Dukla Praha – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Jihlava – Brno 0:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Liberec 0:0 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
0:0 (0:0)
FC Slovan Liberec
Pátek 24.11.2017, 20:15 • Ďolíček, Praha-Vršovice • HET liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Příjemný dobrý den, vážení sportovní diváci!

    Pražské Vršovice ožijí k pátečnímu večeru fotbalem. Domácí klokani, jimž patří šestá příčka, přivítají na svém trávníku čtvrtý Liberec. Obě mužstva od sebe dělí pět bodů, a tak zcela jistě půjde o napínavou bitvu.

    Bohemians oproti loňskému roku výrazně zlepšili herní projev a předvádí svým fanouškům hru, kterou od nich očekávají. Klokani prohráli v této sezoně jen třikrát, a to s Duklou (0:2), Plzní (1:2) a Jabloncem (0:1). Mezi povedené výsledky berou se remízy s "pražskými S", či výhra v Mladé Boleslavi, která přišla v posledním kole. Také zvládnutý druhý poločas proti letos vysoko hrající Olomouci přinesl radost do zelenobílých řad. Za dobrými výsledky stojí dobře chytající brankář Tomáš Fryšták, který měl být původně dvojkou, ale Sparta nepovolila do vzájemného souboje v rámci prvního kola nasadit z jejích řad vyslaného Viktora Budínského, a tak se odchovanec Uherského Hradiště prosadil krom úvodního duelu mezi tyče natrvalo. Vloni na jaře se mu střelecky nedařilo, letos už Jevgenij Kabajev stihl nasázet čtyři branky a je gólovým tahounem svého mužstva. Dva zásahy mají na kontě Martin Hašek, Rudolf Reiter a Antonín Vaníček.

    Liberec rovněž prošel oproti minulé sezoně zlepšením. Vloni finišoval na devátém místě, letos šlape na paty třetí Slavii a druhé Sigmě a svým nosem pomalu, ale jistě, počichává po evropských pohárech. Slovan letos dokázal porazit Slavii. V Edenu se radoval z výhry 2:1. Na druhou stranu však vyhořel v souboji s Jihlavou, jíž podlehl 1:3. Jinak jej od klokanů odděluje větší urputnost v zakončení. Hráči Bohemians uhráli šest remíz, Liberec jen dvě. Zato mají hráči zpod Ještědu na kontě o tři vítězství více. Slovan letos vsadil mezi tyčemi na Ondřeje Koláře a udělal dobře. Odchovanec ze stadionu U Nisy drží svůj celek výbornými výkony a svého soupeře již čtyřikrát vynuloval. V předních liniích naopak pálí ostrými Milan Kerbr, jemuž už se povedlo skórovat pětkrát. O jeden zásah méně má pak Martin Graiciar. Oproti domácímu celku se libereckým povedlo v tomto ročníku nasázet o osm branek víc.

    Dojde-li k předpokládanému nasazení, bude zajímavé sledovat souboj dvou tahounů obou mužstev, které spojuje jeden společný jmenovatel. Jak jednička Vršovických Tomáš Fryšták, tak nejlepší střelec Slovanu Milan Kerbr jsou rodáci z Uherského Hradiště. Kdo nakonec bude moci svému rodnému městu vyslat lakoničtější zprávu? Bude to osmadvacetiletý gólman klokanů, nebo o dva roky starší kanonýr z Jizerských hor? To se dozvíte v našem onlajn přenosu!
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Krch (C), Šmíd, Kocič – Jindřišek, M. Hašek, Reiter, Mašek, Vaníček – Nečas.
    Náhradníci: Budinský – Hůlka, Bartek, Jirásek, Luts, Kabajev, Tetteh.

    FC Slovan Liberec: O. Kolář – Mikula, Karafiát, Kúdela, Coufal (C) – Potočný, Kulhánek, Bosančić, Breite – Graiciar, Pulkrab.
    Náhradníci: Hladký – Bartl, Blažek, Folprecht, Kerbr, Ševčík, Voltr.

    Rozhodčí: Jan Jílek – Zdeněk Arnošt, Miroslav Fišer.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Stadion ve Vršovicích se začíná pomalu plnit diváky. Hráči se připravují na úvodní výkop, který bude obstarán za několik minut. Stane se tak poté, co do píšťalky zaduje zkušený rozhodčí Jan Jílek.
     
    Od domácí režie krásná vzpomínka na úvod. Legendární píseň nedávno zesnulého Wabiho Daňka Rosa na kolejích zazněla Ďolíčkem. Nyní zní Vršovicemi tradiční hymna klokanů.
     
    Trio licencovaných mužů přivádí na hrací plochu oba mančafty.
     
    V dnešním programu 15. kola HET ligy jsme viděli vítězství domácích i hostů. Jakého výsledku se dočkáme ve střetnutí Bohemians s Libercem? To se dozvíme po devadesáti minutách hry!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstaral Liberec, který se také snažil vzdušnou cestou dostat do prvního zakončení, ale domácí si situaci pohlídali a Tomáš Fryšták bude odkopávat.
     
    1
    Vladimír Coufal posílal centr z pravého křídla, který ale nebyl před klokaní klecí vyslyšen a domácí gólman opět uvede míč v hru.
     
    2
    Na druhé straně motal míčem u vápna Dominik Mašek, který poté hledal Jakuba Nečase, jenž mu však utekl úplně mimo míč, a tak tu bude také odkop pro Ondřeje Koláře.
     
    3
    Vladimír Coufal stíhal míč stejně s Milanem Kocićem, který nakonec zahrál hlavou svému brankáři, který uklidnil hru.
     
    4
    Hráči Bohemians se snažili agitovat na pravém křídle, ale ve finální fázi jim utekl balon, a tak je z toho pouze aut pro Slovan.
     
    5
    Klokani drželi svého soupeře poměrně dlouho v šachu. Svěřenci Jindřicha Trpišovského měli problém s tím, aby se odpoutali od postranní čáry. Nakonec přišel aut a po něm faul domácích.
     
    5
    Centrovaný balon hostům nevyšel a na druhé straně musel pohotovým skluzem zastavovat nabíhajícího Dominika Maška na středovém kruhu Ondřej Karafiát.
     
    6
    Vladimír Coufal posílal po pravém křídle další vysoký míč do šestnáctky soupeře. Tomáš Fryšták vyslal do vzduchu své ryčné "já!" a pro balon si v klidu doběhl.
     
    7
    Nabíhající Dominik Mašek narazil na Jana Mikulu, kterého nedokázal na hranici velkého vápna obehrát.
     
    8
    Martin Hašek vybojoval proti přesile balon, který prodloužil k Jakubovi Nečasovi, jenž se prodíral mezi dva bránící hráče Slovanu. Míč si ale špatně zpracoval a následně ještě po jeho ztrátě na hranici šestnáctky fauloval Romana Potočného.
     
    9
    Po sérii přechodů formou rychlého nákopu to zkusil Liberec kombinačně. Opět se nakonec na pravém křídle dostal k centru Vladimír Coufal. Tomáš Fryšták si vyběhl pro míč na penaltu a bezpečně jej pokryl.
     
    10
    Tak tohle Martina Haška zamrzelo! Chybný odkop Ondřeje Koláře měl šanci zachytit kousek před středovým kruhem. Balon ale nezkrotil a přišel tak o možnost postupovat zcela volným územím.
     
    11
    Útočné snažení Slovanu končí po ztrátě balonu autem, který budou mít k dispozici domácí hráči.
     
    12
    Fryštákův dlouhý nákop po malé domů zpracoval Jakub Nečas, který pak hledal vedle sebe stojícího Rudolfa Reitera. Ten dostal balon na paty a ztratil šanci jít sám po pravém křídle.
     
    13
    Jakub Nečas byl při střele zablokován a Ondřej Kolář si pak v klidu stáhl balon do svých rukavic. Následný brejk Liberce byl zakončen centrem, který letěl jen nad.
     
    14
    Výborná práce Romana Potočného, který odstál a zablokoval atakujícího hráče domácích, který se snažil dostihnout míč směřující do zámezí. Odkop od hostující klece.
     
    16
    Po sérii vzdušných soubojů kombinovali domácí u pravé lajny. Slovan skvěle zapresoval a vytlačil fotbalisty z Vršovic až na jejich polovinu.
     
    17
    Tam zahráli klokani zpět na Tomáše Fryštáka, který dlouhým nákopem rozjel akci, na jejímž konci hledal ze sprintu po levé lajně Milan Kocić na zadní tyči Rudolfa Reitera, kterému ale chybělo k míči dobrého půl metru.
     
    18
    Na nervy vlastním fanouškům zahrál nyní Tomáš Fryšták. Ten při odkopu trefil Matěje Pulkraba, od nějž se nakonec balon odrazil jen mimo bránu!
    18. Fryštákovo váhání málem potrestal Pulkrab
     
    19
    Na druhé straně se několikrát povedlo Slovanu odvrátit centry na penaltu, až se nakonec do odraženého míče opřel z více jak třiceti metrů Milan Kocić, který ale přestřelil libereckou kasu.
     
    20
    Hostující ekipa se dvakrát snažila proniknout po pravém křídle do velkého vápna, ale pokaždé výtečně přistoupili k útočícím hráčům beci Bohemians a výsledkem byly dva rychle po sobě jdoucí Fryštákovy odkopy.
     
    21
    Za obranu se hnal Matěj Pulkrab, proti kterému ale bleskově vystartoval Tomáš Fryšták, který se položil na zem a na malé bedně sebral míč ještě dříve, než stihl liberecký hráč zakončit.
    21. Graiciar pěkně připravil šanci Pulkrabovi, tomu skočil pod nohy Fryšták
     
    22
    Faul na pravém křídle a volný přímý kop pro Liberec, který zahrával Roman Potočný. Balon se snášel na penaltu, kde jej skvěle vyboxoval rychle reagující brankář klokanů.
     
    23
    Slovan nyní předvedl rychlou kombinaci, na jejímž konci se ocitl domácí Michal Šmíd, který na malém vápně poslal balon zkušeně na roh.
     
    24
    Ten se hostům nepovedl a na druhé straně se hnal do brejku domácí celek. Rudolf Reiter si naběhl na přihrávku za obranu, ale jen co se dotkl balonu, vylétl k nebesům praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd.
     
    25
    Následná rozehrávka Liberce skončila na opačném pólu hřiště, kde si pro ní v poklidu došel gólman zelenobílých.
     
    26
    Vladimír Coufal hledal přihrávkou po pravém křídle Martina Graiciara, který se odpoutal od svého strážce, ale na míč nedosáhl a ten tak skončil v zámezí.
     
    27
    Jan Mikula si narazil se svým kapitánem. Další oblouček Coufala po pravé lajně nenašel svého adresáta a bude z toho znovu jen odkop.
     
    28
    Martin Graiciar si to štrádoval po pravé straně směrem k vápnu. Předběhl jej Milan Kocić, který mu ukopl balon a hostující hráč jej poté lehce fauloval.
     
    29
    Slovan útočí výhradně po pravé straně. Nyní si vybral Vladimír Coufal ke kombinaci Matěje Pulkraba, který po souboji s domácím obráncem vybojoval roh.
     
    30
    Klokani si situaci snadno pohlídali a rohový kop odvrátili. Následný dlouhý nákop skončil mimo Fryštákovu branku.
     
    31
    Dominik Mašek nyní dobře napadal rozehrávku Liberce a donutil Ondřeje Karafiáta, aby rozehrál vysoký míč jen do autu. Balon dopadl přímo do hostujícího kotle.
     
    32
    Martin Dostál byl při odvracení libereckého centru na půlce faulován, ale domácí s volným kopem nenaložili ideálně a hrát může Liberec.
     
    32
    No a fotbalisté z Podještědí se nakonec dostali i do zajímavých příležitostí, leč Matěj Pulkrab centr zprava promáchl a Roman Potočný pak dvakrát zakončoval jen do dobře bránícího Rudolfa Reitera.
     
    33
    Dominik Mašek se sice ve vápně neprosadil, ale zpětnou nahrávkou našel Martina Dostála, jehož rána z hranice šestnáctky skončila jen těsně vedle Kolářovy klece!
    33. Dostál vypálil z dvaceti metrů a jen těsně minul
     
    35
    Na druhé straně skončil atak hostujícího mužstva jen pohodlným výběhem pro balon v podání Tomáše Fryštáka.
     
    36
    První čistá "gólovka" dnešního večera a v ní po centru z pravé strany Jakub Nečas. Ten se na penaltě opřel do polovysokého míče a Ondřej Kolář předvedl parádní zákrok, když jeho ránu z voleje vyrazil!
    36. Nečas po centru Dostála zakončoval z voleje do Koláře
     
    37
    V Ďolíčku to vře! Tomáš Fryšták si stál vysoký centr do rukavic, rychle rozehrál a po sérii nahrávek se dostal do šance opět Jakub Nečas, který z úhlu prostrčil balon pod padajícím Kolářem, ale ten se pouze svezl po brankové čáře a nakonec se o něj postaral jeden z bránících hráčů Slovanu.
     
    38
    Daniel Krch si po centru z pravého křídla naběhl na balon a svou hlavičku z malého vápna nasměroval jen těsně nad branku Liberce! Domácí mají v posledních momentech výrazně navrch!
    38. Krch hlavičkoval těsně nad břevno
     
    39
    Útok Slovanu skončil jen faulem. Domácí měli k dispozici rozehrávku, ale ukvapeně přišli o míč a je z toho aut pro hosty.
     
    40
    Hráči Bohemians kombinovali a nakonec přišel centr, na který si nabíhal Dominik Mašek. Před ním ale parádně odehrál hlavou do bezpečí rychle se do vzduchu drápající Jan Mikula.
     
    41
    Na druhé straně se dostal před vápnem ke střele Miloš Bosančič. Jeho táhlá střela letěla kousek od středu branky, kam se v klidu položil Tomáš Fryšták a balon zachytil "do koše".
     
    42
    Faul na pravém křídle dal domácím šanci na přímý kop. Ten letěl do šestnáctky, ale všichni nabíhající hráči klokanů jej podběhli, a tak Liberec v klidu odvrátil do autu.
     
    44
    Vršovickým se nevyvedly útočné finesy, a tak dostal prostor pro útok i Liberec. Na vápně si říkal o balon Martin Graiciar, ale byl dobře odstínován Michalem Šmídem a propadnuvší míč si stáhl do rukavic Tomáš Fryšták.
     
    45
    Brankář Bohemins ve vysokém výskoku na zadní tyči zachytil další centrovaný míč. Balon pak rozehrál na polovinu hrací plochy.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas přinesl bojovný fotbal. Domácí fotbalisté postupně převzali iniciativu a během pěti minut si vytvořili tři tutovky, které ale proměnit nedokázali, a tak se jde do kabin bez branek. Rovněž nejsou vidět žádné zákeřnosti a hlavní rozhodčí ještě nemusel sáhnout ke karetnímu trestu.
     
    Poločasové statistiky:

    Držení balonu: 53 % : 47 %
    Střely na branku: 1:3.
    Střely mimo branku: 2:2.
    Rohy: 2:2.
    Přímé kopy: 6:5.
    Vhazování: 15:15.
     
    Druhá půle se rozeběhne zhruba ve 21:16.
     
    Hráči už pomalu nabíhají na hrací plochu. Druhý poločas bude začínat každým okamžikem. Dočkáme se gólového úspěchu?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Liberec vstupuje do druhé půle s jednou změnou v sestavě. Martina Graiciara střídá Daniel Bartl. Uvidíme, zda Bartl oživí hru Slovanu.
     
    47
    Hostující celek se dostal na pravé lajně k autovému vhazování, ale klokani si celou situaci v poklidu pohlídali.
     
    47
    Standardní situace pro hosty. Taktický faul Bohemians na pravém křídle před půlící čárou.
     
    48
    Slovanisté kombinovali se svým brankářem. Následný dlouhý nákop Ondřeje Koláře se snesl jen na zelenobílé hlavy, které odvrátily míč zpět k vápnu Liberce.
     
    49
    Liberečtí znovu zkoušeli své štěstí po pravé straně, kde dnes útočí nejraději, ale přišli o míč. Následně si na Maškovu přihrávku nabíhal Rudolf Reiter, ale Ondřej Kolář včas vyběhl z brány a míč odkopl.
     
    50
    Matěj Pulkrab se prezentoval na velkém vápně útočným faulem a domácí fotbalisté tak mohli v klidu rozehrát.
     
    50
    Postupný útok se klokanům nevyvedl, když skončil jen ztrátou míče a autem pro liberecké fotbalisty.
     
    51
    Roman Potočný měl nalevo obsazeného Bartla i Coufala, a tak raději zahrál zpět na svého gólmana. Jeho nákop skončil jen v autu.
     
    52
    Dlouhý balon v podání Rudolfa Reitera skončil jen v rukavicích rychle vybíhajícího Ondřeje Koláře, který si na šestnáctce počíhal na tento "bochánek".
     
    53
    Daniel Bartl odmítl na pravém křídle atak soupeře a čistým tělem vybojoval aut. Po něm zakončoval ve vápně Matěj Pulkrab, který ale spíše jen lízl míč, který pak v klidu lapil do rukavic pozorný Tomáš Fryšták.
    53. S hlavičkou Matěje Pulkraba si Fryšták poradil
     
    54
    Slovan je na začátek druhého poločasu více aktivní směrem dopředu. Naopak klokani se zatáhli více do defenzivy. Dlouhý centr Liberce naposledy skončil po Pulkrabově hlavičce v zámezí. Odkop od Fryštákovy brány.
     
    55
    Nicméně z nenápadné akce vzešel požár! Rudolf Reiter obešel na brankové čáře obránce a svým rychlým centrem hledal ve velkém vápně Dominika Maška, kterému chyběly k hlavičce milimetry! Zahučení z Ďolíčku se muselo donést přes koleje až do Nuslí.
    55. Reiter si pohrál s Bartlem, na jeho centr těsně nedosáhl Mašek
     
    56
    Daniel Bartl zatím plní své pokyny zodpovědně a napadá v útoku domácí obránce, kterým znepříjemňuje hru. Nyní takto vybojoval aut, ze kterého ale nakonec nic nebylo.
     
    57
    Dobíhající liberecký hráč atakoval stínujícího obránce domácích, který uhájil svou pozici, i když byl faulován. Místo odkopu je tu tedy volný kop pro domácí.
     
    58
    Roman Potočný vyslal z levého křídla střílený centr, který se stáčel k Fryštákově pravé tyči. Domácí gólman si skočil po balonu a nadvakrát jej zkrotil.
    58. Potočný zkusil překvapit Fryštáka, ten střelu nadvakrát zkrotil
     
    59
    Na druhé straně špatně rozehrála obrana Liberce ve spolupráci s Ondřejem Kolářem, načež vracel ze čtyřiceti metrů balon do prázdné branky Martin Hašek, ale hrubě se netrefil. Hlava v dlaních jest toho důkazem.
     
    61
    Bohemka si vypracovala prostor na pravém křídle. Od rohového praporku pak centroval agilní Rudolf Reiter, ale přetažený balon skončil v moci rychle vybíhajícího Ondřeje Koláře.
     
    62
    Přihrávka na velké vápno byla domácími odvrácena. K balonu se následně dostal Roman Potočný, který si navedl míč na střed a po zemi vystřelil. Jeho pokus se ale vůbec nepovedl.
     
    63
    Tomáš Fryšták nyní podržel svůj celek a sklízí ovace fanoušků. Hráči Bohemians zůstali zatažení a Vladimír Coufal pak dostal před šestnáctkou dost prostoru. Sklepl si míč a ze vzduchu zakroutil míč k tyči, kam se bryskně natáhl domácí muž s rukavicemi!
    63. Coufalovku střelu k tyči pozorný Fryšták vyrazil
     
    64
    Jakub Nečas si nabíhal za obranu, ale vzrušení domácích fandů uťal rázným výběhem a odkopem brankář Liberce.
     
    65
    Hosté mají k dispozici rohový kop.
     
    66
    Roman Potočný rozehrál na velké vápno, kde číhal Radim Breite, jemuž zakončení nesedlo. Před Ondřejem Kúdelou pak zachránil situaci jeden ze stoperů. Na druhé straně se pak otevřel prostor Jakubovi Nečasovi, ale ten přišel před šestnáctkou o balon.
     
    66
    Oba celky střídají a posilují útok o své nejlepší sezonní střelce. Za domácí vbíhá na hřiště Jevgenij Kabajev, který střídá Jakuba Nečase. Na straně hostů odchází Miloš Bosančič, místo kterého si zahraje Milan Kerbr.
     
    68
    Domácí fotbalisté dobývali prostor před Ondřejem Kolářem, ale nakonec z toho všeho vykrystalizoval jen liberecký odkop do autu.
     
    69
    Další nátlak ale domácím přinesl rohový kop, po kterém musel do vzduchu Ondřej Kolář, jenž přeskočil klubko hráčů a vyboxoval míč do bezpečí.
     
    70
    Centr na Jevgenije Kabajeva odvrátil akrobaticky Jiří Kulhánek. Následně byl při obratu hry na druhou stranu pískán nedovolený zákrok. Domácí se vrací k míči.
     
    71
    Jejich centr sice našel svého respondenta, ale ten byl nachytán v ofsajdu. Protiakce Slovanu skončila dalším útočným faulem.
     
    72
    Vidíme spoustu osobních soubojů. Hráči začali více presovat a díky tomu jsou útočné akce tříštěny již v oblasti středového kruhu.
     
    72
    Nyní dobře odstál Vladimír Coufal domácí útok a ve vápně odvrátil centr. Bude z toho roh pro domácí.
     
    74
    Na šestnáctce se dostal k zakončení Josef Jindřišek. Jeho střílený centr proletěl hloučkem těl a skončil v moci Ondřeje Koláře.
    74. Jindřišek prostřelil změť hráčů, Kolář si míč našel
     
    75
    Faul Ondřeje Karafiáta na Dominika Maška kousek za půlící čarou. Hráči Bohemians se snažili o rychlou rozehrávku, ale ta nevyšla.
     
    76
    Dlouhý nákop klokanům nevyšel. Balon přeplachtil Kolářovu branku. Ještě před odkopem dochází ke střídání. Matěje Pulkraba nahrazuje na hrotu Radek Voltr.
     
    Dnešní utkání sleduje 4189 diváků.
     
    78
    Po faulu na středu rozjel Ondřej Karafiát rychlou akci, na jejímž konci trefoval z vzduchu na penaltě z pravého křídla centrovaný míč Radek Voltr. Trefil jej, pravda. Hrací předmět ale vyletěl do výše a nyní se již zřejmě koupe v přilehlém Botiči.
     
    79
    Máme tu první žlutou kartu dnešního večera, kterou obdržel Ondřej Kúdela. Dominik Mašek se dostával za obranu poté, co mu dobře odstínil Kabajev. Na hranici šestnáctky byl faulován a je tu parádní pozice pro přímý volný kop.
     
    80
    Domácí fotbalisté to zahráli parádně! Balon letěl na zadní tyč, ale parádní zákrok předvedl Ondřej Kolář, který Josefem Jindřiškem zatočený přímý kop vyškrábl ze šibenice na roh!
    80. Přímý kop Jindřiška dobrým zákrokem zneškodnil Kolář
     
    81
    Hostující gólman je ošetřován a mezitím klokani střídají. Dobrý zápas odehrál Rudolf Reiter, který je nyní střídán Siimem Lutsem.
     
    83
    Domácím se roh nepovedl. Následně se hra uklidnila a po několika soubojích na středu si došel pro nepřesnou rozehrávku Liberce brankář Tomáš Fryšták.
     
    84
    Dobrý presink v podání Slovanu donutil hráče z Vršovic ke kombinaci s vlastním gólmanem. Následně dokonce přišel i faul domácích na útočné polovině.
     
    85
    Při ataku Slovanu došlo k nedovolenému zákroku. Na hrací ploše se ocitl Josef Jindřišek.
     
    86
    Na tribunách to jen zašumělo po akci střídajících hráčů Slovanu! Daniel Bartl vyslal do šestnáctky povedený centr, na který si naběhl Radek Voltr. Jeho hlavička se ale nevešla mezi tři tyče!
     
    87
    Domácí znovu střídají. Trávník opouští Dominik Mašek, místo něj vbíhá do hry Benjamin Tetteh.
     
    88
    Tomáš Fryšták si vyběhl na penaltu, kde vyboxoval vysoký balon. Ten sebral Benjamin Tetteh. Nový muž na place poté vyvezl míč do bezpečí.
     
    89
    Útočný faul Bohemians rozehrál zpoza velkého vápna gólman Kolář. Na druhé straně došlo k podobnému prohřešku. V hru uvede balon Tomáš Fryšták.
     
    90
    Několik hlavičkových soubojů na středu hřiště nakonec dospělo až k brankáři Liberce, který hned posílal balon ku svému protějšku. Druhá půle bude nastavena o dvě minuty.
     
    90+1
    Klokani mohli celý duel rozhodnout v jeho závěru, kdy po centru z pravé strany nabíhal na zadní tyči na balon Siim Luts, který na něj ale o kousek nedosáhl!
     
    90+2
    Na druhé straně přišly dva centry Libereckých. Jeden se nepovedl, ten druhý si pohlídal brankář domácích Tomáš Fryšták. Sudí následně třikrát zahrál na píšťalku a zápas končí.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Závěrečné střetnutí pátečního programu patnáctého kola HET ligy je za námi. Do trojlístku výsledků chyběla remíza, kterou nakonec ve vzájemném střetnutí uhráli klokani s Libercem.

    Na obou stranách bylo vidět několik tutových šancí, ale parádními zákroky se blýskli oba brankáři. Více zákroků měl sice domácí Tomáš Fryšták, těžší situace však řešil hostující Ondřej Kolář. V zápase byla k vidění jediná žlutá karta. Duel se nesl v poklidném duchu, hráči se nedopouštěli zákeřností a i díky tomu se předešlo zbytečným excesům.
     
    Zápasové statistiky:

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:6.
    Střely mimo: 4:4.
    Rohy: 5:3.
    Fauly: 11:14.
    Vhazování: 33:37.
     
    Dámy a pánové, za rytmů písně "Outsider Walz" od již v úvodu zmíněného Wabiho Daňka opouštějí diváci Ďolíček a já se s Vámi loučím. Hezký večer a pohodový víkend přeje Richard Wagner. (22:16:41)

    Richard Wagner

    Branky:

    Karty:   79. Kúdela (LIB)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:3. Fauly: 11:14.
    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Krch (C), Šmíd, Kocič – Jindřišek, M. Hašek, Reiter (81. Luts), Mašek (87. Tetteh), Vaníček – Nečas (66. Kabajev).
    Náhradníci: Budinský – Hůlka, Bartek, Jirásek, Luts, Kabajev, Tetteh.

    FC Slovan Liberec: O. Kolář – Mikula, Karafiát, Kúdela, Coufal (C) – Potočný, Kulhánek, Bosančić (66. Kerbr), Breite – Graiciar (46. Bartl), Pulkrab (76. Voltr).
    Náhradníci: Hladký – Bartl, Blažek, Folprecht, Kerbr, Ševčík, Voltr.

    Rozhodčí: Jan Jílek – Zdeněk Arnošt, Miroslav Fišer

    Diváci: 4189
    thejrc.org