Rennes – Nantes 2:1 (kon.) | Caen – Bordeaux 1:0 (kon.) | Dijon – Toulouse 3:1 (kon.)
Méty – Amiens 0:2 (kon.) | Montpellier – Lille 3:0 (kon.) | Troyes – Angers 3:0 (kon.)
konec
SM Caen
1:0 (1:0)
Girondins Bordeaux
Sobota 25.11.2017, 20:00 • Stade Michel d'Ornano, Caen • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:14. (21:56:10)
     
    Trápení Bordeaux pokračuje! Tým okolo Jaroslava Plašila nevyhrál již sedmý zápas v řadě, dnes si dokonce z Caen neodváží ani bod.

    Jakoby se v úvodu oba týmy na trávníku rozkoukávaly. V pětadvacáté minutě ale udeřilo zničehonic Caen. Na přesný pas si naskočil Ivan Santini a udal tak konečné skóre. To se ale mohlo ještě několikrát měnit. Ve druhém poločase bylo aktivnější hostující družstvo. Především s příchodem Alexandra Mendyho se hosté více tlačili do zakončení. Caen již více spoléhali na bleskové protiútoky, ale ani jeden domácím nevyšel a o body se tak bojovalo až do samotného závěru. Alexandre Mendy rozvlnil v nastavené druhého poločasu síť, ale kvůli ofsajdu se radoval jen několik sekund.

    Caen si tak připisuje tři cenné body do tabulky a stoupá již na šestou pozici. Naopak Bordeaux se propadává na třinácté místo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Neuznaná branka hostů pro ofsajd Mendyho
     
    90+2
    Neskutečný závěr zápasu! Alexandre Mendy rozvlnil síť po parádní hlavičce k levé tyči. Nepohlídal si však ofsajdové postavení a branka není uznána. Bordeaux se již chvíli radovalo z vyrovnání, ale hlavní rozhodčí správně gól Mendyho neuznal.
     
    90+1
    Féret rozehrál rohový kop jen do kombinace se Sankohem. Následně se ale střídající fotbalista ukopl a dal ještě hostujícím hráčům šanci na protiútok. Ten ale končí u Djikua před středovou lajnou.
     
    90
    Alexandre Mendy už trochu frustrovaně udeřil loktem soupeře při hlavičkovém souboji a také je potrestán žlutou kartou.
     
    89
    Bordeaux se usadilo na útočné polovině, ale k centru se dostal znovu jen Sabaly, který nejenže nenašel své spoluhráče, ale poslal balon opět jen mimo hru.
     
    88
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Youssef Aït Bennasser, přichází Ismaël Diomandé.
     
    87
    Plašil vybojoval ve středovém kruhu balon pro Bordeaux. Sabaly se přihlásil o balon na pravé straně, následně ho dostal v rychlosti, ale Mbengue zbrzdil akci odkopem do zámezí.
     
    86
    Ani rohový kop zatím Bordeaux nespasil. Youssouf Sabaly nakonec centruje z pravé strany jen za domácí branku.
     
    85
    Toulalan byl udeřen loktem při hlavičkovém souboji. Hostující kapitán se ale rychle zvedá z trávníku a žene své spoluhráče do útoku.
     
    84
    Pellenard zastavil unikajícího Rodelina jen za cenu žluté karty.
     
    84
    Ivan Santini nyní podržel svůj tým i v obraně. Odvrátil prudký pas hlavou. Následně se ale u balonu znovu udrželi hostující hráči.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut pro oba týmy, především tedy pro útočící Bordeaux, které se snaží vstřelenou brankou vybojoval z dnešního utkání alespoň bod.
     
    82
    Cafú znovu u balonu. Plašil si pomohl ve středu pole tělem, následně uvolnil právě Cafúa, ale ten rychle ztratil míč proti přesile. Na druhé straně pálil opět Féret a opět to bylo jen těsně nad břevno.
     
    81
    Nyní se provinil proti pravidlům Féret. Hosté toho ale nedokázali vůbec využít. Lerager rozehrál velmi rychle na rozběhnutého Malcoma, ale ten balon už na hrací ploše nezastihl.
     
    80
    Alexandre Mendy fauloval při pokusu získat balon. Domácí tak mají další možnost rozehrát útočnou akci z klidové pozice.

    Vít Schück

    Branky: 25. Santini

    Karty:   65. Genevois (CEN), 70. Mbengue (CEN) – 45+1. Sabaly (BOR), 84. Pellenard (BOR), 90. A. Mendy (BOR)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:14.
    SM Caen: Vercoutre – Genevois, Djiku, Guilbert, Mbengue – Kouakou (76. Sankoh), Bessat (39. N'Kololo), Féret, Aït Bennasser (88. Diomandé) – Rodelin, Santini.
    Náhradníci: Samba – Diomandé, Sankoh, Delaplace, Repas, N'Kololo.

    Girondins Bordeaux: Costil – Sabaly, Toulalan, Jovanović, Pellenard – Lerager, Santos (77. Plašil), Sankharé (46. A. Mendy) – Malcom, de Préville, Kamano (74. J. Cafú).
    Náhradníci: Prior – Youssouf, Gajić, A. Mendy, Plašil, J. Cafú, Vada.

    Rozhodčí: Abed – Aube, Drouet
    thejrc.org