Dukla Praha – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Jihlava – Brno 0:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Liberec 0:0 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
0:0 (0:0)
FC Slovan Liberec
Pátek 24.11.2017, 20:15 • Ďolíček, Praha-Vršovice • HET liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Klokani mohli celý duel rozhodnout v jeho závěru, kdy po centru z pravé strany nabíhal na zadní tyči na balon Siim Luts, který na něj ale o kousek nedosáhl!
     
    87
    Domácí znovu střídají. Trávník opouští Dominik Mašek, místo něj vbíhá do hry Benjamin Tetteh.
     
    86
    Na tribunách to jen zašumělo po akci střídajících hráčů Slovanu! Daniel Bartl vyslal do šestnáctky povedený centr, na který si naběhl Radek Voltr. Jeho hlavička se ale nevešla mezi tři tyče!
     
    81
    Hostující gólman je ošetřován a mezitím klokani střídají. Dobrý zápas odehrál Rudolf Reiter, který je nyní střídán Siimem Lutsem.
    80. Přímý kop Jindřiška dobrým zákrokem zneškodnil Kolář
     
    80
    Domácí fotbalisté to zahráli parádně! Balon letěl na zadní tyč, ale parádní zákrok předvedl Ondřej Kolář, který Josefem Jindřiškem zatočený přímý kop vyškrábl ze šibenice na roh!
     
    79
    Máme tu první žlutou kartu dnešního večera, kterou obdržel Ondřej Kúdela. Dominik Mašek se dostával za obranu poté, co mu dobře odstínil Kabajev. Na hranici šestnáctky byl faulován a je tu parádní pozice pro přímý volný kop.
     
    Dnešní utkání sleduje 4189 diváků.
     
    76
    Dlouhý nákop klokanům nevyšel. Balon přeplachtil Kolářovu branku. Ještě před odkopem dochází ke střídání. Matěje Pulkraba nahrazuje na hrotu Radek Voltr.
     
    66
    Oba celky střídají a posilují útok o své nejlepší sezonní střelce. Za domácí vbíhá na hřiště Jevgenij Kabajev, který střídá Jakuba Nečase. Na straně hostů odchází Miloš Bosančič, místo kterého si zahraje Milan Kerbr.
    63. Coufalovku střelu k tyči pozorný Fryšták vyrazil
     
    63
    Tomáš Fryšták nyní podržel svůj celek a sklízí ovace fanoušků. Hráči Bohemians zůstali zatažení a Vladimír Coufal pak dostal před šestnáctkou dost prostoru. Sklepl si míč a ze vzduchu zakroutil míč k tyči, kam se bryskně natáhl domácí muž s rukavicemi!
    55. Reiter si pohrál s Bartlem, na jeho centr těsně nedosáhl Mašek
     
    55
    Nicméně z nenápadné akce vzešel požár! Rudolf Reiter obešel na brankové čáře obránce a svým rychlým centrem hledal ve velkém vápně Dominika Maška, kterému chyběly k hlavičce milimetry! Zahučení z Ďolíčku se muselo donést přes koleje až do Nuslí.
     
    46
    Liberec vstupuje do druhé půle s jednou změnou v sestavě. Martina Graiciara střídá Daniel Bartl. Uvidíme, zda Bartl oživí hru Slovanu.
    38. Krch hlavičkoval těsně nad břevno
     
    38
    Daniel Krch si po centru z pravého křídla naběhl na balon a svou hlavičku z malého vápna nasměroval jen těsně nad branku Liberce! Domácí mají v posledních momentech výrazně navrch!
     
    37
    V Ďolíčku to vře! Tomáš Fryšták si stál vysoký centr do rukavic, rychle rozehrál a po sérii nahrávek se dostal do šance opět Jakub Nečas, který z úhlu prostrčil balon pod padajícím Kolářem, ale ten se pouze svezl po brankové čáře a nakonec se o něj postaral jeden z bránících hráčů Slovanu.
    36. Nečas po centru Dostála zakončoval z voleje do Koláře
     
    36
    První čistá "gólovka" dnešního večera a v ní po centru z pravé strany Jakub Nečas. Ten se na penaltě opřel do polovysokého míče a Ondřej Kolář předvedl parádní zákrok, když jeho ránu z voleje vyrazil!
    33. Dostál vypálil z dvaceti metrů a jen těsně minul
     
    33
    Dominik Mašek se sice ve vápně neprosadil, ale zpětnou nahrávkou našel Martina Dostála, jehož rána z hranice šestnáctky skončila jen těsně vedle Kolářovy klece!
    21. Graiciar pěkně připravil šanci Pulkrabovi, tomu skočil pod nohy Fryšták
     
    21
    Za obranu se hnal Matěj Pulkrab, proti kterému ale bleskově vystartoval Tomáš Fryšták, který se položil na zem a na malé bedně sebral míč ještě dříve, než stihl liberecký hráč zakončit.
    18. Fryštákovo váhání málem potrestal Pulkrab
     
    18
    Na nervy vlastním fanouškům zahrál nyní Tomáš Fryšták. Ten při odkopu trefil Matěje Pulkraba, od nějž se nakonec balon odrazil jen mimo bránu!

    Richard Wagner

    Branky:

    Karty:   79. Kúdela (LIB)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:3. Fauly: 11:14.
    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Krch (C), Šmíd, Kocič – Jindřišek, M. Hašek, Reiter (81. Luts), Mašek (87. Tetteh), Vaníček – Nečas (66. Kabajev).
    Náhradníci: Budinský – Hůlka, Bartek, Jirásek, Luts, Kabajev, Tetteh.

    FC Slovan Liberec: O. Kolář – Mikula, Karafiát, Kúdela, Coufal (C) – Potočný, Kulhánek, Bosančić (66. Kerbr), Breite – Graiciar (46. Bartl), Pulkrab (76. Voltr).
    Náhradníci: Hladký – Bartl, Blažek, Folprecht, Kerbr, Ševčík, Voltr.

    Rozhodčí: Jan Jílek – Zdeněk Arnošt, Miroslav Fišer

    Diváci: 4189
    thejrc.org