Čeljabinsk – Čerepovec 3:2 (2:1 po s.n.) | Jekatěrinburg – N.Novgorod 5:1 (kon.) | Magnitogorsk – Riga 3:2 (kon.)
Toljatti – Spartak Moskva 1:4 (kon.) | CSKA Moskva – Vladivostok 3:1 (kon.) | Jokerit – Chanty-Mansijsk 1:0 (kon.)
Minsk – Novosibirsk 5:1 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Jugra Chanty-Mansijsk
Neděle 26.11.2017, 15:00 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec tohoto napínavého utkání! Nejtěsnějším možným výsledkem vítězí nakonec Jokerit, a to zásluhou Olliho Paloli, který po přihrávce před branku dokázal vykoupat Proskurjakova. Z tohoto zápasu je to tedy vše! Děkuji za pozornost a přeji poklidný nedělní večer. (17:30:47)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Tobias Viklund musel vyděsit všechny příznivce Jokeritu! Hnal se za kotoučem, ale nakonec dva domácí beky předjet nestihl. Karri Rämö odpaluje kotouč do rohu kluziště a Jokerit dnešní utkání zvládne!
     
    59:27
    Tak to je komplikace pro finský tým! Velkého přehmatu se dopustil Andersén, jenž vyhozením kotouče mimo hrací plochu dává hostům šanci, jak ještě před koncem zápasu srovnat stav utkání!
     
    59:19
    Niclas Burström si připisuje střelu z mezikruží a nebyla to střela vůbec špatná! Domácí brankář ale svůj tým podržel, když Burströmův pokus dokázal uschovat ve výstroji.
     
    59:10
    Poslední minuta základní hrací doby začala! Při ní Jokerit opět vyhazuje kotouč mimo své pásmo.
     
    58:21
    Obrázek hry vypadá dle předpokladů. V posledních okamžicích hry se do branky tlačí hosté, kteří se snaží vyrovnat. Jokerit jen vyhazuje kotouč.
     
    57:01
    Niclas Burström vypálil ze zápěstí od modré čáry, na jeho pokusu si ale smlsnul domácí brankář. Následně před finskou brankou nastala menší potyčka, kterou však rozhodčí rychle utínají.
     
    55:48
    Na puku se drží Chanty-Mansijsk, který se ale nemůže vymanit z obranného pásma kvůli dobrému napadání domácích hráčů, kterým, jak se zdá, síly ke konci zápasu vůbec neubývají.
     
    54:13
    Oliver Lauridsen dokázal u modré čáry pozdržet přechod hráčů hostujcího týmu, čímž je vystavil do postavení mimo hru. Bude se tak vhazovat v pásmu středním.
     
    53:14
    Maxim Pestuško vypálil z větší vzdálenosti a jeho pokus byl navíc ještě sražen. Puk se pomalu snášel k brance Jokeritu, kde si jej Karri Rämö dokázal pohlídat.
     
    51:56
    Tommi Kivistö dnes nehraje vůbec špatný zápas. Nyní dokázal vybojovat kotouč za vlastní brankou a posílá ho spoluhráčům, kteří s ním mohou jít kupředu!
     
    51:19
    Pokus o přechod Chanty-Mansijsku zastavil čárový sudí svým hvizdem kvůli postavení mimo hru!
     
    49:59
    Ilja Šipov využil toho, že mu spoluhráč přenechal kotouč, načež vystřelil. Jeho pokus srazil vracející se obránce. S plachtícím obloučkem si domácí strážce svatyně dokázal poradit.
     
    49:11
    Veli-Matti Savinainen se ujal puku ve středním pásmu, ale nikam se nehnal. V poklidu se vrátil do obranného pásma a počkal si, až se situace právě v neutrálním pásmu uklidní.
     
    48:47
    Ještě minutu a půl se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Uvidíme, kterému z týmů tato herní situace sedne více.
     
    48:16
    Na ledě nám to začíná jiskřit! V obranném pásmu Chanty-Mansijsku nastala šarvátka, za kterou inkasuje Pihlström, stejně jako za hosty Kozlovskij, menší trest za hrubost.
    47:46 Olli PALOLA - 1:0
     
    47:46
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci se s domácími hokejisty konečně dočkali! Na první branku si museli počkat až do čtyřicáté osmé minuty, ta ale stále za to! Pekka Jormakka jel po straně kluziště, načež poslal přihrávku přímo před branku na hůl OLLIHO PALOLI, který si kotouč stáhl do bekhendu, čímž zmátl Proskurjakova, a poté neměl problém zasunout puk za brankovou čáru – 1:0 pro Jokerit!
     
    47:13
    Se střelou hostů od modré čáry nemá Karri Rämö sebemenší problém. V pohodě puk ukrývá v rukavici.
     
    46:50
    Anton Koroljov šikovně objel branku soupeře, poté ale nevěděl, co s pukem a o chvíli později o něj přišel. Na druhou stranu tak opět pádí domácí hokejisté.
     
    45:52
    V útočném pásmu se nyní marně pokoušeli udržet hráči finského Jokeritu. Kombinují a zkoušejí rozradostnit své fanoušky!
     
    44:01
    Veli-Matti Savinainen se ocitl v akci i v tomto okamžiku! Dostal ideální přihrávku zpoza branky a stejně jako před chvíli pálil z první, nicméně branku v ideálním postavení netrefil.
     
    43:25
    Veli-Matti Savinainen přejel útočnou modrou čáru a ihned poté vypálil velmi razantně z prvního doteku. Jeho pokus ale vyráží Ilja Proskurjakov betonem do bezpečí.
     
    42:54
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Antti Pihlström – 2 min., držení protihráče).
     
    42:31
    Z přečíslení tři na dva, kterým domácí disponovali, není nic, co by stálo za zmínku. Andrej Ankudinov se stihl vrátit a celé přečíslení překazit.
     
    41:17
    Maxim Pestuško si připisuje nebezpečný pokus naopak na druhé straně. Sjel si blízko k bráně, odkud následně střílel zpoza obránce. I přesto, že neměl domácí brankář nejlepší výhled, střelu dokázal podržet.
     
    40:38
    Velmi nebezpečně pálil z příklepu na branku Tommi Kivistö. Po jeho střele do vypadalo, že nastane na brankovišti skrumáž, tu ale Proskurjakov nepřipustil, když kotouč schoval v lapačce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině jsme viděli možná o něco atraktivnější hokej, než nám byl k dispozici v té první. Oba týmy měly své šance. Tu největší měl domácí hráč Antti Pihlström, který byl těsně před brankou snad zaskočen svou příležitostí, a proto ji nedokázal proměnit. Uvidíme, kdo nakonec propasuje kotouč za brankovou čáru jako první.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Ne, žádné další šance se již nedočkáme. Kotouč se ocitá v útočném pásmu, kde druhá třetina pomalu končí.
     
    39:06
    Máme za sebou skoro celou druhou třetinu, ve které byl stále o něco aktivnější Jokerit. Uvidíme, zda se ještě některý z týmu dostane před koncem prostředního dějství do šance.
     
    38:27
    Zdá se, že do tempa zápasu se začíná chytat i Chanty-Mansijsk. Viklund vystřelil od modré čáry, bohužel naneštěstí pro jeho tým přímo do míst, kde stál Karri Rämö.
     
    37:28
    Antti Pihlström se ocitl ve velké gólové příležitosti! Stál přímo před brankovištěm, kam se k němu odrazil puk, ale domácí hráč nedokázal prostřelit nepřipraveného Proskurjakova!
     
    36:47
    Niclas Burström zavezl kotouč do útočného pásma, z čehož těžil Andrej Ankudinov, který si připsal střelu od modré čáry. Pokus ale domácí brankář viděl, tudíž neměl problém s jeho uschováním v lapačce.
     
    35:44
    I z dalším pokusem domácího celku si Proskurjakov dokázal poradit. Tentokrát ho vyrazil svým betonem. Následně do něj nepříjemně zajel jeden z domácích hokejistů. Proskurjakov bude ale v pořádku, již se zvedá a bude ve stavu, ve kterém bude moci pokračovat.
     
    34:54
    Henri Ikonen se do střely ze zápěstí opřel o něco více, než by bylo třeba. Dal do střely velikou razanci, to ale možná projevilo na přesnosti. Proskurjakov tento pokus chytá, dokonce jej dokázal uschovat ve výstroji. Následuje tak vhazování.
     
    33:48
    Sami Lepistö sebral kotouč na modré čáře, který mu přenechal spoluhráče. Svou následnou střelu ale naštěstí pro hosty mezi tři tyče nedokázal usměrnit.
     
    32:48
    Na druhé straně opět zahrozili domácí hokejisté rychlím protiútokem, který byl ale zakončen jen nepřesnou střelou.
     
    31:08
    Teď nechybělo mnoho a jako zázrakem mohl jít Chanty-Mansijsk do vedení! Andrej Ankudinov ale ni jednám ze svých pokusů neuspěl, a proto stále trvá vyrovnaný stav!
     
    29:45
    Obranné pásmo hostujícího celku za podpory vlastních fanoušků okupují hráči finského týmu. Ti se ale nyní nemohou prodrat ke střeleckému pokusu.
     
    28:40
    Maxim Pestuško a Ilja Šipov nebyli vůbec daleko od toho, aby ujeli do přečíslení dva na jednoho. Oběma ale chyběli potřebné síly, a proto z této akce nakonec není nic víc, než střela od druhého jmenovaného, které chyběla větší přesnost.
     
    27:31
    Nicklas Jensen střílel poté, co se vymanil z rohu ledové plochy. Jeho pokus ale Proskurjakov lapil, s čímž Jensen nepočítal, neboť hned dvakrát zvedal ruce nad hlavu.
     
    27:11
    Henri Ikonen dokázal právě pro finský tým vybojovat vhazování v útočném pásmu. Svou táhlou forhendovou střelou nenačapal Proskurjakovu nepřipraveného. Po krátké přestávce se bude pokračovat po levé ruce hostujcího brankáře.
     
    26:15
    Pro Chanty-Mansijsk je nerozhodný stav dost možná takovým malým zázrakem. Pokud se hosté dostanou do útoku, tak většinou jen na chvíli. Finský celek je stále aktivnější a opět kombinuje v pásmu.
     
    24:40
    Rasmus Rissanen si z pozice obránce také zaútočil. Byl ale ve velkéhm střeleckém úhlu, když mířil na bližší tyč, kterou si Proskurjakov dokázal pohlídat.
     
    23:36
    Zdá se, že Jokerit ze svého výkonu z první třetiny neubírá. V útočném pásmu je stále o něco aktivnější než soupeř. Jeho útočné snažení ale zatím k ničemu nebezpečnému nesměřuje.
     
    22:03
    Nebezpečně se zpoza branky obtočil Sergej Kupcov, nicméně svou střelou z forhendu nenašel horní růžek branky, jak původně plánoval, ale jen připraveného gólmana hostí.
     
    21:01
    John Norman byl hráčem, který si sjel před prostor mezi oběma kruhy a následně z téhož místa vypálil. Svou střelou ale Proskurjakovi moc práce nenadělal, jeho pokus končí mimo branku.
     
    20:27
    Přes útočnou modrou se tlačil Ilja Šipov, který ale proti třem napadajícím hráčům domácího týmu neměl moc šancí a nakonec kotouč z hole ztratil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První dvacetiminutovka nabídla šance na obou stranách. Tu největší měl Jokerit hned ve třetí minutě zápasu, to ale nebyla Tommimu Huhtalovi uznána branka pro bránění hostujícímu brankáři. Uvidíme, který z týmů nakonec dokáže zlomit bezbrankový stav jako první.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Daniil Iljin se velmi šikovně dokázal vymanit z rohu kluziště, jenže z následně otočky netrefil domácí zařízení. I poté zůstávají hosté u puku a snaží se o vstřelení prvního gólu v utkání.
     
    18:28
    Proskurjakov nyní zachránil svůj tým od inkasování. Byl to John Norman, jenž si připsal střelu z větší vzdálenosti, proti které ale hostující brankář skočil, čímž ji dokázal zneškodnit.
     
    17:22
    V posledních okamžicích nesledujeme na ledové ploše nic, co by bylo výrazně zajímavějšího. Nyní se o přechod do pásma snažili Helsinky, ovšem neúspěšně. I přesto jsou stále u puku, jmenovitě ho má na holi Tommi Kivistö.
     
    15:58
    Maxim Pestuško nabral velkou rychlost a chtěj uzmout kotouč při napadání pro Chanty-Mansijsk. To se mu ale nakonec nedaří. Finský tým tak pádí před Proskurjakovu svatyni.
     
    14:13
    Kotouč se ocitl na střídačce domácího Jokeritu. Po krátkém přerušení hry se bude vhazovat po pravé ruce Rämä.
     
    13:37
    Alexandr Ugolnikov to neudělal proti napadajícímu domácímu bekovi špatně. Dokázal si tělem pokrýt kotouč, aby ho v tísni nahodil za Proskurjakovu branku.
     
    12:33
    Další dobrá šance Jokeritu, jak jít do vedení, zůstává nevyužita. Jeden z domácích hráčů se ocitl u puku přímo mezi kruhy, ale svou střelou nezamířil tam, kam by potřeboval. O chvíli později přebírají hosté puk a jdou vpřed.
     
    11:34
    Tentýž hráč, tedy Pekka Jormakka, v akci i podruhé! Tentokrát si najel těsně před brankoviště, odkud mířil do horních pater branky, ale Ilja Proskurjakov je připraven a jeho střelu vyráží ramenem mimo nebezpečí.
     
    10:38
    Pekka Jormakka se ujal kotouče v útočném pásmu, v rychlosti ho jen nahazuje za soupeřovu branku, protože byl tísněn vracejícím se bekem Chanty-Manskijsku.
     
    08:55
    Po vystižení přihrávky Jokeritu málem nastalo nebezpečí před brankou, jenž Antti Pihlström netrefil puk ideálně, a proto se následně hosté dokázali osvobodit vyhozením kotouče ze svého pásma.
     
    07:33
    Přesilovou hru tedy v konečném zúčtování hrají domácí hokejisté. Ti dobře kombinují v útočném pásmu, ovšem zatím ani jedna z jejich střel nebyla z těch nejpřesnějších.
     
    06:51
    Po krosčeku před domácí brankou, kterého se dopustil Majorov, nastala menší potyčka, ze které nakonec vychází jako potrestaní dva hráči. Za domácí tým inkasuje Ikonen dvě minuty za hrubost, za Chanty-Mansijsk si jde sednout Ankudinov za totožné provinění.
     
    06:44
    Pavel Šen vzápětí poté, co přejel modrou útočnou čáru, pálí na domácí svatyni. Jeho pokus Rämö kryje betonem.
     
    06:27
    Další akce domácích je zakončena přesným zákrokem strážce hostující svatyně. Po krátké komerční přestávce se dá hra opět do pohybu. Nyní pálil Nicklas Jensen, na jeho pokus ale Proskurjakov viděl a schoval ho v lapačce.
     
    05:18
    Ihned po vhazování se k puku dostal Alexandr Ugolnikov, jenž toho využil a pohotově vystřelil. Svůj pokus mířil k pravé tyči z pohledu gólmana, jeho střela z vrcholku kruhu ale končí výrazně mimo.
     
    04:28
    Další střela Chanty-Mansijsku již ale byla o něco nebezpečnější. Anton Koroljov zamířil z úhlu na bližší tyč, kde se pokoušel střelu dorážet ještě jeden z jeho spoluhráčů. Naštěstí pro domácí ale neúspěšně. Domácí brankář puk ukrývá pod výstrojí.
     
    04:02
    Veli-Matti Savinainen vypálil za svůj tým poprvé na branku Jokeritu v tomto zápase. Karri Rämö s jeho projektilem ale moc práce neměl. Bude se vhazovat po Rämövě levici.
     
    03:33
    Ilja Několenko dokázal za brankou svého týmu vystihnout domácí rozehrávku. Chanty-Mansijsk se tak po dlouhé době dostává ke kotouči a přejíždí střední pásmo.
     
    02:29
    A skutečně je tomu tak! Huhtalovi i po přezkoumání videa není branka uznána.
     
    02:29
    Tommi Huhtala se již radoval z prvního vstřeleného gólu svého týmu, ale rozhodčí rozpažuje! Domácí hráč se totiž dopustil zřejmě nedovoleného bránění brankáři. Sudí si ale celou situaci ještě překontrolují na videu.
     
    01:37
    Jokerit si skutečně připsal první střelu, s tou ale Ilja Proskurjakov nemohl mít žádné problémy. Šla totiž mimo tři tyče jeho branky.
     
    00:39
    Maxim Pestuško napadal rozehrávku finského týmu, ovšem neúspěšně. Jokerit se tak usazuje v útočném pásmu, kde zkusí poprvé vystřelit na brankáře.
     
    00:04
    Úvodní buly vyhráli domácí hokejisté, kteří ihned nahazují kotouč za branku hostů a budou se zřejmě snažit kombinovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Po doznění finské hymny bude moci utkání začít!
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Rämö (Ratilainen) – Andersén, Lepistö, Gilroy, Kivistö, O. Lauridsen, Rissanen – N Jensen, Regin, H. Ikonen – Joensuu, Norman, Tolvanen – Palola, Niemi, Jormakka – Anttila, Pihlström, Wirtanen.

    Jugra Chanty-Mansijsk: Šaryčenkov (Proskurjakov) – Lekomcev, Viklund, Burström, Ugolnikov, Kozlovskij, Pogorišnyj, Několenko, Vitásek – Savinainen, Několenko, Koroljov – Varfolomejev, Šipov, Pestuško – Beljajev, D. Iljin, Kupcov – Šen, K. Majorov, Ankudinov..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 48. Palola (Jormakka)


    Jokerit Helsinky: Rämö (Ratilainen) – Andersén, Lepistö, Gilroy, Kivistö, O. Lauridsen, Rissanen – N Jensen, Regin, H. Ikonen – Joensuu, Norman, Tolvanen – Palola, Niemi, Jormakka – Anttila, Pihlström, Wirtanen – Huhtala.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Proskurjakov (Šaryčenkov) – Lekomcev, Viklund, Burström, Ugolnikov, Kozlovskij, Pogorišnyj, Několenko, Vitásek – Savinainen, Několenko, Koroljov – Varfolomejev, Šipov, Pestuško – Beljajev, D. Iljin, Kupcov – Šen, K. Majorov, Ankudinov.
    thejrc.org