Třinec – Mladá Boleslav 2:4 (kon.) | Jihlava – Olomouc 3:2 (po pr.) | Vítkovice – Liberec 3:2 (kon.)
Plzeň – Zlín 1:2 (po pr.) | Pardubice – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 6:2 (kon.)
Chomutov – Sparta 4:3 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
BK Mladá Boleslav
Neděle 26.11.2017, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200) • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:06
    Dvě minuty do konce třetí třetiny, Oceláři to zkoušejí se šesti hráči v poli!
    54:01 Jakub KLEPIŠ - 2:4
     
    54:01
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři znovu odskakují do dvoubrankového vedení! JAKUB KLEPIŠ dostal přihrávku za třineckou obranu, se samostatným nájezdem si poradil znamenitě! Klepiš naznačením rozpohyboval Hamerlíka, poté kličkou do bekhendu rozvlnil síť domácí branky! Asistence: Dominik Pacovský, Petr Holík.
     
    44:03
    Vojtěch Němec chtěl napadat rozehrávajícího Adámka, trochu to ale přehnal s důrazem. Němec odjíždí na trestnou lavici, další přesilovka pro domácí tým.
     
    43:32
    Jakub Klepiš dostal přihrávku za domácí obranu a mohl jet sám na brankáře Hamerlíka! Klepiš zkusil kličku do pravé strany, následnou střelou ale nechal pouze vyniknout Hamerlíkovu lapačku!
     
    41:11
    Jakub Klepiš nakonec odjíždí na trestnou lavici, jeho sekání viděli také hlavní rozhodčí. Přesilovka pro Oceláře.
     
    39:11
    Oceláři hráli v pěti, přesilovka Mladé Boleslavi tak bude dvojnásobná! Trest pro hráčskou lavici odpyká Martin Adamský.
     
    38:26
    Verdikt sudích se Milanu Douderovi vůbec nelíbil, za své protesty ale třinecký obránce vyfasoval osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    38:26
    Třinecký tlak bude trochu utlumen, na trestnou lavici totiž usedá Milan Doudera. Přesilovka pro Bruslaře.
     
    34:38
    Milan Mikulík zvolil kličku do bekhendu, kterou si položil Maxwella! Pak ale třinecký útočník nedokázal zvednou puk nad beton ležícího brankáře Mladá Boleslavi!
     
    34:38
    Milan Mikulík se dostal do vyložené šance, ve které ho hákoval Ronald Knot! Mikulík pojede trestné střílení!
     
    30:39
    Aron Chmielewski měl na holi vyrovnávající branku, podruhé v dnešním utkání ale z mezikruží netrefil branku!
    30:04 Bohumil JANK - 2:3
     
    30:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Klepišovi se nepovedla akce v útočném pásmu, z následného protiútoku se naopak radují domácí hokejisté! Tomáš Marcinko zatáhl kotouč do útočné třetiny, kde jej předal Aronu Chmielewskému. Ten si to namířil před Maxwella, při svém snažení ale byl faulován. To nevadilo BOHUMILU JANKOVI, který zametl puk do za Maxwellova záda! Asistence: Aron Chmielewski, Tomáš Marcinko.
     
    26:53
    Aron Chmielewski se vydal mezi trojici bránících hráčů, po slalomu mezi hostujícími obránci se nakonec dostal až před Maxwella! Polský útočník zkusil kličku do bekhendu, brankář Mladé Boleslavi však tento úmysl vystihl a zmařil Chmielewskému gólovou radost!
     
    21:24
    Trenér domácích Václav Varaďa na nepříznivý vývoj utkání reaguje střídáním brankářů, Hrubcovo místo zaujímá Peter Hamerlík.
    21:24 Jakub ORSAVA - 1:3
     
    21:24
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři se po ubráněném oslabení vydali do útočné třetiny a radují se z třetí branky! Gól padl po nenápadné akci, Hrubec nejprve vyrazil střelu Jana Hanzlíka. Kotouč se odrazil na hůl JAKUBA ORSAVY, který z téměř nulového úhlu našel mezírku mezi Hrubcem a tyči třinecké branky! Asistence: Jan Hanzlík, Petr Holík.
     
    18:45
    Oceláři se dostali do útočné třetiny, Polanský ale Maxwella nepřekonal. Domácí budou mít v následujících dvou minutách další šanci ke srovnání, na trestnou lavici totiž usedl Jakub Orsava.
     
    15:37
    Přesilovka pro hosty, Lukáš Kovář podrazil pronikajícího Jakuba Orsavu, třinecký obránce obdržel menší trest.
    14:47 Tomáš MARCINKO - 1:2
     
    14:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři bleskurychle využívají početní výhodu a stahují své manko! Milan Mikulík pasem skrz útočnou třetinu našel volného Martina Růžičku, kterému se ale střela z první vůbec nepovedla. Růžička ale instinktivně poslal kotouč do brankoviště, kde se dokázal prosadit TOMÁŠ MARCINKO! Maxwell byl bezmocný. Asistence: Martin Růžička, Milan Mikulík.
     
    14:36
    Přesilovka pro Oceláře. David Němeček u vlastní branky nedovoleně poslal k ledu Marcinka, odsedí si proto dvě minuty na trestné lavici.
     
    13:39
    Aron Chmielewski se ve středním pásmu dostal ke kotouči, po průjezdu do útočné třetiny si navíc vybruslil do ideální střelecké pozice. Polský útočník ale z mezikruží minul Maxwellovu klec!
     
    10:37
    Milan Doudera byl ve vlastním pásmu podražen napadajícím Jakubem Orsavou, domácí čeká přesilovka čtyři na tři, která potrvá čtyřicet tři vteřin. Pak se na led vrátí potrestaný Jank a Oceláři budou mít k dispozici dvojnásobnou přesilovku.
     
    10:02
    Martin Adamský se v oslabení dostal do samostatného úniku, v zakončení jej však přes hůl sekl Oldřich Kotvan, Adamský proto nedokázal přesně usměrnit puk. Kotva usedá na trestnou lavici, což se nelíbí třineckým fanouškům. Jelikož Adamský byl před hostujícím bekem, sudí měl dle domácích příznivců nařídit trestné střílení.
     
    09:20
    Hosté se dostali do velké pohody, po faulu Bohumila Janka si navíc zahrají první početní výhodu zápasu.
    08:57 Vojtěch NĚMEC - 0:2
     
    08:57
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři odskakují do dvoubrankového vedení! Domácí vůbec nezvládli situaci po vhazování v obranném pásmu, Jakub Klepiš z mezikruží našel nehlídaného VOJTĚCHA NĚMCE, kterému stačilo pouze nastavit hůl a usměrnit puk za záda bezmocného Hrubce! Asistence: Jakub Klepiš, Dominik Pacovský.
    06:26 Jakub KLEPIŠ - 0:1
     
    06:26
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Nedáš, dostaneš, hosté otevírají skóre zápasu! Původně to vypadalo jako nenápadná akce, JAKUB KLEPIŠ ale od modré vyslal na milimetry přesnou střelu, kotouč se od horní tyče odrazil do třinecké branky! Asistence: Jan Hanzlík.
     
    06:05
    Neskutečné, co teď neproměnil Martin Růžička! Brandon Maxwell se za svou brankou dostal do potíží, toho využil Rákos, který s Marcinkem připravil Růžičkovi pozici pro střelu do prázdné branky! Třinecký kanonýr pálil z první, Maxwell ale famózně zasáhl holí!
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 15. Marcinko (Martin Růžička, Mikulík), 31. Jank (Chmielewski, Marcinko) – 7. Klepiš (Hanzlík), 9. V. Němec (Klepiš, Pacovský), 22. Orsava (Hanzlík, P. Holík), 55. Klepiš (Pacovský, P. Holík)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (22. Hamerlík) – M. Doudera (A), D. Musil, Linhart, Jank, L. Kovář, Adámek – Rákos, Marcinko (A), Martin Růžička (C) – Cienciala, Mikulík, Petružálek – Adamský, Polanský, Irgl – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.
    BK Mladá Boleslav: Maxwell (J. Růžička) – Kotvan, J. Říha, Hanzlík (C), Knot, Eminger, Němeček, Bernad – Pacovský, V. Němec, Klepiš (A) – Martin Procházka, P. Holík, Orsava – Pabiška, T. Knotek, Lenc (A) – P. Kousal, Najman.

    Rozhodčí: Roman Mrkva, Petr Úlehla – Vít Lederer, Jiří Gebauer
    thejrc.org