Boston – Pittsburgh 4:3 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 4:5 (po pr.) | Minnesota – Colorado 3:2 (2:0 po s.n.)
Anaheim – Winnipeg 1:4 (kon.) | Washington – Tampa 3:1 (kon.)
po prodl.
Philadelphia Flyers
4:5 (0:1, 4:1, 0:2 - 0:1)
New York Islanders
Pátek 24.11.2017, 22:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům kanadskoamerické NHL! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání mezi Philadeplhií Flyers a New Yorkem Islanders. Duel startuje ve 22 hodin.
     
    New York Islanders

    Islanders zatím prožívají povedenou sezónu. V jednadvaceti zápasech nasbírali na své konto dvacet šest bodů a aktuálně jim patří pátá pozice Východní konference. Islanders se navíc daří směrem do útoku. Dosud nasázeli soupeřům 77 branek. Venku však patří mezi horší celky v soutěži. Na kluzištích soupeřů vybojovali jen deset bodů. Ostrovany v letošní sezóně táhne dvojice Bailey, Tavares. Oba se přehoupli přes hranici pětadvaceti kanadských bodů.
     
    Philadelphia Flyers

    Philadelphia je na tom o něco hůře. Letci sehráli dvacet dva zápasů a vybojovali jednadvacet bodů. Na osmou pozici však ztrácejí pouhé dva body. Na domácím ledě se Flyers vůbec nedaří. Dosud ve své hale získali jen jedenáct bodů. Philadelphia se navíc trápí v ofenzívě. Dosud vsítila jen šedesát jedna branek. Nejproduktivnějším hráčem je Jakub Voráček, který si připsal už dvacet sedm kanadských bodů.
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu naposledy utkali 23. 11. 201, tedy v noci ze středy na čtvrtek. Islanders nakonec soupeře udolali 4:3 v prodloužení.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI)
    Michal Neuvirth (PHI)
    Jaroslav Halák (NYI)

    Radko Gudas nemůže nastoupit kvůli disciplinárnímu trestu.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Elliott (Neuvirth) – Hägg, Provorov, Morin, Gostisbehere, Manning, Sanheim – Voráček, Couturier (C), Giroux – Simmonds (A), Patrick, Martel – Konecny, Filppula (A), M. Raffl – Weal, Laughton, Leier.

    New York Islanders: Greiss (Halák) – Boychuk, Leddy, Pelech, de Haan, Mayfield, D. Seidenberg – Jo. Bailey, Tavares (C), Lee – Eberle, Barzal, Ladd (A) – Ho-Sang, Beauvillier, B. Nelson – Clutterbuck (A), Cizikas, Chimera..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak už je u NHL zvykem, začne dnešní duel o několik minut později.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování. Philadelphia však bleskově přisla o kotouč, jenže rozehrávka Islanders končí zakázaným uvolněním.
     
    00:35
    První útok domácího celku končí nepřesnou přihrávkou na levé křídlo. Obránce Casey Cizikas Nick Leddy kotouč vypíchl do středního pásma.
     
    01:15
    Voráček se prodral ke kotouči v rohu kluziště, objel branku soupeře, jenže bekhendem nedokázal přesně oslovit Konecnyho.
     
    01:45
    Brock Nelson dojel vlastní nahození do rohu útočného pásma, ale nikdo v bílém dresu mu nepřijel pomoci a Islanders si musí počkat na zakončení.
     
    01:56
    Hosté si zahrají první přesilovou hru. Simmonds totiž vyfasoval dvě minuty za vysokou hůl.
     
    02:40
    Domácí celek však v oslabení hraje dobře. Domácí nadvakrát vybojovali kotouč a vyhodili jej přes celé kluziště.
     
    03:09
    Tavares se snažil tečovat prudké nahození od modré čáry, jenže kotouč netrefil zrovna ideálně a puk se od něj odrazil k obránci domácích, který jej poslal do bezpečí.
     
    03:56
    Domácí v plném počtu.
     
    04:15
    Jakub Voráček uvolnil pěknou přihrávkou jednoho ze spoluhráčů, jenže Thomas Greiss byl na místě a vyrazil střelu zápěstím do rohu kluziště.
     
    04:35
    Danick Martel bojoval o kotouč v blízkosti mantinelu. Nakonec se ke střele dostal Wayne Simmonds a Thomas Greiss musel zasahovat. Vhazuje se po jeho levici.
     
    05:08
    Provorov obdržel prudkou přihrávku na modrou čáru, zpracoval si kotouč a pohotově jej nahodil na branku soupeře. Jeho rána však o kousek minula levou tyč.
     
    05:22
    Taylor Leier vystihl nepřesnou rozehrávku Ostrovanů a ve středním pásmu se zmocnil kotouč. Domácí hráč se bleskově otočil, jenže u mantinelu přišel o puk.
     
    06:00
    V akci se objevil Jakub Voráček. Český útočník si nabruslil na přihrávku do útočného pásma, jenže s jeho sraženým pokusem neměl Greiss problém.
     
    06:27
    Po delší době musel zasahovat domácí brankář. Brian Elliott dával dobrý pozor a bez problémů si poradil se střelou od pravého mantinelu.
     
    07:02
    Joshua Ho-Sang poslal přihrávku do útočného pásma, jenže Cizikasovi puk utekl do rohu a druhý jmenovaný se už nestačil vymanit ze sevření obránce.
     
    07:24
    Travis Sanheim se krásnou kličkou v útočném pásmu zbavil obránce a vyslal krásnou střelu zápěstím. Jeho nebezpečný pokus Greiss neviděl, jenže puk minul branku.
     
    08:10
    Cal Clutterbuck rozjel akci Islanders po levém křídle. Hostující hráč vlétl do útočného pásma, nicméně Shayne Gostisbehere mu kotouč bleskově vypíchl.
     
    09:02
    Sean Couturier se s kotoučem hnal do útočného pásma, jenže puk mu utekl za modrou čáru a domácí přišli o nadějnou možnost.
     
    09:26
    Nyní se Sean Couturier natahoval po prudké přihrávce z hole Ivana Provorova. Domácímu útočníkovi scházel jediný metr. V opačném případě by jel sám na brankáře.
     
    10:03
    Joshua Ho-Sang předvedl parádní slalom ve středním pásmu. Hostující útočník dojel vlastní nahození, jenže neoslovil nikoho z volných spoluhráčů.
     
    10:32
    Bailey nahodil puk za branku domácího celku. John Tavares poté dostal přihrávku do rohu kluziště, nicméně jeho pobídka před branku nenašla nikoho v bílém.
     
    11:01
    Zajímavou situaci musel řešit také Thomas Greiss. Hostující brankář si poradil se závarem před brankou Islanders a raději přikryl kotouč lapačkou.
     
    11:20
    Domácí brankář vyrazil ven z branky a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Jeho pobídku si vzal Ivan Provorov, který rozjel útok domácího celku.
     
    12:00
    Cal Clutterbuck se přes obránce domácího výběru protlačil k odraženému kotouči v rohu ledové plochy. Důrazní obránci jej ale rychle připravili o puk.
     
    12:32
    Jakub Voráček nahodil puk po mantinelu do útočného pásma. K puku se dostal Brandon Manning, který střílel od modré čáry, jenže Greiss byl na místě.
     
    13:07
    Travis Konecny se krásnou prací s kotoučem dostal mezi kruhy, odkud vyslal nebezpečnou střelu zápěstím a Greiss musel vytáhnout skvělý zákrok!
     
    13:41
    Provorov vystřelil od modré čáry. Robert Hägg kotouč tečoval, jenže Greiss měl zcela čistý výhled a kotouč bez problémů vyrazil mimo tři tyče.
     
    14:05
    A do permanence se opět dostal brankář Brian Elliott. Domácí gólman přikryl lapačkou odražený kotouč po nahození od mantinelu. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    14:25
    Travis Sanheim ustál souboj v obranném pásmu a bekhendem vyhodil puk za modrou čáru. Philadelphia se nyní tlačí do útoku. Za brankou bojuje Taylor Leier.
     
    15:10
    Shayne Gostisbehere vyslal prudkou přihrávku středem středního pásma. Jeho pobídku přizvedl jeden z hráčů Islanders a kotouč končí u mantinelu.
     
    15:40
    Lee se krásnou kličkou v rohu útočného pásma zbavil dotírajícího obránce, jenže přihrávkou před branku nevytvořil střeleckou pozici pro spoluhráče.
     
    16:18
    Ivan Provorov zastavil vyhození hostujícího celku na modré čáře a pohotově rozjel novou akci domácího celku. Konecky našel Filpullu, který puk neudržel.
     
    17:01
    Pozor! Trestné střílení pro domácí celek! Nolan Patrick ujel obraně a Denis Seidenberg jej faulem připravil o zakončení!
     
    17:01
    Nolan Patrick sice rozhodil hostujícího brankáře, rozpohyboval ho, jenže Thomas Greiss se stačil přemístit a bekhendový blafák vyrazil!
     
    18:02
    Giroux našel pěknou přihrávkou Jakuba Voráčka, jenže český hokejista pálil z ostrého úhlu a při střele zlomil svou hokejku. Philadelphia si však dokázala vypracovat tlak.
     
    18:30
    Až nyní se hostům po dlouhé době podařilo vystřídat. V závěru první třetiny je Philadelphia mnohem aktivnějším celkem a hostům prakticky nepůjčuje puk.
     
    19:10
    Travis Sanheim udržel pro domácí celek útočné pásmo. Obránci v oranžovém si vyměnili rychlou přihrávku, ale následné nahození minulo branku.
     
    19:46
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté se v závěru první třetiny ujímají vedení! Andrew Ladd se před brankou dostal k odraženému kotouči, poslal jej před branku a MATHEW BARZAL jej dopravil za brankovou čáru! Valtteri Filppula se ještě snažil zachránit situaci, ale kotouč zasáhl až za brankovou čárou! Asistence: Andrew Ladd, Scott Mayfield.
    19:46 Mathew BARZAL - 0:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! Sledovali jsme hodně svižnou dvacetiminutovku. Domácí hokejisté se v první třetině tlačili do útoku, jenže své šance neproměnili. Philadelphia dokonce měla k dispozici trestné střílení, které však neproměnil Nolan Patrick. V samotném závěru první třetiny se do vedení naopak dostali Islanders. Po skvělé práci před brankou domácího celku se prosadil Mathew Barzal! Do šaten se proto odchází za stavu 0:1.
     
    Střely na branku: 10 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Sean Couturier uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Islanders však rychle vlétli do útočného pásma a snaží se prodrat do střelecké pozice.
     
    20:36
    Jakub Voráček si najel před branku, kam přiletěla prudká přihrávka z levé strany útočného pásma. Český útočník však na prudké nahození nedosáhl.
     
    21:12
    Tavares projel s pukem podél mantinelu do útočného pásma. Hostující kapitán poté vypálil z ostrého úhlu, jenže jeho rána zápěstím prolétla nad brankou.
     
    21:45
    Travis Konecny nedokázal obejít soupeře v rohu útočného pásma a obránce soupeře mu kotouč vypíchl za modrou čáru.
     
    22:13
    Brock Nelson si při přechodu do útočného pásma pomohl vysokou holí. Rozhodčí jeho prohřešek dobře viděl a přerušil hru.
     
    22:29
    Další akci domácího celku zastavuje postavení mimo hru. Nolan Patrick byl příliš rychlý a projel do útočného pásma ještě před kotoučem.
     
    23:08
    Domácí brankář si zpracoval prudké nahození soupeře a rozjel akci domácího celku přihrávkou na pravou stranu. Philadelphia se tlačí do útoku.
     
    23:30
    Taylor Leier neuspěl v ostrém souboji u mantinelu. Domácí hokejista se nechal rozhodit důrazným obráncem a přišel o kotouč.
     
    23:49
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Philadelphia dotahuje krok krátce po začátku druhé třetiny! Domácí vybojovali kotouč v útočném pásmu, CLAUDE GIROUX dostal přihrávku do skvělé pozice a parádní střelou uklidil puk do sítě! Asistence: Robert Hägg.
    23:49 Claude GIROUX - 1:1
     
    24:50
    Hosté se nyní brání jen za cenu dlouhých vyhození a darují domácím hokejistům velké množství kotoučů zdarma.
     
    25:25
    Travis Sanheim vybojoval puk v rohu obranného pásma a bekhendem jej vyhodil přes modrou čáru. Konecky si však neporadil se zpracováním.
     
    25:50
    Nick Leddy vypálil od modré čáry. Jeden z obránců kotouč nechtěně tečoval a puk proskákal těsně vedle brankové konstrukce!
     
    26:28
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí celek otáčí vývoj utkání na svou stranu! WAYNE SIMMONDS dostal pěknou přihrávku k mantinelu a dělovkou poslal skákavý kotouč za záda hostujícího brankáře! Asistence: Shayne Gostisbehere, Nolan Patrick.
    26:28 Wayne SIMMONDS - 2:1
     
    27:15
    Scott Laughton se parádně prosmýkl za branku Islanders a bekhendem hledal spoluhráče před brankou. Nikdo v oranžovém jeho úmysl nepochopil.
     
    27:56
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je znovu vyrovnáno! Čtvrtý útok Islanders dotahuje s domácím celkem krok! Dennis Seidenberg se dostal k odraženému kotouči a těsně nad ledem jej nahodil na branku. Jeho pokus ještě tečoval CAL CLUTTERBUCK, jež umístil puk za záda domácího brankáře! Asistence: Dennis Seidenberg, Scott Mayfield.
    27:56 Cal CLUTTERBUCK - 2:2
     
    28:50
    Tak pozor! Hosté sice přidali svou třetí branku, jenže ta nemůže platit! Anders Lee se totiž zapomněl v útočném pásmu a střela ze středního pásma proto mířila do ofsajdu!
     
    29:09
    Michael Raffl si sjel na levý kruh, odkud vyslal svižnou střelu zápěstím. Jeho projektil proletěl těsně nad horní tyčkou a zaduněl o zadní mantinel.
     
    29:41
    Travis Konecny si počkal na zpětnou přihrávku a chystal se ke střele. V kritický moment však nechal puk za sebou a obrana Islanders nebezpečí ustála.
     
    30:17
    Joshua Ho-Sang objel branku domácího celku a přihrál na modrou čáru. Pomalé nahození tečoval jeden z obránců do rohu kluziště.
     
    30:43
    Vysokou přihrávku do útočného pásma domácího celku zastavil rukavicí Nelson. Hostující hokejista poté ale pokazil zdánlivě snadnou přihrávku.
     
    31:07
    Thomas Greiss musel po delší době zasahovat! Brankář Islanders přečetl akci domácího mužstva a schoval puk do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    31:20
    Nick Leddy pokazil rozehrávku ve středním pásmu, jenže kotouč se k němu odrazil od brusle jednoho z domácích hráčů. Napodruhé už byl Leddy úspěšný.
     
    32:05
    Shayne Gostisbehere dostal nabito na modrou čáru a vyslal jedovatou dělovku. Jeho projektil prosvištěl těsně vedle branky hostujícího celku.
     
    32:11
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Philadelphia znovu vede! Sean Couturier se tělem opřel do soupeře, vybojoval kotouč a rozjel akci, kterou tvrdou střelou po přihrávce mezi kruhy zakončil SHAYNE GOSTISBEHERE! Asistence: Jakub Voráček, Sean Couturier.
    32:11 Shayne GOSTISBEHERE - 3:2
     
    32:30
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    A další branka domácího celku! Greiss vyrazil ven z branky, jenže jeho rozehrávku zachytil Jakub Voráček, který puk ihned poslal před branku a SEAN COUTURIER doklepl puk do prázdné branky! Asistence: Jakub Voráček, Claude Giroux.
    32:30 Sean COUTURIER - 4:2
     
    33:05
    Domácí se tlačili do dalšího útoku. Robert Hägg projel s pukem do útočného pásma, jenže střelou na přední tyč netrefil mezírku mezi betonem a brankovou konstrukcí.
     
    34:10
    Sean Couturier skvěle zastavil rozehrávku soupeře a zastavil puk na modré čáře. Domácí útočník nyní hraje opravdu skvěle a je na ledě cítit.
     
    34:27
    Anders Lee se dostal k přihrávce zpoza branky, byl zcela osamocený v mezikruží, jenže střelou zápěstím těsně minul domácí branku!
     
    35:02
    Calvin de Haan pálil od modré čáry. Domácí brankář měl dobře zakrytý výhled, jenže pokus od modré čáry minul klec domácích o pořádný kus.
     
    35:30
    Brian Elliott musel dávat pozor na střelu po ledě, kteřá mířila k přední tyčce. Domácí brankář však dával dobrý pozor a překvapivou ránu vykopl do rohu.
     
    36:15
    Andrew Ladd bojoval o puk u mantinelu ve středním pásmu. Hostující hráč kotouč nakonec vybojoval a Islanders mohou uklidnit hru.
     
    36:40
    Michael Raffl uspěl v souboji v rohu obranného pásma a sám rozjel akci domácího celku. Jeho pobídku na levé křídlo nezachytil nikdo v oranžovém.
     
    37:05
    Cal Clutterbuck si od mantinelu vybruslil mezi kruhy a vyslal svižnou střelu zápěstím. Jeho pokus však domácí brankář vytěsnil ramenem mimo tři tyče!
     
    37:42
    V závěru druhé třetiny se bude vylučovat. Přesilovku si zahrají Islanders. Dvě minuty za hákování dostává Patrick.
     
    38:02
    Domácí celek zahájil oslabení opravdu dobře. Hráči v oranžovém vybojovali kotouč a okamžitě jej vyhodili přes všechny čáry.
     
    38:28
    Andrew Ladd se v útočném pásmu dostal k odraženému kotouči, srovnal si jej na střelu zápěstím, jenže trefil jen brankáře Elliotta.
     
    39:15
    Leddy vypálil od modré čáry, jenže jeden z domácích zadáků jeho pokus srazil do rohu kluziště. Islanders však nadále zůstávají u kotouče.
     
    39:42
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! Prostřední dvacetiminutovka patřila domácímu celku! Philadelphia nejprve vyrovnala zásluhou Girouxe a o další tři minuty později poslal domácí celek do vedení Wayne Simmonds ! Islanders sice našli rychlou odpověď, jelikož se prosadil Cal Clutterbuck . Ve 33. minutě však krásnou střelou propálil Greisse Shayne Gostisbehere a následnou chybu hostujícího brankáře při rozehrávce potrestal Sean Couturier . Po čtyřiceti minutách je proto stav 4:2.
     
    Střely na branku: 17 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    John Tavares uspěl na úvodním vhazování první třetiny. Hosté však přišli o kotouč a brankář Islanders musel řešit Konecnyho ráno.
     
    40:35
    Robert Hägg pálil od levého mantinelu. Před brankou ještě hlídkoval Jakub Voráček, jenže projektil od mantinelu se k němu nedostal.
     
    41:10
    Mathew Barzal se pěkně prokličkoval do dobré pozice a ještě poslal prudkou přihrávku před branku. Bailey však nedokázal zakončit.
     
    41:20
    Před brankou Elliotta se strhla postrčka. Do šarvátky se zapojilo snad osm hráčů. Zejména Konecny a Andrew Ladd si názory měnili hodně aktivně.
     
    41:20
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Travis Konecny – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Andrew Ladd – 2 min., hrubost).
     
    42:01
    Claude Giroux nechtěl chybovat na modré čáře a raději vyjel s pukem z útočného pásma. Domácí si chtějí pohlídal své vedení.
     
    42:15
    Boychuk napřáhl k dělovce od modré čáry. Brian Elliott měl zcela čistý výhled a s projektilem od modré čáry si poradil efektním zákrokem.
     
    42:42
    Hosté si zahrají přesilovou hru. Jakub Voráček totiž vyfasoval dvě minuty za hákování.
     
    43:20
    Konecny a Ladd se vracejí na hrací plochu. Hosté budou pokračovat v klasické přesilovce pěti proti čtyřem.
     
    43:30
    Konecny se po návratu z trestné lavice dostal do samostatného úniku, jenže jeho blafák a následnou střelu zlikvidoval Greiss parádním zákrokem betonem!
     
    44:12
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders přeci jen snižují a využívají přesilovou hru! Robert Hägg neodpálil kotouč do bezpečí, Andrew Ladd se dostal ke kotouči, poslal jej JORDANU EBERLEMU a ten snížil na 4:3! Asistence: Andrew Ladd, Adam Pelech.
    44:12 Jordan EBERLE - 4:3
     
    45:02
    Chimera dostal parádní přihrávku do jízdy a od mantinelu postupoval na branku! Domácí gólman jeho ránu na zadní tyč vytěsnil ramenem!
     
    45:32
    Ivan Provorov uspěl v přetlačované u mantinelu v rohu obranného pásma. Ruský obránce domácího celku bez váhání vyhodil puk za modrou čáru.
     
    46:00
    Scott Laughton vyhodil kotouč mezi diváky, jenže rozhodčí viděli teč a vylučovat se pro tuto chvíli nebude. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    46:17
    Brian Elliott musel zasahovat proti další střele od mantinelu. Domácí brankář dokázal utěsnit mezírku u pravé tyče domácí brankář a vyrazil puk před sebe.
     
    46:56
    Přesilovku si zahraje také Philadelphia. Dvě minuty za vysokou hůl dostává Barzal.
     
    47:10
    Domácí nezačali vůbec dobře. Islanders uspěli na vhazování a ihned kotouč poslali přes všechny čáry.
     
    47:42
    Claude Giroux se před brankou dostal k odraženému kotouči a pohotově jej nahodil na branku. Ránu domácího kapitána jeden z obránců přizvedl do ochranné sítě.
     
    48:02
    Tavares ujel v oslabení do úniku, jenže cítil dotírajícího obránce a musel pálit. Jeho přízemní střelu na zadní tyč vyrazil Brian Elliott skvělým zákrokem!
     
    48:56
    Hosté v plném počtu.
     
    49:05
    Po obrovském zmatku před brankou Islanders dorážel Sean Couturier, jenže obránce puk srazil k Voráčkovi, který nepropálil ležícího brankáře Greisse!
     
    49:40
    Taylor Leier udržel puk u mantinelu a pohotově jej nahodil na branku hostujícího celku. Philadelphia se ve třetí třetině snaží hrát s kotoučem.
     
    50:03
    Prudké nahození ze středního pásma trefilo do obličeje jednoho z čárových rozhodčích přímo do obličeje. Pro sudího jde o velmi bolestivou záležitost.
     
    50:20
    Islanders se v posledních minutách nemohou usadit v útočném pásmu. Domácí hokejisté se skvěle pohybují a soupeře prakticky nepouštějí do šancí.
     
    51:02
    Travis Konecny objel obránce, rozhodil brankáře a poslal bekhendovou přihrávku na brankoviště. Valtteri Filppula se ale nenatáhl a nestačil zakončit!
     
    51:35
    Sean Couturier vybojoval puk, jenže celou akci zazdil přihrávkou prostoru, kde byl jen jeden z hokejistů Islanders.
     
    52:11
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno! Islanders dotahují dvoubrankové manko! Rychlý výpad sice zastavil Barzal, který nakonec našel Eberle, jehož přihrávku zpoza branky uklidil za záda domácího brankáře ANDREW LADD! Asistence: Jordan Eberle, Mathew Barzal.
    52:11 Andrew LADD - 4:4
     
    53:10
    Josh Bailey procedil puk do útočného pásma, jenže nikdo v bílém dresu jeho nahození nedostihl. Hosté jsou však na koni a snaží se nadále útočit.
     
    53:34
    Philadelphia se nyní z velkého tlaku Islanders vymanila jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry. Po zakázaném uvolnění se vhazuje před Elliottem.
     
    54:03
    Scott Laughton napadal statickou rozehrávku Islanders. Domácí celek vybojoval kotouč a po delší době může ohrozit Greissovu klec.
     
    54:35
    Eberle přenechal kotouč Leddymu a odjel na střídačku. Čerstvé síly posílá na ledovou plochu také domácí lodivod.
     
    55:02
    Tavares vletěl s pukem do útočného pásma a vyslal prudkou střelou zápěstí. Jeho pokus minul horní tyč domácí branky opravdu o malý kousek.
     
    55:32
    Gostisbehere měl velké problémy se zpracováním kotouče ve středním pásmu. Domácí hokejista přišel o puk a nedokázal jej vybojovat zpět.
     
    56:09
    Elliott musel vytáhnout další dobrý zákrok. Tavares dostal přihrávku na levé křídlo a pálil těsně nad ledem, ale Elliott se stačil bleskově přemístit.
     
    56:34
    Na druhé straně střílel ve velké rychlosti Sean Couturier. Greiss kotouč vykopl pouze před sebe, ale hostující obránce zametl puk do bezpečí.
     
    57:01
    Po přetlačované ve středním pásmu vyletěl kotouč na střídačku domácího celku. Tempo hry v posledních minutách opadl. Vše směřuje k prodloužení.
     
    57:22
    Wayne Simmonds se před brankou Islanders natahoval po odraženém kotouči, ale jeden z důrazných obránců mu na poslední chvíli v zakončení zabránil.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:30
    Greiss podruhé v utkáni riskoval při rozehrávce zpoza branky. Po kotouči se natahoval Sean Couturier, ale svou druhou branku podobným způsobem nepřidal.
     
    59:08
    Travis Konecny upadl v souboji v rohu kluziště a hosté vybojovali kotouč. Islanders mohou v poslední minutě ohrozil branku Letců.
     
    59:45
    Nyní už to domácí uhrají. Flyers vyhodili puk do sftředního pásma a už je takřka jasné, že dnešní utkání půjde do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Šedesát minut hry nám o vítězi dnešního utkání nerozhodlo! Islanders totiž hned v úvodu třetí třetiny snížili zásluhou Jordana Eberleho! Poté Philadelphia opět vyrovnala hru, jenže celek z New Yorku dokázal vyrovnat zásluhou Ladda! Poté tempo hry hodně opadlo a ani jeden z celků si nevypracoval šance, ze kterých by mohl rozhodnout o osudu dnešního duelu.
     
    Střely na branku: 29 – 34
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:15
    Domácí hokejisté rozjeli v úvodu prodloužení poklidnou kombinaci v útočném pásmu. Ivan Provorov pálil, ale jeho rána byla zablokovaná.
     
    60:47
    Valtteri Filppula se prosmýkl před obránce, zkusil překvapit Greisse, jenže německý gólman jeho pokus zlikvidoval hokejkou!
     
    61:22
    Barzal objel útočné pásmo, jenže nikdo z jeho spoluhráčů se mu nenabídl do střelecké pozice. Hosté přesto zůstávají u puku.
     
    61:37
    John Tavares se v útočném pásmu opřel do odraženého kotouče a jeho pohotovou střelu zastavila branková konstrukce!
     
    62:02
    Nelson využil clonu domácího obránce a pokusil se překvapit Elliotta schovanou střelou. Domácí brankář se nenechal rozhodit a kotouč kryl lapačkou.
     
    62:44
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders vítězí! Hosté během střídání kontrolovali hru a dostali domácí celek pod tlak! Joshua Ho-Sang objel branku, přihrávkou mezi kruhy našel volného NICKA LEDDYHO a ten střelou zápěstím vystřelil Ostrovanům bonusový bod! Asistence: Joshua Ho-Sang.
     
    Konec zápasu.
     
    New York Islanders tedy díky brance Nicka Leddyho vítězí na ledě Flyers. Philadelphia ani dnes nedokázala prolomit nelichotivou sérii a pokračuje ve špatných výsledcích. Islanders byli v prodloužení aktivnější a dostali soupeře pod tlak. Dokázali domácí hráče utahat a následně připravili Leddymu vyloženou šanci, ve které se autor vítězné branky nemýlil!
     
    Střely na branku: 30 – 36
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jordan Eberle (NYI) 1+1
    2. Claude Giroux (PHI) 1+1
    3. Mathew Barzal (NYI) 1+1
     
    Československá stopa v utkání:
    Jakub Voráček (PHI) 0+2, 5 střel, čas na ledě 16:34
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (00:52:40)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 24. Giroux (Hägg), 27. Simmonds (Gostisbehere, Patrick), 33. Gostisbehere (Voráček, Couturier), 33. Couturier (Voráček, Giroux) – 20. Barzal (Ladd, Mayfield), 28. Clutterbuck (D. Seidenberg, Mayfield), 45. Eberle (Ladd, Pelech), 53. Ladd (Eberle, Barzal), 63. Leddy (Ho-Sang)


    Philadelphia Flyers: Elliott (Neuvirth) – Hägg, Provorov, Morin, Gostisbehere, Manning, Sanheim – Voráček, Couturier (C), Giroux – Simmonds (A), Patrick, Martel – Konecny, Filppula (A), M. Raffl – Weal, Laughton, Leier.
    New York Islanders: Greiss (Halák) – Boychuk, Leddy, Pelech, de Haan, Mayfield, D. Seidenberg – Jo. Bailey, Tavares (C), Lee – Eberle, Barzal, Ladd (A) – Ho-Sang, Beauvillier, B. Nelson – Clutterbuck (A), Cizikas, Chimera.

    Rozhodčí: Charron, L´Ecuyer – Mills, Kovachik

    Diváci: 19 643
    thejrc.org