Philadelphia – NY Islanders 4:5 (po pr.) | Minnesota – Colorado 3:2 (2:0 po s.n.) | Anaheim – Winnipeg 1:4 (kon.)
Washington – Tampa 3:1 (kon.) | Vegas – San Jose 5:4 (po pr.) | Buffalo – Edmonton 3:1 (kon.)
New Jersey – Vancouver 3:2 (kon.) | NY Rangers – Detroit 2:1 (po pr.) | Columbus – Ottawa 5:2 (kon.)
Carolina – Toronto 4:5 (kon.) | St. Louis – Nashville 0:2 (kon.) | Arizona – Los Angeles 3:2 (po pr.)
Dallas – Calgary 6:4 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Edmonton Oilers
Sobota 25.11.2017, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne už je to pro dnešek vše. Přeji příjemný začátek víkendu a někdy příště, nejen u NHL, opět na počtenou! (04:04:56)
     
    Střely na branku v zápase:
    Buffalo 31, Edmonton 30.
     
    Československá stopa v utkání:
    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jack Eichel (BUF) 1+0
    2. Jacob Josefson (BUF) 1+0
    3. Kyle Okposo (BUF) 1+1.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se stává tým Buffalo Sabres. V zápase s průběhem sezony prozatím zklamaných mužstev prokázali větší vůli domácí, kteří byli po dvě třetiny lepším týmem. V závěru se možná až příliš zalekli zvýšené aktivity Edmontonu, ale pro vítězství si již došli s lehkostí. Jedinou nepatrnou kaňkou může být inkasovaná branka v posledních sekundách, Lehner by si dnes za svůj výkon čisté konto zasloužil. Ve třetí části byly k vidění tři góly, za Buffalo se trefili Jack Eichel a do prázdné klece Kyle Okposo, za Oilers upravil skóre Ryan Strome.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    59:40 Ryan STROME - 3:1
     
    59:40
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak toto bude Lehnera mrzet, o vychytanou nulu totiž přichází pouhých dvacet sekund před koncem! Oilers se ještě natlačili do ofenzivy. Auvitu nabil RYANU STROMEOVI, jenž do dalekonosné rány vložil veškerý zbytek energie a dělovka se s přispěním brankové konstrukce dostala za čáru. Asistence: Yohann Auvitu.
    59:18 Kyle OKPOSO - 3:0
     
    59:18
    Sabres právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto! V pokračujícím náporu Oilers se puku zmocnil ve vlastním obranném pásmu KYLE OKPOSO a krásným obloučkem nad hlavami všech poslal do vyklizené svatyně Edmontonu definitivní rozsudek porážky. Asistence: Rasmus Ristolainen.
     
    58:28
    McDavid se pokoušel propasírovat puk do sítě mezírkou mezi Lehnerovým betonem a bližší tyčkou, ale ani tato snaha gólem nekončí.
     
    57:59
    Oilers se drží v pásmu. Buffalo zuby nehty brání, tlak hostů je skutečně velký.
     
    57:31
    Draisaitl najel do pásma a křižnou přihrávkou našel Nurse, jehož zakončení prosvištělo mimo branku. Hosté odvolávají gólmana a vrhají všechny síly do útoku!
     
    57:11
    Brossoit již chtěl zamířit na střídačku, ale vyhozený kotouč dojel Eichel a maskovaný muž se tak musel rychle vracet nazpět.
     
    56:29
    Russell rozehrává zpoza vlastní klece a Edmonton se opět v pěti lidech vrhá kupředu.
     
    56:04
    Postupně stále více přibývá lehčích strkanic, které jsou v posledních desítkách sekund k vidění téměř při každém přerušení. Sudí zatím nevylučují.
     
    55:37
    Draisaitl uspěl na buly a od modré čáry okamžitě pálil Klefbom. Ke smůle Edmontonu bylo zakončení opět nepřesné.
     
    55:31
    Po teči se puk znovu octl v hledišti vyprodaného KeyBank Center. K vidění byl také náznak lehčí potyčky, tu ovšem včas rozehnali rozhodčí.
     
    54:45
    V posledních minutách se Buffalo zdá být až příliš pasivní. Nyní Marco Scandella raději vyhodil na icing, úleva to ale je pouze dočasná, hra se totiž před Lehnera samozřejmě vrátí.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 35. Josefson (Okposo, Nolan), 41. Eichel (E. Kane, Ristolainen), 60. Okposo (Ristolainen) – 60. R. Strome (Auvitu)


    Buffalo Sabres: Lehner (Ch. Johnson) – Ristolainen, Scandella, Antipin, McCabe, Falk, Beaulieu – Pominville, Eichel (A), E. Kane – S. Reinhart, R. O'Reilly (A), B. Pouliot – Criscuolo, Jo. Larsson, Girgensons – Okposo (A), Josefson, Nolan.
    Edmonton Oilers: Brossoit (Talbot) – A. Larsson, Nurse (A), Russell, Klefbom, Auvitu, Benning, Gryba – Caggiula (C), McDavid, Lucic – Draisaitl (A), Nugent-Hopkins, Maroon – Puljujärvi, R. Strome, Khaira – Kassian, Letestu, Cammalleri.
    thejrc.org