Třinec – Mladá Boleslav 2:4 (kon.) | Jihlava – Olomouc 3:2 (po pr.) | Vítkovice – Liberec 3:2 (kon.)
Plzeň – Zlín 1:2 (po pr.) | Pardubice – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 6:2 (kon.)
Chomutov – Sparta 4:3 (po pr.)
konec
HC Kometa Brno
6:2 (1:0, 4:1, 1:1)
HC VERVA Litvínov
Neděle 26.11.2017, 17:00 • DRFG Arena, Brno • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:51
    Dnešní utkání sleduje 7228 diváků.
    53:41 Lukáš VÁLEK - 6:2
     
    53:41
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté se dočkali kosmetické úpravy ve skóre. Matouškovu bombu ještě Čiliak dokázal betony odrazit, jenže na dorážku LUKÁŠE VÁLKA byl již krátký. Asistence: Tomáš Matoušek a Ondřej Jurčík.
     
    51:26
    A na opačné straně v přesilovce střílel Hynek Zohorna, jehož tvrdá rána končí na horní konstrukci brány.
     
    50:28
    V oslabení jsme sledovali velkou možnost Černého, který se po odražené střele zjevil před Čiliakem a ten předvedl parádní zákrok ve stoje. Celou situaci dokázal ustát a podruhé dnes nemusel lovit kotouč ze sítě.
     
    49:54
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Karel Pilař – 2 min., sekání).
    42:42 Radim ZOHORNA - 6:1
     
    42:42
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se dál baví hokejem. Mallet vysunul krásnou přihrávkou do šance RADIMA ZOHORNU, který si najel mezi kruhy a parádním gólem do šibenice překonal střídajícího Soukupa, který od třetí části nahradil Kantora. Asistence: Alexandre Mallet, Marcel Haščák.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC VERVA Litvínov: ze hřiště odchází Pavel Kantor, přichází Jakub Soukup.
    39:53 Martin ZAŤOVIČ - 5:1
     
    39:53
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa v závěru třetiny pořádně zatlačila svého soupeře. Nejprve měl tutovku Hruška, který jel sám na bránu, ale nedokázal ideálně zakončit. Domácí ale zůstali u kotouče, Barinka vystřelil, puk se odrazil přímo na hůl MARTINA ZAŤOVIČE a pro něj už nebyl problém poslal kotouč do poloprázdné brány. Kantor byl rozhozen a neměl šanci. Asistence: Michal Barinka, Martin Erat.
     
    36:23
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Radim Zohorna – 2 min., hákování).
    36:11 Jan HRUŠKA - 4:1
     
    36:11
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilovka Komety je nakonec zhodnocena. JAN HRUŠKA dostal přesný pas na střed kruhu, opřel se do puku ihned z voleje a trefil krásně pravý růžek Kantorovy branky. Dobrou práci odvedl Hynek Zohorna, který vybojoval kotouč a poslal jej přesně na hůl autora branky. Asistence: Hynek Zohorna, Luboš Horký.
     
    34:33
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jakub Černý – 2 min., vysoká hůl).
    32:51 Michal TRÁVNÍČEK - 3:1
     
    32:51
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak i teď je k vidění trochu smolná branka, tentokrát do sítě Komety. MICHAL TRÁVNÍČEK nahazoval kotouč zpoza brány, kde byl pouze obránce Komety Barinka a od jeho kolena se kotouč dostal do sítě. Litvínov do této chvíle vystřelil pouze sedm střel a snižuje na rozdíl dvou branek. Bez asistence.
    29:31 Michal GULAŠI - 3:0
     
    29:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jak dnes chytá Kantor dobře, tak po střele MICHALA GULAŠIHO se může asi trošku červenat. Obránce Komety nahodil kotouč z pravého kruhu a ten propadl mezi tělem litvínovského brankáře do sítě. Pro zkušeného extraligového beka je to první gól v této sezóně. Asistence: Martin Dočekal, Jakub Krejčík.
     
    24:00
    Obrovská šance Komety. Zaťovič si najel mezi kruhy a trefuje z dobré pozice břevno. Domácí i nadále zůstali v pásmu a bušili do litvínovských vrat. Verva byla pod obrovským tlakem, další pokus měl Mallet a také Hynek Zohorna, Kantor vytasil svůj pravý beton.
    22:19 Leoš ČERMÁK - 2:0
     
    22:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že si druhá formace Komety dokáže vyhovět a celkově si sedla. Bartejs zavezl kotouč za bránu, tam byl mladý útočník Horký. Ten poslal puk před bránu na LEOŠE ČERMÁKA, jehož bekhend z první končí v Kantorově síti. Asistence: Luboš Horký, Tomáš Bartejs.
     
    17:39
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Peter Jánský – 2 min.).
     
    16:58
    Litvínovský gólman se skvěle rozchytal. Nyní na něj z mezikruží pálil Zaťovič a to byl ukázkový semafor, který hostující strážce svatyně předvedl. Desátá střela Komety v síti nekončí.
     
    14:28
    Krásná akce v podání Martina Nečase. Ten ukázal svou dravost a rychlost. Po pravé straně ujel celé litvínovské obraně a vyslal nepříjemnou střelu, kterou ale Kantor výtečně chytá do své lapačky.
     
    12:11
    Litvínov si připisuje první gólovou šanci zápasu a vůbec první střelu. Vandas jel sám na bránu od modré čáry a chtěl poslat puk nad Čiliakovu lapačku, slovenský reprezentant však perfektně zasahuje.
     
    11:56
    Velká šance Komety. Erat pádil po levé straně ve dvojici se Zaťovičem, přihrál mu před Kantorovu bránu, ale litvínovský brankář celou akci překazil svou vysunou holí. Celou akci skvěle přečetl.
    04:26 Luboš HORKÝ - 1:0
     
    04:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí jdou poměrně rychle do vedení. Výbornou práci odvedl šikovným průjezdem Dočekal, na brankovišti poté operoval kapitán Čermák, který před Kantora zavezl puk, vypálil a poté se kotouč povaloval před brankovištěm. Toho si všiml LUBOŠ HORKÝ a nikým neatakován poslal puk bezpečně do sítě. Asistence: Leoš Čermák, Martin Dočekal.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 5. Horký (L. Čermák, Dočekal), 23. L. Čermák (Horký, Bartejs), 30. Gulaši (Dočekal, J. Krejčík), 37. Hruška (H. Zohorna, Horký), 40. Zaťovič (Barinka, M. Erat), 43. R. Zohorna (Mallet, Haščák) – 33. Trávníček, 54. Válek (Matoušek, Jurčík)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Štencel, Bartejs, D. Mikyska – Zaťovič (A), Hruška, M. Erat (A) – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, L. Čermák (C), Horký – Plášek, R. Zohorna, Haščák.
    HC VERVA Litvínov: Kantor (41. Soukup) – Kubát (A), Sörvik, L. Doudera, Gula, Dietz, K. Pilař, Z. Sklenička – J. Černý, V. Hübl (A), Jánský – Trávníček (C), Gerhát, Vandas – Matoušek, Válek, Jurčík – Helt, J. Šimeček, Stříbrný.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Flegl, Polonyi.

    Diváci: 7228
    thejrc.org