Frýdek-Místek – Pardubice 0:2 (kon.) | Příbram – Třinec 2:1 (kon.) | Hr. Králové – Znojmo 1:1 (kon.)
Č. Budějovice – Vlašim 0:2 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:1 (0:0)
1. SC Znojmo FK
Sobota 25.11.2017, 14:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Srpnové utkání obou soupeřů:

    1. SC Znojmo – FC Hradec Králové 1:3 (1:0)
    Branky: 21. Javůrek – 52. a 74. Pázler, 52. Schwarz.

    1. SC Znojmo FK: Veselý – Svozil, Cihlář, Šamánek, Malár – Helísek, Lacko, Teplý, Javůrek (81. Štrombach) – Urbančok (62. Hladík), Njire (82. Cheredea).
    FC Hradec Králové: Ottmar – Černý (82. Mudra), Bederka, Plašil, Shejbal – Schwarz, Jirsák – Martan, Zorvan, Vlkanova (84. Súkenník) – Pázler (75. Žondra).
     
    Domácí Hradec Králové totiž přivítá Znojmo, které má Východočechům co oplácet z úvodu soutěže. Byli totiž Votroci, kteří nový ročník po pádu začali dobře a u Jihomoravanů zvítězili 3:1. Karty se ale v polovině soutěže nepatrně otáčí, nyní je na tom totiž lépe Znojmo, jenž má na kontě o tři body více, tedy čtyřiadvacet a nachází se tak na šesté příčce, tedy o jednu výše než Hradečtí. Kdo zakončí podzimní část úspěšněji? Nejen tuto tajenku začneme společně rozlušťovat od 14. hodiny!
     
    Příjemné sobotní odpoledne z Malšovického stadionu! I zde se dnes odehraje vlastně jedna z předehrávek jarních bojů, respektive stále ještě podzimní 16. kolo Fortuna národní ligy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hradec se snažil vymyslet první akci, s míčem se ale pouze pohyboval před vápnem, odkud to k ničemu nevedlo.
     
    3
    První akce hostů, centr na zadní straně se snažil usměrňovat hlavou Javůrek, bývalý hráč Hradce ale při svém prvním dnešním pokusu přesně nezakončil.
     
    5
    Hraje se zatím ze strany na stranu a nic většího k viděná zatím není, každopádně aktivnější se zdají zatím hosté.
     
    6
    Na poslední chvíli musel ve skluzu v hradeckém vápně zasahovat Nosek, který však centr k bližší tyči dokázal dostat mimo pokutového území Lindra.
     
    8
    Njire vedl protiútok domácího celku a chtěl z nějakých třiceti metrů nachytat dalekonosnou střelou vyběhnutého Lindra. Ten se však dokázal včas vrátit a míč nadvakrát zkrotit ve svých rukavicích.
     
    9
    Po dlouhé době akce Hradce, míč však jen poskakoval ve vápně Veselého, jenž si první zákrok zápasu připisovat nemusel.
     
    11
    Nyní to vřelo naopak v pokutovém území Hradce! Úplně osamocený byl totiž Malár, jenomže ten nedokázal dostatečně rychle zakončit a Lindr tak dokázal míč zpacifikovat.
     
    13
    A tentokrát o sobě dal vědět zase domácí celek! Po levém křídle pronikl Vlkanova, který ještě nahrál na nabíhajícího Martana. Tomu však scházel dech, takže nedokázal zakončit dostatečně důrazně a bude to pouze rohový kop!
     
    14
    I následná situace přinesla rozruch před Veselým, koncovka ale nyní mezi jeho tři tyče nesměřovala.
     
    16
    U míče tentokrát Znojmo, které se snaží bezpečně kombinovat a postupně se dostat k brance Lindra. Hradecká defenziva však pracuje taktéž svědomitě, proto hosty nyní nepustila ani k centru.
     
    18
    Ze středu hřiště vyslal Vlkanova do samostatného úniku Pázlera, ten se však dostal do těsného ofsajdu, jenž neunikl ani oku pomezního sudího!
     
    20
    Do pokutového území se snažil proniknout domácí Martan, skvěle se ale o něho postaral znojemský kapitán Cihlář. Bude to další rohový kop.
     
    21
    Jak tohle domácí mysleli? Roh šel před pokutové území na Martana, jenž se ještě snažil oslovit Vlkanovu, ten však ve finálních prostorech už nebyl a rychle se vracel pomoct při případném brejku.
     
    23
    V útoku i nadále Východočeši, kteří se nyní snaží probojovat levou stranou hřiště.
     
    24
    Hradecký Trávníček se snažil vybojovat přímý kop právě na zmiňovaném levém křídle, svůj pád ale přihrál a dostává za to žlutý kartónek.
     
    26
    Obrovská šance Votroků! Ti šli totiž tři na jednoho, přičemž brejk vedl Martan, který se ještě snažil nahrál na druhou stranu pro zcela volného Knejzlíka. Míč se však zastavuje o paty jediného bránícího hráče!
     
    28
    Přesunujeme se po kratší odmlce k brance Hradce, Javůrek si totiž staví míč na zajímavý přímý kop.
     
    29
    Tak do balonu se nakonec opřel Štrombach a byl z toho velký rozruch před malým vápnem Lindra, kulatý nesmysl se však nakonec odrazil mimo hradecké území.
     
    29
    Javůrek pak ještě fauloval Martana a první žlutá karta tak putuje i na stranu hostů.
     
    31
    Vedle vápna nahrál Vlkanova na Martana, který mu ještě rychle vrátil balón už do pokutového území. Byli tam však i tři bránící hráči, kteří se o to už postarali...
     
    33
    Tentokrát Vlkanova nastartoval své rychlé nohy už u půlícího kruhu a sprintoval až na hranici velkého vápna, tam sice uklouzl, i tak ale nabil Martanovi, jenž prudkou ranou těsně přestřeluje!
     
    35
    Teplý dostal namazáno do pravého křídla, tak se vydal dál, a to také už směrem k brance. Jenomže se mu nepovedla předfinální fáze, takže se bude jednat jen o rohový kop...
     
    36
    Votroci se po rohu ubránili, jenomže pak míč ztratili, a tak si to zavařili. Tohle se nepovedlo ani Znojmu, jelikož Lindr zasahovat nemusel, takže se bude jednat jen o odkop.
     
    38
    Tentokrát už se do hry Lindr musel zapojit, a to když přízemní střelu Cihláře tečoval ještě Knejzlík.
     
    40
    Chvíli se nyní hrálo na obou stranách, do hry se ale více dostává v této fázi hry Hradec, který bude nyní zahrávat rohový kop.
     
    41
    Balón se odrazil na kopačky Vlkanovy, který se tak ocitl ve velké příležitosti. Z rohu malého vápna ale střílel ze záklonu, takže branku přestřeluje!
     
    43
    Tentokrát procházel středem pole Martan, jemuž se dnes ale příliš zatím nedaří, což prokázal i nyní, kdy se špatně zpracoval míč po ťuknutí se spoluhráčem a dopředu se tak žene Znojmo!
     
    44
    Hosté ještě chvilku kombinovali a nakonec z toho byla také značná příležitost! Lacko vyslal před Lindra Teplého, jenž však byl u míče o vteřinu déle než na zem letící Lindr!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který přinesl pár příležitostí na obou stranách, branku však zatím žádnou, takže do druhého poločasu půjdeme za bezbrankového stavu!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Zřejmě vynucené střídání na hradecké straně, dolů jde totiž defenzivní Nosek a za něho nastupuje Mudra.
     
    47
    Úvod druhého poločasu zatím přináší nepřesnosti na obou stranách a fotbalového tak příliš vidět zatím není.
     
    49
    Míč se skutečně i nadále pohybuje především ve středu pole, oba celky do druhé půle vstupují opatrně a snaží se především neudělat chybu.
     
    50
    Nyní mohlo být všechno jinak a Hradec byl jen kousínek od vedení! Knejzlík před vápnem nahrál na pravou stranu pro Martana, jenž prudce nahrál na zadní tyč, kde byl zcela neobsazený Vlkanova připravený dorážet do prázdné branky. Za vteřinu dvanáct ale ve skluzu poslal míč na roh Helísek!
     
    51
    Před brankou Veselého je i nadále veselo a Hradec se nyní snaží jít vehementně do vedení.
     
    53
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    A domácí jdou skutečně za poslední chvíle zaslouženě do vedení! Z pravého křídla přišel od Ladislava Martana přízemní centr k zadní tyčce, kam si seběhl obránce KAREL KNEJZLÍK, jenž neměl problém svojí premiérovou soutěžní trefou otevřít skóre dnešního zápasu – 1:0!
     
    54
    Jihomoravané se hned snažili odpovědět, míč se však už vedle branky Lindra dostal mimo hrací plochu, což se po chvilce také píská.
     
    56
    Po chvilce se dostalo zase na centr k zadní tyči, kde měli sice hosté přesilu, dobře se o balon však postaral Zorvan, jenž míč dopravil rychle pryč!
     
    58
    A další dobrá příležitost Znojma! Po levém křídle prošel Cihlář, který nahrál prudce na malé vápno domácích. Nebýt odkopu Trávníčka na rohový kop, možný by se dostalo na vyrovnání!
     
    60
    I nadále se hraje převážně na polovině domácích, kteří se možná nechali trošku ukojit jednobrankovým vedením, což by se jim však rozhodně nemuselo vyplatit.
     
    62
    A tak se Votroci alespoň snaží útočit z rychlých brejků, respektive nakopávaných míčů, kterých je však nyní také pomálu, takže tempo hry i nadále diktuje prohrávající mužstvo.
     
    64
    Knejzlík je samozřejmě při chuti, takže když se nyní ocitl s míčem v dobré palebné pozici, hned vypálil a vyzkoušel pozornost Veselého, který bezpečně míč lapil.
     
    66
    Vlkanova na levé straně prokličkoval do dobré pozice, ze které nahrál na Zorvana, jenž ještě hned přiťukl do vápna na Pázlera. Ten dobře pronikl k penaltě a poté se dostal na trávník, sudí však pokutový kop nepíská, protože na situace měl více než dobrý výhled! Ovšem i tak velice pohledná kombinace Votroků.
     
    68
    Hradečtí se stále drží v útoku a snaží se kombinačně strhnout převahu na svoji stranu a definitivně tak rozhodnout.
     
    69
    V Hradci nyní začalo pršet, což hru určitě zrychlí a bude tak zajímavé sledovat, kdo se s tím ve zbylých dvacet minutách hry vyrovná lépe.
     
    70
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Jakub Teplý, přichází Olexij Čereda.
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Stijepo Njire, přichází Jan Hladík.
     
    72
    Trávníček se snažil centrovat z levého křídla na zadní tyč, míč mu však příliš nesedl, takže nakonec končí v zázemí a vykopávat bude pouze Veselý.
     
    74
    Teď už se Trávníček rozhodl zahrávat po zemi, a to na Pázlera, jenž ještě nahrál pro Zorvana. Hradecký záložník se s ničím nepáral a rozhodl se vystřelit, svá mířidla si však nesrovnal správně.
     
    75
    Pokračovat se bude přímým kopem Hradce, a to navíc kousek od rohu velkého vápna Znojma.
     
    76
    Do balonu se opřel opět Zorvan, který se zřejmě snažil překvapit Veselého, který však dokázal míč v rukavicích zkrotit a rozehrát navíc do dobrého protiútoku.
     
    77
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Ladislav Martan, přichází Marek Krátký.
     
    79
    I po prostřídání je na míči stále více domácí celek, který je i nadále nastěhovaný v útoku a snaží se prodrat podruhé v dnešním zápasu úspěšně přes defenzivu Znojma.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Olexij Čereda (1. SC Znojmo FK).
     
    81
    Lacko si naběhl středem hřiště až před malý čtverec Lindra, kam se mu však přihrávka nedostala, protože dobře zapracoval Čech, který míč dostal na autové vhazování, což byla momentálně pro domácí výhra.
     
    84
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází František Malár, přichází Vojtěch Švarc.
     
    85
    Znojmo právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic máme vyrovnáno! Po jednom z centrů se míč odrazil od domácích přímo před vápno do zcela volného prostoru, kam si dostatečně rychle dokázal seběhnout DAVID ŠTROMBACH, jenž pumelicí prorval vše, co mu stálo v cestě – 1:1!
     
    87
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Libor Žondra.
     
    88
    Hradečtí se ještě snaží přesunout hru zpět k brance Veselého, který ale momentálně ještě zasahovat nemusel, protože se domácím nepovedlo probojovat k zakončení.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Adam Vlkanova (FC Hradec Králové).
     
    90
    Chvíli před nastavením jedné minuty se pro změnu hraje u Lindra, který také ještě neměl práci, protože se o centrovaný balon z levého křídla postarala domácí defenziva.
     
    90+1
    Nehraje se, protože na trávníku leží Pázler a hostující Svozil, oba potřebují ošetření a z dnešního zápasu to tak bude zřejmě vše.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Oba celky se s podzimní částí rozloučily remízou, a to 1:1, přičemž obě branky padly ve druhém poločase a spokojenější tak musí být určitě hostující Znojmo. Ode mě pro tento rok z Hradce Králové vše, díky za pozornost a příště zase na počtenou! (15:51:57)

    Ondřej Novotný

    Branky: 53. Knejzlík – 85. Štrombach

    Karty:   24. Trávníček (HKR), 89. Vlkanova (HKR) – 29. Javůrek (ZNO), 80. Čereda (ZNO)


    FC Hradec Králové: Lindr – Pajer, Čech, Nosek (46. Mudra), Trávníček – Martan (77. Krátký), Janoušek, Zorvan (87. Žondra), Vlkanova, Knejzlík – Pázler.
    Náhradníci: Ottmar – Žondra, Miker, Plašil, Mudra, Krátký, Šípek.

    1. SC Znojmo FK: Veselý – Svozil, Malár (84. Švarc), Javůrek – Cihlář, Helísek, Lacko, Růsek – Štrombach, Njire (70. Hladík), Teplý (70. Čereda).
    Náhradníci: Koukal – Čereda, Pospíšil, Hladík, Machuča, Švarc.

    Diváci: 630
    thejrc.org