Montreal – Buffalo 3:0 (kon.) | Detroit – New Jersey 3:4 (po pr.) | Florida – Chicago 1:4 (kon.)
Pittsburgh – Tampa 5:2 (kon.) | Toronto – Washington 2:4 (kon.) | Ottawa – NY Islanders 1:2 (kon.)
Arizona – Vegas 2:4 (kon.) | St. Louis – Minnesota 6:3 (kon.) | San Jose – Winnipeg 4:0 (kon.)
Colorado – Calgary 2:3 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 2:1 (2:1 po s.n.) | Carolina – Nashville 4:3 (2:0 po s.n.)
NY Rangers – Vancouver 4:3 (3:2 po s.n.) | Boston – Edmonton 2:4 (kon.)
konec
Boston Bruins
2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Edmonton Oilers
Neděle 26.11.2017, 23:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to vše. Děkuji vám za pozornost, přeji vám dobrou noc a také úspěšný start do nového týdne! (01:42:11)
     
    Československá stopa v utkání:
    Zdeno Chára (BOS): 0+0, 0 střel, čas na ledě: 21:22
    David Krejčí (BOS): 1+0, 4 střely na branku, čas na ledě 19:25
    David Pastrňák (BOS):: 1+0, 2 střely na branku, čas na ledě 18:29
     
    Hvězdy utkání:
    1. Patrick Maroon (EDM): 1+0
    2. Leon Draisaitl (EDM): 1+1
    3. Torey Krug (BOS): 0+2
     
    Edmonton dokázal odolat závěrečnému náporu Bostonu a po zásluze si z dnešního zápasu odveze výhru. Boston neodehrál špatný zápas, jen zkrátka neproměnil své šance, které určitě měl. Českého fanouška poté potěší, že oba jeho góly vstřelil český hokejista. První branku si připsal David Pastrňák, tu druhou David Krejčí.
     
    Konec zápasu.
    59:10 Leon DRAISAITL - 2:4
     
    59:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    O osudu tohoto zápasu je s největší pravděpodobností rozhodnuto! LEON DRAISAITL si v dnešním utkání také připisuje přesnou trefu. Využil toho, že domácí hráli s odkrytými zády. Napoprvé svou střelou do prázdné branky neuspěl, protože ji zablokoval jeden z domácích hráčů, od něhož se ale k Draisaitlovi odrazil kotouč i napodruhé a poté pro něj nebyl problém upravit skóre na 2:4 z pohledu domácích. Asistence: Connor McDavid, Milan Lucic.
     
    59:00
    Boston to zkouší se šesti hráči v poli! Tuukka Rask pádí na střídačku svého týmu!
     
    58:52
    Torey Krug viděl, že má před sebou místo ke střele a využil toho! Udělal tři rychlé kroky, načež vystřelil na vzdálenější tyče, ale Talbot tentokrát zasahuje vyrážečkou!
     
    58:29
    Riley Nash popostrčil puk na brankoviště, kde se ho pokoušel dorážet především aktivní Frank Vatrano, bohužel pro domácí hokejisty ale neúspěšně. Z této skrumáže před brankou hostí tedy nic není.
     
    57:49
    O chvíli později se do střelecké příležitosti dostává David Krejčí, jenže jeho střela končí podobně jako většina předchozích, a to jen ve výstroji Cama Talbota.
     
    57:43
    Dost možná to vypadá, že Edmonton už se bude víceméně bránit. Connor McDavid jen vyhodil do pásma Bostonu.
     
    56:47
    Zdeno Chára se ujal kotouče, který v útočném pásmu přenechal Noelu Acciariovi. Ten pálil z první, ovšem nenasměroval svůj pokus mezi tři tyče. Kotouč končí v ochranné síti.
     
    56:01
    Patrice Bergeron dostal přihrávku přesně v moment, kdy přejížděl modrou útočnou čáru. Kotouč si zpracoval a z vrcholku kruhu vystřelil. Jeho jedovka ale zůstává ukryta v Talbotově výstroji!
     
    55:06
    Torey Krug zavezl puk před brankoviště, kde se dostal pod nohy Charliemu McAvoyovi. Ten se nakonec zorientoval příliš pozdě, puk mu stihli uzmout hostující hokejisté.
     
    54:21
    Michael Cammalleri to možná trochu přehnal s kombinací. Dostal přesnou přihrávku na pravý kruh, tedy již do střelecké pozice. Střelu si rozmýšlel, místo ní nakonec hledal spoluhráče v mezikruží, ale nepřesně.
     
    53:14
    Matt Benning potřeboval vystřídat, a proto nahodil kotouč do útočného pásma. Za svou brankou ho zastavuje Rask, na druhou stranu pak můžou jít tedy domácí.
     
    52:38
    Torey Krug pálí i o chvíli později! Po vhazování se k němu dostal kotouč. Krug ho napálil golfovým úderem, ale branku netrefil. Trefil jen plexisklo za brankou, které se div nerozsypalo.
     
    52:15
    Přečíslení tři na dva v podání Bruins brankou nekončí! Torey Krug ho vzal celé na sebe svou ránou ze zápěstí. Cam Talbot ani nevěděl, jak kotouč zastavil, ale za brankovou čáru ho nepropustil, což je pro jeho tým hlavní! Po komerční přestávce se tak bude vhazovat po jeho pravici.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 15. Pastrňák (Krug, T. Rask), 36. Krejčí (Krug, Riley Nash) – 30. Maroon (Kassian), 35. A. Larsson (Cammalleri, McDavid), 43. R. Strome (Draisaitl), 60. Draisaitl (McDavid, Lucic)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – McAvoy, Chára, Carlo, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron, Heinen – Vatrano, Krejčí, DeBrusk – Szwarz, Kuraly, Schaller – Beleskey, Riley Nash, Acciari.
    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – A. Larsson, Nurse, Russell, Benning, Gryba, Auvitu – Cammalleri, McDavid, Lucic – Slepyšev, Nugent-Hopkins, Maroon – R. Strome, Draisaitl, Caggiula – Kassian, Letestu, Pakarinen.
    thejrc.org