Rennes – Nantes 2:1 (kon.) | Caen – Bordeaux 1:0 (kon.) | Dijon – Toulouse 3:1 (kon.)
Méty – Amiens 0:2 (kon.) | Montpellier – Lille 3:0 (kon.) | Troyes – Angers 3:0 (kon.)
konec
SM Caen
1:0 (1:0)
Girondins Bordeaux
Sobota 25.11.2017, 20:00 • Stade Michel d'Ornano, Caen • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská fotbalová soutěž Ligue 1 pokračuje čtrnáctým kolem a my se společně zaměříme na zápas Caen, které před domácím publikem přivítá Bordeaux.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Bordeaux se vyhouplo po vydařeném konci loňského ročníku Ligue 1 na konečnou šestou pozici, která zaručila týmu z jihozápadu Francie pohárovou Evropu. Již v předkole Evropské ligy se musel tým Jaroslava Plašila rozloučit. Proti maďarskému Videotonu senzačně nezvládl odvetu a může se tak již soustředit jen na domácí soutěž.

    V domácí soutěži to dlouho vypadalo na parádní sezonu, když v prvních sedmi zápasech Bordeaux nenašlo přemožitele. Zlom přišel až s nakládačkou od PSG, tým z jihu Francie inkasoval s největším aspirantem na titul hned šestkrát a od té doby se marně pokouší o tříbodový zisk. V posledních čtyřech zápasech dokonce vstřelilo Bordeaux jen jeden gól. O ten se postaral v minulém kole Nicolas De Préville, který touto brankou vybojoval pro svůj tým remízu 1:1 s Marseille.
     
    SM Caen

    Caen se loňská sezona vůbec nevydařilo. Tým ze západu Francie musel bojovat až do posledního kola o udržení. Příslušnost v elitní francouzské soutěži si zajistil až po remíze 1:1 v posledním kole na půdě PSG.

    V novém ročníku Ligue 1 dokáže Caen vytěžit z minima maximum. Jen devět střelených branek v třinácti odehraných kolech stačilo Caen k šest výhrám! V počtu vstřelených branek je druhým nejhorším týmem v lize. To ale Caen vůbec nevadí, protože se ziskem devatenácti bodů okupuje šestou pozici s lehkým odstupem na příčky zajišťující evropské poháry. V posledních dvou kolech ale Caen připsalo jen bod, nejprve se muselo vzpamatoval z debaklu 0:5 na půdě Marseille. Následně v domácím prostředí zremizovalo 1:1 s Nice.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    07.02. 2017 Caen – Bordeaux 0:4
    24.09. 2016 Bordeaux – Caen 0:0
    14.05. 2016 Caen – Bordeaux 1:0
    29.11. 2015 Bordeaux – Caen 1:4
    07.03. 2015 Caen – Bordeaux 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    SM Caen: Vercoutre – Genevois, Djiku, Da Silva, Mbengue – Kouakou, Bessat, Féret, Aït Bennasser – Rodelin, Santini.
    Náhradníci: Samba – Diomandé, Sankoh, Delaplace, Repas, N'Kololo, Guilbert.

    Girondins Bordeaux FC: Costil – Sabaly, Toulalan, Jovanović, Pellenard – Lerager, Santos, Sankharé – Malcom, de Préville, Kamano.
    Náhradníci: Prior – Youssouf, Gajić, A. Mendy, Plašil, J. Cafú, Vada.

    Rozhodčí: Abed – Aube, Drouet.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas čtrnáctého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou hostující fotbalisté Bordeaux. Rodelin je však rychle faulován a o centr do vápna se postaral Bessat. Hosté se s přehledem ubránili.
     
    3
    Jovanovič rozehrál útočnou akci Bordeaux ze své poloviny trávníku. Dlouhá přihrávka na rozběhnutého Malcoma ale neprošla. Míč se však ještě odrazil na kopačky hostujících hráčů. Kamano byl sražen ve vápně, ale pokutový kop se nepíská.
     
    4
    V úvodu zápasu drží balon více pod kontrolou hostující fotbalisté. Ani jeden z brankářů ale ještě zasahovat nemusel.
     
    5
    Také Caen se po delším čase dostalo na útočnou polovinu. Rodelin pádil za nakopnutým balonem, ale těsně před ním u něj byl dříve Jovanovič.
     
    6
    Kamano se skvěle uvolnil na levé straně, poté se řítil do vápna, ale míč mu od kopačky uzmul domácí obránce Genevois.
     
    7
    Vercourte musel zasahovat. Malcom nahrál Kamanovi, který mu balon vrátil před branku a brazilský útočník ve skluzu vystrašil domácího brankáře.
     
    8
    Santos rozehrál rohový kop. Nakonec se po střele z hranice vápna musel Vercourte znovu vyznamenat. Míč na poslední chvíli vytěsnil vedle své tyče.
     
    9
    Druhý rohový kop v krátkém čase už tolik vydařený nebyl. Hosté se ale udrželi u balonu a mohou pokračovat v úvodní tlaku.
     
    10
    Malcom byl faulován na třiceti metrech od branky Caen. K balonu se postavil na místě přestupku právě faulovaný Malcom. Dlouhý pas do vápna tečoval Jovanovič, ale Vercourte předvedl parádní reflex na brankové lajně.
     
    11
    Bordeaux pokračovalo ve hře, i když na trávníku ležet domácí Guilbert. Ten byl nakopnut v běhu Pellenerdem. Domácí obránce bude muset být ošetřen.
     
    12
    Genevois kombinoval na vlastní polovině s Djikem. Následně přiletěl balon na levý kraj, kde byl připraven Ait Bennasser. Ten si ale nepřišel na bránícího Leragera.
     
    14
    Caen vysunulo napadání až téměř k vápnu Bordeaux. Hostující hráči si však poradili a dostali balon až ke středové lajně. Santini s Rodelinem tentokrát nepořídili.
     
    15
    Sankharé ztratil balon těsně za středovou lajnou. Následně se po rychlém útoku dostal na trávník Féret, ale hlavní rozhodčí byl v dobrém postavení a nechává pokračovat ve hře.
     
    16
    Dlouhý nákop Costila se dostal jen k domácím hráčům. Féret si narazil s Bessatem, vše ale v obraně vyřešil pro Bordeaux Toulanan.
     
    17
    Santini šel sebevědomě s míčem do třech protihráčů. Dokázal míč udržet pro Rodelina, který se ještě uvolnil a střelou po kličce na pravou stranu pořádně vystrašil Costila.
     
    18
    Opět byl viděl Santini. Tentokrát udržel na zádech Pellenarda, od kterého se míč poroučel za postranní lajnu. Vhazování Caen se dostalo jen k obráncům.
     
    19
    Santos skvěle vybojoval balon na útočné polovině. Kamano však dostal míč za sebe, musel se pro něj vracet a poté už se domácí hráči vrátili do obrany.
     
    20
    Po dvaceti minutách pálil po přistrčení Kamana Malcom. Jeho nepříliš prudká střela na zadní tyč nenadělala domácímu brankáři příliš potíží.
     
    21
    Kouakou byl sražen k zemi, několik sekund se nezvedal a tak musel hlavní rozhodčí hru přerušit. Domácí hráč bude v pořádku a může se pokračovat.
     
    23
    Na rychlý pas po lajně Mbengue nedosáhl. Následně se ale domácí natlačili do útočné pozice. Sabaly neměl komu míč vhodit zpoza postranní lajny, ale nakonec to zkušení hosté zvládli na jedničku.
     
    24
    Ani jeden z týmů se do útoku příliš nežene. Malcom spoléhal jen na sebe, vydal se individuálně do vápna, ale ke střele se neprobojoval.
     
    25
    Caen právě vstřelilo branku!
    Caen jde do vedení! Zničehonic se domácí prosazují. Ait Bennasser centroval do vápna, Ronny Rodelin stál v ofsajdovém postavení, ale míč se dostal až na hlavu IVANA SANTINIHO, který z blízkosti prostřelil Benoita Costila.
    25. Ivan SANTINI - 1:0
     
    27
    Bordeaux se snaží rychle odpovědět, ale to se hostům příliš nedaří. Na levé straně měl balon u nohy Sankharé, ale fotbalista ze Senegalu nedokázal najít přihrávkou Kamana.
     
    28
    Tentokrát se již Kamano dostal k balonu. Parádní obranu ale předvedl u svého vápna Genevois s Djikem.
     
    29
    Po faulu na Féreta se mohli domácí dostat do vápna po volném přímém kopu. Nyní se ale k míči dostali jen hostující obránci v čele s Toulalanem.
     
    30
    Po půlhodině hry vede domácí Caen o jednu branku. Po obdržené brance se Bordeaux více zapojuje do útoku, ale na větší příležitost před brankou Rémýho Vercourta čekáme.
     
    31
    Santini je při chuti. Nyní skvěle obešel na hranici vápna Sabalyho, následně se mu ale centr na Rodelina nevyvedl podle představ.
     
    32
    Úvodní branka zápasu rozpohybovala hráče obou týmů. Santini byl faulován, ale domácí rozehráli jen k Toulalanovi, který velmi rychle přesunul míč až do vápna Caen. Před Malcomem uklidil míč na rohový kop Djiku.
     
    33
    Rohový kop se ale Bordeaux vůbec nevydařil. Nikdo z hostů se nedostal k hlavičce a tak to zkusil z velké dálky Santos. Jeho střela končí vysoko nad.
     
    35
    Parádní odkop Vercourta našel Féreta v běhu. Následně se domácí záložník dostal s míčem až do vápna, ale tam proti přesile nestačil vystřelit ani přihrát.
     
    36
    Lerager spolupracoval na pravé straně se Sabalym. Následně se Senegalec odhodlal k přechodu do útoku, ale jeho postup zbrzdil ještě před vápnem Mbengue.
     
    37
    De Préville spíše centroval do vápna, ale míč jen těsně minul vzdálenější tyč domácí branky. Vercourte může rozehrál z klidové pozice.
     
    38
    S Bessatem to nevypadá vůbec dobře. Po nezaviněném střetu zůstal ležet na trávníku a s největší pravděpodobností bude muset střídat.
     
    39
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Vincent Bessat, přichází Jordan N'Kololo.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. V posledních minutách se hra vyrovnala. Nástup Caen naštěstí pro Bordeaux u konce. Domácí ale rozhodně na útok nezanevřeli. Mbengue pálil z velké dálky jen těsně nad.
     
    41
    Na pravé straně se rozjela útočná akce Caen. Rodelin se zapojil do hry, následně mu ale přijel pod nohy skluzem Pellenard, který míč odpravil na rohový kop.
     
    42
    Rohový kop se domácím příliš nevyvedl. Přetažený centr ještě sebral z trávníku Ait Bennasser, ale hostující obrana se již stačila srovnat.
     
    44
    Minutu před pauzou se provinil proti pravidlům hostující Santos. Hlavní rozhodčí ho musel napomínat a příště to bude mít záložník Bordeaux za žlutou kartu.
     
    45
    Útok Bordeaux začal u Toulalana. Hostující stoper našel na pravém kraji Leragera, ten si zpracoval míč hrudí, poté ještě našel Santose, který uvolnil Sankharého. Ten padl v pokutovém území, ale pokutový kop se nepíská.
     
    45+1
    Sabaly sestřelil po odehrání míče domácího Féreta a je za to odměněn žlutou kartou.
     
    45+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a první poločas tak končí jednobrankovým vedení domácího Caen.

    Ani jeden z týmů nevkročil do zápasu zrovna útočně. Proto i branka Caen přišla jako blesk z čistého nebe. Ivan Santini si naskočil na parádní centr na zadní tyči a přesnou hlavičkou umístil míč do sítě. Následně se probudilo i Bordeaux, ale Vercourte nemusel řešit do konce poločasu těžší zákrok. Naopak ještě před pauzou pálil Rodelin, ale jen nad branku hostujícího celku.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Younousse Sankharé, přichází Alexandre Mendy.
     
    47
    Druhou půli rozehráli domácí fotbalisté. Dlouhý pas na levou stranu ale vůbec nevyšel a Ait Bennasser se k balonu neprobojoval.
     
    48
    Mohlo být srovnáno. De Préville odvedl parádní práci na pravé straně, obešel soupeře, poté nacentroval po zemi na Kamana a ten ve vyložené pozici selhal, když pálil jen nad břevno domácí branky.
     
    49
    Caen se snaží stabilizovat hru, ale to se domácím příliš nedaří. Do druhého poločasu vstoupili mnohem aktivněji hráči Bordeaux.
     
    50
    Santos byl faulován na vlastní polovině Santinim. Hosté tak zůstávají u balonu a pokračují v tlaku v úvodu druhé půle.
     
    51
    Malcom se uvolnil na pravé straně, poté chtěl najít v šestnáctce Kamana, ale pas Brazilce byl příliš krátký. Bordeaux však stále zůstává u balonu.
     
    52
    Jovanovič centroval do vápna po faulu na Kamana. Následně se opřel do hlavičky De Préville, ale míč se otřel o bránícího Guilberta a končí mimo tři tyče.
     
    53
    Snad poprvé ve druhém poločase se dostali také domácí na útočnou polovinu. Sabaly musel odvrátit nebezpečně vysoký pas jen na rohový kop.
     
    54
    Ten se hráčům Bordeaux dokázalo s přehledem ubránit. Po odvrácení balonu z vápna se domácí pokoušeli ještě o jeden centr, ale ten končí jen u Costila.
     
    55
    Kouakou se hnal ze strany sám na Costila. Bordeaux mohlo postihnout stejně překvapivý gól jako v prvním poločase. Christian Kouakou však pálil jen do boční sítě.
     
    56
    De Préville čekal na svou příležitost ve vápně, dostal dobrou nahrávku do šestnáctky, ale Vercourte byl u balonu o něco dříve než hostující útočník.
     
    57
    Další vzrušení před Costinem. Santini si dvakrát zasekl balon, obešel dva soupeře, ale do cesty se mu postavil třetí. Nakonec pálil Rodelin vysoko nad.
     
    58
    Bordeaux je sice ve druhém poločase aktivnější směrem dopředu, ale musí si hlídat i zadní vrátka. Caen se bude pokoušet rozhodnout zápas právě z brejků.
     
    59
    Jovanovič vyvezl balon z vlastní poloviny až téměř k vápnu Caen. Domácí ale získali balon. Rodelin si naskočil na nadýchaný centr Féreta, ale míč netrefil ideálně a míč končí těsně vedle levé tyče.
     
    60
    I po hodině hry vede domácí Caen o jednu branku. Nkololo se poprvé opřel do balonu po příchodu na trávníku, jeho dělovka se ale mezi tři tyče zdaleka nevešla.
     
    61
    Na pravé straně vhodil míč do hry hostující Sabaly. Následně byl u balonu Lerager, který ještě vylepšoval pozici na Malcoma. Brazilec otřel balon o soupeře a vybojoval další autové vhazování.
     
    63
    Jen těsně nezasáhl přihrávku na Djikua De Préville. Následně fauluje hostující Pellenard a domácí mají k dispozici nadějnou pozici pro ohrožení branky.
     
    64
    Míč si postavil na místo přestupku Julien Féret. Féretova pobídka však nenašla ani jednoho hráče domácího celku.
     
    65
    Tlak Bordeaux oproti úvodu poločasu polevuje. Genevois však musel zatáhnout za záchrannou brzdu a po faulu na Kamana vidí žlutou kartu.
     
    66
    Féret nyní přecenil nabíhajícího Kouakoua. Míč končí daleko před krajním záložníkem Caen a za brankovou lajnou.
     
    67
    Malcom spolupracoval na pravé straně s Kamanem. Ofenzivní duo ale nestačilo na Djikua, který dokázal vystihnout přihrávku na De Prévilleho.
     
    68
    Řada nepřesností na obou stranách. Mendy bojoval o balon v pokutovém území, střídající fotbalista skončil po souboji s Guilbertem na trávníku, ale hlavní rozhodčí pokutový kop nepíská.
     
    69
    Až příliš před sebe si Kouakou předkopl balon. To využil k zisku Lerager. Bordeaux pokračovalo v útoku na pravé straně. Sabaly si však na Mbenuea nepřišel.
     
    70
    Mbengue až příliš otálel s rozehrávkou po faulu až vidí od rozhodčího žlutou kartu.
     
    71
    Hlavní rozhodčí se nyní připletl do cesty Santosovi. Následně se hnali do útoku také domácí. Mbengue však akci zazdil nepřesným centrem do vápna.
     
    72
    Mendy se obtočil v rychlosti kolem obránce, poté mu na pomoc přiběhl také Malcom, ale ani jeden z nich se ke střele nedostal. Vercourte sebral míč bez potíží do rukavic.
     
    73
    De Préville znovu získal balon na útočné polovině, poté ho předal Malcomovi a ten z nepřipravené pozici pálil jen do obránce před sebou.
     
    74
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází François Kamano, přichází Jonathan Cafú.
     
    75
    Bordeaux uzamklo domácí hráče ve vápně. Následně ale centroval Santos vysoko nad branku Rémyho Vercourta.
     
    76
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Christian Kouakou, přichází Baissama Sankoh.
     
    77
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Otávio Henrique Santos, přichází Jaroslav Plašil.
     
    78
    Mohlo být nejspíše rozhodnuto. Féret se skvěle uvolnil před vápnem, poté udeřil do míče pravou nohou, ale jen těsně minul horní roh Costilovy branky.
     
    79
    Rohový kop Caen nevyšel. Jaroslav Plašil se ihned zapojil do hry, průnikovou přihrávkou chtěl najít Malcoma, ale domácí zastavili akci ještě na útočné polovině.
     
    80
    Alexandre Mendy fauloval při pokusu získat balon. Domácí tak mají další možnost rozehrát útočnou akci z klidové pozice.
     
    81
    Nyní se provinil proti pravidlům Féret. Hosté toho ale nedokázali vůbec využít. Lerager rozehrál velmi rychle na rozběhnutého Malcoma, ale ten balon už na hrací ploše nezastihl.
     
    82
    Cafú znovu u balonu. Plašil si pomohl ve středu pole tělem, následně uvolnil právě Cafúa, ale ten rychle ztratil míč proti přesile. Na druhé straně pálil opět Féret a opět to bylo jen těsně nad břevno.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut pro oba týmy, především tedy pro útočící Bordeaux, které se snaží vstřelenou brankou vybojoval z dnešního utkání alespoň bod.
     
    84
    Ivan Santini nyní podržel svůj tým i v obraně. Odvrátil prudký pas hlavou. Následně se ale u balonu znovu udrželi hostující hráči.
     
    84
    Pellenard zastavil unikajícího Rodelina jen za cenu žluté karty.
     
    85
    Toulalan byl udeřen loktem při hlavičkovém souboji. Hostující kapitán se ale rychle zvedá z trávníku a žene své spoluhráče do útoku.
     
    86
    Ani rohový kop zatím Bordeaux nespasil. Youssouf Sabaly nakonec centruje z pravé strany jen za domácí branku.
     
    87
    Plašil vybojoval ve středovém kruhu balon pro Bordeaux. Sabaly se přihlásil o balon na pravé straně, následně ho dostal v rychlosti, ale Mbengue zbrzdil akci odkopem do zámezí.
     
    88
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Youssef Aït Bennasser, přichází Ismaël Diomandé.
     
    89
    Bordeaux se usadilo na útočné polovině, ale k centru se dostal znovu jen Sabaly, který nejenže nenašel své spoluhráče, ale poslal balon opět jen mimo hru.
     
    90
    Alexandre Mendy už trochu frustrovaně udeřil loktem soupeře při hlavičkovém souboji a také je potrestán žlutou kartou.
     
    90+1
    Féret rozehrál rohový kop jen do kombinace se Sankohem. Následně se ale střídající fotbalista ukopl a dal ještě hostujícím hráčům šanci na protiútok. Ten ale končí u Djikua před středovou lajnou.
     
    90+2
    Neskutečný závěr zápasu! Alexandre Mendy rozvlnil síť po parádní hlavičce k levé tyči. Nepohlídal si však ofsajdové postavení a branka není uznána. Bordeaux se již chvíli radovalo z vyrovnání, ale hlavní rozhodčí správně gól Mendyho neuznal.
    90+2. Neuznaná branka hostů pro ofsajd Mendyho
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Trápení Bordeaux pokračuje! Tým okolo Jaroslava Plašila nevyhrál již sedmý zápas v řadě, dnes si dokonce z Caen neodváží ani bod.

    Jakoby se v úvodu oba týmy na trávníku rozkoukávaly. V pětadvacáté minutě ale udeřilo zničehonic Caen. Na přesný pas si naskočil Ivan Santini a udal tak konečné skóre. To se ale mohlo ještě několikrát měnit. Ve druhém poločase bylo aktivnější hostující družstvo. Především s příchodem Alexandra Mendyho se hosté více tlačili do zakončení. Caen již více spoléhali na bleskové protiútoky, ale ani jeden domácím nevyšel a o body se tak bojovalo až do samotného závěru. Alexandre Mendy rozvlnil v nastavené druhého poločasu síť, ale kvůli ofsajdu se radoval jen několik sekund.

    Caen si tak připisuje tři cenné body do tabulky a stoupá již na šestou pozici. Naopak Bordeaux se propadává na třinácté místo.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:14. (21:56:10)

    Vít Schück

    Branky: 25. Santini

    Karty:   65. Genevois (CEN), 70. Mbengue (CEN) – 45+1. Sabaly (BOR), 84. Pellenard (BOR), 90. A. Mendy (BOR)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:14.
    SM Caen: Vercoutre – Genevois, Djiku, Guilbert, Mbengue – Kouakou (76. Sankoh), Bessat (39. N'Kololo), Féret, Aït Bennasser (88. Diomandé) – Rodelin, Santini.
    Náhradníci: Samba – Diomandé, Sankoh, Delaplace, Repas, N'Kololo.

    Girondins Bordeaux: Costil – Sabaly, Toulalan, Jovanović, Pellenard – Lerager, Santos (77. Plašil), Sankharé (46. A. Mendy) – Malcom, de Préville, Kamano (74. J. Cafú).
    Náhradníci: Prior – Youssouf, Gajić, A. Mendy, Plašil, J. Cafú, Vada.

    Rozhodčí: Abed – Aube, Drouet
    thejrc.org