Philadelphia – NY Islanders 4:5 (po pr.) | Minnesota – Colorado 3:2 (2:0 po s.n.) | Anaheim – Winnipeg 1:4 (kon.)
Washington – Tampa 3:1 (kon.) | Vegas – San Jose 5:4 (po pr.) | Buffalo – Edmonton 3:1 (kon.)
New Jersey – Vancouver 3:2 (kon.) | NY Rangers – Detroit 2:1 (po pr.) | Columbus – Ottawa 5:2 (kon.)
Carolina – Toronto 4:5 (kon.) | St. Louis – Nashville 0:2 (kon.) | Arizona – Los Angeles 3:2 (po pr.)
Dallas – Calgary 6:4 (kon.)
po prodl.
New York Rangers
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Detroit Red Wings
Sobota 25.11.2017, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:37 Mats ZUCCARELLO - 2:1
     
    60:37
    Rangers právě vstřelili branku!
    Mike Green rychle objel bránu a brankář Henrik Lundqvist přišel o hůl. Obránce Red Wings poté obkroužil rychle celé útočného pásmo a na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele, která byla sražena vedle levé tyče, a na opačné straně udeřili Rangers! Brady Skjei na pravém křídle předvedl nádhernou otočku a zpětnou diagonální přihrávkou našel v mezikruží MATSE ZUCCARELLA, který střelou zápěstím vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Je rozhodnuto! Asistence: Brady Skjei a J. T. Miller.
     
    51:58
    Dylan Larkin si v obrovské rychlosti z levého křídla sjel před bránu, kde tvrdě narazil do Henrika Lundqvista, a vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění brankáře.
     
    50:39
    Jesper Fast vrazil na hrazení Tomáše Tatara a dostal dvě minuty. Krátce po vyrovnání hra v oslabení.
    50:17 Chris KREIDER - 1:1
     
    50:17
    Rangers právě vstřelili branku!
    CHRIS KREIDER se u pravé tyče dostal k odraženému kotouči po zablokované střele Pavla Bučněviče z mezikruží a bez přípravy bekhendem skákavý puk poslal mezi betony Jimmyho Howarda! Kotouč se odrazil do brány od pravého betonu brankáře Red Wings do sítě – 1:1! Asistence: Pavel Bučněvič a Brady Skjei.
     
    46:14
    Andreas Athanasiou napřáhl v mezikruží ke střele, která mířila pod horní tyč, Henrik Lundqvist ale dokázal puk lapačkou vyrazit do vzduchu a padají list poté dopravil v jízdě do rohu ledové plochy jeden z vracejících se hráčů.
    44:05 Tomáš TATAR - 0:1
     
    44:05
    Detroit právě vstřelil branku!
    Rangers se nepodařilo puk vyhodit z obranného pásma a Niklas Kronwall přihrávkou od modré čáry rozdal puk doprava, kde TOMÁŠ TATAR napřáhl bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem a z úhlu vymetl bližší horní roh brány – 0:1! Asistence: Niklas Kronwall a Henrik Zetterberg.
     
    42:07
    Andreas Athanasiou vyvážel puk a Michael Grabner ho v útočném pásmu podrazil. Následovaly dvě minuty.
    41:24 Henrik Zetterberg krásnou střelou orazítkoval horní tyč!
     
    41:24
    Henrik Zetterberg napřáhl v levém kruhu pro vhazování ke krásné střele zápěstím, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, nakonec se ale od horní tyče odrazil puk do ochranné sítě! Detroit byl hodně blízko vedení!
    36:58 Mike Green krásnou střelou orazítkoval pravou tyč!
     
    36:58
    Rangers vyhodili puk na zakázané uvolnění a těsně předtím Mike Green krásnou střelou zápěstím z pravého kruhu orazítkoval bližší pravou tyč, od které se puk odrazil zpět do hry!
     
    35:17
    Rangers z blízkosti mířili pod horní tyč, Jimmy Howard ale levým ramenem vytáhl puk nad!
     
    33:30
    J. T. Miller se ocitl v mezikruží po přihrávce Matse Zuccarella ve slibné šanci, jenže střelou zápěstím našel pouze lapačku Jimmyho Howarda, který je dnes k nepřekonání!
     
    30:25
    Rangers zprava rychle přenesli hru doleva a Jimmy Howard po fantastickém přesunu a střele jednoho z domácích hokejistů bez přípravy předvedl další skvělý zákrok! Stále je to 0:0!
    29:17 Brankář Jimmy Howard ukradl Rickovi Nashovi jistý gól!
     
    29:17
    Rick Nash mohl v blízkosti pravé tyče z úhlu uklízet puk do prázdné brány a také tak učinil, jenže Jimmy Howard se roztáhl jako guma a v rozštěpu mu fantastickým zákrokem ukradl gól!
     
    27:07
    Darren Helm si chtěl původně sednout na trestnou lavici Rangers, jenže poté, co se mu nepodařilo otevřít dveře, zamířil na tu správnou a odsedí tam dvě minuty za hákování. Rangers si zahrají první přesilovou hru.
    25:37 Grabner ani natřikrát nedostal puk do prázdné brány!
     
    25:37
    Michael Grabner se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, když třikrát mohl puk uklízet do prázdné brány, jenže dvakrát trefil klečícího Xaviera Ouelleta a třetí dorážka se od levé tyče odrazila zpět do hry! Stoprocentní příležitost.
    23:35 Mika Zibanejad si vylámal zuby na semaforu Howarda!
     
    23:35
    Mika Zibanejad se v blízkosti levé tyče ocitl ve slibné šanci poté, co Red Wings nepřesně rozehráli zpoza brány, a mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Jimmy Howard předvedl úžasný semafor a puk zasedl!
     
    17:50
    Red Wings napřáhli v levém kruhu ke střele, kterou Henrik Lundqvist vyrazil maskou!
     
    16:07
    Mike Green napřáhl na pravém křídle od modré čáry ke střele zápěstím, kterou Henrik Lundqvist skvěle vyrazil levým betonem, přestože toho příliš neviděl a kotouč mířil k pravé tyči brány!
     
    14:25
    Andreas Athanasiou byl v rohu útočného pásma faulován Brendanem Smithem, který podruhé usedl na trestnou lavici, a Detroit si po reklamní přestávce zahraje další přesilovou hru. Nedovolené bránění.
     
    13:18
    J. T. Miller krásnou diagonální přihrávkou z levého kruhu našel před bránou najíždějícího Michaela Grabnera, který čepelí hole usměrnil puk v rychlosti těsně nad horní tyč brány!
    12:05 Nepříjemný střet, po kterém Daley zamířil na ošetřovnu
     
    12:05
    Henrik Lundqvist vyrazil střelu Red Wings z levého křídla a ostrého úhlu do ochranné sítě a hra byla přerušena. Trevor Daley založil akci Detroitu přihrávkou z obranného pásma a ve středním pásmu poté narazil do jednoho z hráčů Rangers, přitom ale koukal jinam, takže následoval ostrý střet, po kterém zůstal ležet na ledě a zamířil na ošetřovnu. Vrátí se na led?
    08:22 Nyquist v souboji dvou Švédů nepřekonal Lundqvista!
     
    08:22
    Gustav Nyquist na pravém křídle nabral rychlost a v pravém kruhu napřáhl k prudké střele zápěstím, která mířila do předního horního rohu brány, jenže Henrik Lundqvist předvedl v souboji dvou Švédů nádherný semafor! Paráda.
     
    04:54
    Gustav Nyquist mířil krásnou střelou zápěstím z vrcholu levého kruhu pro vhazování do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Henrik Lundqvist ale lapačkou kotouč vytáhl!
     
    04:27
    Brendan Smith dostal dvě minuty za podržení a Red Wings si zahrají první přesilovou hru zápasu.
    03:47 Larkin v závěru samostatného úniku otřel puk o tyč!
     
    03:47
    Trevor Daley krásnou kolmou přihrávkou z obranného pásma Red Wings poslal do samostatného úniku Dylana Larkina, který se pokusil o forhendový blafák a následnou střelu zápěstím otřel o levou tyč! Obrovská šance!
     
    00:43
    Tomáš Tatar se na pravém křídle dostal ke střele bekhendem, kterou Henrik Lundqvist vyrazil, stejně jako následnou dorážku jeho spoluhráče!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 51. Kreider (Bučněvič, Skjei), 61. Zuccarello (Skjei, J. T. Miller) – 45. Tatar (Kronwall, Zetterberg)


    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – Skjei, Shattenkirk, M. Staal (A), Kampfer, Br. Smith, Holden – Kreider, Zibanejad, Bučněvič – Grabner, J. T. Miller, Zuccarello (A) – Rick Nash (A), K. Hayes, Fast – Vesey, Nieves, Carey. Hlavní trenér: Alain Vigneault.
    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Ericsson, Daley, DeKeyser, Green, Kronwall (A), Jensen, Ouellet – Mantha, Zetterberg (C), Nyquist – Tatar, D. Larkin, Abdelkader (A) – Helm, Nielsen, Glendening – Athanasiou, S. Wilson. Hlavní trenér: Jeff Blashill.

    Rozhodčí: Brad Watson, Dan O'Rourke. Čároví: Kory Nagy, Mark Shewchyk

    Diváci: 18006
    thejrc.org