PZ Kladno – Třemošná 1:3 (kon.) | Chomutov – HC Litvínov 4:1 (kon.) | Pardubice – Č. Budějovice 2:5 (kon.)
Liberec – Žďár n/S 4:3 (kon.) | Přerov – Vítkovice 1:3 (kon.) | Warriors Brno – Technika Brno 3:2 (po pr.)
Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 5:4 (2:1 po s.n.) | Poruba – Zlín 0:7 (kon.) | Kladno – Slavia 3:1 (kon.)
K. Vary – HC Plzeň 3:2 (po pr.) | Vsetín – Havířov 2:3 (kon.) | Letňany – Jihlava 2:3 (po pr.)
po prodl.
HC Letci Letňany
2:3 (0:0, 0:2, 2:0 - 0:1)
HC Dukla Jihlava
Sobota 25.11.2017, 16:30 • Ice Aréna, Praha-Letňany • ELIOD extraliga mladšího dorostu • 17. kolo
Partner:
     
    Dámy a pánové, doufám, že jste si tento duel užili. Za sledování onlajnu děkuje a hezký víkend a poklidnou horečku sobotní noci přeje Richard Wagner. (18:31:58)
     
    Prodloužení bylo velmi rychlé. Jen osm vteřin stačilo nejlepšímu jihlavskému hráči k tomu, aby vystřelil svému mužstvu bonusový bod. Nezoufají ani domácí, kteří tak bodují teprve ve čtvrtém zápase v sezoně.
     
    Konec zápasu.
     
    60:08
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé prodloužení! Jihlavští získali vhazování a TOMÁŠ CHLUBNA se pak prosmýkl mezi dvěma hráči. Na brankovišti si položil Matouše Liemanna, udělal kličku doprava a v klidu zavěsil! Dukla si tedy z Prahy odváží dva body. Bez asistence.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí dějství jest také za námi. Domácí v něm dokázali vyrovnat díky Adamu Škardovi a Michaelu Krutilovi, který ranou od modré při hře bez brankáře vystřelil svému týmu první bod od poloviny září.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:30
    Jonáš Jungwirth zakončoval zcela sám na brankovišti, ale zblízka nepropasíroval puk mezi Liemannovy betony. Následně vznikla valná hromada a po přerušení hry si bere Dukla time-out.
     
    59:04
    Letňany právě vstřelily branku!
    Ohromná salva radosti nyní vypukla v letňanské Ice aréně! Jihlava sice uklidnila hru výhozem do útočného pásma, ale domácí se rychle vrátili zpět. Od modré čáry pak vystřelil MICHAEL KRUTIL a jeho rána prošla skrze změť těl na brankovišti až za záda Filipa Maláče! Bez asistence.
     
    58:29
    Dukla mohla v klidu vyhodit puk do bezpečí, ale zbytečně zariskovala nahrávkou za bránu. Letci pokračují v kombinaci.
     
    57:49
    Matouš Liemann zůstává na střídačce, domácí jsou v šesti!
     
    57:49
    Letci dostali kotouč do útočné třetiny a Dukla následně zahrála na zakázané uvolnění. Přichází oddechový čas. Letňany mají šanci na srovnání.
     
    56:51
    David Mihulka si povodil puk na modré a vypálil. Jeho střela přeletěla Liemannovu lapačku a zapadla přesně pod horní tyč. Jihlavské vzrušení ale uťal asistent rozhodčího. Mihulka si totiž zacouval moc dozadu a puk na kasu posílal již ze středního pásma. Ofsajd.
     
    55:45
    Schovaná střela Mariána Havla prošla přes dva hráče nikým netknutá. Matouš Lieman na poslední chvíli klekl na led a touš vyrazil.
     
    54:48
    Michael Krutil se dostal na levém křídle ke střele, kterou sice nasměroval dobře, ale Filip Maláč byl včas na ledě a předvedl bryskní zákrok betonem.
     
    54:04
    Jedovku Jonáše Jungwirtha z osy hrací plochy si gólman domácích pohlídal a vyrazil jí betonem do bezpečí.
     
    53:56
    Po vyjetí zpoza branky vznikl před maskovaným mužem domácích závar, který vyřešil Matouš Liemann zalehnutím kotouče.
     
    53:16
    Kevin Mikeš se probojoval na pravý kruh, kde si narazil se spoluhráčem a zblízka poté zakončoval. Jeho rána ale skončila jen na betonech pozorného Matouše Liemanna.
     
    52:23
    Michael Krutil napřáhl na modré a po nahrávce z rohu pásma uklidil kotouč do výstroje pozorného brankáře Maláče.
     
    52:02
    Domácím se nepovedl útok a Matouš Menšík se následně procpal na osu kluziště, odkud vystřelil. Brankář Letců zastavil puk pod betonem.
     
    51:29
    Dvakrát střílel od modré Marek Charvát, ale nejprve našel je Liemannovu výstroj a poté byl jeho pokus sražen obráncem.
     
    51:12
    Zakázané uvolnění Letňan vrací hru před maskovaného muže domácích. Potrestaný nejproduktivnější hráč Letců je tedy zpět ve hře.
     
    50:49
    David Polodna se dostal na levém kruhu ke střele, ale jeho zakončení si pohlídal svými betony pozorný gólman Letců.
     
    49:48
    Hraje se delší čas bez přerušení a k vidění byl pouze náznaky šancí. U vrátek trestné lavice již nervózně pošlapuje Tomáš Václavík, kterému skončil desetiminutový trest, a který čeká na hvizd sudího, po němž bude moci opět naskočit na led.
     
    48:49
    Z levého kruhu zakončoval pohlednou akci Filip Zrcek, ale jeho střelu pod horní tyč vytáhl svou vyrážečkou pohotový Filip Maláč!
     
    47:58
    Letňanským se nepovedla rozehrávka a z pravého kruhu pak zakončoval Jonáš Jungwirth, který dostal nabito od Matouše Menšíka, ale z výhodné pozice minul klec.
     
    47:08
    Útok Letců byl zastaven ofsajdem. Rychlá rozehrávka Jihlavy po úspěšném buly poté skončila zakázaným uvolněním.
     
    46:53
    Pozor ale na průnik Michaela Krutila, který našel okénko v postavení jihlavských hráčů a procpal se na pravý kruh. Jako poslední instance pak zasáhl Filip Maláč, který střelu po ledě vykopl do rohu.
     
    45:48
    I nadále sledujeme klidnou hru Dukly ze zadních řad a marné dobývání útočného pásma v podání domácí ekipy.
     
    44:45
    Na ledě opět přibylo nepřesností. Jihlavským se v posledních momentech daří dobře zavírat modrou čáru, díky čemuž Letci nepronikají do Maláčova hájemství.
     
    43:45
    Tomáš Chlubna ze sebe setřásl dva hráče a jel sám na Matouše Liemanna. V tísni ale nedotáhl svůj blafák do dokonalosti a ležícího gólmana nedokázal přehodit!
     
    42:50
    Po několika soubojích na středu hrací plochy se nakonec povedlo Dukle získat útočné pásmo a donutil Liemanna přerušit hru.
     
    41:50
    Letňany právě vstřelily branku!
    Domácí celek na začátku třetího dějství snižuje! Letci byli důrazní na brankovišti, kde nahodili puk do houštinky těl. Brankář Filip Maláč sledoval dění před sebou a dokázal zareagovat na Zrckovo prostrčení, které vykopl betonem. S bleskovou dorážkou přispěchal ADAM ŠKARDA, jenž zblízka nedal jihlavskému gólmanovi šanci. Asistence: Filip Zrcek.
     
    41:25
    Adam Škarda na druhé straně pálil z levého kruhu, ale maskovaný muž Jihlavy si situaci pohlídal a touš vykopl betonem.
     
    40:45
    Kevin Mikeš zakončoval z levého kruhu rychlou akci Dukly. Kotouč se uvelebil v nastavené lapačce Matouše Liemanna.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí dějství začne běžet svůj závod s časem v cca 17:56.
     
    Máme za sebou druhou periodu, ve které se Dukla dostala zaslouženě do vedení, když se hned v první minutě prosadil David Polodna. Parádním brejkem se pak blýskl ještě Matouš Menšík.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Tomáš Chlubna s individuální akcí neuspěl a přišel o kotouč, který poté Letci vyvezli do středního pásma.
     
    39:05
    Po souboji před brankou domácích došlo ke strkanici, po které jsou vyloučeni na dvě minuty za hrubost Patrik Čermák (JIH) a Matyáš Stránský (LET). Bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    38:30
    A Letci dokonce hrací předmět nějaký moment podrželi u Maláčovy klece, načež byl Dukle při brejku odpískán ofsajd.
     
    38:02
    Jihlavu nejprve vyhnalo z útočné zóny postavení mimo hru, následně se povedlo Letňanům vyhodit kotouč.
     
    37:31
    Dukla se dostala na levém kruhu k zakončení, ale Polodnovu jedovku zastavil na své hrudi pozorný gólman Letců.
     
    36:51
    Další početní výhoda pro tým z Vysočiny. Jihlavanům jí dává k dispozici Tomáš Václavík (LET), který inkasuje trest na 2 + 10 minut za naražení zezadu. menší trest odpyká Jan Skorčík.
     
    36:39
    Tomáš Chlubna nechal po přejetí modré čáry kotouč do tandemu Davidu Mihulkovi, který poté vypálil z vrcholu pravého kruhu. Tečovaný pak ale skončil jen na zadním mantinelu.
     
    35:50
    Letci jsou kompletní a hned po skončení oslabení se dostali do střelecké pozice, ale Michael Krutil ze spodku levého kruhu nevyzrál na bleskovou vyrážečku Filipa Maláče.
     
    34:59
    Parádní zákrok si nyní připsala maskovaná opora domácích! David Polodna přihrával z pravého kruhu křižně přes útočné pásmo na opačný bod pro vhazování, kde se z první opřel do touše Tomáš Chlubna, ale Matouš Liemann se bleskově přemístil a připsal si zákrok záchrany.
     
    34:30
    Letcům se po souboji u mantinelu povedlo vyhodit kotouč až k Maláčovi.
     
    34:12
    Na konci jihlavské kombinace stál Patrik Čermák, který pálil z pravého kruhu, ale Matouš Liemann se dobře svezl po ledě a kotouč zachytil do lapačky.
     
    33:42
    První vyloučení dnešního zápasu jde na vrub domácímu mužstvu. Za sekání je vyloučen David Straka (LET), který tak uťal útočnou akci hostů.
     
    33:03
    Filip Maláč zastavil Stupkovu střelu od mantinelu a po buly přišlo rychlé přenesení hry a rána Davida Polodny z levého rohu brankoviště, která trestuhodně zamířila jen na zadní mantinel.
     
    32:38
    Patrik Augusta se prohnal po pravém křídle jako dobře rozjetý mercedes kolem policejní hlídky a na bodu pro vhazování vystřelil. Matouš Liemann našel kotouč v lapačce.
     
    32:04
    Dukla vybojovala útočné pásmo a dvakrát se dostala do zakončení. Obě rány z úrovně kruhů si ale pohlídal gólman Letňan.
     
    31:17
    Střela Jihlavy z pravého kruhu byla zablokovaná obráncem. Unikajícího nájezdníka Letců si na druhé straně pohlídal čistým tělem Marek Chvátal.
     
    30:19
    Na druhé straně vytáhl jistý zákrok Filip Maláč, který zastavil v lapačce střelu z levého kruhu. Následně obránci odmítli pokusy domácích o dojezd do brankoviště.
     
    29:51
    Tomáš Chlubna střílel zblízka, ale našel jen betony pozorného Matouše Liemanna, který si poté pohlídal i ránu Marka Chvátala od modré.
     
    28:53
    Mohlo být sníženo! Tomáš Václavík sice střelou z levého kruhu překonal Filipa Maláče, ale tomu pomohla brankové konstrukce, od které se kotouč odrazil do rohu.
     
    27:35
    Dukla právě vstřelila branku!
    Použijeme-li terminologii z předchozího příspěvku, tak nyní se jednalo o čistý průjezd šlajsnou! V pozici háčka vyslal kolmici svému zadákovi Jonáš Jungwirth. MATOUŠ MENŠÍK pak postupoval sám na brankáře Letců a vykoupal jej parádním blafákem na lapačku. Asistence: Jonáš Jungwirth.
     
    26:40
    David Polodna s Tomášem Chlubnou vířili vody před Matoušem Liemannem stejně zručně, jako vodáci Sázavu u Chocerad. Jenže i tam se poté některé lodě roztříští o jez. Zde se jihlavští hokejisté vybourali na dvojici bránících hráčů.
     
    25:45
    Skrze obranu se parádně protáhl Michael Krutil. Reprezentační bek pak chtěl pohyby rameny rozhýbat i Filipa Maláče, který se ale nenechal lacino ošálit a jeho finty si pohlídal. Sklapl betony a následně pokryl kotouč pod lapačku.
     
    24:40
    Téměř se nepřerušuje a hra má tedy spád. Aleš Čech si připsal střelu z levého kruhu, kterou ale pohodlně vyrazil připravený brankář Dukly.
     
    23:30
    Hra se vrátila do stylu z první třetiny. Bojovnost a ježdění na obě strany. Naposledy vytěžil z rychlého přesunu přes střední pásmo zakončení Patrik Čermák, ale na Liemanna z mezikruží nevyzrál.
     
    22:30
    Jihlava zachytila chybnou rozehrávku domácích a Tomáš Chlubna pak dostal nabito do slibné pozice, ale nedokázal ideálně trefit kotouč.
     
    21:28
    Oba celky zaútočily, ale ani jednomu se nepovedlo svou kombinaci dotáhnout do zdařilého konce. Oba brankáři tedy nemuseli zasahovat.
     
    20:24
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté se hned zkraje třetiny dostávají do vedení! Nejproduktivnější hráč Jihlavy Tomáš Chlubna přebral ve středním pásmu kotouč a přes dva bránící hráče se dostal až před Matouše Liemanna, kde poslal touš vedle něj stojícímu DAVIDU POLODNOVI, který propašoval puk pod betonem domácího muže s maskou do sítě! Asistence: Tomáš Chlubna a David Moravec.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá perioda započne svůj běh cca v 17:12.
     
    Máme za sebou první periodu, ve které nebyla k vidění žádná branka, ani trest. Zato se hrál svižný hokej, kterému dominovaly obrany.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Nyní zůstal zcela sám před brankou Tomáš Chlubna, který dostal rychlou nahrávku, ale z první zakončil jen do betonů pozorného brankáře Matouše Liemanna!
     
    18:45
    Hosté pronikli do útočného pásma, kde činil největší vítr Petr Brož. Letňany ale zvládly nakonec všemi možnými způsoby Duklu zablokovat.
     
    17:53
    Útočné akce Letců i Dukly skončily jen na pozorných obráncích. Oba týmy se snaží prezentovat útočně, ale nezapomínají ani na zadní vrátka.
     
    16:50
    Častým jevem jsou chyby ve zpracování puku, díky kterým se oba celky okrádají zbytečně o střelecké příležitosti a dávají oddych maskovaným mužům.
     
    15:52
    Sledujeme rychlé utkání plné osobních soubojů. Dukla se nyní dostala ke střele z pravého kruhu, která ale skončila jen v lapačce maskovaného muže domácích.
     
    14:48
    Michael Krutil projel středním pásmem jako nůž máslem a na kruhu vystřelil. Dobře se proti němu postavil Marián Havel, který odpálil puk do rohu.
     
    13:50
    Jihlava zatlačila a výsledkem bylo zajímavé nahození Jiřího Kratochvíla, které Liemann na poslední chvíli jen sledoval, neboť netušil, zda někdo puk netečuje. Netečoval a touš se tak proklouzl jen těsně vedle klece.
     
    12:56
    Dukle nevyšel útok, a tak se musela rychle vracet. Marek Chvátal chvátal dozadu tak pilně, že sjel útočícího Šimona Němce a jeho střelu srazil do rohu.
     
    12:08
    Tomáš Chlubna kroutil pukem u mantinelu. Nakonec byl tělem odstaven. V pádu ještě nahrál na modrou, odkud nahazoval Kevin Mikeš, ale Matouš Liemann si puk pohlídal.
     
    11:16
    Ani ten se příliš nevyvedl a domácí letka tedy mohla v klidu vyvézt kotouč alespoň do středního pásma.
     
    10:44
    Zakázané uvolnění Letců překazilo útok hostů. Tým z krajského města Vysočiny dostane tedy šanci na reparát.
     
    10:10
    Domácí jeli dva na jednoho, Tomáš Václavík dostal kotouč křižně na kruh, zpracoval si touš a vypálil. Jeho ránu ale bravurně vykopl rychle se přesouvající brankář jihlavské Dukly!
     
    09:05
    Na druhé straně slibná příležitost pro Tomáše Chlubnu, který ale ve výhodné pozici netrefil branku.
     
    08:06
    Zahrozili domácí a Adam Škarda nejprve trefil jen bránícího Ondřeje Winklera. Z druhé strany útočné zóny zakončoval poté Vítů, ale Filip Maláč oba jeho pokusy zastavil.
     
    07:28
    Patrik Čermák udělal pár rychlých pohybů rameny a vnikl do útočné třetiny. Ještě před ním tam byl ale spoluhráč, a tak se píská ofsajd.
     
    06:52
    Útočné pásmo dobýval i celek z Vysočiny, ale díky vlastní nepřesnosti se nakonec připravil o zajímavou pozici.
     
    06:22
    Richard Pětník se prokličkoval až za modrou čáru, odkud vystřelil. Jeho zakončení mířící do šibenice v poklidu vytáhl vyrážečkou připravený Filip Maláč.
     
    05:18
    Filip Zrcek se ocitl ve velké šanci, ale zblízka nezakončil ideálně. Puk letěl jen kousek od Maláčovy svatyně. Následně si Dukla pohlídala situaci a vyvezla kotouč do bezpečí.
     
    04:50
    Hra se nyní odbývá především ve středním pásmu, kde oba celky zarputile bojují o puk a zodpovědně brání modré čáry.
     
    03:54
    Dukla nyní propadla a Michael Krutil projel po pravém křídle až k brankové čáře, odkud hledal diagonálou skrze brankoviště spoluhráče. Adam Škarda ale na puk těsně nedosáhl!
     
    03:05
    Filip Maláč na druhé straně zastavil nahození od modré a po přikrytí puku donutil sudího přerušit hru.
     
    02:38
    Zpoza brány vykroužil Tomáš Chlubna, který zakončil backhandem po ledě. Matouš Liemann byl včas na ledě a jeho zakončení vykopl betonem.
     
    02:08
    Patrik Augusta vyslal jedovku z levého kruhu, která nabrala dobrý směr a nakonec cinkla o tyč letňanské klece!
     
    01:22
    Na druhé straně se dostal do šance Adam Škarda, který si sjel na kruh a s obráncem na zádech vystřelil. Jeho zakončení srazil vyrážečkou Filip Maláč.
     
    00:39
    Po zajetí do pásma vypálil z pravého křídla Jonáš Jungwirth. Jeho rána ale zaplula přesně do Liemannovy lapačky.
     
    00:23
    Dukla se hned po zisku vhazování cpala do útočného pásma, ale domácí zvládli udržet hostující hráče na uzdě. Puk pak vypadl na střídačku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Letci Letňany: Liemann (Cinka) – J. Cichoň, Krutil, Stránský, Čech, Němec, Skorčík, Bucek, Suda – Vítů, Stupka, Straka, Pětník, Zrcek, Hlaváč, Škarda, Václavík.

    HC Dukla Jihlava: Maláč (Pavlas) – Mikeš, Kratochvíl, Chvátal, Brož, Moravec, Winkler – Jungwirth, Chlubna, Zdarsa, Augusta, Menšík, Čermák, Havel, Kochrda, Polodna, Mihulka, Pavelec.

    Rozhodčí: Martin Vojtěchovský – Jiří Ondráček, Pavel Zháňal.
     
    Příjemné odpoledne, drazí sportovní přátelé.

    Ve skupině střed poslední Letňany, které zatím získaly pouhých pět bodů, budou na svém ledě hostit osmou Jihlavu. Dukla si za pět výher a dvě "neúspěšné remízy" připsala bodů sedmnáct.

    Domácí hokejisté přišli o svou jedničku. Reprezentačního brankáře Cichoně si stáhla do svých řad Sparta. Statisticky se daří Lukáši Malantovi, poslední dva duely ale spolehlivě odčapal Matouš Liemann. Bodově se daří Tomáši Václavíkovi, který vládne s osmi góly střelcům. Pět branek a dvě asistence pak nasbíral nejproduktivnější obránce Michael Krutil, jenž patří do kádru reprezentace do šestnácti let.

    V jihlavské brance se nejčastěji objevuje Filip Maláč, který stál i za posledními dvěma úspěšnými duely. Nejčastěji mu supluje jeho jmenovec Krejčí. Kromě reprezentace táhne také Duklu. Tomáš Chlubna ve třinácti zápasech nasbíral už 25 bodů a se sedmnácti trefami je druhým nejlepším kanonýrem celé skupiny střed. Mezi beky už jsou bodové přísuny střídmější. Nejproduktivnější Petr Brož má na kontě pět bodů.


    První vzájemný zápas:

    HC DUKLA Jihlava – HC LETCI Letňany 6:1

    Góly: 19. Chlubna (Havel, Čermák), 19. Kochrda (Augusta), 19. Chlubna (Polodna, Menšík), 26. Chlubna (Menšík), 48. Havel, 58. Winkler (Havel) – 25. Škarda (Hlaváč, Klatt).

    Jihlava: Maláč – Mikeš, Kratochvíl, Sapík, Brož, Moravec, Winkler, Chvátal – Mihulka, Chlubna, Augusta, Menšík, Čermák, Havel, Kochrda, Polodna, Kravec.

    Letňany: O. Cichoň – J. Cichoň, Stránský, Čech, Bucek, Klatt, Duda – Vrkoč, Hebek, Rajilič, Straka, Pětník, Zrcek, Hlaváč, Škarda, Černý, Václavík.


    Letci bodovali naposledy ve třetím kole, kdy vyloupili Kometu, kterou porazili 4:0. Po nadějném vstupu do soutěže přišel útlum a ani jeden bod. Dokáží to hokejisté ze severu Prahy proti celku z Vysočiny? Sledujte onlajn přenos a dozvíte se!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 42. Škarda (Zrcek), 60. Krutil – 21. Polodna (Chlubna, Moravec), 28. Menšík (Jungwirth), 61. Chlubna


    HC Letci Letňany: Liemann (Cinka) – J. Cichoň, Krutil, Stránský, Čech, Němec, Skorčík, Bucek, Suda – Vítů, Stupka, Straka, Pětník, Zrcek, Hlaváč, Škarda, Václavík.
    HC Dukla Jihlava: Maláč (Pavlas) – Mikeš, Kratochvíl, Chvátal, Brož, Moravec, Winkler – Jungwirth, Chlubna, Zdarsa, Augusta, Menšík, Čermák, Havel, Kochrda, Polodna, Mihulka, Pavelec.

    Rozhodčí: Martin Vojtěchovský – Jiří Ondráček, Pavel Zháňal
    ocianews.com