Buffalo – Minnesota 4:5 (kon.) | Florida – Toronto 2:1 (2:1 po s.n.) | New Jersey – Boston 2:3 (1:2 po s.n.)
Pittsburgh – Vancouver 2:5 (kon.) | Carolina – NY Rangers 1:6 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 4:3 (po pr.)
Detroit – Edmonton 2:6 (kon.) | Washington – Ottawa 5:2 (kon.) | Columbus – Calgary 1:0 (po pr.)
Tampa – Chicago 3:2 (po pr.) | Nashville – Montreal 3:2 (1:0 po s.n.) | Arizona – San Jose 1:3 (kon.)
Colorado – Dallas 3:0 (kon.) | Anaheim – Vegas 2:4 (kon.) | Los Angeles – Winnipeg 1:2 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
San Jose Sharks
Čtvrtek 23.11.2017, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Zdá se, že po několika výborných zápasech Žraloci spadli opět do potíží, zatím jenom malých. Aktuálně mají na kontě tři porážky bez přerušení. Postupně na ně vyzráli Florida Panthers (2:0), Boston Bruins (3:1) i rivalové Anaheim Ducks (3:2 po samostatných nájezdech). Co je pro San Jose vůbec nejhorší, všechny tyto porážky přišly na domácím ledě a ani v jednom z uvedených mačů svěřenci trenéra DeBoera nedali více než dvě branky. Proti Floridě se dokonce neprosadili ani jednou.

    Střelecká mizérie je hlavním důvodem, proč jsou Sharks až ve druhé polovině tabulky Pacifické divize. Přestože kalifornský tým své soupeře většinou v počtu střel na branku předčí, gólově se trápí. Děkovat může aspoň nadprůměrným brankářům, Martin Jones i Aaron Dell jsou ve výborné formě a v aktuální situaci mají Žraloci hlavně díky nim šanci bodovat.

    Jenže bez hokeje směrem dopředu to určitě nepůjde. Kanadské bodování nadále vede Logan Couture (10 + 6) následovaný Tomášem Hertlem (3 + 8) a Joonasem Donskoiem (7 + 3). Ale třeba takový ofenzivní obránce Brent Burns (0 + 7) na první přesnou trefu stále čeká, přestože zakončuje na brankáře soupeře více než často.
     
    ARIZONA COYOTES

    Poslední v Pacifické divizi, poslední v Západní konferenci, poslední v NHL. Nikdo na tom není hůře než Arizona Coyotes, co se výsledků a postavení v tabulce týče. Přesto v posledních dnech mužstvo z Glendale zažilo něco, co pro něj ještě nedávno bylo nepředstavitelné – Kojoti dokázali vyhrát tři duely po sobě. Přitom ještě nedávno mohli mít radost i z jediné. Postupně vyzráli na Montreal Canadiens (5:4), Ottawa Senators (3:2 po prodloužení) a nakonec překvapili i Toronto Maple Leafs (4:1). Co je na tom nejzajímavější, všechna tahle vítězství Arizona zvládla mimo svůj led.

    Jenže i tak mají Pouštní psi na čem pracovat. Dostává nejvíce gólů ze všech (86) a pokud se chtějí snažit dohnat ztrátu, kterou nabrali od začátku sezóny, musí hrát zodpovědněji směrem dozadu. Nutno podotknout, že Coyotes většinu listopadových klání zatím sehráli venku, až teď je teprve čeká trojice domácích střetnutí, a všechna atraktivní. Nejdříve do Glendale zavítají Sharks, poté Los Angeles Kings a nakonec Vegas Golden Knights.

    Statistikám Arizony vládne mladíček Clayton Keller (11 + 9), který je zároveň nejlepším snajprem družiny. Pokud z něčeho Kojoti mohou mít radost, tak právě z něj. Bodově se daří i Oliveru Ekmanu-Larssonovi (3 + 11) nebo Christianu Dvorakovi (3 + 10).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Ač spolu oba celky hrají v jedné divizi, letos se potkají poprvé. Naposledy na sebe narazily v únoru, kdy ještě v rámci minulého ročníku San Jose Sharks vyhráli na ledě Arizona Coyotes 4:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (3 + 8)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel dvou týmů Pacifické divize, které na sebe ale narazí v tomto ročníku poprvé. Utkají se Arizona Coyotes a San Jose Sharks.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Raanta (Wedgewood) – Ekman-Larsson, Hjalmarsson, Goligoski, Demers, Connauton, L. Schenn – Perlini, Stepan, Rieder – Keller, Richardson, Fischer – Domi, Dvorak, Rinaldo – Martinook, Cousins, Duclair.

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Labanc, J. Thornton, Pavelski – Donskoi, Couture, Hertl – O'Regan, Tierney, Bødker – Meier, Carpenter, J. Ward..
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a vše bude připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Jako první se na kotouč v první třetině dostali Arizona Coyotes, kteří uspěli na úvodním buly. Ale Goligoski jen nahodil bez rozmyslu puk za branku.
     
    00:25
    Martin Jones má hned první větší práci. Rinaldo se prezentoval dvěma rychlými střelami, obě skončily pouze na betonech brankáře San Jose Sharks.
     
    00:53
    Coyotes příliš spěchali do útočného pásma, dostali se do postavení mimo hru.
     
    01:09
    Thornton posunul na modrou čáru na připraveného Burnse, který zakončoval bez přípravy. Trefil sice klec Raanty, ale prostor za ním už ne.
     
    01:36
    Znovu si sjížděl před brankoviště Joe Thornton, tentokrát ale neměl dostatek času ani prostoru. Vypadá to, že bychom mohli dnes sledovat útočný hokej plný šancí.
     
    02:15
    Také Jones si zahrál za svou brankou poprvé s pukem. Hned ale zamířil zpátky mezi tři tyče, protože kolem něj bylo až moc vínových dresů.
     
    02:55
    Ani jedna strana zatím nemá vyložené tutovky, protože si Arizona i San Jose dobře hlídají vlastní modrou čáru. Individuálně to po pravém mantinelu zkusil Perlini.
     
    03:09
    Vhazovat se bude ve středním pásmu, jeden z domácích hokejistů poslal puk s tečí do hlediště.
     
    03:36
    Dobrá práce Burnse na útočné modré čáře, kde ještě pro San Jose udržel pásmo. Jeho spoluhráči z toho ale nedokázali vytěžit a zakončit. Raanta na další zákrok zatím čeká.
     
    04:10
    Také Donskoi se natahoval po rychlém kotouči, ale nakonec u něj byl jako první bek Arizony Ekman-Larsson.
     
    04:43
    Vlasicovo nahození na teč Žralokům ovoce nepřineslo, útočníci v bílých dresech totiž byli moc daleko od zařízení arizonského gólmana.
     
    05:03
    Zakázané uvolnění Arizona Coyotes, vhazovat se za okamžik bude po pravé ruce Anttiho Raanty.
     
    05:12
    Demelo okamžitě po vyhraném buly v útočném pásmu pálil od modré čáry a Raanta musel vytáhnout zákrok pravým betonem. Finský brankář na puk navíc moc dobře neviděl.
     
    05:50
    Coyotes nechtějí nic riskovat, a tak ještě před vystřídáním vyhazují s tečí přes všechny čáry. Potom už mají čas do hry poslat čerstvé síly.
     
    06:30
    Opět vyhození až k brance Martina Jonese, ale také tentokrát to bylo s tečí. Takže hra zůstává v běhu a to je samozřejmě dobrá zpráva pro všechny diváky.
     
    07:00
    Až nyní přerušeno, San Jose se trošku zbytečně dostalo do ofsajdu. Pokračovat budeme hned po první komerční pauze.
     
    07:14
    Už se znovu hraje, Arizona řešila založení útoku rychlým vyhozením po mantinelu. Jenže to zatím nevypadá jako úspěšný recept na útočnou akci.
     
    07:39
    Na druhé straně rozjetý finský šikula Joonas Donskoi, ale ani jemu nikdo nepomohl, když chtěl zkusit zakombinovat.
     
    08:12
    V podobné situaci se ocitl Rinaldo, který sám projížděl kolem pravého mantinelu a čekal, zda se mu někdo nabídne na přihrávku. Nenabídl, a tak kotouč převzali Sharks.
     
    08:45
    Schennovo nahození od modré čáry nikam nevedlo, trefilo jen mantinel za brankou. Hosté potom pro jistotu vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    09:02
    A další icing. Ještě předtím Perlini vypálil bez přípravy, ale ani tento hokejista Coyotes netrefil branku přesně. Už by to konečně chtělo na obou stranách větší možnosti.
     
    09:27
    Duclair a jeho dobrý průnik mezi kruhy. Zatím asi největší šance zápasu. Útočník Arizony pronikl mezi dvěma hráči soupeře, ale bekhendem netrefil prostor mezi Jonesovými betony.
     
    10:04
    Zkusili to také Sharks, jenže Vlasic napálil jen připraveného Anttiho Raantu.
     
    10:25
    Povedená Fischerova střela, která jen těsně minula horní tyčku. A pak následovala další, akorát z hole obránce. Domácí jsou zatím střelecky aktivnější.
     
    10:34
    Po komerční přestávce uvidíme vhazování ve středním pásmu.
     
    10:49
    Máme tu první vyloučení zápasu a přesilovou hru si zahrají Arizona Coyotes. Logan Couture ze San Jose totiž inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění brankáři. Popravě se mu to vůbec nelíbí.
     
    11:13
    Dvorak nahodil puk za modrou čáru, tam ale byli jako první obránci Sharks, kteří se dokázali osvobodit vyhozením kotouče.
     
    11:34
    Domi a Ekman-Larsson si nadvakrát vyměnili puk, už by ale domácí potřebovali nějakou střelu. Jones zatím nemá v oslabení moc práce.
     
    12:00
    Až teď musel maskovaný muž San Jose dávat pozor, na brankovišti dorážela po ledě domácích hráčů.
     
    12:10
    Coyotes si zahrají přesilovou hru pět na tři, protože Brent Burns ve vyložené situaci sekal soupeře. Bez protestů potom odjel za katr. Hodně dobrá možnost pro Arizonu.
     
    12:19
    Jenže hosté se hned po vyhraném buly osvobozují vyhozením aspoň do středního pásma.
     
    12:39
    Znovu podobná situace, s tím rozdílem, že tentokrát se domácí z útočného pásma vyhnali vlastní chybou. Do návratu Coutureho na led zbývají už jen vteřinky.
     
    12:58
    Logan Couture skočil z trestné lavice do samostatného úniku. Krásně si vymíchal soupeřova brankáře, ale nedokázal trefit volnou mezírku mezi jeho betony.
     
    13:45
    Také Tomáš Hertl aktivní před brankovištěm ve vlastním oslabení. Nebude ale dlouho trvat a Sharks se vrátí zpátky do plného počtu.
     
    14:14
    Hosté jsou kompletní, Arizona v přesilové hře prakticky nic nevytvořila. Tím pádem pokračujeme bez branek na obou stranách.
     
    14:37
    Ještě jedna komerční pauza v této dvacetiminutovce, potom už budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    14:39
    Střídání v týmu Arizona Coyotes: ze hřiště odchází Antti Raanta, přichází Scott Wedgewood.
     
    14:42
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak tomu se říká smolný vstup do zápasu pro gólmana. Antti Raanta z nějakých důvod zamířil na střídačku a pustil do hry svého kolegu Wedgwooda. Hned se před ním konalo vhazování. San Jose Sharks buly vyhráli a okamžitě vyslali puk na branku, aby zkusili štěstí. A vyplatilo se. První střela ještě v síti neskončila, jenže jako první se k dorážce dostal zkušený útočník JOE THORNTON, který bez váhání pověsil puk do horní poloviny klece. Hosté zatím neměli moc šancí, přesto jdou do trháku. Asistence: Brent Burns, Joe Pavelski.
    14:42 Joe THORNTON - 0:1
     
    16:25
    Nejdříve pálil od modré čáry Braun, po něm také Vlasic. Ale další střela na branku zatím od San Jose nepřichází.
     
    16:48
    Tobias Rieder vsadil na individuální akci. Jeho následná střela ovšem trefila pouze ochrannou síť za brankou San Jose Sharks.
     
    17:25
    Opět aktivní Rinaldo, který je v první třetině z domácí strany snad nejvíce vidět. Ale ani v tomto případě mu nikdo nepomohl s akcí.
     
    18:00
    Před koncem úvodní periody sledujeme spíše uspávací hokej. Brent Burns nahodil kotouč o zadní mantinel a doufal, že s k němu někdo dostane. Jenže nedostal.
     
    18:38
    Wedgwood vyjel docela riskantně z branky rozehrávat, ale nakonec situaci ustál. Potom jeho spoluhráči zkusili štěstí vepředu. Zatím marně.
     
    19:08
    Už běží poslední minuta úvodního dějství. Mikkel Boedker projel po levém mantinelu a zakončil, našel ale jen lapačku připraveného Wedgwooda.
     
    19:33
    Ještě jedna útočná akce Arizony, znovu ale skončila pouze jednoduchým nahozením. Takové přechody Sharks určitě problémy dělat nebudou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu utkání. Popravdě jsme moc velkých šancí neviděli. Arizona sice hrála přesilovku pět na tři, jenže nevytvořila si v nich vyložené možnosti. A tak udeřili nečekaně San Jose Sharks, když se prosadil Joe Thornton po dorážce u pravé tyče. Uvidíme, zda další části nabídne pohlednější hokej.
     
    Střely na branku po první třetině

    Arizona Coyotes: 7

    San Jose Sharks: 12
     
    Zanedlouho začne druhá třetina zápasu. Arizona nebyla v první třetině vyloženě pasivní, ale nedokázala si vytvořit takové šance, které by překvapily Martina Jonese. Domácí určitě potřebují být častěji v útočném pásmu.
     
    Druhou třetinu začne v brance domácích Wedgwood. Raanta tak má nejspíš nějaký zdravotní problém.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Také na začátku druhé části jsou jako první na kotouči domácí hokejisté. Alex Goligoski ovšem pokazil rozehrávku ze středního pásma.
     
    20:35
    Znovu to Arizona zkusila rychlým přechodem přes modrou čáru. Jenže čtveřice hráčů Sharks na modré obranné čáře byla proti.
     
    21:06
    Ani Vlasicovo nahození nemělo úspěch, protože za kotoučem nestihl dojet první nikdo z hráčů Sharks. Coyotes měli usnadněnou rozehrávku.
     
    21:31
    Wedgwood musel vytáhnout zákrok vyrážečkou poté, co ho prozkoušel Joel Ward. Nebyla to od hostujícího útočníka vůbec špatná střela, naopak.
     
    22:05
    Clayton Keller se na chvíli uvolnil na pravé straně, pak ale o puk přišel. Kdyby však byl o metr více vepředu, tak s ním má Martin Jones veliké potíže.
     
    22:37
    Connauton zakončoval z úhlu a Jones měl co dělat, aby jeho nečekaný pokus zastavil. Nakonec to zvládl okrajem betonu.
     
    23:07
    Sledujeme hodně dlouhou pasáž bez přerušení. Tohle tempo na první pohled vyhovuje spíše Arizoně, která už se dostala asi ke třem dobrým střelám.
     
    23:33
    Na druhé straně Ryan Carpenter v souboji o kotouč v levém rohu. Avšak měl proti sobě dva soupeře, takže šance útočníka San Jose na úspěch v této situaci nebyly velké.
     
    23:59
    Wedgwood musel řešit nečekané zakončení Joonase Donskoie. Ale zvládl udržet klid pro Arizonu.
     
    24:35
    Další nebezpečné nahození domácího týmu, které nejspíš před Martinem Jonesem tečoval Domi. Ale puk šel nakonec úplně mimo brankoviště.
     
    24:56
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tohle byla hokejová paráda. Arizona sice měla na začátku druhé třetiny několik velkých šancí, ale ani z jedné se jí nepodařilo udeřit. A tak skórují hosté na druhé straně hrací plochy. Joonas Donskoi ukázkově získal puk u mantinelu a vyjel s ním více na pravý kruh, aby poté naservíroval nádhernou nahrávku na hokejku LOGANA COUTUREHO. Ten zůstal úplně sám proti Wedgoodovi, takže neměl problém ho kličkou do bekhendu vymíchat. Hodně povedený moment. Asistence: Joonas Donskoi, Justin Braun.
    24:56 Logan COUTURE - 0:2
     
    26:38
    Sharks jsou najednou o něco aktivnější. Je zřejmé, že jim druhá branka dodala sebevědomí.
     
    27:06
    Je tu první komerční přestávka druhé třetiny, hned ale budeme pokračovat.
     
    27:15
    Už se opět hraje a Sharks jsou opět úspěšní na vhazování. Také se hned dostali do pásma, ale jen na okamžik. Potom už Arizony vyhodila aspoň do střední třetiny.
     
    27:41
    Wedgwood nechtěl nic riskovat, a tak raději přerušil hru. Ještě k němu dojížděl aktivní Ryan Carpenter, kterého musel krotit obránce Kojotů.
     
    27:58
    Arizona má od začátku druhé třetiny problémy se zakládáním útoků a zatím to nebere konců. Špatné rozehrávky soupeře chtěl využit hostující Braun, ale také on minul hůl spoluhráče.
     
    28:36
    Dobrá Fischerova střela zpoza pravého kruhu, schovaná za obráncem. Martin Jones ji přesto dokázal vykopnout betonem do rohu.
     
    29:08
    Také Goligoski a Richardson ve velké možnosti, jenže ani teď netrefili puk ideálně. Kdyby měli domácí přesnější zakončení, tak má Jones daleko větší potíže.
     
    29:36
    Derek Stepan to vzal v útočném pásmu na sebe a po levé straně unikl. Sám zakončil nadvakrát, ale Martin Jones oba jeho pokusy dokázal ukázkově zastavit.
     
    30:08
    Arizona Coyotes nemohli do útočného pásma, je jim odpískáno postavení mimo hru.
     
    30:20
    Střela Connautona zpoza levého kruhu neměla moc šanci na úspěch, spíše ji měl ještě někdo tečovat. K tomu ale nedošlo, protože před brankářem kalifornského týmu vůbec nikdo nestínil.
     
    30:20
    Ve stejném čase si Arizona Coyotes zahrají přesilovku, protože Joel Ward od rozhodčích dostává dvě minuty za sekání.
     
    31:15
    Už jsou Kojoti v útočném pásmu. Kombinačně přesilovku nehrají špatně, musí ale více zakončovat.
     
    31:33
    To se také stalo. Oliver Ekman-Larsson zblízka vypálil. Jeho šanci Jones zastavil, ale potom se puk odrazil na hokejku volného Fischera. Ten ale netrefil polovinu odkrytého zařízení.
     
    31:55
    V přesilovce svého týmu si musel připsat zásah také Wedgwood, u něj v pásmu se teď navíc bude vhazovat.
     
    32:12
    Další vyhození hostů, další přerušení hry domácím gólmanem a vypadá to, že tohle oslabení San Jose zvládne bez inkasování. Jones měl pouze jeden těžký zákrok.
     
    32:44
    Joel Ward je zpátky na ledě, takže jeho tým oslabení bez větších komplikací znovu zvládl. Teď se San Jose zase může opět zaměřit na hru směrem dopředu.
     
    33:17
    Joe Pavelski málem vystihl rozehrávku soupeře. Chybělo mu jen pár centimetrů, aby dosáhl na puk. To by potom unikal úplně sám na brankáře Arizony.
     
    33:39
    Nebezpečné nahození domácích od modré čáry, které před brankovištěm tečoval Clayton Keller. Jones měl štěstí, protože chvilku vůbec nevěděl, kde se kotouč nachází.
     
    34:09
    Tentokrát zakázané uvolnění na straně Sharks, pokračovat ve zbytku druhé třetiny budeme až po komerční přestávce.
     
    34:18
    Moc dlouho se po novém vhazování nehrálo, Perlini si totiž nevšiml, že má spoluhráče v ofsajdu. To čároví rozhodčí byli daleko pozornější a správně přerušili hru.
     
    34:46
    San Jose očividně nikam nespěchá a spíše čeká na chyby soupeře. Brent Burns raději počkat, až dostřídá zbytek jeho formace, až potom posílal kotouč na útočníky dopředu.
     
    35:07
    Jediný hráč Arizony se vrhl mezi čtyři bílé dresy. Takže pochopitelně neměl moc velkou šanci uspět. Potom už hosté začali hledat co nejrychlejší cestičku dopředu.
     
    35:30
    Puk spadl na vrchní část branky, nikdo už ho nedokázal sklepnout na led. Takže tu máme další vhazování a buly v útočném pásmu San Jose Sharks.
     
    36:01
    Obrana San Jose nedokázala protečovat puk na rozjetého Tomáše Hertla, který by jinak mohl unikat do šance. Takhle se ještě na okamžik ke kotouči dostali Coyotes.
     
    36:25
    Hodně se na závěr druhé třetiny kouskuje hra, což samozřejmě není nic pěkného. Tentokrát arbitři dobře viděli postavení mimo hru Arizony.
     
    36:48
    Aktuální zpravodajství je takové, že má brankář Arizony Antti Raanta zranění v horní polovině těla. Zdá se tedy, že dnes už ho v brankovišti neuvidíme.
     
    37:15
    Sharks byli na ledě docela dlouho, a tak jen nahodili tečovaný kotouč dopředu a poslal do hry čerstvé síly.
     
    37:21
    Puk vytečovaný do ochranné sítě, naposledy se ho dotkl někdo z domácích, takže by se mělo vhazovat před Wedgwoodem.
     
    37:34
    Maskovaný muž Arizony musel vytasit lapačkou proti Burnsově nahození z dálky. Možná ještě mohl rozehrávat, ale asi nechtěl riskovat případnou chybu a dorážku.
     
    38:03
    Joe Thornton hledal zpoza branky hokejku spoluhráče na brankovišti. Ale nenašel ji, obrana soupeře ho zavčas odstavila od kotouče a zabránila výrazným komplikacím.
     
    38:35
    Tomáš Hertl dojel puk u zadního mantinelu jako první. Avšak ze všech hráčů San Jose zůstal v útočném pásmu sám, takže musel počkat, než mu z druhé vlny dojede zbytek formace. Zakončit hosté nestihli.
     
    39:04
    Běží poslední minuta druhé třetiny. Znovu se zkoušel prosadit Hertl, tentokrát už v kombinaci a u pravého mantinelu. Obrana soupeře mu ale nedala moc prostoru.
     
    39:35
    Vypadá to, že v téhle třetině další branky neuvidíme. San Jose dobře hlídá střední pásmo a prozatím hostům bude náskok o dva zásahy bohatě stačit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Stejně jako v první třetině, také v té druhé jsme viděli jedinou branku. Opět se trefili San Jose Sharks, když krásnou kombinaci s Joonasem Donskoiem zakončil Logan Couture. Arizona Coyotes tedy prohrávají doma 0:2 a navíc vinou zranění přišli o svou brankářskou jedničku. Bude zajímavé sledovat, jestli Kojoti dokážou s výsledkem ve třetím dějství něco udělat.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Arizona Coyotes: 18

    San Jose Sharks: 18
     
    Za chvíli začne třetí třetina zápasu. Arizoně zbývá posledních dvacet minut na to, aby ještě zabojovala o body.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Stejně jako v předchozích dvou třetinách, i na začátku té třetí Arizona vyhrála buly. Ale zatím jsou v útočném pásmu Sharks, kteří vybojovali puk.
     
    40:39
    Hned na startu poslední části tu máme vyloučení. Dvě minuty za hákování dostane domácí útočník Derek Stepan, takže San Jose Sharks si zahrají početní výhodu.
     
    40:53
    Ale Arizona okamžitě vyhazuje bez problémů přes všechny čáry, ani tahle přesilovka Sharks nezačíná pro domácí vůbec dobře.
     
    41:48
    Martin Jones musel dokonce ve své přesilovce zasahovat, vydal se proti němu na útočný výlet Tobias Rieder.
     
    42:14
    Ještě se od vyloučení Dereka Stepana nepřerušovalo a vypadá to, že do jeho návratu na led ani nebude. Couture už prozkoušel Wedgewooda z dálky.
     
    42:55
    Arizona Coyotes jsou kompletní, ale museli řešit další problémy. Potom se do protiútoku vydal nebezpečný Keller. Trefil pouze připraveného Jonese.
     
    43:36
    Obrovský šance hostujícího hráče. Timo Meier nečekaně ujížděl sám na brankáře domácích, ale hráči Sharks klička do bekhendu nevyšla, nakonec trefil pouze tyč.
     
    43:43
    Znovu přerušená hra, někdo z domácích borců vytečoval puk do ochranné sítě.
     
    44:05
    Duclair měl dobře najeto po levém mantinelu. A také že kotouč dostihl jako první. Jenže neměl nikoho do kombinace a navíc ho dostihla dvojice hostujících hokejistů.
     
    44:39
    Zatím to nevypadá na nějaké větší snahy Arizony o vyrovnání. Většina akcí domácích končí nahozenými kotouči k zadnímu mantinelu.
     
    45:10
    Hrají se dlouhé pasáže bez přerušení, a to pochopitelně vyhovuje San Jose, které nemá kam spěchat.
     
    45:31
    Martin Jones za svou brankou v klidu rozehrál na Meiera. Ale švýcarský hokejista v dresu Sharks nakonec ztratil za modrou čarou kotouč z hokejky a bylo po šanci.
     
    46:08
    Také Wedgewood se dostal k rozehrávce, ale jen na okamžik. Hodně se nyní hra přelévá ze strany na stranu.
     
    46:36
    Obrana Coyotes má problémy dostat puk přes střední pásmo. A když už ho na území Sharks přeci jen pošle, tak tam útočníci Kojotů nejsou dostatečně aktivní.
     
    47:00
    Martin Jones přesto musel řešit nepříjemné nahození, které ještě těsně před brankovištěm tečoval Christian Dvorak.
     
    47:37
    Tomáš Hertl se natahoval po volném puku v útočném pásmu, ale nedostihl jej. Uvidíme první komerční přestávku tohoto dějství.
     
    47:50
    Arizona vyhrála vhazování u své branky, ale nedokázala puk dostat dál než do středního pásma. Perlini to potom zkusil osamoceně na pravé straně, ale také bez úspěchu.
     
    48:20
    Derek Stepan vystihl nahrávku Burnse, ale potom puk stejně ztratil.
     
    48:43
    Domácí mužstvo po delší době v útočném pásmu, konkrétně v pravém rohu. Ale v souboji byli důslednější Sharks, kteří nedovolili zakončení na Jonese.
     
    49:22
    Clayton Keller a jeho další samostatná akce. Tentokrát ale mladičký útočník Arizony neuspěl, do cesty se mu postavili hned dva hráči soupeře.
     
    49:55
    Polovina třetí třetiny je minulostí a Coyotes se stále ještě k ničemu nedostali. Pokud se bude pokračovat v podobném tempu, nebudou mít hosté problém náskok uhlídat.
     
    50:12
    Další vhazování před klecí Arizony, avšak až po komerční přestávce.
     
    50:18
    San Jose vyhrálo vhazování a Couture si hned hledal místo ke střele. Ale nenašel ho zavčas, takže jej obrana Coyotes brzy obrala o kotouč.
     
    50:58
    Hraje se hodně často ve středním pásmu, především díky obranné práci San Jose. Dillon raději ještě vrátil puk zpátky dozadu, než aby riskoval výpad.
     
    51:30
    Stejně tak Tierney jen tečovaně vyhodil a zamířil vystřídat. Je zjevné, že hostující mančaft nechce už nikam zbytečně spěchat a přijít tak o náskok dvou branek.
     
    51:59
    Zakázané uvolnění Arizony, na které vyhodil Ekman-Larsson.
     
    52:23
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté jsou výsledkově zpátky v zápase, přestože od počátku třetí třetiny prakticky neohrozili Jonesovu klec. Teď se ale radují. Celou akci na modré čáře výborně začal Ekman-Larsson, který obral soupeře o kotouč, načež poslal puk na hokejku Dereka Stepana. Druhý jmenovaný zakončoval a před klecí San Jose tečoval BRENDAN PERLINI, ten poslal puk za záda maskovaného muže Sharks. Poměrně šťastná branka, ale na druhou stranu po vypracované akci. A rázem tu máme drama. Asistence: Derek Stepan, Oliver Ekman-Larsson.
    52:23 Brendan PERLINI - 1:2
     
    53:25
    Sharks vědí, že nyní už nemohou jen bránit. Proto také Boedker zavezl puk za klec soupeře, kde hledal volné spoluhráče.
     
    54:11
    Wedgewood nádherným zásahem lapačkou sebral tutkovu Braunovi. Takže Arizona nadále žije. Máme tu poslední komerční přestávku.
     
    54:25
    Coyotes v útočném pásmu, kde se snažil nahozený puk tečovat Derek Stepan. Ale neúspěšně, jako první se k němu dostal Joe Pavelski.
     
    55:03
    Dillon počkal, až do střídá zbytek formace a teprve poté posílal kotouč dopředu. Avšak nepřesně. Také San Jose má v poslední době problémy s rozehrávkou.
     
    55:44
    Pomalu je nejvyšší čas, aby domácí začal produkovat závěrečný tlak. Martin Jones sice musel vytáhnout zákrok lapačkou, ale nebyla to pro něj těžká práce.
     
    56:04
    Max Domi ztratil puk na levém kruhu, ale potom ho pro Arizonu získal zpátky. Potom obrana hostů zabránila rychlé střele Christiana Dvoraka.
     
    56:36
    San Jose Sharks se podařilo vyhodit tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. Potom navíc Timo Meier dostal puk do šance.
     
    57:03
    Brent Burns po přerušení narazil Rinalda tvrdě na mantinel a domácímu hráči se to vůbec nelíbilo. Vše ale končí jen malou strkanicí, ani vylučovat se nebude.
     
    57:17
    Hosté opět sázejí hlavně na vyhozené kotouče. Nyní se jim to ale moc nevyplatilo, protože nahozený puk ještě ve středním pásmu zachytil připravený Perlini.
     
    57:50
    Čas do konce základní hrací doby domácím hodně rychle plyne, dá se očekávat, že za chvílí sáhnou ke hře bez brankáře.
     
    58:06
    Začínají poslední dvě minuty třetí třetiny. Arizona Coyotes zavezli puk do útočného pásma a Wedgewood už zamířil na střídačku. Takže domácí zkusí hru se šesti muži na ledě.
     
    58:06
    Arizona Coyotes si vybírají podle očekávání oddechový čas. Nejspíš poslední šance pro domácí výběr, jak s výsledkem něco udělat a vyrovnat.
     
    58:20
    Perlini nebezpečně zakončoval u levé tyče, zkusil překvapit Jonese po ledě. Ale těsně se mu to nepovedlo. Potom už Sharks dokázali vyhodit.
     
    58:42
    Střelu Maxe Domiho z dálky má gólman San Jose v náruči. Zatím je právě on klíčovou postavou závěru základní hrací doby.
     
    59:06
    Joe Thornton zkusil ve středním pásmu plácnout do puku a trefit odkrytou klec. Ale nedokázal to, kotouč totiž následně skončil na domácí střídačce. Už jen necelá minuta do konce třetí třetiny.
     
    59:12
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Teď už se ale hosté prosazují a vypadá to, že o vítězi zápasu máme rozhodnuto. JOEL WARD krásně zvládl situaci po vhazování ve středním pásmu. K útočníkovi San Jose doputoval puk, Ward na nic nečekal a hned ho vyhodil směrem k zařízení Arizony. A trefil naprosto přesně. Tohle už Arizona Coyotes budou stíhat jen hodně těžko. Bez asistence.
    59:12 Joel WARD - 1:3
     
    59:59
    Ještě poslední vhazování před zraky Martina Jonese, ale už spíše jen symbolické.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání mezi Arizonou a San Jose. Od začátku duelu měli herně o něco málo navrch hosté, kteří také skórovali. Jednou se trefili v první třetině, jednou ve druhé a do posledního dějství nesli slibný náskok o dva zásahy. Coyotes ovšem nesložili zbraně a chvíli před koncem třetí třetiny zásluhou Perliniho snížili na rozdíl jediného zásahu. Víc už ale nedokázali, Martin Jones další góly nepustil. Série tří výher Kojotů tedy končí, San Jose pro změnu ukončuje sérii porážek a může se radovat. Duel nedochytala brankářská jednička Arizony Antti Raanta. Finský gólman odstoupil ještě v první periodě kvůli zranění v horní polovině těla. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    Střely na branku v zápase

    Arizona Coyotes: 27

    San Jose Sharks: 25
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 16:59)
     
    Tři hvězdy utkání

    Martin Jones (SJS) (26 zásahů)
    Logan Couture (SJS) (1 + 0)
    Brendan Perlini (ARI) (1 + 0) (05:39:44)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 53. Perlini (Stepan, Ekman-Larsson) – 15. J. Thornton (Burns, Pavelski), 25. Couture (Donskoi, Braun), 60. J. Ward


    Arizona Coyotes: Raanta (15. Wedgewood) – Ekman-Larsson, Hjalmarsson, Goligoski, Demers, Connauton, L. Schenn – Perlini, Stepan, Rieder – Keller, Richardson, Fischer – Domi, Dvorak, Rinaldo – Martinook, Cousins, Duclair.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Labanc, J. Thornton, Pavelski – Donskoi, Couture, Hertl – O'Regan, Tierney, Bødker – Meier, Carpenter, J. Ward.

    Rozhodčí: Rehman, Nicholson – Gibbons, Cherrey

    Diváci: 11 214
    ocianews.com