) | Washington – Ottawa 5:2 (kon.) | Columbus – Calgary 1:0 (po pr.)
Tampa – Chicago 3:2 (po pr.) | Nashville – Montreal 3:2 (1:0 po s.n.) | Arizona – San Jose 1:3 (kon.)
Colorado – Dallas 3:0 (kon.) | Anaheim – Vegas 2:4 (kon.) | Los Angeles – Winnipeg 1:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Ottawa Senators
Čtvrtek 23.11.2017, 01:15 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:29 Alex CHIASSON - 5:2
     
    58:29
    Washington právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. ALEX CHIASSON se v obraném pásmu ujal kotouče, podržel ho proti dvěma hráčům a poté touš přes Karlssona bekhendem poslal do odkryté brány. Asistence: Brooks Orpik.
    52:46 Mike HOFFMAN - 4:2
     
    52:46
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak konečně se hosté dočkali dalšího snížení. Po šikovné zadovce Brassarda sice Holtby vychytal tutovku Marka Stonea, ale ten pak posunul kotouč před MIKEA HOFFMANA. Hostující kanonýr už se zblízka nemýlil a prostřelil rozhozeného gólmana Caps. Asistence: Mark Stone, Derick Brassard.
    36:37 Ryan DZINGEL - 4:1
     
    36:37
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Z přesilové hry hosté opravdu nic nezískali, ale záhy po jejím konci skórují. Dobře to za bránou udělal Burrows, který chvíli čekal až se mu nabídne spoluhráč a poté přesnou přihrávkou oslovil RYANA DZINGELA. Na zakončení mladého útočníka Ottawy již Holtby nestačil reagovat. Asistence: Alexandre Burrows, Thomas Chabot.
    29:55 Jakub VRÁNA - 4:0
     
    29:55
    Washington právě vstřelil branku!
    Kuriózní situace. Několik vteřin se nyní čekalo na verdikt, neboť nikdo moc nevěděl, kde je kotouč. Střela JAKUBA VRÁNY z levého kruhu se totiž zastavila pod lahví Craiga Andersona, což zapříčinilo chvilkovou ztrátu kotouče. Nakonec si však právě projíždějící Vrána všiml, že je touš v bráně a může slavit svou druhou branku v utkání. Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Dmitrij Orlov.
    27:41 Jevgenij KUZNĚCOV - 3:0
     
    27:41
    Washington právě vstřelil branku!
    Nyní ale přichází třetí zářez domácího celku. Po dalším Carlsonově zakončení od modré čáry se puk zasekl před brankovištěm, kde ho ani jeden z trojice hostů nedostal do bezpečí. Místo toho se touš po Oshieho přistrčení zjevil na hokejce JEVGENIJE KUZNĚCOVA, jenž rychlou střelou k tyči v pohodě skóroval. Anderson vůbec nedokázal reagovat. Asistence: TJ Oshie, John Carlson.
    19:55 Alexandr OVEČKIN - 2:0
     
    19:55
    Washington právě vstřelil branku!
    Hostující obrana trestuhodně propadla v útočném pásmu a je to 2:0. Kotouč šel přes dva hráče velmi rychle na rozjetého ALEXANDRA OVEČKINA. Toho se sice snažil znervóznit vracející se Ceci, avšak přesto následovalo nechytatelné zakončení pod břevno Andersonovy brány. Asistence: Alex Chiasson, Nicklas Bäckström.
    15:21 Jakub VRÁNA - 1:0
     
    15:21
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté jdou do vedení. Znovu se ke kotouči dostal Oshie, který tentokrát nezakončoval a parádní přihrávkou oslovil Kuzněcova. Ruského útočníka sice Anderson vychytal, avšak na pohotovou dorážku JAKUBA VRÁNY už nestačil. Český mladík puk s trochou štěstí z hranice brankoviště propasíroval za brankovou čáru. Asistence: Jevgenij Kuzněcov, TJ Oshie.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 16. J. Vrána (Kuzněcov, Oshie), 20. Ovečkin (Chiasson, Bäckström), 28. Kuzněcov (Oshie, Carlson), 30. J. Vrána (Kuzněcov, Orlov), 59. Chiasson (Orpik) – 37. Dzingel (Burrows, Chabot), 53. Hoffman (Mark Stone, Brassard)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orlov, Niskanen, Orpik (A), Carlson, Chorney, Bowey – Stephenson, Bäckström (A), Oshie – Ovečkin (C), Kuzněcov, Smith-Pelly – J. Vrána, Eller, T. Wilson – Connolly, Beagle, Chiasson.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Claesson, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Oduya, Chabot, Harpur – Pyatt, Duchene, B. Ryan – Dzingel, Brassard, Mark Stone (A) – Hoffman, Pageau, Burrows – N. Paul, N. Thompson.

    Rozhodčí: Sutherland, Meier – Kovachik, Mills

    Diváci: 18 506
    ocianews.com