Crystal Palace – Stoke 2:1 (kon.) | Manchester Utd. – Brighton 1:0 (kon.) | Newcastle – Watford 0:3 (kon.)
Swansea – Bournemouth 0:0 (kon.) | Tottenham – West Brom 1:1 (kon.) | Liverpool – Chelsea 1:1 (kon.)
konec
Manchester United
1:0 (0:0)
Brighton & Hove Albion
Sobota 25.11.2017, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že dnešní utkání na Old Trafford sledovalo 75 018 diváků, se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (18:05:39)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:9.
     
    Je dobojováno, Manchester se dnes na tříbodový zisk pořádně nadřel, nakonec ale Brighton po tuhém boji přetlačil a zvítězil těsně 1:0! Vstup do utkání měly oba celky dobrý, hrálo se v opravdu velmi solidním tempu, gólových šancí však bylo poskrovnu. Krátce před odchodem do šaten z bezprostřední blízkosti zakončoval i dorážel Lukaku, Mathew Ryan ale na brankové čáře předvedl dva parádní zákroky. Po přestávce se pokračovalo v nastoleném trendu, spíše než líbivý fotbal jsme sledovali bitvu o každý metr travnaté plochy. Jediný gól padl v šestašedesáté minutě, když Youngovu dalekonosnou ránu do vlastní branky smolně tečoval Lewis Dunk. Mourinhovi svěřenci si tak spravili chuť po středeční porážce s Basilejí, naopak The Seagulls prohráli po necelých dvou měsících.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Anthony Knockaert si na pravém křídle počkal na ideální moment a poté vyslal do pokutového území centrovaný balon, na který si naskočil Shane Duffy, po jehož hlavičce se ale kulatý nesmysl vznesl vysoko do vzduchu a následně zamířil k de Geovi.
     
    90+4
    Tomer Hemed absolvoval dlouhý sprint, na jehož konci si ale v kombinaci vůbec neporozuměl s Pröpperem, který mu balon vrátil velice nepřesně. Domácí míč rezolutně odkopli, na polovině hřiště jej ale zachytil Bruno, který rozjíždí další akci svého týmu.
     
    90+3
    Po autovém vhazování Bruna, které ještě za sebe do pokutového území protečoval Tomer Hemed, se balon dostal k Fellainimu. Belgický středopolař se jej, dle názoru hostí, dotkl rukou, opakovaný záběr ale ukázal, že vše se odehrálo v souladu s pravidly.
     
    90+2
    Velký potlesk z ochozů stadionu v Manchesteru si nyní vysloužil Romelu Lukaku. Ten nejprve táhl rychlou akci svého týmu, balon si ale příliš předkopl, posléze se ale z posledních sil vrátil a zastavil rodící se protiútok The Seagulls.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se hlavní sudí rozhodl nastavit hned pět minut.
     
    90
    Pěkná akce v podání Manchesteru United! Zlatan Ibrahimović elegantní patičkou nalezl na hranici vápna čekajícího Paula Pogbu, který mu balon okamžitě vrátil, přízemní pokus švédského veterána si ale cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    89
    Duffy prožil v krátkém časovém sledu druhý smolný moment, když ve snaze od dlouhý nákop na obrannou polovinu The Red Devils nešťastně podklouzl a poslal balon pouze do zámezí. Hostům se čas velmi rychle krátí.
     
    88
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Pascal Groß, přichází Isaiah Brown.
     
    88
    Gaëtan Bong dokázal mezi Mchitarjanem a Fellainim sklepnout kulatý nesmysl pro Josého Izquierda, který sice rozkmital své neuvěřitelně rychlé nohy, parádním obranným skluzem jej ale v postupu směrem k brance zastavil Victor Lindelöf.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Shane Duffy (Brighton & Hove Albion FC).
     
    86
    Po faulu na Izquierda rozehrávali The Seagulls standardní situaci ze zajímavé pozice. Z kopačky Pascala Große přilétl balon až na hlavu na zadní tyči hlavičkujícího Duffyho, jehož zakončení rozhodně mělo gólové parametry, balon ale skončil těsně mimo de Geovu branku.
     
    85
    Hosté začínají veškeré zbývající síly soustředit do ofenzivy, pevnou obranu Manchesteru United se jim ale nedaří výrazněji zaměstnat. Sám na sebe to nyní vzal Davy Pröpper, jeho ránu ale obětavě zablokoval Chris Smalling.
     
    84
    José Izquierdo ukázal, že je pro Brighton platnou posilou, když pro své kolegy nejprve vybojoval autové vhazování a poté si u postranní čáry pohrál s Valenciou. Jeho následný centr se však stal snadnou kořistí pro Lindelöfa, který balon rezolutně odklidil.
     
    83
    Exekuce rohového kopu se ujal Henrich Mchitarjan, kterého musel hlavní sudí hodně popohánět. Centr arménského fotbalisty doputoval až ke vzdálenější tyči, kde se k zakončení dostal Smalling, jeho hlavičce ale scházela přesnost.
     
    82
    Zlatan Ibrahimović se po přihrávce od Mchitarjana dostal až na dostřel Ryanovy svatyně, načež si okolo dvojice bránících protivníků posunul míč na svou slabší levačku, jeho pokus byl ovšem tečován na rohový kop.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 66. Dunk (vla.)

    Karty:   59. G. Murray (BRN), 87. Duffy (BRN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:9.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Lindelöf, Smalling, Young – N. Matić, P. Pogba – Rashford (80. Fellaini), Mata (62. Ibrahimović), Martial (71. Mchitarjan) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Romero – Rojo, Fellaini, A. Herrera, McTominay, Mchitarjan, Ibrahimović.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno (C), Dunk, Duffy, Bong – Knockaert, Stephens, D. Pröpper, March (75. Izquierdo) – Groß (88. Is. Brown) – G. Murray (74. Hemed).
    Náhradníci: Krul – Goldson, Schelotto, Kayal, Izquierdo, Is. Brown, Hemed.

    Rozhodčí: Neil Swarbick – Richard West, Marc Perry

    Diváci: 75 018
    thejrc.org