Zlaté Moravce – Michalovce 0:1 (kon.) | Trenčín – Ružomberok 1:2 (kon.) | Podbrezová – Slovan Bratislava 1:1 (kon.)
Senica – Prešov 1:0 (kon.) | Trnava – Žilina 0:3 (kon.)
konec
FK Železiarne Podbrezová
1:1 (0:1)
ŠK Slovan Bratislava
sk Sobota 25.11.2017, 14:00 • Zelpo Arena, Podbrezová • Niké liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Do druhého polčasu nastúpila úplne iná Podbrezová, ktorá na Slovan zatlačila, čoho dôsledkom bol vyrovnávajúci gól Bernadinu. Zápas následne nabral aj na emóciách, keďže červenú kartu videl Sedláček a do seba sa slovne pustili obe lavičky. Skóre sa už ale nemenilo. (17:13:41)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Dávid Leško, prichádza Adrián Káčerík.
     
    90+4
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Matúš Mikuš, prichádza Adrián Kopičár.
     
    90+4
    Čavrič neprestrelil val tiel pred sebou, následne sa však dostal k dorážke, ktorá letela z dobrej pozície tesne vedľa.
     
    90+3
    Center Rundiča do šestnástky zakončil Holman, jeho nedôrazná hlavička našla pripraveného Kuciaka.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Martin Kuciak (FK Železiarne Podbrezová).
     
    88
    Dávid Leško centrom z priameho kopu Kostelného nájsť nedokázal. Slovan vzápätí začal obliehať pokutové územie súpera, ale všetko pokazil zlý center.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Mitchell Schet (ŠK Slovan Bratislava).
     
    86
    Schet sa nedostal ku kolmici do šestnástky pred Kuciakom, na druhej strane zas spadol Mikuš. Zákrok na hranici faulu sa nepískal.
     
    85
    Mikuš sa nedostal k lopte pred Rundičom a aj keď k nej mal blízko aj Bernadina, hráči Slovanu všetko zvládli.
     
    84
    Po faule Leška prešiel znova dopredu Slovan. Holman hľadal spoluhráčov na pravej strane, táto prihrávka mu absolútne nevyšla.
     
    83
    Slovan po červenej karte Sedláčka cíti šancu strhnúť vedenie späť na svoju stranu, Podbrezová však bráni o sto šesť a navyše sa nebojí ujsť do kontier.
     
    81
    Mikuš si našiel odrazenú loptu pred šestnástkou súpera, z prvej technicky vystrelil k žrdi, ale bránu minul.
     
    80
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lukáš Droppa, prichádza Mitchell Schet.
     
    80
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Viktor Jedinák, prichádza Jaroslav Kostelný.
     
    79
    Mikuš faulom zastavil Droppu, takže Slovan sa dostal do šestnástky, avšak pokus Holmana cez Viazanka neprešiel.
     
    78
    Domáci chceli prejsť dopredu po krídle, lenže Bernadina nedokázal presne prihrať na Leška.
     
    76
    Medzičasom sa hrá ďalej a Slovan útočí. Jeho akcia bola zastavená, po rohovom kope sa ale nebezpečenstvo nezrodilo.
     
    75
    Dole z tribúny, až k zábradliu, zbehol aj Vratislav Greško, ktorý počastoval štvrtého rozhodcu určite poriadne ostrými výrazmi. Škoda, že sme ich nepočuli.
     
    74
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Filip Hološko, prichádza Róbert Vittek.
     
    73
    Podbrezová bude dohrávať v desiatich, pretože Sedláček sklzom zašiel do Čavriča a uvidel červenú kartu, aj keď to až tak zle nevyzeralo. Následne sa strhla menšia šarvátka medzi oboma lavičkami a takmer všetkými hráčmi. Všetko začal strčením do Sedláčka Sekulič a zapojili sa aj ľudia z realizačného tímu. Tak poriadne spestrenie na Horehroní, kde rozhodca Ochotnický nie je obľúbený.
     
    72
    Mikuš prihral do voľného priestoru do šestnástky, kde sa tlačil Bernadina ale aj Rundič. Stopér Slovanu uspel a nedovolil Holanďanovi zakončiť.
     
    70
    Mikuš bol v súboji s Božikovom neskoro, takže obrancu Slovanu zasiahol nohou niekde do jeho nohy. Bulharský zadák bude v poriadku.
     
    69
    Dávid Leško kopol center z priameho kopu veľmi prudko. Lopta padla medzi hráčov a Greifa, ktorého jej odraz od trávnika takmer prekvapil. Nakoniec guľatý nezmysel bránu preskočil.
     
    68
    Dnešné stretnutie sleduje 965 divákov.
     
    67
    Djordjevič predskočil Hološka a odkopol mu loptu spred nosa. Srbský obranca ešte dostal od útočníka hostí nepríjemný kopanec.
     
    66
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Jakub Mareš, prichádza Filip Oršula.
     
    65
    Čavrič si to nasmeroval do šestnástky súpera rovno-kolmo, no telom ho zastavil Viazanko. Následne sme videli vtipný momente, pretože útočník Slovana niekoľko metrov visel na Viazankovi a ten s ním bežal na chrbte. Situáciu vyriešil Kuciak.
     
    64
    Mikuš sa otočil a prestrčil loptu do pokutového územia na Bernadinu, ktorý ale v požadovaných partiách hracej plochy nebol.
    62. Endy Opoku Bernadina - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    62
    Podbrezová dala gól!

    Domáci zvyšujú svoju aktivitu gólom po rohovom kope. Dlhý center na zadnú tyč vrátil do ohňa Jedinák. ENDY OPOKU BERNADINA ešte nezakončil presne, lenže od Jedináka sa mu lopta vrátila a Holanďan svojím druhým pokusom trafil presne.
     
    62
    Ján Krivák si našiel centrovaný pas pred malým vápnom, kde sa ocitol úplne, lenže v stopercentnej možnosti ho vychytal Greif.
     
    61
    Sedláček sa zamotal do vlastných kľučiek a o loptu prišiel, čo na strelu využil Filip Hološko, trafil Kuciaka. Na druhej strane Mikušovi loptu na roh v poslednej chvíli vypichol Rundič.
     
    60
    Leško vystrelil spred veľkého vápna len do hráčov súpera, lopta však našla Turňu. Jeho center zakončil Bernadina z ofsajdu vedľa brány.
     
    58
    Bernadina sa snažil vytvoriť si miesto na zakončenie pred šestnástkou, lenže pri svojej otočke medzi dvomi hráčmi Slovanu spadol bez toho, aby ho niekto fauloval.
     
    57
    Dávid Leško si vytvoril pozíciu na center, ktorý hľadal Jedináka alebo Mikuša. Včas hlavou na roh odvrátil Chouchoumis. Na následný pas Krivák nedoskočil.
     
    56
    Nízky ale za to prudký center Holmana sa nepríjemne odrazil do malého vápna domácich, odkiaľ loptu v poslednej chvíli odkopol Krivák.
     
    55
    Čavrič sa po práci Mareša dostal k centru, ten na rohový kop odkopol Djordjevič.
     
    54
    Čavrič našiel na hranici šestnástky Savičeviča, ktorý narazil do Djordjeviča. Penalta sa nebude, aj keď hosťujúci záložník dosť protestoval.
     
    53
    Aldo Baéz zastavil protiútok Slovanu faulom, pretože hostia sa dokázali ubrániť priamemu kop. Argentínčan už jednu žltú kartu má, druhej o chlp ušiel.
     
    52
    Martin Kuciak poslal dlhý výkop smerom na Jedináka, ktorého si podržal Chouchoumis. Nasleduje priamy kop pre Podbrezovú.
     
    51
    Baéz veľmi pekne prestrčil loptu na nabiehajúceho Leška, lenže na hranici pokutového územia bol pri lopte ako prvý brankár Greif.
     
    50
    Matúš Turňa si spracoval prihrávku od Baéza vedľa pokutového územia Slovanu, prehodil si loptu na ľavačku a vystrelil mimo požadovaný cieľ.
     
    49
    Matúš Mikuš si nabehol za obranu na dlhý pas od Kriváka, útočník Podbrezovej musel svoju akciu prerušiť, pretože sa nachádzal v ofsajde.
     
    48
    Viazanko so Sedláčkom prepadli na krídle, takže Slovan sa dostal až do šestnástky. Prihrávka Čavriča bola jemne tečovaná a našla dobre postaveného Turňu.
     
    47
    Savičevič vystrelil spoza šestnástky, jeho technický pokus sa stal korisťou Kuciaka. Následná akcia hostí skončila centrom, ktorý do bezpečia poslal Krivák.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme videli niekoľko zaujímavých momentov, ale iba jeden gól, o ktorý sa po desiatich minútach hry postal obranca Milan Rundič. Ten hlavou nasmeroval loptu za Kuciaka.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Matúš Mikuš vystrelil z voleja spoza šestnástky, bránu Greifa sa mu ohroziť nepodarilo.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Chouchoumis si chcel skontrolovať loptu, aby prešla za čiaru, no po kontakte rameno na rameno s Jedinákom spadol. Znova sa píska proti domácim.
     
    44
    Matúš Mikuš si spracoval loptu v pokutovom území Slovanu a aj keď bol z uhlu, tak skúsil vystreliť na bližšiu tyč. Priestor troch žrdí minul.
     
    43
    Center Sedláčka z krídla našiel iba rukavice Greifa, neujal sa ani ďalší pas a to na druhú stranu, ktorý prečítal Viazanko.
     
    42
    Dávid Leško sa dostal k lopte, ktorú si pustil do šestnástky, kde dokonca centroval, lenže jeho pokus na roh zrazil Rundič. Následný center z rohu ihriska hostia odvrátili.
     
    40
    Matúš Turňa na krídle uvoľnil k centru Leška, ktorý trafil iba prvého obrancu pred sebou. Na druhú stranu prešli dvaja Slovanisti, Holman však kolmicou Mareša nenašiel.
     
    39
    Holman potiahol loptu pred šestnástku Podbrezovej, krásne uvoľnil Mareša, ktorý bol razom sám pred Kuciakom, no opäť uspel domáci brankár.
     
    38
    Jakub Mareš si nabehol do otvoreného priestoru pred šestnástky, kam dostal presnú prihrávku. Dobehol ho ale Krivák, takže český hráč vyslal krížnu strelu, ktorú Kuciak chytil.
     
    37
    Mikuš v súboji s Božikovom spadol v šestnástke Slovanu, faul sa nepískal. Vzápätí poslal kolmicu do šance Baéz, ani jeden z jeho spoluhráčov nezareagoval.
     
    35
    Slovan to pekne vykombinoval v šestnástke Podbrezovej, k strele sa však Hološko nedostal, pretože v poslednej chvíli mu loptu uchmatol Baéz. Do kontry chcel prejsť Mikuš, potkol sa a spadol.
     
    34
    David Holman skúsil z priameho kopu spred šestnástkou podstreliť múr, trafil ale do nohy kapitána Podbrezovej Viazanka.
     
    32
    Žltú kartu dostáva Aldo Baéz (FK Železiarne Podbrezová).
    Žltú kartu dostáva Jakub Mareš (ŠK Slovan Bratislava).
     
    31
    Emócie začínajú pracovať, pretože Jakub Mareš sa po ľahkom kontakte od Turňu porúčal okamžite k zemi a následne dokonca strčil Baéza na trávnik. Český útočník dokonca takmer vyskočil aj do rozhodcu, bol značne rozhodený, ale červená karta nepríde.
     
    30
    Jedinák s Leškom to skúsili po pravej strane, dokonca sa k nim pridal aj Baéz, lenže ani toto tri nedokázalo prejsť cez minimálne rovnaký počet hráčov Slovanu.
     
    29
    Mareš poslal dlhý pas z krídla do šestnástky na nabiehajúceho Čavriča. Srbský útočník sa razom dostal do zaujímavej možnosti, z voleja loptu zľuftoval.
     
    28
    Droppa ostal ležať na ihrisku v strede poľa otrasený po jednom zo súbojov. Zdá sa, že český záložník bude v poriadku aj bez ošetrenia.
     
    27
    Holman dostal kolmicu do pokutového územia protivníka, telom ho však dobre zastavil Djordjevič a nechal guľatý nezmysel prejsť za čiaru.
     
    26
    Martin Kuciak vyboxoval center Holmana z priameho kopu priamo ku Viazankovi. Ten chcel založiť protiútok, prihrávku na Mikuša ale útočník nespracoval.
     
    25
    Sekulič sa rozbehol okolo Viazanko na prihrávku do šestnástky, lenže po ľahkom kontakte sa hosťujúci hráč porúčal k zemi, čo hlavný arbiter posúdil ako faul.
     
    23
    Center do šestnástky Podbrezovej odvrátil Turňa a Viazanko loptu posunul až do stredu ihriska, kde chcel ešte zabojovať Leško, lenže fauloval.
     
    22
    Žltú kartu dostáva Endy Opoku Bernadina (FK Železiarne Podbrezová).
     
    21
    Čavrič sa v strede ihriska zrazil so Sedláčkom. Slovanisti rýchlo presunuli na ľavú stranu, center do pokutového územia však odvrátil Bernadina.
     
    20
    Hneď dva centre prišli do šestnástky. Prvý odvrátil Krivák, druhý si Turňa takmer zrazil do vlastnej brány, pretože nepochopiteľne si kľakol a lopta sa od neho odrazila tesne vedľa žrde.
     
    19
    Čavrič si po prihrávke Droppu nasmeroval svoj beh z polovice po krídle do šestnástky, kde chcel prihrať pod seba, no zablokoval ho Djordjevič.
     
    18
    Jedinák si našiel v šestnástke center Leška z priameho kopu, lenže mladý ofenzívny hráč nasmeroval loptu vedľa Greifovej brány.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Lukáš Droppa (ŠK Slovan Bratislava).
     
    15
    Podbrezová rozohráva z vlastnej polovice dosť zdĺhavo a komplikovane, takže o loptu prišla. Center Čavriča našiel na hranici päťky úplne voľného Mareša, ten loptu trafil a poslal ju prekvapivo mimo Kuciakovej brány.
     
    14
    Božikov spravil chybu v strede ihriska, pretože loptu zľuftoval. Mikuš mohol postupovať sám na Greifa, namiesto toho zvolil strelu z viac ako 30 metrov, pretože mladý gólman Slovanu bol vysoko z brány. Priestor troch žrdí netrafil.
     
    12
    Holman sa rozbehol stredom ihriska, počas jeho púte ho domáci hráči zastavili nedovolene. Po rozohrávke prišiel center Sekuliča nad.
     
    11
    Matúš Turňa sa rozbehol po pravej strane, kde mal dostatok priestoru na center. Lopta mu ale vôbec nesadla a poslal ju veľmi nepresne nad bránu Greifa.
    10. Milan RUNDIČ - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    10
    Slovan dal gól!

    Nariadený roh končí v sieti, pretože David Holman našiel na zadnej tyči voľného MILANA RUNDIČA a ten hlavou nedal Kuciakovi šancu.
     
    9
    Slovan perfektne vykombinoval pred šestnástkou Podbrezovej, dostal sa dokonca do nej a Filip Hološko mal spred malého vápna veľkú možnosť, no zoči-voči ho vychytal Martin Kuciak.
     
    8
    Matúš Turňa zastavil na krídle vedľa svojej šestnástky Hološka nedovolene, center z priameho kopu sa stal korisťou Martina Kuciaka.
     
    7
    Hološko chcel posunúť loptu medzi obrancov Podbrezovej na Mareša, ktorý sa nachádzal v iných priestoroch, ako v tých, kde smerovala lopta.
     
    6
    David Holman sa krásne dostal v strede poľa cez troch hráčov súpera, lenže akciu následne pokazil, pretože poslal veľmi prudkú prihrávku na Mareša, ktorú tento český útočník nestihol.
     
    5
    Hneď dva centre sa podarilo poslať Holmanovi, pretože po nízkom prvom pase to skúsil aj druhýkrát. Úspešný nebol ani raz.
     
    4
    Savičevič vystrelil spoza pokutového územia, jeho strela bola ešte tečovaná Podbrezovčanmi a lopta sa odráža na rohový kop.
     
    3
    Faul domácich v strede poľa ponecháva loptu na kopačkách hráčov Slovanu Bratislava, ten začína akciu z poliacej čiary.
     
    2
    Strela Miroslava Viazanka z diaľky sa medzi tri žrde nezmestila a nebude nasledovať ani rohový kop, ako by si kapitán domácich želal.
     
    1
    Jakub Mareš si nabehol na dlhú loptu za obranu Podbrezovej, pred ním ale zakročil stopér Krivák a odkopol do bezpečia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko (C), Krivák, Djordjevič, Turňa – Baéz, Sedláček – Jedinák, Leško, Bernadina – Mikuš.
    Náhradníci: Vavrúš – Kupčík, Kuc, Kostelný, Kopičár, Káčerík, Haščák.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Sekulić (C), Rundič, Božikov, Chouchoumis – Droppa – Holman, Savičevič – Čavrić, Mareš, Hološko.
    Náhradníci: Valach – Čikoš, Oršula, Schet, Vittek, Antálek, Kotula.

    Rozhodca: Ochotnický – Bobko, Kováč – Ihring.
     
    FK Železiarne Podbrezová

    Podbrezovčania ťahajú negatívnu sériu piatich prehier v rade. Posledné víťazstvo prišlo ešte na konci septembra, doma proti Senici. Odvtedy nad "Železiarmi" zvíťazili Dunajská Streda (0:2), Spartak Trnava (0:2), Michalovce (1:2), AS Trenčín (1:8) a naposledy aj Ružomberok (0:3).

    Zverenci Mareka Fabuľu aj preto okupujú predposledné jedenáste miesto so ziskom desiatich bodov za tri víťazstvá, jednu remízu a dvanásť prehier so skóre 12:34. Viac gólov dostali iba Prešov a Senica, menej ich nedal nik. Rovnaký počet, teda tucet, majú aj Michalovce.

    Podbrezová sa ale snaží zapájať do zostavy mladých hráčov z B-tímu alebo dokonca dorastu, ktorí dostávajú šancu na úkor skúsenejších. V prvom tíme sa postupne začínajú etablovať mená ako Samuel Kuc, Ján Blahút, Dávid Haščák, Adrián Kačerík, Dávid Válek, Adrián Kopičár, Jakub Sedláček či Viktor Jedinák. Naopak, stále menej šancí v áčku a viac v béčku dostávajú Lukáš Migaľa, Kamil Kuzma, Ľuboš Kupčík či Martin Válovčan.

    Najlepším strelcom mužstva je momentálne Andrej Rendla s tromi gólmi, lenže ten si znova poranil koleno a skončila pre neho minimálne táto sezóna. Dvakrát sa trafili Endy Opoku Bernadina, Matúš Mikuš a Lazar Djordjevič.

    ŠK Slovan Bratislava

    Bratislavský celok sa vyšvihol na druhé miesto. Stalo sa tak vďaka víťazstvu v najväčšom slovenskom derby proti Spartaku Trnava. Najtesnejšiu výhru 1:0 zariadil Filip Hološko. Avšak, od druhého miesta je to poriadne nadupané. Rovnaký počet bodov, ako Slovan má aj Dunajská Streda, len o jeden menej Žilina a dva stráca Ružomberok s Nitrou.

    Slovan aj tak na svojho rivala stráca osem bodov. Zverenci Mareka Ševelu ich momentálne majú 29 za osem výhier, päť remíz a tri prehry. Ich skóre 34:23 hovorí, že spoločne so Žilinou majú po Trenčíne druhú najlepšiu ofenzívu, ale, opäť so Žilinou, až siedmu najlepšiu obranu.

    Každopádne, pod novým trénerom Ševelom je Slovan zatiaľ len z polovice úspešný, nakoľko ex-kouč Trenčína viedol "belasých" v dvoch stretnutiach. To prvé na pôde Dunajskej Stredy prehrali 1:2.

    Najlepším strelcom klubu vo Fortuna lige je Jakub Mareš, český zakončovateľ dal už jedenásť presných zásahov. Osem ich vsietil Filip Hološko a štyri Aleksandar Čavrić.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Matej Kubove

    Branky: 62. Bernadina (Jedinák) – 10. Rundič (Holman)

    Karty:   22. Bernadina (POD), 32. Baéz (POD), 90. Kuciak (POD) – 17. Droppa (SBA), 32. Mareš (SBA), 87. Schet (SBA)   73. Sedláček (POD)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Djordjevič, Viazanko (C) – Baéz, Sedláček – Jedinák (80. Kostelný), Leško (90+6. Káčerík), Bernadina – Mikuš (90+4. Kopičár).
    Náhradníci: Vavrúš – Kupčík, Kuc, Kostelný, Kopičár, Káčerík, Haščák.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Sekulić (C), Rundič, Božikov, Chouchoumis – Droppa (80. Schet) – Holman, Savičevič – Čavrić, Mareš (66. Oršula), Hološko (74. Vittek).
    Náhradníci: Valach – Čikoš, Oršula, Schet, Vittek, Antálek, Kotula.

    Rozhodčí: Ochotnický – Bobko, Kováč – Ihring

    Diváci: 965
    thejrc.org