Buffalo – Minnesota 4:5 (kon.) | Florida – Toronto 2:1 (2:1 po s.n.) | New Jersey – Boston 2:3 (1:2 po s.n.)
Pittsburgh – Vancouver 2:5 (kon.) | Carolina – NY Rangers 1:6 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 4:3 (po pr.)
Detroit – Edmonton 2:6 (kon.) | Washington – Ottawa 5:2 (kon.) | Columbus – Calgary 1:0 (po pr.)
Tampa – Chicago 3:2 (po pr.) | Nashville – Montreal 3:2 (1:0 po s.n.) | Arizona – San Jose 1:3 (kon.)
Colorado – Dallas 3:0 (kon.) | Anaheim – Vegas 2:4 (kon.) | Los Angeles – Winnipeg 1:2 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
San Jose Sharks
Čtvrtek 23.11.2017, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Martin Jones (SJS) (26 zásahů)
    Logan Couture (SJS) (1 + 0)
    Brendan Perlini (ARI) (1 + 0) (05:39:44)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 16:59)
     
    Střely na branku v zápase

    Arizona Coyotes: 27

    San Jose Sharks: 25
     
    Máme za sebou utkání mezi Arizonou a San Jose. Od začátku duelu měli herně o něco málo navrch hosté, kteří také skórovali. Jednou se trefili v první třetině, jednou ve druhé a do posledního dějství nesli slibný náskok o dva zásahy. Coyotes ovšem nesložili zbraně a chvíli před koncem třetí třetiny zásluhou Perliniho snížili na rozdíl jediného zásahu. Víc už ale nedokázali, Martin Jones další góly nepustil. Série tří výher Kojotů tedy končí, San Jose pro změnu ukončuje sérii porážek a může se radovat. Duel nedochytala brankářská jednička Arizony Antti Raanta. Finský gólman odstoupil ještě v první periodě kvůli zranění v horní polovině těla. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Ještě poslední vhazování před zraky Martina Jonese, ale už spíše jen symbolické.
    59:12 Joel WARD - 1:3
     
    59:12
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Teď už se ale hosté prosazují a vypadá to, že o vítězi zápasu máme rozhodnuto. JOEL WARD krásně zvládl situaci po vhazování ve středním pásmu. K útočníkovi San Jose doputoval puk, Ward na nic nečekal a hned ho vyhodil směrem k zařízení Arizony. A trefil naprosto přesně. Tohle už Arizona Coyotes budou stíhat jen hodně těžko. Bez asistence.
     
    59:06
    Joe Thornton zkusil ve středním pásmu plácnout do puku a trefit odkrytou klec. Ale nedokázal to, kotouč totiž následně skončil na domácí střídačce. Už jen necelá minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:42
    Střelu Maxe Domiho z dálky má gólman San Jose v náruči. Zatím je právě on klíčovou postavou závěru základní hrací doby.
     
    58:20
    Perlini nebezpečně zakončoval u levé tyče, zkusil překvapit Jonese po ledě. Ale těsně se mu to nepovedlo. Potom už Sharks dokázali vyhodit.
     
    58:06
    Arizona Coyotes si vybírají podle očekávání oddechový čas. Nejspíš poslední šance pro domácí výběr, jak s výsledkem něco udělat a vyrovnat.
     
    58:06
    Začínají poslední dvě minuty třetí třetiny. Arizona Coyotes zavezli puk do útočného pásma a Wedgewood už zamířil na střídačku. Takže domácí zkusí hru se šesti muži na ledě.
     
    57:50
    Čas do konce základní hrací doby domácím hodně rychle plyne, dá se očekávat, že za chvílí sáhnou ke hře bez brankáře.
     
    57:17
    Hosté opět sázejí hlavně na vyhozené kotouče. Nyní se jim to ale moc nevyplatilo, protože nahozený puk ještě ve středním pásmu zachytil připravený Perlini.
     
    57:03
    Brent Burns po přerušení narazil Rinalda tvrdě na mantinel a domácímu hráči se to vůbec nelíbilo. Vše ale končí jen malou strkanicí, ani vylučovat se nebude.
     
    56:36
    San Jose Sharks se podařilo vyhodit tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. Potom navíc Timo Meier dostal puk do šance.
     
    56:04
    Max Domi ztratil puk na levém kruhu, ale potom ho pro Arizonu získal zpátky. Potom obrana hostů zabránila rychlé střele Christiana Dvoraka.
     
    55:44
    Pomalu je nejvyšší čas, aby domácí začal produkovat závěrečný tlak. Martin Jones sice musel vytáhnout zákrok lapačkou, ale nebyla to pro něj těžká práce.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 53. Perlini (Stepan, Ekman-Larsson) – 15. J. Thornton (Burns, Pavelski), 25. Couture (Donskoi, Braun), 60. J. Ward


    Arizona Coyotes: Raanta (15. Wedgewood) – Ekman-Larsson, Hjalmarsson, Goligoski, Demers, Connauton, L. Schenn – Perlini, Stepan, Rieder – Keller, Richardson, Fischer – Domi, Dvorak, Rinaldo – Martinook, Cousins, Duclair.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Labanc, J. Thornton, Pavelski – Donskoi, Couture, Hertl – O'Regan, Tierney, Bødker – Meier, Carpenter, J. Ward.

    Rozhodčí: Rehman, Nicholson – Gibbons, Cherrey

    Diváci: 11 214
    thejrc.org