Dortmund – Schalke 4:4 (kon.) | RB Lipsko – W. Brémy 2:0 (kon.) | Freiburg – Mohuč 2:1 (kon.)
Frankfurt – Leverkusen 0:1 (kon.) | Augsburg – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Bayern 2:1 (kon.)
konec
RB Lipsko
2:0 (1:0)
Werder Brémy
Sobota 25.11.2017, 15:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    89
    Rozhodčí vytáhl vůbec první žlutou kartu v dnešním zápase. Ostrým faulem se provinil Thomas Delaney a na trest raději ani nereagoval.
    88. BERNARDO - 2:0
     
    88
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    O výhře domácích už nikdo nemůže pochybovat. BERNARDO si spravil chuť z předešlé šance a opět se ve stejném místě dostal ke střele, tentokrát ovšem už skončila v síti. Svou ránu usměrnil do levého dolního rohu.
     
    87
    Míč poté doletěl až k Bernardovi, který ho zpoza vápna z voleje poslal zpět na branku. Jiří Pavlenka musel zasahovat a bude se opět zahrávat od rohového praporku.
     
    79
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Konrad Laimer.
     
    77
    Lipsko už mohlo být klidné a dostat se do dvoubrankového vedení. Yussuf Poulsen udělal vše na jedničku až na zakončení, lobem se snažil a překonat brankáře Pavlenku a jeho pokus letěl těsně kolem pravé tyč. Někteří domácí fanoušci se už radovali.
     
    76
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Jean-Kévin Augustin.
     
    75
    Fin Bartels měl na kopačkách vyrovnání! Z pravé strany obdržel skvostnou přihrávku a svou střelu cpal na vzdálenější tyč. Brankář Péter Gulácsi předvedl úctyhodný zákrok a střelou zklikvidoval.
     
    65
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Philipp Bargfrede, přichází Florian Kainz.
    57.
     
    57
    Tak tohle byla lahůtka,která, bohužel pro fanoušky hostujícího celku, neskončila v brance. V malém vápně se nůžkama snažil brankáře překonat Fin Bartels, jeho pokusu ale chyběla razance.
     
    46
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Marcel Halstenberg, přichází Bernardo.
     
    41
    Domácí jsou v posledních minutách velice aktivní. Tentokrát se ke střele dostal Kevin Kampl, jeho pokus z větší vzdálenosti musel zlikvidovat brankář .
    34. Naby KEÏTA - 1:0
     
    34
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Domácí fotbalisté se ujímají vedení! Hráči podstoupili několik soubojů o míč před pokutovým územím Brém a k nenápadné střele zpoza vápna se dostal NABY KEITA, jeho střela levou nohou se odrazila nejprve od tyče a poté spadla za záda brankáře Pavlenky. Gólman se natahoval co to šlo, ale na míč nakonec nedosáhl.
    19.
     
    19
    Timo Werner se už radoval z branky! Našel si místo ke střele v malém vápně a svou levou nohou poslal míč pod horní tyč. Jeho radost ovšem posléze překazil čárový rozhodčí, útočník si už po několikáte v utkání nepohlídal své postavení.
    17.
     
    17
    JIří Pavlenka si připsal skvělý zákrok! Do šance se dostal z levé strany dostal Diego Demme a mířil do pod horní tyč na bližší tyči. Brankář míč vyrazil nad sebe, Lipsko bude kopat roh.
     
    6
    První vážně ohrožení branky Jiřího Pavlenky! Emil Forsberg vyslal z pravé strany přízemní centr na který číhal Timo Werner. Na poslední chvíli dokázal zasáhnout jeden z obránců a Lipsko bude opět zahrávat rohový kop.

    Marek Jašek

    Branky: 34. Keïta, 88. Bernardo

    Karty:   89. Delaney (BRM)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 9:10.
    RB Lipsko: Gulácsi – Halstenberg (46. Bernardo), Orban, Upamecano, Klostermann – Forsberg (79. Laimer), Demme, Keïta, Kampl – Werner (76. Augustin), Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Augustin, Bernardo, Kaiser, Konaté, Laimer, Bruma.

    Werder Brémy: Pavlenka – Augustinsson, N. Moisander, Sané, Gebre Selassie – Veljković, Bargfrede (65. Kainz), M. Eggestein – Delaney, M. Kruse, Bartels.
    Náhradníci: Drobný – Bauer, Belfodil, Caldirola, Gondorf, Hajrović, Kainz.

    Rozhodčí: Stegemann S. (Ger)
    thejrc.org