Dortmund – Schalke 4:4 (kon.) | RB Lipsko – W. Brémy 2:0 (kon.) | Freiburg – Mohuč 2:1 (kon.)
Frankfurt – Leverkusen 0:1 (kon.) | Augsburg – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Bayern 2:1 (kon.)
konec
RB Lipsko
2:0 (1:0)
Werder Brémy
Sobota 25.11.2017, 15:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Vítám všechny milovníky dobrého fotbalu. V dnešním utkání německé Bundesligy proti sobě nastoupí rozjeté Lipsko proti momentálně sestupujím Brémám. Domácí budou jednoznačným favoritem a a cokoliv jiného než vítězství by bylo překvapením.
     
    RB Lipsko
    Někteří fotbaloví odborníci předpovídali, že Lipsko nedokáže navázat na úspěchy z minulého roku. Tým zatím tento názor dokonale vyvrací a i letos se hráčům skvělé daří. Na první Bayern ztrácí pouze šest bodů a je na dobré cestě se opět zúčastnit základní skupiny Ligy Mistrů. Lipsko opět táhne jednadvacetiletý útočník Timo Werner, který má poněkud netradiční potíže. Tento útočník před dvěma měsíci nedohrál utkání Ligy mistrů proti Istanbulu kvůli ohlušujícímu rámusu, který vytvářeli fanoušci Besiktase. Od deváté minuty hrál se špunty v uších, ale ani ty nepomohly a musel být nuceně vystřídán. Tento německý reprezentant v lize vstřelil už sedm branek a připsal si dvě asistence. Tým z dvanácti kol se z vítězství radoval hned sedmkrát, dvakrát se dělil o body a třikrát zažil hořkost porážky. Do zápasu opět nenastoupí Stefan Ilsanker, který stálé řeší zranění prstu na noze. Lipsko má velkou šanci se dostat na druhou příčku, neboť jeho konkurent ze Schalke bude měřit síly se silným Dortmundem.

    Posledních pět utkání Lipska:

    Monaco 1:4 RB Lipsko
    Leverkusen 2:2 RB Lipsko
    RB Lipsko 2:1 Hannover
    FC Porto 3:1 RB Lipsko
    Bayern 2:0 RB Lipsko
     
    Werder Brémy
    Brémy jsou na tom s formou opravdu na bídné úrovní. Nachází se šestnácté příčce, v minulém kole si hráči připsali vůbec první výhru v Bundeslize. Tým doma uvítal Hannover a pořádně si zatřílel, hlavně teda útočník Max Kruse, který se do střelecké listiny zapsal hned třikrát. V brance se opět představil Jiří Pavlenka, kterému se mimořádně daří a zaslouženě se několikrát dostal do nejlepší jedenáctky (čtyřikrát se mu povedlo udržet čisté konto). Největším kámen úrazu týmu je útok. Z dvanáctí utkání hráči vstřelili pouhých osm branek, ale možná se usmívá na lepší časy. V posledních dvou zápasech se Brémy prosadili hned osmkrát. Nejproduktivnějším hráčem je již zmíněný Max Kruse, který vstřelil tři branky, a to všechny v minulém kole.

    Posledních pět utkání Brém:

    Brémy 4:0 Hannover
    Brémy 4:1 BSV Rehden
    Brémy 2:2 Heerenveen
    Frankfurt 2:1 Brémy
    Brémy 0:3 Augsburg
     
    Vzájemné zápasy:

    Týmy letos proti sobě ještě nehrály. Mužstva změřily své síly celkem čtyřikrát, oba celky zvítězili dvakrát. Poslední zápas se odehrál letos v březnu s trochu překvapivým výsledek. Brémy doma rostříleli soupeře jednoznačně 3:0 a v utkání naprosto dominovaly.

    Výsledky vzájemných zápasů:

    Brémy 3:0 RB Lipsko
    RB Lipsko 3:1 Brémy
    Brémy 3:0 RB Lipsko
    RB Lipsko 2:1 Brémy
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Halstenberg, Orban, Upamecano, Klostermann – Forsberg, Demme, Keïta, Kampl – Werner, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Augustin, Bernardo, Kaiser, Konaté, Laimer, Bruma.

    Werder Brémy: Pavlenka – Augustinsson, N. Moisander, Sané, Gebre Selassie – Veljković, Bargfrede, M. Eggestein – Delaney, M. Kruse, Bartels.
    Náhradníci: Drobný – Bauer, Belfodil, Caldirola, Gondorf, Hajrović, Kainz..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Lipsko dnes nastoupí v typické bíločervené kombinaci, jeho soupeř v zelených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní rozehrávku se postarali domácí fotbalisté a snaží se hned na začátku utkání nastěhovat před branku Jiřího Pavlenky.
     
    3
    Naby Keïta předvedl své rychle nohy a dokázal obejít hned dva protihráče, poté se mu ovšem míč zamotel mezi nohama a následně o něj přišel.
     
    3
    První výhodu rohového kopu budou mít domácí. Centr Forsberga našel pouze hlavičku prvního branícího hráče.
     
    4
    Míč si převzal Willi Orban a snažil se vyslat do náběhu Wernera, jeho přihrávka ovšem neměla správné parametru a skončila mimo hřiště.
     
    5
    Thomas Delaney se dobře naběhl do vápna, ale jeho snahu překazil čárový rohodčí, který odmával postavení mimo hru.
     
    6
    První vážně ohrožení branky Jiřího Pavlenky! Emil Forsberg vyslal z pravé strany přízemní centr na který číhal Timo Werner. Na poslední chvíli dokázal zasáhnout jeden z obránců a Lipsko bude opět zahrávat rohový kop.
     
    7
    Hosté se dostali do přečíslení a už to vypadalo, že Péter Gulácsi bude muset zasahovat, ale přihrávka Bartelse byla nepřesná a brankář mohl zůstal v klidu.
     
    7
    Timo Werner se už byl tváři v tvář brankáři, ale zakončovat nakonec nemohl, mávalo se ofsajdové postavení.
     
    9
    Obránci hostujícího celku se snaží na chvíli uklidnit hru a přihrávají si u své branky.
     
    9
    Timo Werner byl až moc aktivní v souboji o míč a zatahal soupeře za dres. Hlavní sudí si toho prohřešku všiml a odpískal faul.
     
    10
    Theodor Gebre Selassie založil rychlou akci Brém, jeho následná průniková přihrávka do vápna našla Fina Bartelse, ten poté upadl na zem. Rozhodčí zůstal v klidu a naznačil útočníkovi, ať vstáva.
     
    12
    Centr Theodora Gebre Selassieho byl zblokován a do náruče si ho v klidu schoval brankář Péter Gulácsi.
     
    13
    První střelecké ohrožení hostujícího celku. Theodor Gebre Selassie je v posledních minutách hodně vidět. Tentokrát se snažil z pravé strany najít spoluhráče v malém vápně. K míči se dostal Max Kruse, ale při střele uklouzl a mířil těsně kolem pravé tyče.
     
    15
    Naby Keïta se snažil hru zrychlit a najít útočníka Tima Wernera, přihrávka nakonec nenašla svého adresáta.
     
    16
    Po dalších ofsajdovém postavení Lipska si míč brankář Pavlenka připraví k odkopu od své branky.
     
    17
    JIří Pavlenka si připsal skvělý zákrok! Do šance se dostal z levé strany dostal Diego Demme a mířil do pod horní tyč na bližší tyči. Brankář míč vyrazil nad sebe, Lipsko bude kopat roh.
    17.
     
    19
    Timo Werner se už radoval z branky! Našel si místo ke střele v malém vápně a svou levou nohou poslal míč pod horní tyč. Jeho radost ovšem posléze překazil čárový rozhodčí, útočník si už po několikáte v utkání nepohlídal své postavení.
    19.
     
    20
    Zápas začíná mít obrátky! Lipsko se nastěhovalo před branku soupeře a gólman Pavlenka musel nejednou zasahovat. Po posledním zákroku obdržel zasloužené uznání od spoluhráčů.
     
    22
    I hosté se na sebe upozornili. Theodor Gebre Selassie už poněkolikáté vyslal centr z pravé strany, na poslední chvíli ale dokázal zasahnout kapitán Willi Orban, který položil své tělo na zem a míč odvrátil na rohový kop.
     
    23
    Z rohového kopu nakonec žádné ohrožení nebylo a Lipsko přechází do rychlého protiútoku.
     
    24
    Timo Werner se málem dostal do další slibné příležitosti. Na poslední chvíli ale uklouzl v malém vápně a k míči se nakonec nedostal.
     
    25
    Lipsko teď zvolil centr na vysokého Wernera, ale jeho přihrávka jednoho z obránců neměla ty správné parametry a skončila na mimo hrací plochu.
     
    25
    Lipsko teď zvolil centr na vysokého Wernera, ale jeho přihrávka jednoho z obránců neměla ty správné parametry a skončila na mimo hrací plochu.
     
    26
    Brémy se dostali do rychlého protiútoku, ale Fin Bartels čelil hned třem obráncům a bylo jasné, že se moc daleko nedostane, situaci se snažil vyřešit pohotovou střelou, která byla tečovaná a bude rozehrávat od rohového praporku.
     
    28
    Brémy si chtějí užít míč na svých kopačkách a s rozehrávkou nikam nespěchají.
     
    29
    Theodor Gebre Selassie si vyměnil několik slov s hlavním sudím, nelibíl se mu verdikt u autového vhazování, ale nebylo mu to platné. Lipsko bude rozehrávat.
     
    30
    Willi Orban byl atakovaný u své branky, ale situaci nakonec vyřešil a poslal míč do hloubky hřiště.
     
    31
    Lipsko hned třikrát přišlo zbytečně o míč, ale naštěstí pro ně toho hosté nedokázali ani jednou využít.
     
    33
    Thomas Delaney se až moc snažil získat míč pro svůj tým a pomohl si nedovoleným způsobem. Útočník protestoval proti verdiktu, ale stejně názor sudího nezměnil.
     
    34
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Domácí fotbalisté se ujímají vedení! Hráči podstoupili několik soubojů o míč před pokutovým územím Brém a k nenápadné střele zpoza vápna se dostal NABY KEITA, jeho střela levou nohou se odrazila nejprve od tyče a poté spadla za záda brankáře Pavlenky. Gólman se natahoval co to šlo, ale na míč nakonec nedosáhl.
    34. Naby KEÏTA - 1:0
     
    36
    Lipsko se dostalo do klidu a hráči předvádějí kombinace na krátké vzdálenosti ala Barcelona.
     
    37
    Po faulu jednoho z hostujících hráču bude Lipsko zahrávat standartní situace. K hlavičce se dostal Marcel Halstenberg, jeho hlavička letěla těsně kolem levé tyč, brankář nakonec nemusel reagovat.
     
    39
    Keita prokázal opravdu skvělý přehled a po rohovém kopu hostů si převzal míč, obešel dva protihráče jakoby nic a rozehrál útočnou akci.
     
    41
    Domácí jsou v posledních minutách velice aktivní. Tentokrát se ke střele dostal Kevin Kampl, jeho pokus z větší vzdálenosti musel zlikvidovat brankář .
     
    42
    Hlavička Maximiliana Eggesteina letěla daleko mimo tři tyč a brankář Péter Gulácsi si míč připraví k odkopu.
     
    44
    Dayot Upamecano si nekomplikoval život a zvolil kombinací se svým vlastním brankářem, ten míč odkopl do hloubky hřiště.
     
    45
    Hlavní rozhodčí se rozhodl nastavit jedinou minutu a první poločas co nevidět skončí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    Zápas předpovídal jasnou převahu Lipska a to se skutečně naplňuje. Domácí si dokázali vytvořit územní převahu a brankář Jiří Pavlenka musel předvést hned několik obdivuhodných zákroků, jednou ovšem míč lovil ze své svatyně. Deset minut před koncem se nenapádnou střelou prezentoval Naby Keita a jeho technický pokus se odrazil od tyče a poté do branky. Na konci deváténácté minuty se prosadil i Timo Werner, ale jeho oslavu přerušil čárový sudí, který odpískal postavení mimo hru.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Marcel Halstenberg, přichází Bernardo.
     
    47
    Zatím vidíme to, co v prvním poločase. Domácí fotbalisté kontrolují hru a postupnou kombinací se snaží přejít až do vápna.
     
    48
    Kevin Kampl se uvolnil a z pravé strany vyslal centr do malého vápna. Lamine Sané to předpokládat a nahrávku překazil.
     
    49
    Brémy se málem dostaly do velké šance. Max Kruse se obejvil tváři v tvář brankáři, ale míč si moc předkopl a brankář byl u něj dřív.
     
    50
    Yussuf Poulsen nevěděl na koho zvolit svou přihrávku, tak se rozhodl přámo ohrozit branku, jeho střela ale nebyla dostatečně připravená a letěla mimo tři tyče.
     
    52
    Málem z toho teď byla vlastní branka.V malém vápně se špatně zorintoval obránce Willi Orban a zastrašil svého brankáře. Bude se zahrávat rohový kop.
     
    53
    Kevin Kampl zblokoval pokus o centr. Brémy jsou v posledních minutách lepším týmem a daří se jim dostávat míč do vápna. Přímo ohrožení branky z toho zatím ale nebylo.
     
    55
    Ludwig Augustinsson bude vhazovat poblíž pokutového území. Jeho míč ale hned skončil u obránců Lipska, kteří zakládají útočnou akci.
     
    56
    Lipsko se úspěšně vymanilo z menšího tlaku soupeře a opět diktují tempo.
     
    57
    Tak tohle byla lahůtka,která, bohužel pro fanoušky hostujícího celku, neskončila v brance. V malém vápně se nůžkama snažil brankáře překonat Fin Bartels, jeho pokusu ale chyběla razance.
    57.
     
    58
    Naby Keïta je v dnešním utkání velice aktivní a daří se mu vytvářet nebezpečné příležitosti. Tentokrát se snažil do samostatného úniku vyslat Wernera. Druhý jmenovaný ale míč nestihl na hrací ploše.
     
    60
    Keita si hodně dovolil a kličkoval u své branky i přesto, že ho atakovali dva útočníci. Založník si ale míč dobře pokryl a Max Kruse se provinil faulem.
     
    62
    Naby Keïta akceptoval ostrý souboj a leží na zemi. Snad to nebude nic vážného, neboť založník dnes předvádí skvělý zákrok.
     
    64
    Lipsko se opět dostalo do herní pohody a v poklidu kombinují uprostřed hrací plochy. Navíc Naby Keita se vrátil zpět do hry a bude pokračovat v zápase.
     
    65
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Philipp Bargfrede, přichází Florian Kainz.
     
    67
    Max Kruse se už několikáté v dnešním utkání provinil útočným faulem a může být rád, že ho hlavní sudí ještě neodměnil žlutým napomenutím.
     
    69
    Centr Kampla mířil na Werneram ale včas vyběhl brankář Pavlenka a míč si ukryl do své náruče.
     
    70
    Lipsko se nikam nehrne a k míči se dokonce dostal brankář Péter Gulácsi, který si vyměňuje přihrávky s obránci.
     
    71
    Max Kruse na sebe upozornil a z otočky se dostal k rychlé střele, ale ta následně mířila pouze doprostřed branky a brankář neměl sebemenší problém.
     
    73
    Domácí mohli přejít do rychlého protiútoku, ale míč na hrací ploše nestihl Yussuf Poulsen a hosté budou vhazovat.
     
    74
    Theodor Gebre Selassie předvedl skvělý obranný zákrok a udržel míč pro své spoluhráče na útočné polovině.
     
    75
    Fin Bartels měl na kopačkách vyrovnání! Z pravé strany obdržel skvostnou přihrávku a svou střelu cpal na vzdálenější tyč. Brankář Péter Gulácsi předvedl úctyhodný zákrok a střelou zklikvidoval.
     
    76
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Jean-Kévin Augustin.
     
    77
    Lipsko už mohlo být klidné a dostat se do dvoubrankového vedení. Yussuf Poulsen udělal vše na jedničku až na zakončení, lobem se snažil a překonat brankáře Pavlenku a jeho pokus letěl těsně kolem pravé tyč. Někteří domácí fanoušci se už radovali.
     
    79
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Konrad Laimer.
     
    81
    Brémy jsou stálé na dostřel jediné branky a ještě se snaží minimálně vyrovnat. Útočou snahu ovšem překazil rozhodčí, který odpískal faul jednoho z útočníků.
     
    82
    Lukas Klostermann vyslal centr z pravé strany, ten ale přeletěl všechny hráče a skončil a na autovém vhazování.
     
    83
    Ludwig Augustinsson si zpracoval míč, na nic nečekal a hned ho vyslal do vápna. Dayot Upamecano neměl sebemenší problém míč odkopnout od své branky.
     
    85
    Naby Keïta se snažil vybojovat míč, ale přehnal to s iniciativou a byl mu odpískán útočný faul.Na tohle by si záložník už měl dávat pozor.
     
    86
    Lipsko bude mít po střele Bernarda výhodu dalšího rohového kopu. Následný centr skončil pouze na hlavičce jednoho z obránců.
     
    87
    Míč poté doletěl až k Bernardovi, který ho zpoza vápna z voleje poslal zpět na branku. Jiří Pavlenka musel zasahovat a bude se opět zahrávat od rohového praporku.
     
    88
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    O výhře domácích už nikdo nemůže pochybovat. BERNARDO si spravil chuť z předešlé šance a opět se ve stejném místě dostal ke střele, tentokrát ovšem už skončila v síti. Svou ránu usměrnil do levého dolního rohu.
    88. BERNARDO - 2:0
     
    89
    Rozhodčí vytáhl vůbec první žlutou kartu v dnešním zápase. Ostrým faulem se provinil Thomas Delaney a na trest raději ani nereagoval.
     
    90
    Utkání už se víceméně jen dohráva, o vítězi už nemůže být pochyb. Domácí příznivci vytváří vítězné mexické vlny a slaví dalších vítězství svých svěřenců.
     
    90
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    A je dobojováno! Lipsko v celém utkání naprosto dominoval a zaslouženě si připsalo další tři body do tabulky, v ní s tým posunul na druhou příčku. Dnes svůj den neměl nejlepší střelec domácího celku Timo Werner, sice vstřelil branku, ale z ofsajdové pozice a v druhém poločase byl dokonce vystřídán. Domácím to ovšem vůbec nemuselo vadit, neboť dnes skvělé zahrál Naby Keïta, vstřelil jednu branku a vytvářel příležitosti pro své spoluhráče. Výhru Lipsko potvrdilo dvě minuty před koncem když se přesně trefil náhradník Bernardo. To je z dnešního zápasu vše, přeji příjemné odpoledne. (17:25:57)

    Marek Jašek

    Branky: 34. Keïta, 88. Bernardo

    Karty:   89. Delaney (BRM)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 9:10.
    RB Lipsko: Gulácsi – Halstenberg (46. Bernardo), Orban, Upamecano, Klostermann – Forsberg (79. Laimer), Demme, Keïta, Kampl – Werner (76. Augustin), Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Augustin, Bernardo, Kaiser, Konaté, Laimer, Bruma.

    Werder Brémy: Pavlenka – Augustinsson, N. Moisander, Sané, Gebre Selassie – Veljković, Bargfrede (65. Kainz), M. Eggestein – Delaney, M. Kruse, Bartels.
    Náhradníci: Drobný – Bauer, Belfodil, Caldirola, Gondorf, Hajrović, Kainz.

    Rozhodčí: Stegemann S. (Ger)
    thejrc.org