Dortmund – Schalke 4:4 (kon.) | RB Lipsko – W. Brémy 2:0 (kon.) | Freiburg – Mohuč 2:1 (kon.)
Frankfurt – Leverkusen 0:1 (kon.) | Augsburg – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Bayern 2:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:4 (4:0)
FC Schalke 04
Sobota 25.11.2017, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji příjemný zbytek dnešního večera. U sledování dalších online přenosů na počtenou. Loučí se s vámi Daniel Kinc. (20:30:23)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:2.

     
    Utkání je u konce! Jedním slovem neuvěřitelné! Schalke šlo do druhé půle se ztrátou 0:4, přesto se nevzdalo a nakonec po heroickém výkonu vyrovnalo! Oba celky si tak po divoké remíze 4:4 body dělí!

    Snížení obstaral hlavičkou z hranice vápna Burgstaller, na nějž za čtyři minuty navázal druhou brankou hostů v duelu Harit. Vývoj utkání poté dosti ovlivnilo vyloučení Aubameyanga, jenž zbytečně fauloval na obranné polovině. Další snížení obstaral ranou do šibenice Caligiuri a ve čtvrté minutě nastavení vyrovnal hlavou Naldo.
     
    Žlutou kartu dostává Nuri Şahin (Borussia Dortmund).
    Žlutou kartu dostává Ralf Fährmann (FC Schalke 04).
     
    Po konci duelu se strhla ještě velká mela ve vápně hostů, protože brankář Ralf Fährmann zcela nesportovně provokoval domácí tribuny, což se nelíbilo Sahinovi a melou obou celků včetně realizačních týmů byla na světě!
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    A hosté se nechtějí smířit ani se ziskem bodu, opět jsou aktivně na polovině soupeře a snaží si vypracovat ještě nějakou šanci!
    90+4. NALDO - 4:4
     
    90+4
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Tenhle fotbalový zápas si fanoušci po celém světě budou pamatovat nejspíš do konce života. Je vyrovnáno!!! Rohového kopu se ujal sám Konopljanka, který zakroutil do vápna parádní centr. NALDO se vyšrouboval ze všech nejvýš do vzduchu, předskočil Zagadou a tvrdou hlavičkou vyrovnal. Neskutečná radost hostujících fotbalistů – 4:4!
     
    90+4
    Akce a tlak hostů ale pokračuje, je zde další rohový kop po dobré práci Konopljanky.
     
    90+3
    Daniel Caligiuri je při chuti, na pravé straně se opět uvolnil k centru do vápna, ale Nuri Şahin jej obětavě zablokoval.
     
    90+2
    Schalke je u míče a vrhá všechny své síly do útoku, ale minimálně z této akce neudeří. Centr Goretzky byl nepřesný a skončil v rukavicích brankáře Borussie.
     
    90+1
    Strhující utkání pokračuje, nastavovat se bude SEDM minut!
     
    90
    Domácí z celé situace vytěžili maximum, navíc Konopljanka uviděl žlutou kartu.
     
    89
    Jevhen Konopljanka se dostal u levé lajny v souboji o míč do křížku se Sokratisem, řecký stoper se následně po domnělém úderu soupeře loktem do břicha skácel k zemi. Na hřišti se strhla pořádná mela, ale rozhodčí celou situaci uhasil.
     
    88
    Hosté se ale dopředu vydali znovu velmi rychle a opět to byl Daniel Caligiuri, který tentokrát pálil z otočky mezi nohama Topraka, ale Roman Weidenfeller byl připraven a jeho ránu skryl ve svém náručí.
     
    87
    Domácí jsou pochopitelně znovu opařeni snižující brankou, ale míč stihli vyvézt a ušetřit další cenné vteřinky.
    86. Daniel CALIGIURI - 4:3

    Daniel Kinc

    Branky: 12. Aubameyang, 18. Stambouli (vla.), 20. M. Götze (Aubameyang), 25. Guerreiro – 61. Burgstaller (Stambouli), 65. Harit (Konopljanka), 86. D. Caligiuri (Stambouli), 90+4. Naldo (Konopljanka)

    Karty:   53. Papastathopoulos (DOR), 55. Aubameyang (DOR), 79. G. Castro (DOR), ?. Şahin (DOR) – 3. McKennie (SCH), 22. Kehrer (SCH), 45+2. D. Caligiuri (SCH), 90. Konopljanka (SCH), ?. Fährmann (SCH)   72. Aubameyang (DOR)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:2.
    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Papastathopoulos, Weigl, Toprak, Schmelzer (C) – Şahin – M. Götze (78. G. Castro), Guerreiro (83. Zagadou) – Jarmolenko (68. Bartra), Aubameyang, Pulisic.
    Náhradníci: Reimann – Bartra, G. Castro, Kagawa, Philipp, Schürrle, Zagadou.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Stambouli, Naldo, Kehrer (46. Nastasić) – D. Caligiuri, McKennie (33. Harit), Meyer, Oczipka – Di Santo (33. Goretzka), Burgstaller, Konopljanka.
    Náhradníci: Nübel – Coke, Nastasić, Goretzka, Harit, Schöpf, Embolo.

    Rozhodčí: Deniz Aytekin
    thejrc.org