Crystal Palace – Stoke 2:1 (kon.) | Manchester Utd. – Brighton 1:0 (kon.) | Newcastle – Watford 0:3 (kon.)
Swansea – Bournemouth 0:0 (kon.) | Tottenham – West Brom 1:1 (kon.) | Liverpool – Chelsea 1:1 (kon.)
konec
Swansea City
0:0 (0:0)
AFC Bournemouth
Sobota 25.11.2017, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:57:30)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 18:6.
     
    Ačkoli Swansea byla ve druhém dějství o něco lepším týmem, rozešla se nakonec s Bournemouthem smírně. Branky jsme se v tomto utkání jednoduše nedočkali, ono ani gólových šancí nebylo k vidění příliš.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání sleduje 20228 diváků.
     
    90+5
    Právě běží poslední nastavovaná pátá minuta.
     
    90+4
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Harry Arter, přichází Lewis Cook.
     
    90+3
    A také hosté mohli na závěr tohoto utkání udeřit! Pugh přihrál míč do pokutového území, kde si Daniels narovnal míč na levačku, jeho pokus ovšem nakonec skončil těsně vedle.
     
    90+2
    Bony (SWN) nešetrně fauloval svého protihráče a je dalším hráčem, který uviděl žlutou kartu.
    90. penaltu sudí Attwell nezapískal
     
    90
    A znovu se spílalo hlavnímu arbitrovi Attwellovi! Ve vápně totiž upadl Abraham a situace opravdu hodně smrděla penaltou. Píšťalka hlavního arbitra ale zůstala němá.
     
    88
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Jordon Ibe, přichází Dan Gosling.
     
    88
    King (BTH) u lajny ostře atakoval svého soupeře a po právu uviděl žlutou kartu.
     
    87
    Bony se dostal po přihrávce k Fera ke slušnému zakončení, jeho pokus byl ale nakonec zablokovaný do zámezí. Následný rohový kop pak nějakou slušnou příležitost nepřinesl.
     
    86
    King fauloval Mesu a následně na něj nepříjemně upadl. I když situace znovu hrozila znovu nějakým konfliktem, nakonec se hostující hráč omluvil a všichni se v poklidu rozešli.
     
    84
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Jordan Ayew, přichází Tammy Abraham.
    83. tutovka Fera
     
    83
    Tohle byla největší šance druhého poločasu! Postaral se o ní Fer, který to na levé straně zkusil individuálně a udělal dobře. Jeho pokus nakonec vychytal s potížemi Begovič, pouze však zase k nohám svého protihráče, ten pak ale trestuhodně selhal a poloodkrytou bránu netrefil.
     
    82
    Přímý volný kop z docela dobré pozice rozehráli hosté dle nacvičeného signálu. Nakonec z pravé strany vypálil celkem slušně Cook, nicméně do zámezí dokázal míč usměrnit bránící Mawson.
     
    80
    Pugh nyní hrozil na levé straně, nicméně Naughton mu jeho centr dokázal zablokovat. Alespoň Bournemouth vybojoval rohový kop, ten ale nějakou šanci ke skórování nenabídl.
     
    79
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Callum Wilson, přichází Benik Afobe.
     
    77
    Mesa nyní utržil ránu do obličeje a musí být ošetřený. V posledních minutách se na hřišti docela dost přiostřuje. Jen aby se ještě vše dohrálo v klidu... Oba týmy by si to přály, ale když přijdou emoce, těžko se krotí.
     
    75
    Z potyčky nakonec odešli se žlutou kartou Olsson (SWN), následně také Ki Song-jung (SWN) a Ibe (BTH).
     
    74
    A máme tady první velkou potyčky mezi hráči obou týmů! Nejprve si situaci vyříkávali Ibe a Olsson, pak se do toho zapojil ještě Ki Song-jung a byla z toho pořádná fotbalová veselice.
     
    72
    Wilson se nyní dostal do opravdu velmi dobré pozice. Už se snažil tlačit svůj pokus technicky ke vzdálenější tyčce, každopádně jeden z obránců Swansea mu střelu zablokoval.
     
    71
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Renato Sanches, přichází Leroy Fer.
     
    70
    Teď bylo v pokutovém území domácích docela živo. Nakonec ale celou situaci vyřešil Fabiaňski, jenž poměrně snadno zlikvidoval přízemní pokus Ibeho.
     
    69
    A protože Mesa (SWN) zřejmě trošku vyčinil hlavnímu arbitrovi, inkasoval žlutou kartu. Doposud do kapsičky Attwell sahat ještě nemusel.
     
    68
    Van der Hoorn nyní zezadu srazil Wilsona, držel ho docela vehementně. Attwell tady správně zapískal. U míče tak zůstanou hosté.
     
    67
    Tenhle centr z rohového čtvrtkruhu Ki Song-junga nebyl vůbec špatný. Nicméně jeden z obránců Bournemouthu ho nakonec odvrátil hlavou do bezpečí.
     
    66
    Bournemouth v posledních minutách trošku srovnal krok se svým soupeřem. Ten jako by trošku polevil a už směrem dopředu tolik nehrozí.
     
    64
    Kdyby byl tenhle centr z pravé strany o něco přesnější, mohl před Fabiaňskim pořádně zahrozit číhající Wilson, dnes naprosto neviditelný útočník. Takhle by u míče dříve domácí gólman.
     
    62
    King se nyní řítil dopředu podél levé strany, výtečně ho ale skluzem odzbrojil vracející se van der Hoorn. Ještě z toho nebude pro hosty ani rohový kop. Odkopávat od brány bude Fabiaňski.
     
    61
    Někdy je sudí Attwell možná až příliš úzkostlivý. A jeho výroky domácí hráči neberou úplně nejlépe. Nedá se nic dělat, po rohovém kopu se dle jeho mínění dopustil někdo ze Swansea nedovoleného zákroku.
     
    60
    Swansea oproti prvnímu poločasu hodně zlepšila svou ofenzívu. A v první půli si vytvořila určitě daleko více jakýchsi pološancí. Bournemouth se jinak sotva dostane na útočnou polovinu svého soupeře.
     
    58
    Před Ayewem nyní odvrátil míč ve skluzu Daniels a lehce se přitom zranil. Na chvilku je tedy hra přerušená, aby se levý bek Bournemouthu mohl z inkasované rány oklepat.
     
    56
    Renato Sanches hledal svou přihrávkou Ayewa, jenže ten na balón nedosáhl. Následně se hosté řítili do brejku, ten ovšem obrana Swansea zastavila včas a pohotově.
     
    55
    Naughton uvolnil dlouhou přihrávkou Renata Sanchese, jeho centr sklepl hlavou Bony pro Ayewa, který se ocitl v dobré pozice, ale nakonec byl jeho pokus zablokovaný do zámezí. Tlak domácích v posledních minutách sílí.
     
    54
    The Swans jsou nyní směrem dopředu přece jenom o něco aktivnější. Teď pro ně byla škoda, že tenhle centr z levé strany nevyšel. Nakonec totiž jen proletěl vápnem až za pomezní čáru do autu.
     
    53
    Olsson přetáhl z levé strany míč do pokutového území na dobře postaveného Bonyho, jenže ten nakonec ani nevystřelil. O tři vteřiny později se to již podařilo Renatovi Sanchesovi, jenže jeho zakončení skončilo nad bránou.
     
    51
    Ani začátek druhé půle příliš nezměnil obrázek hry. Oba celky se snaží, ale chybí jim jakási fotbalovost. Nějaké vážnější příležitosti jsme se v úvodních pěti minutách tohoto dějství nedočkali.
     
    50
    Naughton se řítil podél pravé strany, jenže nakonec o míč přišel. Jeho únik prostě neměl potřebnou kvalitu. Nakonec Bournemouth dokonce vybojoval autové vhazování ve svůj prospěch.
     
    48
    Smithovo zakončení pravačkou ze střední vzdálenosti nemělo potřebnou kvalitu. A skončil pouze vedle domácí brány. Fabiaňski mohl zůstat mezi třemi tyčemi v klidu.
     
    46
    Hned na úvod se dostal do úniku po pravé straně Ayew, snažil se svou přihrávkou najít v pokutovém území nabíhající spoluhráče, nicméně pro míč si došel dobře zakročující Begovič.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Až na pár momentů nenabídlo tohle utkání zatím nějakou dechberoucí a zábavnou podívanou. Oběma týmům zápal nechybí, ale fotbalovost trošku ano. I proto je stav vyrovnaný, a to zcela zaslouženě.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. neuznaná branka Bonyho
     
    45+1
    Ou, tohle Swansea musí hodně mrzet. Protože sudí Attwell na ní byl poměrně přísný. Těsně poté, co dopravil míč do sítě Bony, zazněla jeho píšťalka. Zřejmě bylo pískáno přistrčení Ayewovi, který se snažil svému spoluhráči dopřát co největší komfort během zakončení. Ale ve finále těžko říct...
     
    45
    Jedna minuta se nastavuje k první půli. Více opravdu není potřeba.
    43. možnost Kinga
     
    43
    Tohle byla zatím největší možnost Bournemouthu, jak prolomit dosavadní bezbrankové skóre. Pugh prostrčil míč na Kinga a ten z dobré pozice vystřelil. S jeho pokusem měl Fabiaňski nemalé problémy a míč krotil až nadvakrát.
     
    40
    Bony se nyní snažil uvolnit svým pasem Ayewa, avšak neúspěšně. Domácí forvard si nepohlídal ofsajd.
     
    39
    Tohle bylo bídné zakončení od Mesy. Dostal se za vápnem k odraženému míč, poslal ho ovšem pouze na tribuny. Swansea je v posledních minutách nepatrně aktivnější než Bournemouth.
    37. zakončení Renata Sanchese
     
    37
    A další šance v pořadí! Tentokráte vypálil z levé strany Renato Sanches, ale trefil pouze boční síť. Ani nyní Begovič mezi třemi tyčemi zasahovat nemusel. Dodejme, že přímo ho zatím nedokázal ohrozit nikdo z protihráčů.
    36. střela mimo od Olssona
     
    36
    Tohle nebyla špatná možnost pro domácí celek. Carroll našel svým pasem na levé straně Olssona, jenže ten nakonec usměrnil míč v těžké pozici jen mimo. Alespoň nějaký záblesk šance musel diváky ve Swansea potěšit.
     
    33
    Mesa nyní ve středu pole fauloval Ibeho. Sudí Attwell musel znovu slovně vyčinit několika účastníkům hry. Sám se ho dotazoval na situaci Bony. Ony oba týmy jsou možná trošku frustrovány z předváděné hry, takže občas se vztekle po někom někdo ožene.
     
    32
    Ještě nějaká čtvrthodinka i nastavením zbývá do konce tohoto hodně mizerného poločasu. Fotbal je to na obou stranách opravdu strašidelný, bez šancí a plný nepřesností.
     
    30
    Panečku, to nyní Renato Sanches vyřešil snad nejhůře jak mohl. Swansea se řítila do slušného brejku, Portugalec unikal po levé straně, avšak jeho následný centr skončil jen v zámezí. Sám věděl moc dobře, že tuhle situaci značně pokazil.
     
    29
    Ibe byl nyní faulovaný u pravé lajny. Chvilku si ještě musel něco s hráči vyříkat Attwel, tedy hlavní arbitr tohoto duelu, pak dal ale Smithovi pokyn, aby pokračoval ve hře.
     
    28
    Hezky se hosté uvolnili na pravé straně, už se pomalu a jistě blížili k soupeřově bráně, jenže vše nakonec pokazil Ibe, který mizerně přihrál. Hodně, opravdu hodně nepřesností je vidět ve hře obou mužstev.
     
    27
    Ofsajd byl tentokráte pískán na druhé straně. Objevil se v něm Wilson poté, co se ho svým pasem snažil uvolnit Daniels.
     
    25
    Opravdu marně hledají oba celky skulinky v soupeřově defenzívě. Fabiaňski si sice musel na své konto připsat dva zákroky, v podstatě ale s těmito střelami neměl výraznější potíže. To Swansea mezi tři tyče ještě ani nevypálila.
     
    24
    ... rohový kop rozehráli hosté nakrátko, po pár vteřinách se sice míč dostal do pokutového území, ovšem bez nějakého ohrožení Fabiaňského. Ten nakonec sebral balón do svých rukavic před dotírajícím Wilsonem.
     
    23
    Ki Song-jung nyní odvrátil míč do zámezí, hosté tak budou mít k dispozici rohový kop. Uvidíme, jestli po něm nebude rezultovat nějaká šance...
     
    22
    Bony se nacházel v ofsajdu, Tuhle situaci si bývalý Sparťan jednoduše nepohlídal. Takže Bournemouth bude zahrávat nepřímý volný kop z vlastního pokutového území.
     
    20
    Až na jednu nastřelenou tyčku nenabídla úvodní dvacetiminutovka prakticky zhola nic. Ani jeden z týmů nemá herní převahu, jedná se o vyrovnané střetnutí, ostatně jak už se čekalo před úvodním hvizdem.
     
    19
    Energický Wilson vypálil ze střední vzdálenosti, nicméně jeho pokus byl zablokován. I nadále nevidíme na obou stranách žádnou ofenzivní podívanou. Spíše vyčkávanou, jak se situace v následujících minutách vyvrbí.
     
    18
    Docela pěkně Swansea přenesla hru rychle ze své poloviny na tu útočnou. Nakonec se balón dostal až za vápno k Bonymu, jenže ten špatně zpracoval. A tak má situaci na hřišti zase pod kontrolou Bournemouth.
     
    16
    Tohle byla moc pěkná kombinace The Swans ve středu pole. Nakonec se míč přesunul na levou stranu, kde se ho snažil zachytit Olsson. Marně. Tahle přihrávka na něj byla prostě až příliš prudká.
     
    15
    Wilson, autor hattricku z minulého utkání proti Huddersfieldu, si nyní pomohl v hlavičkovém souboji přistrčením vůči Naughton. Podruhé tak musela zaznít píšťalka sudího Attwella.
     
    13
    Ze střední vzdálenosti nyní napřáhl Surman! Jenže jeho levačka neměla potřebné parametry k tomu, aby výrazněji ohrozila Fabiaňskiho. Ten balón bez problémů zkrotil do svých rukavic.
     
    12
    A viděli jsme také vůbec první rohový kop tohoto utkání. Zahrával ho Bournemouth, ale nic z něho nevytěžil. Fabiaňski mohl zůstat mezi třemi tyčemi úplně v klidu.
     
    10
    Až nyní sudí Attwell musel písknout do píšťalky. Jinak ani on vlastně nemá nějakou přehnanou práci. Tentokráte ale u lajny přerušil hru kvůli nedovolenému zákroku Naughton na pronikajícího Pugha.
     
    7
    Stále se v podstatě hraje jen povětšinou ve středu pole. Oběma týmům vázne kombinace, finální přihrávka, prostě všechno... Uvidíme, jestli následující minuty přece jenom přinesou nějaké zlepšení.
     
    4
    Oba týmy se zatím na hřišti oťukávají. Je pravda, že u míče jsou malinko více hosté, avšak na jednu příležitost se v podstatě doposud k ničemu nepropracovali.
    3. brankovou konstrukci trefil Ayew
     
    3
    Moc pěkně to nyní myslel Ayew, jenž chtěl načít skóre utkání už na samotném začátku utkání! Pravačkou slušně vypálil z pravé strany a orazítkoval brankovou konstrukci Begovičovy brány.
     
    2
    Tohle nebyla špatná možnost pro hostující celek! Pugh se dostal k zakončení svou pravačkou a Fabiaňski si připsal na své konto první úspěšný zákrok. Dobrý start do utkání ze strany Bournemouthu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Swansea City: Fabiański – Naughton, van der Hoorn, Mawson, M. Olsson – Mesa, Ki Song-jung, Sanches – T. Carroll, Bony, J. Ayew.
    Náhradníci: Nordfeldt – Fer, T. Abraham, Dyer, Routledge, Clucas, Rangel.

    AFC Bournemouth: Begović – A. Smith, S. Cook, Aké, Daniels – Pugh, Arter, Surman, Ibe – J. King – C. Wilson.
    Náhradníci: Boruc – Gosling, Afobe, L. Cook, Fraser, Mousset, Simpson.

    Rozhodčí: Attwell – Nunn, Smart.
     
    Zaprvé nebude moci Bournemouth počítat s trojicí marodů ve složení Adam Federici, Tyrone Mings a Bradley Smith, vykartovaný je nově Simon Francis, takže na pravém kraji zálohy by měl operovat Ryan Fraser. Úplně se pak neví, zda-li se do sestavy vrátí Junior Stanislas a jestli bude fit rovněž Jordon Ibe.
    "Nesmíme ustoupit ze svých standardů!" Tohle hlásá před nynějším utkání Bournemouth:

     
    Co se absencí týče, jsou na tom o něco lépe svěřenci trenéra Paula Clementa, jemuž bude chybět jistojistě dlouhodobě zraněný Kyle Bartley, možná že pak na hřiště nebude moci poslat útočníka Tammyho Abraha, a tak z lavičky by mohl nakouknout do základní jedenáctky Wilfried Bony. Hosté přece jenom postrádají více hráčů.
     
    Oba celky se v prvních letech nového století potkávaly hlavně v rámci druhé nejvyšší soutěže, na půdě Premier League půjde o jejich teprve pátý vzájemný zápas. A zatím se výrazněji dařilo Bournemouthu, který Swansea skolil třikrát v předchozích třech případech. A třeba loni hned dvakrát zvítězil, soupeře přitom nenechal skórovat a sám vsítil pět branek.
    Předzápasový trénink The Swans v celocvičně:

     
    Swansea se od říjnového skalpu nad Huddersfieldem poměrně značně trápí, v lize prohrála už čtyřikrát v řadě, a s osmi body na kontě se nachází až na předposledním místě tabulky. Hůře je na tom v tomhle ohledu už jen Crystal Palace. Nyní před vlastními fanoušky přivítá Bournemouth, jemuž se přece jenom daří o něco lépe. Především v posledních dvou kolech, ve kterých skolil rovněž jako jeho soupeř Huddersfield a před reprezentační přestávkou taktéž Newcastle.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Patrik Sandev

    Branky:

    Karty:   69. Mesa (SWN), 75. M. Olsson (SWN), 75. Ki Song-jung (SWN), 90+2. Bony (SWN) – 75. Ibe (BTH), 88. J. King (BTH)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 18:6.
    Swansea City: Fabiański – Naughton, van der Hoorn, Mawson, M. Olsson – Mesa, Ki Song-jung, Sanches (71. Fer) – T. Carroll, Bony, J. Ayew (84. T. Abraham).
    Náhradníci: Nordfeldt – Fer, T. Abraham, Dyer, Routledge, Clucas, Rangel.

    AFC Bournemouth: Begović – A. Smith, S. Cook, Aké, Daniels – Pugh, Arter (90+4. L. Cook), Surman, Ibe (88. Gosling) – J. King – C. Wilson (79. Afobe).
    Náhradníci: Boruc – Gosling, Afobe, L. Cook, Fraser, Mousset, Simpson.

    Rozhodčí: Attwell – Nunn, Smart

    Diváci: 20228
    thejrc.org