Belenenses – Chaves 0:1 (kon.)
konec
CF OS Belenenses
0:1 (0:1)
GD Chaves
Pátek 24.11.2017, 21:30 • Estádio do Restelo, Lisabon • Portugalská Primeira Liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (23:36:16)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:7. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:27.
     
    Je dobojováno! Pár stovek fanoušků na rozlehlém stadionu sledovalo ve druhé půli vytrvalou převahu Belenenses, které na první velkou šanci čekalo až do závěru zápasu, kdy těsně vedle hlavičkoval Caeiro. Zbytečné vyloučení Yebdy pak zbylé domácí hráče rozhodilo a poslední minuty už Chaves zvládl, čímž si zajistil třetí výhru v sezóně. O té na samotném konci první půle z přímého kopu rozhodl Matheus Pereira. Hosté slaví druhou výhru v řadě a velký posun na osmé místo, Belenenses vinou třetí prohry z posledních čtyř zápasů zůstává sedmé a čelo tabulky mu opět o něco odskočí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Vyloučení Yebdy domácí snahu výrazně otupilo. Nastavený čas zvládá Chaves na jedničku, i když některé situace neřeší moc dobře. To platilo i o posledním centru Pedra Tiby, jemuž se nabízeli hned tři spoluhráči.
     
    90+4
    Elhouni se neúspěšně snažil ve vápně utančit Geraldese. Hosté nakonec přenesli hru napravo, odkud ale nepřiletěl žádný nebezpečný centr.
     
    90+3
    Jeden z hostů potáhl míč o několik desítek metrů. Proti několika málo obráncům zvolil křižnou střelu zpoza vápna, ale ta netrefila prostor mezi třemi tyčemi.
     
    90+2
    Čas na vstřelení vyrovnávající branky Belenenses ještě má. Sudí totiž nastavují hned pět minut nad rámec základních devadesáti.
     
    90+1
    Bernardo Dias si díky zákroku Platinyho rohový kop zopakoval, ani napodruhé ale nic nevymyslel, když nasměroval balón přesně do rukavic Filipeho.
     
    90
    O žlutou kartou si hlasitě říká i Jefferson, jenž zaznamenal minimálně pátý faul. Následoval domácí nákop a rohový kop, před kterým se konečně ozývají také fanoušci.
     
    89
    Hosté zaútočili do nezformované obrany. Platinyho tečovaný pokus byl hodně nepřesný a Chaves pak ztratil balón pár sekund po rozehrávce nařízeného rohu.
    87. Červená karta po 2. žluté pro Yebdu
     
    87
    Velká komplikace pro domácí plány na vyrovnání! Hassan Yebda šel oběma nohama napřed a za faul na Platinyho viděl druhou žlutou kartu, kvůli které musí bez náhrady předčasně opustit hřiště.
     
    86
    Vianovi tentokrát uskočil míč k Furlanovi. Zpět na domácí stranu pak získal míč Yebda a ofenziva Belenses tak může pokračovat.
    85. Tiago Caeiro (BLN)
     
    85
    Aktivní Viana si na pravé straně seběhl pro přihrávku do volného prostoru a výborně odcentroval. Hlavička Tiaga Caeira pak proletěla jen pár centimetrů okolo levé tyče Filipeho brány.
     
    84
    Florent Hanin si po přenesení hry k levé autové čáře pomohl zpracovat skákající míč rukou. Chaves o něj po rozehrávce o dvakrát přišel a pokračuje v poctivé defenzivě.
     
    83
    Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Matheus Pereira, přichází Jorginho.
     
    82
    Bernardo Dias byl autorem snad první kolmé přihrávky do nebezpečného prostoru. Jeho spoluhráč zprava nabízel míč do šestnáctky, ale tou proletěl bez jakéhokoliv zakončení.
     
    81
    Teď už se píská po zákroku Jeffersona. Stalo se tak jen u středového kruhu, kde Yebda rychle rozehrál doleva, ovšem tam akce Belenenses také skončila.
     
    80
    Diogo Viana se hezky prokličkoval do velkého vápna, kde teatrálně upadl po kontaktu s Tibou. Následnými protesty si ještě k tomu říkal o kartu, kterou pan Capela tentokrát nechal v kapsičce.
     
    79
    Hostům se v posledním období povedlo eliminovat nápor Belenenses. To má už jen posledních deset minut na kýžené vyrovnání.
     
    78
    André Geraldes si vyšlápl na Elhouniho a jako další hráč viděl žlutou kartu.
     
    78
    Nic takového se ale nestalo, neboť celá situace skončila pouze faulem Jeffersona, jenž se rychle vrátil a na vlastní polovině pomohl vybojovat míč zpět na hostující kopačky.
     
    77
    Hassan Yebda nastavil nohu před Marase, který byl faulován. Bressan pak rozehrál standardní situaci na krátkou vzdálenost a hosté se přes levé křídlo snaží prokombinovat k něčemu nebezpečnému.
     
    76
    Pedro Tiba zleva nahrál do pokutového území, kde Platiny skončil na zemi, ale o penaltový zákrok se v žádném případě nejednalo.
     
    75
    Místo Viany si vzal rozehrávku na starost Bernardo Dias, ale také on našel jen hlavy perfektně pracujících obránců Chavesu.
     
    74
    Hamdou Elhouni zabránil otočce Dioga Viany jenom za pomoci faulu. Belenses může zahrozit ze standardní situace, opět se bude jednat o centr.
     
    73
    Zpět do pohybu uvedl balón právě Bressan, jenomže Platiny jeho centr k vzdálenější tyči nezkrotil a navíc si pomohl útočným faulem.
     
    72
    Tiago Caeiro svou paží trefil obličej Bressana a tím hostům daroval standardní situaci z kraje hrací plochy.
     
    71
    Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Rúben, přichází Rafael Furlan.
     
    70
    Během ošetřování se na hostující straně chystá druhé střídání. Do hry půjde ofenzivní hráč Rafael Furlan.
     
    69
    Hostující gólman ulehl na trávník a vyžádal si ošetření, které trochu přeruší trvající územní převahu Belenenses.
     
    68
    André Geraldes na pravém křídle přesprintoval Elhouniho a odcentroval. Míč nebezpečně plachtil napříč břevnem, ale do sítě se nakonec nesnesl.
     
    67
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Fredy, přichází Miguel Rosa.
     
    66
    Viana chtěl zrychlit další domácí postup centrem do šestnáctky, jenže tam našel jen náruč pozorného brankáře Filipeho.
    65. Přesný zásah Yebdy neplatí kvůli faulu
     
    65
    Hassan Yebda se dostal k centru Dioga Viany jen díky útočnému faulu. Jeho přesná hlavička pak sice rozvlnila síť, ale gól platit nemůže.
     
    64
    Nikola Maras neriskoval žádné komplikace a z vlastního vápna odkopl míč úplně mimo hřiště. Následuje už sedmý domácí roh.
     
    63
    Domácí se při rychlém postupu roztáhli do levé strany, jenomže Fredyho centr pravou nohou byl krátký a jeho tři spoluhráči na hranici malého vápna se balónu nedočkali.
     
    62
    Chaves se snad poprvé ve druhém poločase usadil na útočné polovině. Po narážečce s obsazeným spoluhráčem si pak na osu hřiště navedl balón Pereira, ale z dálky vystřelil vysoko nad břevno.
     
    61
    Fredyho několikátá nepřesnost poslala míč do autu, odkud vrátí balón do hry Hanin.
     
    60
    Hassan Yebda si hezkou finesu přehodil míč přes hlavu. Po rychlé otočce proti němu rychle vystoupil Jefferson a nedal mu klid při střele z dálky, která doskákala hodně vedle hostující branky.
     
    59
    Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Davidson, přichází Hamdou Elhouni.
     
    59
    Platiny zkusil střelu zpoza vápna. Ta byla sražená a Belenenses dostalo další roh, po kterém šel Filipe na zem kvůli střílené přihrávce od Fredyho.
     
    58
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Robert Ahman-Persson, přichází Tiago Caeiro.
     
    57
    Rúben trochu rozhodil Vianu, který pro domácí celek vybojoval roh. U střídaček se mezitím chystají střídání na obou stranách.
     
    56
    Pravá strana hostů se po změně stran vůbec nedostává do hry. Nic na tom nezměnil ani Paulinho, který přes velkou snahu nezastavil rychlou spoluhráčovu přihrávku ve vyznačeném poli.
     
    55
    Davidson zezadu nešikovně srazil Vianu. Belenenses dostalo výhodu standardní situace, jenže hlavička z těžké pozice Filipeho branku minula.
     
    54
    Během akce Mauridese mimo pozornost většiny diváků fauloval Jefferson a dokonce byl napomenut žlutou kartou.
     
    53
    Tento druh standardních situací se domácím dnes vůbec nedaří. Chaves opět jednoduše získal míč a dostal se k brejku, ze kterého také nic nevymyslel.
     
    52
    Rúben překazil domácí snažení odkopem na rohový kop, který z pravého konec hřiště rozehraje Diogo Viana.
     
    51
    Tiba ze strany vrazil do Diase a fauloval. Z tvrdého střetu si sám odnesl menší bolístku na hrudníku.
     
    50
    Znovu to Belenenses zkusilo po levé straně, ze svého krátkého tlaku ale vymysleli jen nepřesnou přihrávku Fredyho, kterou si sebral Filipe.
     
    49
    Filipe má za sebou první zákrok. Stalo se tak po centru Geraldese a nepříliš nebezpečné hlavičce Mauridese, jenž přeskočil dva protihráče najednou.
     
    47
    Nedorozumění mezi dvěma domácími hráči zapříčinilo odkutálení balónu mimo hrací plochu. Na řadu přichází dlouhý odkop Antónia Filipeho.
     
    46
    Domácí středopolař Hassan Yebda dostává žlutou kartu za nepříjemný zákrok na útočné polovině.
     
    46
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Roni, přichází Bernardo Dias.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas předehrávky portugalské nejvyšší soutěže moc atraktivní nebyl. Za celou dobu byla k vidění jediná střela na branku, která však skončila gólem zásluhou parádně zahraného přímého kopu jednoznačně nejlepšího hráče dosavadního průběhu zápasu – Matheuse Pereiry. Belenenses má o přestávce o čem přemýšlet, za pětačtyřicet minut totiž nevymyslelo vůbec nic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Matheus PEREIRA - 0:1
     
    45
    Chaves právě vstřelil branku!
    Nezáživná první půle končí krásným gólem z přímého kopu, jenž mnohé vynahradil! MATHEUS PEREIRA z nějakých čtyřiadvaceti metrů obstřelil zeď a Muriel letěl ke své levé tyči marně, neboť střela levou nohou byla umístěná opravdu učebnicově.
     
    44
    Znovu v hlavní roli Fredy, jenž při napadání zahrál rukou a ta nezůstala utajena zrakům rozhodčích. Ti o pár sekund později odpískali i faul na Pereiru a následuje zajímavý přímý kop pro Chaves!
     
    43
    António Filipe se proletěl vzduchem, když se snažil zastavit centr z kopačky Fredyho. Míč mu vypadl, nicméně při svém počínání byl faulován a nastávající vzrušení tak bylo zbytečné.
     
    42
    Následoval první ofsajd, který přišel na svět po domácím nákopu z hloubi pole. Zakončení se tak konat nemohlo ani v tomto případě.
     
    41
    Jefferson si tentokrát mimo rámec pravidel v souboji s Geraldesem. Jednalo se už o jedenáctý faul v podání hostů.
     
    39
    Jefferson si pomohl faulem na Fredyho. Stalo se tak dobrých padesát metrů od obou branek, a tak nic nenasvědčuje tomu, že by se měla brzy urodit první šance zápasu.
     
    38
    Diogo Viana se rozhodl neustát souboj tělo na tělo s Marasem. Sudí přiřkli míč Belenenses, které zvolilo rozehrávku dozadu a nijak neohrozilo branku Filipeho.
     
    37
    Fredyho menší faul uprostřed bojiště vrátil míč na hostující kopačky. Chaves znovu hledal Pereiru, ale ten byl čistě ubráněn Tomásem.
     
    36
    Pereira tentokrát předal zodpovědnost Davidsonovi, ke kterému přenesl hru pasem přes osu hřiště. Davidsonův centr ale rovněž nebyl vůbec povedený a zmizel v autu.
     
    35
    Viana čaroval na pravém křídle, jenomže finální přihrávku do ohně Tiba odvrátil na roh, ze kterého Belenenses znovu nic nevymyslelo.
     
    34
    Domácí se po faulu u půlící čáry zbytečně zbavili míče, když jeden z nich vůbec dobře nenasměroval svůj nákop, jemuž navíc dal až moc razance.
     
    33
    Hosté zatím všechno hraje přes pravou stranu, kde si Paulinho několikrát vyměnil balón s Pereirou. Jeho centr ale vyletěl mimo výseč.
     
    32
    Matheus Pereira se po ose hřiště sympaticky vydal do individuálního protiútoku, jenž ale zakončil hodně nepovedenou střelou z delší vzdálenosti. Muriel zasahovat nemusel.
     
    31
    Diogo Viana napřáhl z pravého konce pokutového území. Střela byla tečovaná a to znamenalo roh v podání Fredyho, jehož centr Chaves snadno zpacifikoval.
     
    30
    Filipe nepředvedl úplně jistou rozehrávku, míč poslal jen na kopačky domácího hráče, ovšem ten byl velmi rychle čistým zákrokem odstaven.
     
    29
    Rohový kop hostů rozehrál Renan Bressan. Balón se stáčel směrem do branky, ale to brankáře Muriela nepřekvapilo.
     
    28
    Rychlý výpad Belenenses rovněž nenabídl žádné ohrožení branky, Filipe si na míč sáhl, ale o žádný ostrý zákrok se vskutku nejednalo.
     
    27
    Pereira potáhl míč po pravé straně a namířil si to až k pokutovému území, kde další tři hostující hráči zakombinovali na malém prostoru a o balón přišli.
     
    26
    Hráči si od prvních minut navzájem nic nedarují. Další tvrdý zákrok předvedl Rúben, nicméně tentokrát se to obešlo bez karetního napomenutí.
     
    25
    Po ošetření Florenta Hanina se už znovu hraje. U balónu je obranné kvarteto domácího týmu.
     
    23
    Paulinho se ve vzájemné srážce střetl s Haninem, který si poranil pravou nohu. Obránce Chavesu viděl žlutou kartu.
     
    22
    Hned dva domácí hráči byli tvrdými zákroky sesláni k zemi. Hlavní sudí si jeden z nich vybral jako faul a nařídil ve prospěch Belenenses standardní situaci.
     
    21
    Bressan prodloužil Tibovu přihrávku doleva k Davidsonovi, jemuž střela z první vůbec nesedla a balón letěl několik metrů nad domácí branku.
     
    20
    Hosté z možnosti rozehrávky nic nevytěžili a znovu se vrátili až do hloubi vlastní poloviny.
     
    19
    Hodně tvrdý zákrok uprostřed hřiště předvedl Robert Ahman-Persson, který sestřelil Bressana a po zásluze vyfasoval žlutou kartu.
     
    17
    Chaves přečkal úvodní tlak domácího mužstva a v těchto chvílích má o poznání více ze hry. Obrana Belenenses se teď rozhodně nenudí.
     
    16
    Aktivní Pereira poslal přihrávku do volného rohu pokutového území, kde si jeden z jeho spoluhráčů připravil míč na střelu placírkou, ovšem ta si cestu za Murielova záda nenašla.
     
    15
    Paulinho byl na pravé straně zakřižovaný Tomásem, kterého fauloval. Muriel tak rozehrává z naprostého klidu.
     
    14
    Pereira znovu skončil na trávníku. Rozhodčí nechali ponechanou výhodu, ovšem hosté se během ní vrátili na vlastní polovinu.
     
    13
    Domácí to zkusili vzduchem, jenomže dlouhý nákop doletěl jen do náruče brankáře Antónia Filipeho.
     
    12
    Faulovaný Matheus Pereira pak sám rozehrál standardní situaci, jenže centr k vzdálenější tyči neletěl na žádného spoluhráče v bílém dresu.
     
    11
    Spolupráce mezi Paulinhem a Pereirou nezafungovala. Prvně jmenovaný ale pokračuje alespoň autovým vhazováním z prostoru u střídaček.
     
    10
    Oba týmy zkusily postoupit podél postranní čáry, která je vzdálenější od hlavní tribuny. Ani jeden ale nedošel dál než několik metrů za půlku hřiště.
     
    9
    Byla z toho jen rutinní práce pro Muriela, který centrovaný balón u malého vápna schoval do svých připravených rukavic.
     
    8
    Centrující Paulinho měl před domácí brankou jediného spoluhráče. K němu míč neprošel, ale Chaves to mrzet nemusí, neboť má k dispozici roh.
     
    7
    Fredy kroutil míč do vápna, jenže v něm byli o něco důraznější bránící fotbalisté Chavesu, kteří však zůstávají pod poměrně velkým tlakem.
     
    6
    Právě Roni přepadl přes nastavenou protihráčovu nohu a došel si pro faul, po němž se bude konat standardní situace.
     
    5
    Roni rozehrál první rohový kop, ovšem centrovaný míč byl příliš vysoký pro všechny muže, kteří na něj čekali v pokutovém území.
     
    4
    To platí i na startu čtvrté minuty, neboť Geraldes nestihl ve hřišti přetaženou přihrávku k rohovému praporku.
     
    3
    Belenenses svému soupeři míč zatím moc nepůjčilo, domácí kontrolují hru, ale do blízkosti pokutového území se zatím neprobojovali.
     
    2
    Rúben čistým zákrokem vypíchl míč Fredymu. Sám si přitom ale ublížil a nyní zůstává s bolestivou grimasou ležet na trávníku.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hostí, kteří nastupují v převážně bílých, zatímco domácí v kompletně modrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    CF OS Belenenses: Muriel – A. Geraldes, G. Silva, Tomás, Hanin – Viana, Ahman-Persson, Yebda, Roni – Maurides, Fredy.
    Náhradníci: Mendes – Caeiro, Cleylton, Chaby, B. Dias, Rosa, Saré.

    GD Chaves: Filipe – Paulinho, D. Duarte, Maras, Rúben – Tiba, Jefferson, Bressan – Davidson, Platiny, Matheus Pereira.
    Náhradníci: Novo – Conceicao, Elhouni, Jorginho, Melo, Perdigao, Patrao.

    Rozhodčí: Capela – Brás, Jesus.
     
    Vzájemné zápasy

    05.03.2017 Belenenses – Chaves 2:1
    01.10.2016 Chaves – Belenenses 3:1
     
    GD Chaves

    Klub z úplného severu Portugalska se od úvodních kol nachází ve spodních patrech tabulky. Na svém kontě má aktuálně tři výhry, dvě remízy a šest proher, což Chavesu se skóre 14:19 stačí na čtrnáctou příčku se čtyřbodovým náskokem na sestupová místa. Na svého dnešního soupeře pak tým, který v posledním kole porazil Ferreiru 4:2, ztrácí sedm míst a pět bodů.
     
    CF OS Belenenses

    Domácí celek má po jedenácti odehraných zápasech zcela vyrovnanou bilanci, kromě jedné remízy zaznamenal pět výher i porážek a se skóre 13:15 mu v osmnáctičlenné tabulce patří sedmí místo. Z něj ztrácí na pohárová místa šest bodů. Naposledy se Belenenses představilo na hřišti suverénního Porta, kde prohráli 2:0 a nenavázali tak na předchozí výhru 3:0 nad Moreirense.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z předehrávky dvanáctého kola portugalské Primeira Ligy. Od jednadvaceti hodin a třiceti hodin se zaměříme na utkání mezi CF OS Belenenses a GD Chaves!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Michal Břuchanský

    Branky: 45. Matheus Pereira

    Karty:   19. Ahman-Persson (BLN), 46. Yebda (BLN), 78. A. Geraldes (BLN) – 23. Paulinho (CVS), 54. Jefferson (CVS)   87. Yebda (BLN)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:7. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:27.
    CF OS Belenenses: Muriel – A. Geraldes, G. Silva, Tomás, Hanin – Viana, Ahman-Persson (58. Caeiro), Yebda, Roni (46. B. Dias) – Maurides, Fredy (67. Rosa).
    Náhradníci: Mendes – Caeiro, Cleylton, Chaby, B. Dias, Rosa, Saré.

    GD Chaves: Filipe – Paulinho, D. Duarte, Maras, Rúben (71. Furlan) – Tiba, Jefferson, Bressan – Davidson (59. Elhouni), Platiny, Matheus Pereira (83. Jorginho).
    Náhradníci: Novo – Conceicao, Elhouni, Jorginho, Perdigao, Patrao, Furlan.

    Rozhodčí: Capela – Brás, Jesus
    thejrc.org