Bologna – Sampdoria 3:0 (kon.) | Chievo – Spal 2:1 (kon.) | Sassuolo – Hellas Verona 0:2 (kon.)
Cagliari – Inter 1:3 (kon.)
konec
Bologna FC
3:0 (2:0)
UC Sampdoria
Sobota 25.11.2017, 15:00 • Stadio Renato Dall'Ara (Bologna) • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:12. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 5:12. (17:02:22)
     
    Bologne bere po zásluze z dnešního utkání tři body. Již ve čtvrté minutě se prosadil z dorážky Simone Verdi. V prvním poločase udeřil i Ibrahima Mbaye. V nastaveném čase prvního poločasu si domácí zkomplikovali situaci, když byl vyloučen po druhé žluté kartě Torosidis. Ve druhém poločase ale podali domácí kontcentrovaný výkon založený na neprostupné obraně. Navíc pojistku na tři body přidal po příchodu na trávníku Orji Okwonkwo. Sampdoria se v útoku na nic nezmohla a i proto odjíždí domů s nepořízenou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dalším faulem donutil sudího k zastavení hry Erick Pulgar. Domácí už hlídají bezpečné vedení s míčem u kopačky na vlastní polovině.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Pomalá kombinace hostujícího celku nemá šanci na dobře uspořádanou obranu domácích. Nyní se ale provinil proti pravidlům Poli. Po centru do vápna sbírá balon ze země Mirante.
     
    88
    Álvarez centroval od rohového praporku před Miranteho. K hlavičce se sice protlačil Zapata, ale jeho pokus jde vysoko nad branku domácího celku.
     
    87
    Zápas se již jen dohrává. Hosté se již tolik netlačí do útoku jako v úvodu druhého poločasu. Naopak domácí s přehledem hlídají luxusní tříbrankové vedení.
     
    86
    Z hranice vápna se už napřahoval ke střele Barreto. Jeho pohyb je však zastaven hvizdem hlavního rozhodčího, který signalizuje ofsajd.
     
    85
    Domácí předvedli parádní obranu. Na levé straně se dostal do úzkých Murru, domácí se dostali k hráči Sampdorie velmi rychle a s přehledem získali balon.
     
    84
    Hosté to již vzdávají a to útoku se po delším čase zkusili domácí. Ze střední vzdálenosti pálil Puli, ale jeho dělovka končí jen vysoko nad brankou.
     
    83
    Erick Pulgar zůstal ležet na trávníku s křečí. Po krátké chvíli se však zvedá a zápas může pokračovat.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Barreto střílel spíše z nouze, ale pořádně protáhl domácího brankáře, který musel uklidňovat balon na hrudi.
     
    81
    Torreira byl čistě obrán o míč a domácí mohli jít do útoku. Střídající Taider se však na trávníku neuvedl nejlépe, když první akci pokazil nepřesnou nahrávkou.
     
    80
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Rodrigo Palacio, přichází Saphir Taïder.
     
    79
    Parádní zákrok musel předvést Mirante. Nejprve pálil Zapata do tyče, od ní se míč odrazil přesně proti noze Caprarimu, který ale jen nechal vyniknout domácího brankáře.
     
    78
    Kombinace hostů zatím vůbec nefunguje. Ofenzivní hráči Sampdorie si posouvají míč ze strany na stranu, ale obrana domácích se stačí bleskově přesouvat.
     
    77
    Už to vypadalo, že by se hosté mohli dostat do šance, ale na poslední chvíli zakročil patou ve skluzu González.
     
    76
    Sampdoria ještě neskládá zbraně. Po prudkém centru se mohl prosadit k hlavičce Zapata, ale ještě před ním sebral balon ze vzduchu Mirante.
    74. Orji OKWONKWO - 3:0
     
    74
    Bologna právě vstřelila branku!
    A je to o tři branky! Střídající ORJI OKWONKWO si našel přihrávku od Donsaha v pokutovém území. Ještě mu překážel spoluhráč, ale z jasné pozici dokázal dostat míč do sítě. O třech bodech je tak téměř rozhodnuto.
     
    73
    Domácí i v deseti nadále odolávají tlaku Sampdorie. Hosté měli k dispozici další rohový kop, ale jako už poněkolikáté odvrátil míč z vápna De Maio.
     
    71
    Palacio si pokryl míč tělem a k zemi ho poslal loktem Ferrari. Žlutá karta pro hostujícího hráče.
     
    70
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Simone Verdi, přichází Orji Okwonkwo.
     
    69
    Tlak Sampdorie nepolevuje. Na levém kraji držel balon znovu Murru. Po jeho přihrávce k ose trávníku mohl pálit Zapata, ale jeho dělovka je zblokována na rohový kop.
     
    68
    Mirante měl nyní menší problémy se střelou z větší vzdálenosti. Na první pokus míč vyrazil jen před sebe. Nikdo z hostů nešel na dorážku a tak stačil domácí brankář míč ukrýt v rukavicích.
     
    67
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Bartosz Bereszyński, přichází Ricardo Álvarez.
     
    66
    Domácí hráči i publikum se zlobí na rozhodčího. Ten nechal hru pokračovat po jasném faulu na Verdiho před vápnem Sampdorie.
     
    65
    Palacio se prodral obranou hosté, ale poté volil ještě přihrávku na lépe postaveného Verdiho, který byl ale obsazen hned dvěma obránci.
     
    63
    I přes malou pauzu v posledních minutách, tak stále se Sampdoria drží v útoku. Postupná kombinace ve středu trávníku se zastavila až u Se Maia.
     
    62
    Palacio byl tentokrát stažen za dres Bereszynským. Právě polský obránce vidí od rozhodčího žlutou kartu.
     
    61
    Na levém kraji bojoval o balon hostující Murru. Právě střídající fotbalista ale nestačil na Poliho a musí se vracet do obrany.
     
    60
    Přesně po hodině hry dobíhal dlouhou přihrávku hostující Zapata. Ještě ve skluzu chtěl centrovat před vápno, ale míč mu ujel až za brankovou lajnu.
     
    59
    Po dlouhé době se dostali na útočnou polovinu také domácí. Palacio byl však poslán silou k zemi. Rozhodčí byl v dobrém postavení a faul nepíská.
     
    58
    Sampdoria obléhá pokutové území domácích. Další nepřesný centr předvedl Murru. Domácí obrana nemá tolik problémů odvracet nebezpečí.
     
    56
    Hosté se sice drží v převaze na útočné polovině, ale k brankové příležitosti stále mají velmi daleko. Obrana domácích působí pevně.
     
    55
    Po prudkém centru musel zasahovat Mirante. Míč si však stáhl v rukavicích k hrudníku a nedal tak hostujícím hráčům šanci zakončovat.
     
    54
    Tlak Sampdorie se stupňuje. Po třech pokusech od rohového praporku přišla tvrdá střela od Barreta, ale míč se otřel znovu jen o bránícího hráče.
     
    52
    Po rohovém kopu hostujícího týmu se dostal k hlavičce Zapata, ale v tísni příliš brankáře Miranteho neohrozil.
     
    51
    Domácí zatím nemají proti přesile co nabídnout. Nyní ale fauloval hostující Verre a dává tak domácím čas na postupný útok.
     
    50
    Po několika tvrdých soubojích se dostali k balonu hostující hráči. Kombinace po levém kraji nikam nevedla a tak raději zvolil Murru přihrávku zpět.
     
    48
    Palacio skončil po souboji o balon na trávníku a drží se za nárt. Po chvíli se ale zvedá a může se pokračovat ve hře.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou hostující fotbalisté. A hned z toho byla po několika sekundách střela. Mirante byl připravený a s přehledem přízemní pokus chytá.
     
    46
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Mattia Destro, přichází Adam Masina.
     
    46
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Gastón Ramírez, přichází Gianluca Caprari.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:06.
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a první poločas končí. Bologna vstoupila do zápasu aktivnější než hostující celek. Již ve čtvrté minutě se poprvé prosadil Simone Verdi, když dokázal dorazit do branky střelu Destra. Ještě v prvním poločase přidal druhou branku domácího týmu po rohovém kopu Ibrahima Mbaye. Těsně před pauzou si ale domácí výrazně zkomplikovali boj o tři body, když byl po druhé žluté kartě vyloučen řecký krajní obránce Vasilis Torosidis. Bologna tak bude dohrávat celý druhé poločase jen v deseti.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Sampdoria měla ještě jednu šanci k ohrožení branky, ale Zapata z hranice vápna napálil jen obrannou zeď.
    45+2. Červená karta po 2. žluté
     
    45+2
    Torosidis stáhl k zemi unikajícího Zapatu a vidí druhou žlutou kartu během krátké chvíli a tím pádem i červenou a musí předčasně z trávníku.
     
    45+2
    Hosté nebyli daleko od první větší šance. Parádní pas za obranu vystřihl Torreira a Zapata jen o decimetry nedosáhl na balon v jasné pozici.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    Sampdoria se snaží ještě před poločasem dát kontaktní branku. To se ale fotbalistům hostujícího týmu vůbec nedaří. Nyní je ale potrestán za faul na Barreta Torosidis.
     
    44
    Minutu před pauzou se provinil faulem při napadání hostující Ramírez. Domácí tak mohou znovu z klidové pozici rozehrát svůj útok.
     
    43
    Nicola Murru statečně bojoval o míč u rohového praporku, ale Torosidis ukázal svou zkušenost, když napálil míč o soupeře za brankovou lajnu.
     
    42
    Andrea Poli si hodně pomohl tělem před vlastním vápnem. Podle soudu rozhodčího to ale bylo čisté a tak se může pokračovat ve hře.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. V posledních minutách se Sampdoria dostává více do hry, ale Antonio Mirante ještě nemusel řešit vážnější situaci ve svém vápně.
     
    39
    Verdi zbytečně zakončoval dávno po odpískaném ofsajdu. Rozvlnil síť, ale to se vůbec nelíbilo hostům a ani rozhodčímu, který ho musí napomínat.
     
    38
    Pohledná kombinace hosté nic nebezpečného nepřinesla. Torreira sice vysouval do útoku Zapatu, ale ten byl pokryt hned dvěma obránci.
     
    37
    Tentokrát to byl González, kdo odklidil míč z pokutového území domácího týmu. Sampdoria se nadechuje k tlaku.
     
    36
    Vasilis Torosidis hraje zatím parádní utkání. Po založení akce při první brance odvádí bezchybnou práci také v obranné fázi.
     
    35
    Deset minut před koncem první půle se hosté usadili na útočné polovině. Verre však nezpracoval přihrávku na deset metrů, míč mu podjel pod kopačkou do autu.
     
    33
    Také hosté pospíchali s míčem na útočnou polovinu. Zapata viděl ve středu rozběhnutého Ramíreze, který byl stažen k zemi, ale rozhodčí píská faul právě ofenzivního hráče Sampdorie.
     
    32
    Sampdorii se zatím nedaří přechod do útoku. Nyní se pokusil o přízemní pas po lajně Barreto, ale míč skončil místo u Zapaty jen za brankovou lajnou.
     
    31
    Už to vypadalo na další parádní kombinaci domácího týmu. Palacio si však nezpracoval míč před vápnem a tak nemohl ihned střílet. Než si připravil balon, tak u něj byl bránící Silvestre.
     
    30
    Po půlhodině hry vede domácí Bologna o dvě branky a s přehledem kontroluje průběh zápasu. Nyní má ale zdravotní problémy Torosidis, který musel být na hrací ploše ošetřen.
     
    29
    A další velká šance domácího celku. Tentokrát je ale pozdvižení zbytečné. Verde se dostal do pozice ve středu vápna po lehkém faulu na Ferrariho.
     
    28
    Domácí se po druhé vstřelené brance stáhli více do obrany. Toho chtěl využít na levém kraji hostující Murru, ale jeho centr vyletěl z trávníku.
     
    27
    Sampdoria se pokouší o rychlou odpověď. Po prudkém centru do vápnu se ale k balonu dostal jen domácí De Maio a s přehledem odpravil nebezpečí od svého brankáře.
    25. Ibrahima M'BAYE - 2:0
     
    25
    Bologna právě vstřelila branku!
    A ten přináší druhou branku zápasu! IBRAHIMA MBAYE si skvěle našel pozici na přední tyči, parádně se uvolnil od bránícího hráče a prudkou hlavičkou posílá Bolognu do dvoubrankového vedení. Emiliano Viviano byl bez šance.
     
    24
    Postupný útok domácích začal na levé straně. Torosidis měl znovu hodně prostoru pro postup až k centru. Jeho přihrávka do vápna našla jen Silvestreho, ale ten ve spěchu hlavičkoval na rohový kop.
     
    23
    Zapata, jak je jeho zvykem, čekal na svou šanci u posledního obránce. González si ale pomohl mírně tělem a kolumbijského útočníka s přehledem ubránil.
     
    22
    González musel zblokovat ve skluzu centr Barreta. Hosté si vybojovali rohový kop. Ten se ale dostal jen na hlavu De Maia.
     
    21
    Sampdorii se v útoku zatím nedaří. Domácí se pustili do útočné akce na pravé straně. Donsah se přihlásil o přihrávku, dostal balon přesně do kroku a z druhého doteku vystřelil. Viviani byl připravený.
     
    20
    Domácí však určují stále tempo zápasu. Andrea Poli spolupracoval na levém kraji s Torosidisem, následně přišla přihrávka před vápno, ale Destro je obrán o balon.
     
    18
    Také hostující celek se dostal po dlouhé době do pokutového území. Zapata si dělal prostor pro střelu, ale pod nohy se mu sesunul De Maio a tvrdý pokus zblokoval.
     
    17
    Parádní akce domácího celku. Od rohového praporku přišel centr na hranici vápna, kde byl připravený Palacio. Z voleje však poslal míč jen do středu branky.
     
    16
    Míč si postavil na místo faulu Pulgar. Jeho dělovka tečovala obrannou zeď, od které se míč odrazil na další rohový kop.
     
    15
    Domácí měli k dispozici rohový kop. Na přední tyči minul balon Poli, následně dokázal Viviano odpravit pěstí balon od své branky. Poté je ale faulován před vápnem Palacio a útočná snaha může pokračovat.
     
    14
    Valerio Verre bojoval o balon u rohového praporku. Obešel soupeře, ale poté mu balon odskočil od kopačky až mimo hru. Domácí tak mohou založit útok od své branky.
     
    13
    Také Viviano musel být v pozoru při dlouhém nákopu k vlastnímu vápna. Před Verdim stačil míč alespoň odkopnout do bezpečí.
     
    12
    Sampdoria se snaží uklidnit hru. Tentokrát číhal na dlouhý pas Quagliarella. Opět byl jako první u balonu domácí brankář Mirante.
     
    11
    Duván Zapata se pohybuje na ofsajdové hranici. Opět se zbavil posledního obránce, ale přihrávka na něj byla příliš prudká a končí až za brankovou lajnou.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka patřila domácímu týmu. Na pravé straně ordinoval s míčem Mbaye, ale jeho pokus o přihrávku do vápna na Verdiho nevyšel podle představ.
     
    9
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Ivan Strinić, přichází Nicola Murru.
     
    8
    Palacio byl tísněn u brankové lajně a tak raději místo centru zvolil po doteku soupeře rohový kop. Ten se domácím příliš nevyvedl, ale stále pokračují v tlaku.
     
    7
    Také Sampdoria se však tlačí do útoku. Zapata čekal na dlouhý pas za obranu, dokázal se zbavit obránce, ale míč mu utekl až k domácímu brankáři.
     
    6
    Domácí fanoušci jsou namlsáni úvodní brankou a ženou svůj tým znovu do útoku. Tentokrát však Palacio nepřevzal přihrávku před vápnem.
    4. Simone VERDI - 1:0
     
    4
    Bologna právě vstřelila branku!
    Bologna jde velmi rychle do vedení. Vše začala na levém kraji, kde měl Torosidis trochu volného prostore. Po jeho přihrávce do vápna nejprve pálil Destro, ale jeho střelu skvěle vyrazil Viviano. Následně se ale k dorážce dostal SIMONE VERDI, který už měl před sebou opuštěnou branku.
     
    3
    Útočná snaha hostujícího týmu začala od obránců. Silvestre si několikrát vyměnil balon s Ferrarim. Následně se dostal k rychlému sprintu na levé straně Barreto, ale míč proti přesile neudržel.
     
    2
    Domácí fotbalisté zahájili první poločas dnešního zápasu rozehrávkou ze středového kruhu. Ofenzivní hráči Sampdorie se ihned vydali napadat a získávají balon.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas čtrnáctého kola nejvyšší italské soutěže Serie A tak může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Bologna FC: Mirante – M'Baye, G. González, De Maio, Torosidis – Donsah, Pulgar, A. Poli – Verdi, Destro, Palacio.
    Náhradníci: A. Da Costa – Á. Nagy, Krafth, Petković, Taïder, Krejčí, Crisetig, Helander, Maietta, Masina, Okwonkwo.

    UC Sampdoria: Viviano – Bereszyński, Silvestre, G. M. Ferrari, Strinić – É. Barreto, Torreira, Verre – G. Ramírez – Quagliarella, D. Zapata.
    Náhradníci: Puggioni, Tozzo – J. Andersen, Sala, Caprari, R. Álvarez, Praet, Regini, Capezzi, Murru, Kownacki.

    Rozhodčí: Maresca – Paganessi, Fiore.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    12.02. 2017 Sampdoria – Bologna 3:1
    21.09. 2016 Bologna – Sampdoria 2:0
    31.01. 2016 Bologna – Sampdoria 3:2
    14.09. 2015 Sampdoria – Bologna 2:0
    26.01. 2014 Sampdoria – Bologna 1:1
     
    UC Sampdoria

    V minulém ročníku Serie A se Sampdoria umístila ještě s Patrikem Schickem v sestavě na konečné desáté pozici, když především závěr se Sampdorii příliš nevyvedl. Posledních osm zápasů si Sampdoria nepřipsala tři body.

    V nové sezoně to je ale o něčem jiném. Sampdoria hraje útočný fotbal, je čtvrtým týmem v počtu vstřelených branek v celé soutěži. Především díky kvalitní ofenzivě se musel sklonit před soupeřem jen dvakrát. Na hřišti Udinese prohrál 0:4, následně nestačil na slavný Inter Milán 2:3. V posledním zápase ale překvapil Juventus, který odjížděl z Janova bez bodu. Za Sampdorii skóroval Zapata, Torreira a Ferrari, v závěru zápasu už jen za Juventus snižoval Higuain s Dybalou.
     
    Bologna FC

    Tým reprezentačního záložníka Ladislava Krejčího se v minulém ročníku Serie A příliš nepředvedl. S konečným patnáctým místem nemohli být na severu Itálie rozhodně spokojeni.

    V novém ročníku se Bologně daří lépe. Bologna dokáže z minima vytěžit maximum! Všech pět výher v letošní sezoně dokázal tým Ladislava Krejčího ubojovat o jeden gól a hned třikrát to bylo jen 1:0. Před týdnem Bologna ukončila sérii čtyř porážek v řadě, když na trávníku Verony zvítězila 3:2, po gólu si připsali Destro, Okwonkwo a Donsah. Tři body z Verony katapultovaly Bolognu na desáté místo Serie 1.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší italská fotbalová soutěž Serie A pokračuje čtrnáctým kolem a my se společně zaměříme na utkání Bologni, která před domácím publikem přivítá Sampdorii.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vít Schück

    Branky: 4. Verdi, 25. M'Baye (Verdi), 74. Okwonkwo (Donsah)

    Karty:   45. Torosidis (BLG) – 62. Bereszyński (SMD), 71. G. M. Ferrari (SMD)   45+2. Torosidis (BLG)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:12. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 5:12.
    Bologna FC: Mirante – M'Baye, G. González, De Maio, Torosidis – Donsah, Pulgar, A. Poli – Verdi (70. Okwonkwo), Destro (46. Masina), Palacio (80. Taïder).
    Náhradníci: A. Da Costa, Bruzzi – Á. Nagy, Krafth, Petković, Taïder, Krejčí, Crisetig, Helander, Maietta, Masina, Okwonkwo.

    UC Sampdoria: Viviano – Bereszyński (67. R. Álvarez), Silvestre, G. M. Ferrari, Strinić (9. Murru) – É. Barreto, Torreira, Verre – G. Ramírez (46. Caprari) – Quagliarella, D. Zapata.
    Náhradníci: Puggioni, Tozzo – J. Andersen, Sala, Caprari, R. Álvarez, Praet, Regini, Capezzi, Murru, Kownacki.

    Rozhodčí: Maresca – Paganessi, Fiore
    thejrc.org