Marítimo – Estoril 0:0 (kon.) | FC Ferreira – Sporting 1:2 (kon.) | Benfica – Setúbal 6:0 (kon.)
konec
Benfica Lisabon
6:0 (2:0)
Vitória FC Setúbal
Neděle 26.11.2017, 21:15 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica • Portugalská Primeira Liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (23:19:35)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 20:15.
     
    Je konec! Setúbal po brzkém inkasovaném gólu srdnatě vzdoroval do 39. minuty, kdy Jonas navýšil domácí náskok na 2:0. O pár desítek sekund později byl vyloučen Nuno Pinto a to odstartovalo prakticky nekonečné trápení Vitórie, jež v menším počtu Benfice absolutně nestačila. Prakticky celou druhou půli se hrálo v blízkosti Cristianovy brány, do které Lisabonští nastříleli celkem šest branek. Toto číslo rozhodně mohlo být ještě větší, ovšem další šance již zůstaly nevyužity. Benfica si díky jednomu z nejdominantnějších výkonů v sezóně upevnila třetí místo a po včerejším zaváhání Porta ztrácí na první příčku už jenom tři body. Setúbal naopak potřetí v řadě prohrál a propadl se na první nesestupové šestnácté místo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V poslední minutě se Vitória díky nařízené standardní situaci zmohla k ojedinělému nákopu, jenže lisabonští zadáci nepřipustili žádné komplikace a své protihráče nenechali zakončit.
     
    90+2
    Stejně jako v nastavení prvního poločasu, tak také nyní viděl domácí hráč žlutou kartu. André Almeida z toho špatné spaní ale rozhodně mít nebude.
     
    90+2
    Po zásahu Pedra Pinta se konal asi poslední rohový kop. Živković si roztleskal diváky a poslal dlouhý pas před pokutové území, nicméně jeho spoluhráč při snaze vypálit z dobrých pětatřiceti metrů trefil jen clonícího soupeře.
     
    90+1
    Obrovské trápení Setúbalu bude pokračovat ještě tři minuty nastaveného času.
     
    90
    Tomás Podstawski zůstává v bolestech ležet poté, co mu André Almeida přišlápl kopačku. O faul se ale nejednalo a vhazují domácí.
     
    89
    Na slušně zaplněných tribunách panuje všeobecné veselí. Dění na hřišti se mezitím trochu uklidnilo, Benfica kontroluje hru pouze uprostřed hřiště.
    87. Andrija ŽIVKOVIĆ - 6:0
     
    87
    Benfica právě vstřelila branku!
    Cristiano si v tuto chvíli vypil kalich hořkosti až do úplného dna. Jonas roztáhl hru doleva k úplně volnému ANDRIJI ŽIVKOVIĆOVI, který z první vystřelil k bližší tyči. Tam byl na první pohled připravený hostující gólman, jenže ten vůbec neodhadl let balónu a srazil si ho do vlastní sítě.
     
    87
    Právě Filip Krovinović krátkou přihrávkou na hranici vápna oslovil Cerviho, jehož přízemní pokus jenom o pár decimetrů minul vzdálenější tyč.
     
    86
    Hostující přechody půlící čáry by se po změně stran daly spočítat na prstech jedné ruky. Obrovský tlak Benficy pokračuje po faulu na Krovinoviće.
     
    85
    Naneštěstí pro Cristiana hosté už střídali třikrát, takže nemůže být nahrazen. I tento moment vykresluje dnešní obrovský zmar Setúbalu.
     
    83
    Andrija Živković pod velkým tlakem stihl odcentrovat z koncové čáry. Jeden z hostů trochu zbytečně zahrál na roh, po kterém se Cristiano srazil s Jardelem a to odneslo jeho rameno.
     
    82
    Andreas Samaris udělal několik rychlých kroků a naznačil střelu. Místo toho poslal do vápna přihrávku, jež prošla až do rukou Cristiana.
     
    81
    Asi nejslibnější hostující útok ve druhém poločase vytvořil Arnold, který ve sprintu potáhl míč po pravé straně a odcentroval. V pokutovém území však měl jediného spoluhráče, kterého Luisão s Jardelem pokryli.
     
    80
    Tuším, že to byl Seferović, který se po nepříliš kvalitním obranném odkopu pokusil vypálit z voleje. Z nějakých dvaceti metrů ale o velký kus přestřelil.

    Michal Břuchanský

    Branky: 7. Luisão, 39. Jonas, 48. Salvio, 66. Jonas, 67. A. Almeida, 87. A. Živković

    Karty:   45+1. Grimaldo (BNF), 90+2. A. Almeida (BNF) – 34. N. Pinto (STL)   45. N. Pinto (STL)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 20:15.
    Benfica Lisabon: B. Varela – A. Almeida, Luisão, Jardel, Grimaldo (60. A. Živković) – Salvio (71. Seferović), Fejsa (64. Samaris), Krovinović, Cervi – Jonas, Pizzi.
    Náhradníci: Svilar – Eliseu, Jiménez, Samaris, Seferović, A. Živković, Parks.

    Vitória FC Setúbal: Cristiano – Arnold, V. Fernandes, Semedo, N. Pinto – Podstawski, A. Sousa – Amaral (46. V. Costa, 52. P. Pinto), Bonilha, Costinha – Paciência (66. Edinho).
    Náhradníci: Trigueira – V. Costa, Edinho, Pedrosa, P. Pinto, Allef, Willyan.

    Rozhodčí: Godinho – Braga, Rufo
    thejrc.org