Dortmund – Schalke 4:4 (kon.) | RB Lipsko – W. Brémy 2:0 (kon.) | Freiburg – Mohuč 2:1 (kon.)
Frankfurt – Leverkusen 0:1 (kon.) | Augsburg – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Bayern 2:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:4 (4:0)
FC Schalke 04
Sobota 25.11.2017, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky evropského fotbalu! Dnes se v rámci další kole německé Bundesligy vše schyluje ke šlágru kola – Westfálskému derby, v němž se na domácí půdě představí Borussia Dortmund, jejímž soupeřem bude odvěký a nesmiřitelný rival – FC Schalke 04. Utkáním vás provede Daniel Kinc.
     
    Borussia Dortmund

    Každoroční spolufavorit na německý titul se po skvělém rozjezdu sezóny, kdy okupoval první místo, trápí. V tabulce klesl až na současné 5. místo se ziskem 20 bodů a na svého největší rivala – mnichovský Bayern – ztrácí již propastných devět bodů. Dortmundští tak mají rozhodně o čem přemýšlet.

    V posledním kole navíc Borussia zavítala na půdu ligového nováčka ze Stuttgartu, nicméně bodového zisku nedočkala a po hrubých chybách obrany padla překvapivě 1:2. Dortmund již popáté v řadě v lize nevyhrál.

    Nejlepší střelci:
    Pierre Aubameyang – 10 branek
    Maximilian Philipp – 6 branek

     
    FC Schalke 04

    To tým z Gelsenkirchenu s omlazeným kádrem možná trochu překvapivě hraje hodně vysoko. Hostům patří v tabulce již 2. místo se ziskem 23 bodů za sedm výher, dvě porážky a tři remízy, přičemž drží právě tříbodový náskok na svého dnešního soupeře. Schalke tak zatím může být s průběhem sezóny jednoznačně spokojeno.

    V posledním ligovém kole si hosté zapsali další výhru, když doma pohodlně přehráli dalšího ligového nováčka – Hannover, a po výsledku 2:0 brali všechny tři body.

    Nejlepší střelci:
    Guido Burgstaller – 4 branky
    Leon Goretzka – 4 branky
    Nabil Bentaleb – 3 branky

     
    Vzájemná utkání

    01.04.17 (Bundesliga) Schalke – Dortmund 1:1
    29.10.16 (Bundesliga) Dortmund – Schalke 0:0
    10.04.16 (Bundesliga) Schalke – Dortmund 2:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.


     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Papastathopoulos, Weigl, Toprak, Schmelzer (C) – Şahin – M. Götze, Guerreiro – Jarmolenko, Aubameyang, Pulisic.
    Náhradníci: Reimann – Bartra, G. Castro, Kagawa, Philipp, Schürrle, Zagadou.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Stambouli, Naldo, Kehrer – D. Caligiuri, McKennie, Meyer, Oczipka – Di Santo, Burgstaller, Konopljanka.
    Náhradníci: Nübel – Coke, Nastasić, Goretzka, Harit, Schöpf, Embolo.

    Rozhodčí: Deniz Aytekin.
     
    Oba celky jsou již za fantastické kulisy na trávníku dnes zřejmě vyprodaného dortmundského stadiónu. Domácí nastupují tradičně v žlutých dresech, hosté se oděli do modrého.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí foukl do své píšťalky, a dal tak pokyn k zahájení utkání. Domácí uvedli míč do hry a kombinují na obranné polovině.
     
    1
    Jenže přišla chyba defenzívy a hned z toho byla první zajímavá šance. Guido Burgstaller posunul míč do ulici Konopljankovi, ten stihl přelobovat padajícího Burkiho z úhlu, ale balón poslal nad branku!
    1. Konopljanka v první šanci!
     
    2
    Hned od úvodu se hraje od podlahy a ani jeden z týmů si nebere servítky. Guido Burgstaller nyní zajel hodně ostře do Jarmolenka a mohl být rád, že neuviděl žlutou kartu.
     
    3
    Tu vidí naopak o půl minuty později Weston McKennie, jenž nabral míč odehravajícího Schmelzera na své vidle a tvrdě do něj zajel.
     
    4
    Diváci na stadionu se od úvodu rozhodně nenudí, u míče je nyní znovu Schalke a po levé straně se snaží projít dopředu.
     
    5
    Nejprve Sokratis dobře odvrátil míč do zámezí, a akce hostů pokračovala. Své obranné povinnosti si následně splnil také Ömer Toprak, jenž v pádu natřikrát zabránil centru protivníka a navíc byl Burgstallerem faulován.
     
    6
    Na opačné straně se dozadu vrátil Meyer, dobře zastavil akci a ihned se snažil rozehrát kupředu, ale nabíhající Weston McKennie na jeho pobídku nedosáhl.
     
    7
    V útoku následně po několika nepřesnostech ve středu hřiště Borussia, Pulisič se proháčkoval obranou, ale kolem Nalda míč na rozběhnutého Aubameyanga nepropíchl.
     
    8
    Obrana Schalke ale bude muset zůstat v pozoru, neboť v souboji dvou ukrajinských fotbalistů Jevhen Konopljanka fauloval Jarmolenka, a domácí mají k dispozici hodně zajímavý přímý kop.
     
    9
    Jeho rozehrávky se chopil Mario Götze, který míč zatočil na zadní tyč, ale našel jen hlavu Nalda. Celou situaci nakonec utnul praporek čárového, jenž už při letu míče pískal ofsajd.
     
    10
    Christian Pulisic si znovu pohybem řekl o pas za obranu, nicméně Ralf Fährmann včas vyběhl a míč pokryl. Na druhé straně se pak dopředu hnal Di Santo, ale ani on v hodně podobné situaci neuspěl.
     
    11
    Další faul jednoho z hostů, tentokrát se Jevhen Konopljanka provinil v souboji se Sahinem. Dortmund ale stále nikam nepospíchá a pohodlně kombinuje.
     
    12
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení, nutno ale dodat, že po sporné brance! Na levé straně předvedla Borussia skvělou kombinaci na jeden dotek a nakonec odcentroval Aubameyang. Jeho přetažený centr vrátil na zadní tyči z jedničky na střed vápna Pulišič, jeho pobídku protečoval do prostoru Sahin, a PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG ve skluzu poslal míč do tyče, a poté se od jeho ruky odrazil balón do sítě. Sporní branka, nicméně platí – 1:0!
    12. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:0
     
    13
    Hlavní rozhodčí Aytekin si poté vyžádal drobnou úpravu svého trikotu, ale hra už pokračuje a ani video se nebude volat.
     
    14
    Další šance domácích a opět Pierre-Emerick Aubameyang! Gabonský útočník si naběhl na centr z pravé strany, osamocen vypálil, ale jeho pokus skončil těsně nad břevnem!
     
    15
    Po dalším sporném zákroku Westona McKennieho se strhla na hřišti menší mela, ale rozhodčí tentokrát kartu nevytasil.
     
    16
    Borussia hraje po vstřelené brance ve velké pohodě, je na míči a na obranné polovině se nikam nežene.
     
    17
    Proti centru z levé strany dobře zasáhl připravený Naldo, Franco Di Santo navíc potom svému kolegy pomohl a odehrál míč do bezpečí.
     
    18
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A je tu druhá trefa domácích, kteří zdvojnásobují svůj náskok! Jejich akce pokračovala a po faulu vybojovali přímý kop. K tomu postavil Nuri Şahin, jehož kroucený centr směřoval do ohně ve vápně, a tam trochu nepochopitelně BENJAMIN STAMBOULI zcela osamocen zakončil akrobaticky do vlastní sítě – 2:0!
    18. Benjamin STAMBOULI - 2:0
     
    19
    Schalke mělo následně k dispozici rohový kop, ten se ale nevyvedl, a domácí jdou do brejku!
     
    20
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné, domácí přidávají třetí trefu a tohle začíná smrdět debaklem! Míč převzal už na polovině hřiště Aubameyang, jenž je jako vítr prohnal po pravé lajně kolem Caligiuriho, kterého snadno obešel, a poté luxusně odcentroval na zadní tyč, kde MARIO GOTZE parádní hlavičkou do protipohybu brankáře neomylně zakončil – 3:0!
    20. Mario GÖTZE - 3:0
     
    22
    Hostům pochopitelně lehce tečou nervy a byl to Kehner, kdo hodně ostře zajel do soupeře na polovině hřiště a zaslouženě uviděl žlutou kartu.
     
    23
    Probraly se pochopitelně také domácí tribuny, které určitě neočekávaly takový úvod duelu, ale nutno dodat, že Dortmund vede zcela zaslouženě.
     
    24
    Pierre-Emerick Aubameyang se hnal opět do rozhozené obrany hostů, ale v rozletu jej zastavil čárový sudí, který postřehl, že míč už při počátku přihrávky byl v autu.
     
    25
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Destrukce hostů porkačuje, domácí přidávají čtvrtou branku a hráči Schalke jen nevěřícně koukají! Akce začala na hranici vápna u Aubameyanga, jenž se po narážečce s Gotzem ke střele sice nedostal, ale míč se odrazil do vzduchu a z voleje se do něj opřel RAPHAEL GUERREIRO, jenž parádně zamířil tvrdou střelou na zadní tyč – 4:0!
    25. Raphaël GUERREIRO - 4:0
     
    26
    A Dortmundští očividně nemají dost, opět jsou na polovině svého soupeře a nikdo by se nedivil, kdyby přidali pátou trefu.
     
    27
    Dlouhý centr tentokrát Pierre-Emerick Aubameyang nezpracoval podle představ, hosté míč odkopli, ale Borussia může začít znovu z obranné poloviny.
     
    28
    Fotbalisté v modrém se téměř vůbec nedostávají k míči, Borussia je hodně nahoře a baví diváky pohlednými kombinacemi. Ta teď pokračuje na pravé straně.
     
    29
    Po pravé straně to nakonec kupředu nešlo, a tak domácí rozehráli směrem dozadu, a obranné kvarteto pohodlně kombinuje a čeká na náběh spoluhráčů.
     
    30
    Přesně po půlhodině hry má celek z Gelsenkirchenu šanci zahrozit, vybojoval totiž druhý rohový kop v zápase.
     
    31
    Obrana celku ve žlutém byla dobře připravena a její vůdce – kapitán Marcel Schmelzer – míč odvrátil daleko z vápna.
     
    32
    Trenér Schalke bude reagovat na hrozivou první půlhodinu, chystá se dvojnásobné střídání.
     
    33
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Franco Di Santo, přichází Leon Goretzka.
     
    33
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Weston McKennie, přichází Amine Harit.
     
    34
    Domácí se stále nemusejí nikam hnát, ale jsou to právě oni, kdo kombinuje, nicméně po divoké zhruba patnáctiminutovce přišlo ofenzivní uklidnění a Schalke má stále relativní šanci se do duelu vrátit.
     
    35
    Guido Burgstaller se prodral po autu z pravé strany do vápna, ale dvojnásobná přesila jej nepustila ke střele. Následně navíc přišel na hranici vápna útočný faul a Borussia bude rozehrávat.
    Obrázek mluví za vše! Tohle čekal málokdo...

     
    36
    Guido Burgstaller následně vybojoval míč pro Oczipku, ten z levé strany z jedničky odcentroval, ale jeden ze spoluhráčů se při svém náběhu provinil faulem.
     
    37
    Opět to byl Guido Burgstaller, kdo se dostal do šestnáctky, nicméně pohotový Roman Weidenfeller proti němu vyběhl a v pravý čas mu uzmul míč z pod kopaček.
     
    38
    Ani další akce, tentokrát po levé straně v podání Oczipky, nevyšla, hostující wingback se provinil faulem a domácí obrana si opět může vydechnout.
     
    40
    Thilo Kehrer zajel u levé lajny do Jarmolenka a hodně hlasitě si řekl o druhou žlutou kartu, ale ta nakonec nepřišla. Rozhodčí mu jasný karetní trest a vyloučení odpustil a domácí budou rozehrávat přímý kop.
     
    41
    Centru se ujal opět Nuri Şahin, na jeho pas si naběhl na vzdálenější tyči stoper Toprak, ale svou hlavičku nedokázal nasměrovat na branku soupeře.
     
    42
    Domácí poté vybojovali po faulu na Sahina další faul, rozehrávku ale nyní uspěchali. Schalke tak rychle otáčí hru a kombinuje směrem vpřed.
     
    43
    Burgstaller posunul míč do vápna patou střídající Haritovi, ten udělal obránci kličku, ale vracející se hráč mu balón ukopl a ještě jej stačil o něj odrazit.
     
    44
    Domácí vydařenou první půli dohrávají s míčem na svých kopačkách a snaží se najít ještě jedno okénko v obraně Schalke, kterým by se mohli probojovat k další šanci.
     
    45
    To se ale nezdařilo a Jevhen Konopljanka centroval volný na levé straně, Burgstaller však byl obsazen a Dortmundští míč odvrátili.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+1
    V první minutě nastavení se tentokrát za centrem z křídla hnal sám Konopljanka, ale Toprak jej ubránil a poté o něj míč odrazil za čáru.
     
    45+2
    Caligiuri je dalším hráčem potrestaným žlutou kartou, nejspíš za nemístné poznámky směrem k rozhodčímu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:34.
     
    První poločas tolik očekávaného derby je za námi, avšak se zdá, že je již teď rozhodnuto! Domácí orámovali první půli čtyřgólovou smrští, kterou zahájil spornou dorážkou Aubameyang. Na něj navázal za šest minut po centru Sahin nešťastně obránce hostů Stambouli, jenž si srazil míč do své branky. Za dvě minuty se do střelecké listiny zapsal po centru Aubameyanga parádní hlavičkou také Gotze, aby za pět minut po další akci Aubameyanga s Gotzem napálil povedený volej na zadní tyč Guerreiro. Schalke se v první půli na nic nemohlo a v šatně lze očekávat pořádný vítr.

    Uvidíme, co nám přinese druhý poločas. Buďte u něj s námi.
    V Dortmundu podle prvního poločasu přišly Vánoce o měsíc dříve...

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Thilo Kehrer, přichází Matija Nastasić.
     
    46
    Hostující fotbalisté rozehrávkou načali druhý poločas a ihned se ženou po pravé straně směrem vpřed.
     
    47
    Stále jsou fotbalisté v modrém u míče, ale obrana domácích, stejně jako v průběhu celé první půle, působí bezchybně.
     
    48
    Guido Burgstaller si nechtěně narazil o Sokratise a na hranici vápna dostal prostor ke střele, řeckému stoperovi ještě chtěl udělat kličku, ale ten mu míč vypíchl.
     
    49
    Meyer zachytil míč ve středu hřiště, dostal se dopředu a na levé straně našel Konopljanku. Ten přenechal balón k centru Oczipkovi, na jehož centr si na penaltě naskončil zcela volný Goretzka, ale jeho hlavička skončila těsně nad brankou!
     
    50
    Hostům se rozhodně nedá do druhé půle upřít větší aktivita, fotbalisté v modrém jsou aktivní, ale to zatím na dobře hrající domácí je hodně málo.
     
    51
    Raphaël Guerreiro dobře vybojoval míč na levé straně a okamžitě jej posílal do běhu Aubameyangovi. Ten mu chtěl balón patou vrátit, ale nezdařilo se.
     
    52
    Hra se stěhuje ze strany na stranu, na té druhé nyní díky dobrému zásahu Pulisiče odvrátili domácí míč na roh.
     
    53
    Po něm byl na své pozici připraven Nuri Şahin, míč odvrátil a jeho kolegové se už po pravé straně ženou směrem vpřed do protiakce.
     
    53
    Sokratis musel zastavit na obranné polovině unikajícího Harita, uviděl žlutou kartu a hosté budou zahrávat přímý kop.
     
    54
    Po něm si na parádní centr Oczipky naběhl stoper Naldo, hlavou rozvlnil síť a už se zdálo, že branka bude uznána, jenže rozhodčí požádal pomoc videa, a to posvětilo, že gól padl z ofsajdu!
    54. Neuznaná branka Nalda!
     
    55
    Aubameyang fauloval tvrdě na útočné polovině a také on uviděl žlutou kartu.
     
    56
    Šance domácích! Ralf Fährmann dostal prachbídnou malou domů, kterou stopoval Aubameyang. Domácí útočník hostujícího gólmana při kličce obral o míč, a z těžké úhlu mířil do prázdné branky, ale kapitán hostů jeho ránu vyrazil!
     
    57
    Po nezdařeném rohovém kopu Borussie vyrazili hosté dopředu. Daniel Caligiuri se kličkou zbavil obránce a už byl sám před brankou, Roman Weidenfeller však v pádu jeho střelu do protipohybu skvěle jednoruč vyrazil a Goretzkovi se následný pokus o lob nevydařil!
     
    58
    Sledujeme skvělý fotbal. Centr Jarmolenka od pravé lajny proletěl kolem Nastašiče až na zadní tyč k Aubameyangovi, ten hlavičkoval ze stoje, leč jen do brankáře soupeře.
     
    59
    Hosté se nyní snaží uklidnit divokou pasáž hry rychlou kombinací na obranné polovině, ale Dortmundští jim nedávají příliš čichnout a rychle napadají.
     
    60
    Raphaël Guerreiro po hodině hry vypíchl soupeři míč a hnal se dopředu. Balón převzal Aubameyang, navedl si jej na střelu, nicméně jeho pokus z dobré pozice nablokoval na roh pozorný Matija Nastasić.
     
    61
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Hosté se nakonec přeci jen dočkali regulérního snížení! V první půli chybující stoper Benjamin Stambouli vykouzlil ještě na obrané poloviny úžasný dlouhý balón za obranu, na nějž si naběhl útočník GUIDO BURGSTALLER a zády k brance v těžké pozici z hranice vápna hlavou přeloboval domácího brankáře. Skvělá trefa – 4:1!
    61. Guido BURGSTALLER - 4:1
     
    63
    Schalke pochopitelně ožilo a snaží se ještě s výsledkem něco udělat, ale domácí už jsou opět u míče a šetří cenné vteřinky.
     
    64
    Navíc Pierre-Emerick Aubameyang vybojoval míč na pravé straně a hrudí si jej posunul dopředu. Z jedničky poté přišel do vápna prudký centr, ale Ralf Fährmann byl připraven a míč schoval do rukavic.
     
    65
    Schalke právě vstřelilo branku!
    To, co se dnes děje v Dortmundu, je jedním slovem neuvěřitelné – hosté opět snižují! Na levé straně zabojoval o míč Nastašič a posunul jej Oczipkovi. Ten vyslal kupředu Konopljanku, jenž se kolem Topraka protáhl k centru, jež na zadní tyči stoper podskočil. Míč tak dopadl pohodlně na hruď AMINE HARITA, ten si jej zpracoval a z voleje zamířil mezi ruku a tělo Weidenfellera – 4:2!
    65. Amine HARIT - 4:2
     
    66
    Hosté jdou neskutečně na koni a znovu svírají domácí celek. Obrázek utkání se oproti první půle zcela otočil.
     
    67
    A málem to bylo o gól! Oczipka vysunul na levé straně kupředu Goretzku, ten naslepo odcentroval do druhé vlny na Burgstallera, a jeho rána po zemi z první těsně minula vzdálenější tyč!
     
    68
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Andrij Jarmolenko, přichází Marc Bartra.
     
    69
    Domácí nyní dobře zapresovali soupeře na jeho polovině, míč nakonec musel putovat až k brankáři Schalke a ten pod tlakem odkopl balón do autu.
     
    70
    Dvacet minut před koncem se Christian Pulisic ocitl v obklopení tří soupeřů na hranici vápna, ale nakonec na Guerreira míč nepropíchl.
     
    71
    Ofsajd zastavil další útočná brejk hostů, v něm byl polapen střelec první branky Schalke Burgstaller.
     
    72
    Komplikace pro domácí jako hrom! Pierre-Emerick Aubameyang zajel na obranné polovině zcela zbytečně do Harita, jednu žlutou kartu už navíc měl. Následuje druhá, po níž přichází červená a domácí jdou do deseti!
    72. Červená karta po 2. žluté pro Aubameyanga
     
    73
    A další tutovka hostů! Po faulu následoval přímý kop, toho se chopil Jevhen Konopljanka, který našel krásným centrem na zadní tyči Burgstallera, ale jeho hlavičku do protipohybu Roman Weidenfeller fantasticky vyrazil!
     
    74
    Po kontaktu s Caligiurim zůstal na zemi ležet za postranní čarou Mario Götze, který signalizuje, že nejspíš bude muset střídat.
     
    75
    Christian Pulisic se protáhl s míčem po levé lajně, Benjamin Stambouli musel do skluzu a míč odrazil na rohový kop. Domácí s rozehrávkou rozhodně pospíchat nebudou.
     
    76
    Po rohu ale přišel brejk hostů, kteří dobře odvrátili míč a Schmelzer musel na polovině hřiště přistoupit k taktickému faulu.
     
    77
    Schalke má neskutečný tlak na útočné polovině, domácí brání se všemi muži, ale zatím všem ostrým centrům do šestnáctky odolávají.
     
    78
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Gonzalo Castro.
     
    79
    Castro nebyl na trávníku ani půl minuty, když zajel tvrdě do Harita a ten zůstává v bolestech ležet na trávníku. Následuje žlutá karta.
     
    80
    Amine Harit se stále nezvedá na nohy a vypadá to, že ve hře pokračovat nebude moci. Hosté však již své střídání vyčerpali.
     
    81
    Lékaři v rukou odnesli střelce druhého gólu Schalke za postranní čáru a hra pokračuje, u míče fotbalisté v modrém.
     
    83
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Raphaël Guerreiro, přichází Dan-Axel Zagadou.
     
    83
    Mezitím, co domácí potřetí vystřídali, tak scénu definitivě opustil Amine Harit, který ve hře již pokračovat opravdu nemůže a hosté budou taktéž dohrávat v deseti.
     
    84
    Další faul, tentokrát v podání Konopljanky na unikajícího Castra. Karta na pořad dne nepřišla, ale přímý kop pro domácí už ano.
     
    85
    Domácí z přímého kopu nic nepřevedli, hosté opět otáčejí hru a vrhají všechny své síly do útoku.
     
    86
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Je sníženo potřetí a uvidíme drama se vším všudy! Celou akci vzal na sebe na pravé straně operující DANIEL CALIGIURI, jenž naznačil centr, zbavil se střídajícího Zagadou, navedl si a míč na levačku. Naznačením se zbavil dalšího soupeře a poté úchvatnou technickou ranou zamířil naprosto přesně do vzdálenější šibenice – 4:3!
    86. Daniel CALIGIURI - 4:3
     
    87
    Domácí jsou pochopitelně znovu opařeni snižující brankou, ale míč stihli vyvézt a ušetřit další cenné vteřinky.
     
    88
    Hosté se ale dopředu vydali znovu velmi rychle a opět to byl Daniel Caligiuri, který tentokrát pálil z otočky mezi nohama Topraka, ale Roman Weidenfeller byl připraven a jeho ránu skryl ve svém náručí.
     
    89
    Jevhen Konopljanka se dostal u levé lajny v souboji o míč do křížku se Sokratisem, řecký stoper se následně po domnělém úderu soupeře loktem do břicha skácel k zemi. Na hřišti se strhla pořádná mela, ale rozhodčí celou situaci uhasil.
     
    90
    Domácí z celé situace vytěžili maximum, navíc Konopljanka uviděl žlutou kartu.
     
    90+1
    Strhující utkání pokračuje, nastavovat se bude SEDM minut!
     
    90+2
    Schalke je u míče a vrhá všechny své síly do útoku, ale minimálně z této akce neudeří. Centr Goretzky byl nepřesný a skončil v rukavicích brankáře Borussie.
     
    90+3
    Daniel Caligiuri je při chuti, na pravé straně se opět uvolnil k centru do vápna, ale Nuri Şahin jej obětavě zablokoval.
     
    90+4
    Akce a tlak hostů ale pokračuje, je zde další rohový kop po dobré práci Konopljanky.
     
    90+4
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Tenhle fotbalový zápas si fanoušci po celém světě budou pamatovat nejspíš do konce života. Je vyrovnáno!!! Rohového kopu se ujal sám Konopljanka, který zakroutil do vápna parádní centr. NALDO se vyšrouboval ze všech nejvýš do vzduchu, předskočil Zagadou a tvrdou hlavičkou vyrovnal. Neskutečná radost hostujících fotbalistů – 4:4!
    90+4. NALDO - 4:4
     
    90+6
    A hosté se nechtějí smířit ani se ziskem bodu, opět jsou aktivně na polovině soupeře a snaží si vypracovat ještě nějakou šanci!
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Po konci duelu se strhla ještě velká mela ve vápně hostů, protože brankář Ralf Fährmann zcela nesportovně provokoval domácí tribuny, což se nelíbilo Sahinovi a melou obou celků včetně realizačních týmů byla na světě!
     
    Žlutou kartu dostává Nuri Şahin (Borussia Dortmund).
    Žlutou kartu dostává Ralf Fährmann (FC Schalke 04).
     
    Utkání je u konce! Jedním slovem neuvěřitelné! Schalke šlo do druhé půle se ztrátou 0:4, přesto se nevzdalo a nakonec po heroickém výkonu vyrovnalo! Oba celky si tak po divoké remíze 4:4 body dělí!

    Snížení obstaral hlavičkou z hranice vápna Burgstaller, na nějž za čtyři minuty navázal druhou brankou hostů v duelu Harit. Vývoj utkání poté dosti ovlivnilo vyloučení Aubameyanga, jenž zbytečně fauloval na obranné polovině. Další snížení obstaral ranou do šibenice Caligiuri a ve čtvrté minutě nastavení vyrovnal hlavou Naldo.

     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:2.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji příjemný zbytek dnešního večera. U sledování dalších online přenosů na počtenou. Loučí se s vámi Daniel Kinc. (20:30:23)

    Daniel Kinc

    Branky: 12. Aubameyang, 18. Stambouli (vla.), 20. M. Götze (Aubameyang), 25. Guerreiro – 61. Burgstaller (Stambouli), 65. Harit (Konopljanka), 86. D. Caligiuri (Stambouli), 90+4. Naldo (Konopljanka)

    Karty:   53. Papastathopoulos (DOR), 55. Aubameyang (DOR), 79. G. Castro (DOR), ?. Şahin (DOR) – 3. McKennie (SCH), 22. Kehrer (SCH), 45+2. D. Caligiuri (SCH), 90. Konopljanka (SCH), ?. Fährmann (SCH)   72. Aubameyang (DOR)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:2.
    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Papastathopoulos, Weigl, Toprak, Schmelzer (C) – Şahin – M. Götze (78. G. Castro), Guerreiro (83. Zagadou) – Jarmolenko (68. Bartra), Aubameyang, Pulisic.
    Náhradníci: Reimann – Bartra, G. Castro, Kagawa, Philipp, Schürrle, Zagadou.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Stambouli, Naldo, Kehrer (46. Nastasić) – D. Caligiuri, McKennie (33. Harit), Meyer, Oczipka – Di Santo (33. Goretzka), Burgstaller, Konopljanka.
    Náhradníci: Nübel – Coke, Nastasić, Goretzka, Harit, Schöpf, Embolo.

    Rozhodčí: Deniz Aytekin
    thejrc.org