Třinec – Mladá Boleslav 2:4 (kon.) | Jihlava – Olomouc 3:2 (po pr.) | Vítkovice – Liberec 3:2 (kon.)
Plzeň – Zlín 1:2 (po pr.) | Pardubice – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 6:2 (kon.)
Chomutov – Sparta 4:3 (po pr.)
po prodl.
Piráti Chomutov
4:3 (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
HC Sparta Praha
Neděle 26.11.2017, 18:00 • SD ARÉNA • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a z SD ARÉNY se na vás budu těšit zase někdy příště. (20:42:23)
     
    V prodloužení byli u puku více hosté, kteří své šance neproměnili, a tak se radují Piráti, když vítěznou branku vsítil Vladimír Růžička!
     
    Konec zápasu.
    63:13 Vladimír RŮŽIČKA - 4:3
     
    63:13
    Piráti právě vstřelili branku!
    V obranné třetině se ke kotouči dostal VLADIMÍR RŮŽIČKA, jenž pelášil sám na Davida Honzíka! Syn slavného trenéra zachoval chladnou hlavu a vystřelil Chomutovu bod navíc. Asistence: Jakub Sklenář.
     
    62:06
    Chomutovský brankář ležel na ledě a před Lukášem Pechem již byla odkrytá část branky. Ovšem sparťanský útočník trefil ještě Bretta Flemminga!
     
    61:56
    Po vyhraném vhazování vypálil Zbyněk Michálek, ale chomutovský brankář jeho pokus schoval opět do lapačky.
     
    60:53
    Velkou rychlost ve středním pásmu nabral Andrej Kudrna, který se protlačil až ke střele. Ta mířila k zadní tyči, ale lapačka Štěpána Lukeše celou akci přerušila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut vítěze nepřineslo, a tak utkání rozhodne prodloužení nebo samostatné nájezdy. Sparta si za svou aktivitu vybojovala bod a nyní se pokusí o získání toho druhého. Chomutov promarnil v dnešním zápase další nadějné vedení a bude se muset ukázat v následující části hry.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:59
    Ještě před sirenou je tu další zakázané uvolnění Sparty. Je ovšem zcela jasné, že už se nic v šedesáti minutách nestane.
     
    57:03
    Brett Flemming nedokázal vyhodit puk do středního pásma a ke střele se tak dostal Zbyněk Michálek. Ten mířil k levé tyči, ale jeho pokus byl nepřesný.
     
    55:43
    Vladimír Růžička dojel puk až za brankou, odkud se snažil nachytat hostujícího brankáře. Ovšem jeho kulišárnu David Honzík dokonale přečetl.
    54:23 Richard JARŮŠEK - 3:3
     
    54:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta velmi rychle opět srovnává! Zakončení Roberta Říčky vyrazil domácí brankář mezi kruhy, kam jako první dojel RICHARD JARŮŠEK. Jeho pokus byl tak přesný, že v cestě do branky zazvonil ještě na brankovou konstrukci. Asistence: Robert Říčka.
     
    53:54
    Sparta se ihned snaží o vyrovnání, ale hra je v těchto momentech hodně neurovnaná.
    52:22 Marek TOMICA - 3:2
     
    52:22
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov v početní výhodě opět odskakuje soupeři, a tak SD ARÉNOU propukla radost! Michal Vondrka od mantinelu našel MARKA TOMICU, jenž z voleje posíla puk do horního rohu branky. V tomto okamžiku byl David Honzík zcela bez šance. Asistence: Michal Vondrka a Brett Flemming.
     
    51:58
    Od modré čáry vypálil Tomáš Slovák, jehož pokus na hranici brankoviště tečoval Jakub Sklenář. Ovšem kotouč zamířil jen těsně vedle hostující svatyně.
     
    51:27
    Půl minuty přesilové hry Chomutova je pryč. Domácí se zatím ale nedokázali usadit v útočném pásmu.
     
    51:00
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jan Švrček – 2 min., podražení).
     
    49:57
    Další střela autora vyrovnávací branky přišla po vhazování, ovšem Štěpán Lukeš byl pozorný a puk schoval ve své výstroji.
     
    49:52
    Tvrdá přihrávka hledala Ivana Huml, jemuž kotouč přeskočil hůl a zamířil opět na zakázané uvolnění.
    48:23 Robert ŘÍČKA - 2:2
     
    48:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Před chomutovskou brankou bylo hned několik hráčů. Puk se dostal k padajícímu ROBERTU ŘÍČKOVI, jenž poslal černou gumu pod horní tyč. Asistence: Juraj Mikuš a Richard Jarůšek.
     
    48:02
    Piráti vyhráli vhazování ke svému brankáři, jenž přerušuje hru, aby do ní pustil další formaci.
     
    47:59
    V krátkém sledu je k vidění další zakázané uvolnění domácího celku.
     
    47:30
    Jakub Sklenář pospíchal za přihrávkou od spoluhráče, ale před ním byl ještě soupeře a je tu další icing.
     
    47:24
    Tomáš Slovák dlouhou přihrávkou hledal na útočné modré spoluhráče, jenž se vystavil do ofsajdu, ten byl posouzený jako úmyslný.
     
    47:14
    Ivan Huml obkroužil branku soupeře a využil clony spoluhráče. Jeho pokus mířil jen do ramena Davida Honzíka. Jenže ještě předtím hlavní sudí hru přerušil pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    47:03
    Zakázané uvolnění Sparty.
     
    46:46
    Jakub Lauko nabral podél mantinelu obrovskou rychlost a poté přihrál před branku na Dávida Skokana. Slovenský útočník byl tísněn a ke střele se tak nedostal.
     
    45:04
    Z pravé strany pelášil sám na brankáře Petr Kumstát, jenž z úhlu trefil hruď Štěpána Lukeše. Chomutovský maskovaný muž tak stále drží hubené vedení Pirátů.
     
    44:29
    A další střela Jaroslava Mrázka, který nejprve zastavil přihrávku ve střední třetině a následně protáhl hostujícího brankáře.
     
    43:47
    Sparta dostává další šanci na vyrovnání, když si před vlastní brankou nedovoleně počínal Brett Flemming. Chomutovský obránce dostává menší trest za podražení.
     
    43:11
    Jakub Sklenář zachytil přihrávku u mantinelu, objel branku a mířil k bližší tyči. Ovšem David Honzík se stihl přesunout a díru u tyče utěsnit!
     
    41:22
    Po vyhraném vhazování se do kotouče opřel Jaroslav Mrázek, jehož bomba postrádala přesnost a zamířila jen do zadního mantinelu.
     
    41:20
    Sparta vyhazuje na další zakázané uvolnění.
     
    40:51
    Od levého mantinelu zakončoval jeden z hostujících obránců, jemuž se do střely vrhl Jakub Lauko. Puk zamířil do ochranné sítě, a tak se bude vhazovat před brankou Chomutova.
     
    40:28
    Hra se hned v úvodu přelévala ze strany na stranu. Hru přerušil až ofsajd hostujícího mužstva.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce byla Sparta lepším týmem, ale ve vedení jsou stále domácí hráči, kteří drží nejtěsnější vedení. Chomutov díky Dávidu Skokanovi odskočil do dvoubrankového vedení. Jenže poté si vzal slovo Lukáš Pech, který dal výsledku aktuální podobu. Jinak se hraje hodně bojovný hokej, jenž musí diváky jistě bavit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    38:46 Lukáš PECH - 2:1
     
    38:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Zásluhou LUKÁŠE PECHA se Sparta dočkala snížení. Hostující útočník vnikl do pásma a střelou z kruhu pro vhazování zamířil přesně do vzdálenějšího rohu branky. Asistence: Petr Vrána a Zbyněk Michálek.
     
    38:35
    Po kombinaci zůstal na pravém kruhu pro vhazování volný Petr Vrána, jehož pokus mířil vedle domácí svatyně.
     
    37:50
    Chomutovský obránce Jaroslav Mrázek zatáhl v poslední chvíli za záchranou brzdu, když fauloval před brankou osamoceného útočníka.
     
    37:12
    Jaroslav Mrázek vybojoval puk u mantinelu a snažil se ho nahodit za branku. Jenže černá guma z jeho hole zamířila mimo hrací plochu.
     
    36:31
    Po aktivní hře domácího celku se píská přihrávka rukou, kterou se dopustili domácí. Vhazuje se ve střední třetině, blíže k brance Štěpána Lukeše.
     
    35:38
    Michal Vondrka měl na hokejce další branku, po přihrávce na pravý kruh mířil do odkryté branky, ale místo toho trefil jen brankovou konstrukci!
    35:09 Dávid SKOKAN - 2:0
     
    35:09
    Piráti právě vstřelili branku!
    Výbornou přihrávku ve středním pásmu předvedl Jakub Sklenář, jenž poslal DÁVIDA SKOKANA do samostatného úniku. Slovenský reprezentant naznačil kličku, kterou poslal Davida Honzíka na led a následně bekhendem pod horní tyč zvyšuje vedení Chomutova. Asistence: Jakub Sklenář a Ondřej Dlapa.
     
    34:21
    Na modré čáře měl trochu času Jiří Smejkal, jehož pokus mířil pod horní tyč. Ovšem černou gumu zastavila lapačka Štěpána Lukeše.
     
    33:43
    Po souboji u mantinelu zůstal ležet na ledové ploše Michal Poletín! Chomutovský útočník za pomoci spoluhráčů odjíždí na střídačku.
     
    32:39
    Do hry zasáhl někdo ze střídačky Sparty, hra se opět přerušuje a následuje vhazování ve středovém kruhu.
     
    32:31
    Sparta vyhazovala puk po prknech, kde se k němu dostal Juraj Valach. Jeho tvrdou střelu tečoval Marek Tomica, ale puk zamířil jen těsně vedle pravé tyče branky Davida Honzíka.
     
    31:31
    Pražané se opět pokoušeli o dlouhou přihrávku, které končí na zakázaném uvolnění. Hra se přesune před branku Sparty.
     
    31:19
    Nahození Tomáše Slováka tečoval mezi kruhy Petr Koblasa. Ovšem je jeho usměrnění si počíhal výborným zákrokem David Honzík.
     
    29:31
    Domácímu celku se tato početní výhoda zatím vůbec nedaří. Chomutov bude muset začít opět až za brankou Štěpána Lukeše.
     
    29:00
    Michal Vondrka dlouho vymýšlel u mantinelu komu přihraje až našel hůl soupeře, jenž okamžitě vyhazuje.
     
    28:21
    Sparta kombinovala v útočném pásmu, kde o kotouč přišla a k vidění byl zbytečný zákrok. Jaroslav Hlinka usedá za podražení na trestnou lavici.
     
    27:50
    Sparta se pokoušela o dlouhou přihrávku, která také vyšla, ale Brett Flemming ji společně se soupeřem poslal mezi diváky. Opět se bude vhazovat ve střední třetině, ale až po komerční přestávce.
     
    26:32
    Jiří Černoch se dostal k rychlé střele od mantinelu a málem nachytal domácího brankáře. Ten se ale výborně přesunul a kotouč hranou betonu vyrazil do předbrankového prostoru. Tam byli pod tlakem obránci Pirátů.
     
    25:51
    Pražané opět dlouho kombinovali, ale ke střeleckému pokusu se nedostali. Další vyhození zaznamenal Vladimír Růžička.
     
    24:40
    Jeden z hostující útočníku se pokoušel dostat před chomutovskou branku individuálně, ovšem Tomáš Slovák jej zastavil a okamžitě posílá kotouč za branku Davida Honzíka.
     
    24:15
    Po průniku Lukáše Pecha před branku došlo k závaru, který nebyl zakončen gólově. Petr Koblasa nicméně inkasuje dvě minuty za krosček.
     
    23:30
    Od jednoho z domácích hráčů zamířila černá gumu do ochranné sítě, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    23:15
    Fanoušci vyvolávají jméno Štěpána Lukeše, jenž další pokus schoval do lapačky, s níž ještě pro efekt máchl!
     
    22:50
    K odraženému puku se dostal Martin Šťovíček, který bez váhání zakončil, ale jeho pokus byl hodně nepřesný!
     
    21:47
    Lukáš Pech se uvolnil u mantinelu přes bránícího Mária Grmana. Ovšem jeho pokus z úhlu našel jen lapačku domácího brankáře, do kterého ještě najel Miroslav Forman.
     
    21:02
    Sparta se sice dostala podél mantinelu do pásma, ale hned o něj přišla, a tak to bude muset zkusit ještě jednou.
     
    20:10
    Úvodní vhazování vyhráli Ivan Huml, Chomutov následně nahodil černou gumu do pásma, kde o ni u hrazení bojuje.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první třetině jsme viděli rychlý a bojovný hokej! Oba celky předvádějí pěknou hru, která se divákům musí líbit. Ovšem spokojenější po první třetině jistě budou Piráti, kteří zásluhou Michala Vondrky a Štěpána Lukeše těsně vedou. Sparta se snadno usazuje v útočném pásmu, ale zatím ji štěstí nepřeje.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:13
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Dominik Uher – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Juraj Valach – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    19:13
    Nejprve Dominik Uher zachytil přihrávku domácího celku a následně i zakončil od mantinelu. Sparťanský útočník zajel do domácího brankáře, díky čemuž se strhla potyčka.
     
    18:42
    Zbyněk Michálek hledal najetého Lukáše Pecha, jenž byl nedočkavý a sám se vystavil do ofsajdu. Hra se vrací do středního pásma.
     
    18:01
    Chomutov protečoval hru do útočného pásma a oba celky střídají.
     
    17:49
    Pražané se pokusili o dlouho přihrávku, které ale končí na dalším zakázaném uvolnění.
     
    17:00
    Nahození od modré čáry mířilo sice k zadnímu mantinelu, ale chomutovský brankář raději hru přerušuje a pouští na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    16:14
    Dávid Skokan žabičkou našel v oslabení ujíždějícího Michala Vondrku, jenž nedotáhl svůj blafák a zamířil jen vedle branky!
     
    15:31
    Přihrávku do levého kruhu pro vhazování dostal Petr Vrána, který si zkušeně počkal až mu přejedou dva obránci. Ovšem následné střela se sparťanskému sniperovi nepovedla a zamířila do vyjetého Štěpána Lukeše.
     
    14:43
    Dalším vyloučeným Chomutova je Jakub Lauko, jenž si pomohl hákování. Sparta tak dostává další možnost na vyrovnání.
     
    14:16
    Hlasatel oznámil, že hosté hrají v plném počtu a ve stejný moment vypálil Jaroslav Mrázek. Jeho pokus vyrazil David Honzík k mantinelu. Následně zazněla také branková konstrukce ...
     
    13:37
    Další pokus Sparty přizvedl do ochranné sítě Tomáš Slovák. Bude se vhazovat před brankou Chomutova, ovšem až po komerční přestávce.
     
    13:24
    V posledních minutách se hra přelévá ze strany na stranu, ale nyní je pískané zakázané uvolnění hostujícího týmu.
     
    12:44
    Nahození Ondřeje Dlapy vyrazil betonem David Honzík, který nastartoval protiútok Sparty. Ovšem přihrávku před branku nedokázal usměrnit Petr Vrána.
     
    12:10
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jaroslav Hlinka – 2 min., podražení).
     
    11:56
    Pražané vymysleli přihrávku zpoza branky a Štěpán Lukeš musel být pozorný! Kotouč se odrazil od brusle Bretta Flemminga právě do betonu domácího gólmana.
     
    11:38
    Také sparťané si poprvé v dnešním utkání vyzkoušejí početní výhodu. Za nedovolené bránění dostává dvouminutový trest Jaroslav Mrázek.
     
    11:06
    Na vrcholu pravého kruhu si převzal černou gumu Vojtěch Tomeček, jenž viděl volné místo pod horní tyčí branky. Ovšem jeho nadějný pokus zamířil jen těsně nad!
     
    10:26
    Sparťané se usadili před chomutovským brankářem. Ten sice nic nemusel řešit, ale jeho spoluhráči měli co dělat. Hra se následně přerušila, jelikož u hrazení zůstal ležet Petr Vrána.
     
    09:33
    Po střele od modré čáry se kotouč dostal mezi kruhy, kde se nejlépe zorientoval Lukáš Pech! Jeho pokus z otočky zamířil od vnější strany tyče. Při Štěpánu Lukešovi stálo obrovské štěstí.
     
    08:29
    Michal Vondrka přenechal zadovkou kotouč na Ivana Humla, jenž na nic nečekal a rychlou střelou zápěstím mířil k zadní tyči. David Honzík si na jeho pokus od mantinelu počíhal betonem.
     
    08:11
    Pražané jsou nyní aktivnějším celkem a další střelecký pokus zaznamenal Jaroslav Hlinka. Chomutovský gólmana na zakončení dobře viděl a schoval ho do lapačky.
     
    07:46
    Vypíchnutý puk chomutovským obráncem našel Richard Jarůšek, který z velkého úhlu mířil do vzdálenějšího rohu branky. Avšak jeho pokus skončil až v ochranné síti.
     
    07:10
    Další střelu na domácí branku vyslal od modré čáry Petr Kalina, jehož bomba mířila přesně do hrudi Štěpána Lukeše.
     
    06:34
    Severočeši nahazují ze středního pásma puk po hrazení a jdou střídat. Zatím se hraje hodně bojovný zápas.
     
    06:17
    Další nahození na chomutovskou branku vyslal Tomáš Dvořák, ale jeho střelu gólman vyrazil k druhému hrazení. Následně se kotouč od Sklenáře dostal až mezi diváky.
     
    06:08
    Chomutov ihned po vstřelené brance začíná bránit střední pásmo! Sparta se za modrou čáru nemohla dostat, a tak nahození ze středního pásma skryl do výstroje Štěpán Lukeš.
    04:59 Michal VONDRKA - 1:0
     
    04:59
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nutno říct, že chomutovská SD ARÉNA viděla parádní gól! Jaroslav Mrázek si netroufl na střelu od modré čáry, a tak předal černou gumu na MICHALA VONDRKU. Domácí kapitán z levého kruhu pro vhazování vymetl pavučiny v bližším rohu Honzíkovy branky. Asistence: Jaroslav Mrázek a Ivan Huml.
     
    04:22
    Chomutov se usadil v pásmu, kde vybojoval faul soupeře. Dvouminutový trest dostává za držení Jiří Černoch.
     
    03:55
    Štěpán Lukeš neměl komu rozehrát a dostával se od tlak. Chomutovský brankář sám posílá hru do středního pásma.
     
    03:18
    Richard Jarůšek sice zachytil rozehrávku Chomutova před vlastním brankářem, ale následnou přihrávkou se Sparta dostala jen za bránu domácího celku.
     
    02:22
    Od levého mantinelu mířil k zadní tyči Petr Vrána, jehož bombu vyrazil hokejkou chomutovský maskovaný muž. Bude se vhazovat před Štěpánem Lukešem.
     
    01:36
    Hostující hráči si neporozuměli v zakládaní útoku a opět kotouč jen odevzdali soupeři. Chomutov se do pásma dostává po nahození.
     
    01:20
    David Honzík si připisuje po lehké střele první zákrok dnešního večera, bude se vhazovat po jeho pravé ruce. V krátkém sledu si sparťanský gólman připisuje další zákrok do statistik.
     
    01:00
    Pražané vyhazují černou gumu do středního pásma, kde se jí ujímají domácí. Oba celky posílají do hry čerstvé síly.
     
    00:30
    Na dlouhou přihrávku si za obranu najížděl Michal Vondrka, ale kotouč se k němu přes posledního obránce nedostal.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál hostující centr, ovšem puk rychle opustil prostor hrací plochy. Bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před zahájením utkání dostane památeční dres Jaroslav Mrázek, jenž za Chomutov odehraje třísté utkání. V kádru Severočechů nastupuje již od roku 2011.
     
    Oba celky již vstupují na ledovou plochu! Jako první vjeli do SD ARÉNY Pražené, ale ani Chomutov na sebe nenechal dlouho čekat. Za pár okamžiků už bude vše směřovat k úvodnímu vhazování.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (J. Laco) – Valach, Mrázek, Flemming, Dlapa, Slovák, Grman, L. Chalupa – Vondrka, Huml, Tomica – Lauko, V. Růžička, Koblasa – Skokan, Sklenář, Poletín – V. Tomeček, Šťovíček, J. Havel.

    HC Sparta Praha: Honzík (Aittokallio) – T. Pavelka, Z. Michálek, Mikuš, Kalina, Švrček, Tomáš Dvořák – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Jarůšek, J. Hlinka, Reichenberg – Kumstát, Pech, Forman – Smejkal, Černoch, Uher – Rousek.

    Rozhodčí: Bejček, Bulanov – Lhotský, Svoboda.
    Za chvíli začne rozbruslení.

    Hop! ☺️???? #CCMhockey #MadeOfHockey

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Vzájemné zápasy

    Zatím jediné utkání v letošní sezóně ovládla Sparta, která na svém ledě porazila Chomutov těsně 3:2. Ovšem také výsledky z loňského ročníku Tipsport extraligy byly velmi těsné. Oba celky si připsaly v posledních pěti zápasech jedno tříbodové vítězství a zbytek duelů šel do nastaveného času případně až k samostatným nájezdům.

    Sparta – Chomutov 3:2
    Sparta – Chomutov 3:2 prodl.
    Sparta – Chomutov 2:3
    Chomutov – Sparta 6:5 prodl.
    Chomutov – Sparta 4:3 prodl.
     
    Nejproduktivnější hráči:

    Piráti Chomutov

    Michal Vondrka 23 bodů (11+12)
    Vladimír Růžička 13 bodů (8+5)
    Ivan Huml 13 bodů (6+7)

    HC Sparta Praha

    Lukáš Pech 14 bodů (4+10)
    Andrej Kudrna 13 bodů (8+5)
    Miroslav Forman 13 bodů (7+6)
     
    Piráti Chomutov

    Zatímco se Sparta každým kolem zvedá, tak Chomutov uvadá. Svěřenci Vladimíra Růžičky skvěle vstoupili do Tipsport extraligy, ale ve druhé čtvrtině se propadli dokonce až na třináctou tedy předposlední pozici. Piráti získali třicet bodů, ale na tříbodové vítězství čekají už osm kol. Severočeši na dnešního soupeře ztrácejí pouhé čtyři body.

    Chomutov před domácími diváky je nejhorší v celé soutěži. Domácí celek totiž získal pouze třináct domu a pokud se chce prokousat výše, musí zapracovat na duelech hraných v SD ARÉNĚ. Poslední vítězství Chomutov zaznamenal proti Kometě Brno. Od té doby prohrál další tři zápasy.

    Poslední zápasy Chomutova:

    Chomutov – Třinec 3:5
    Mountfield – Chomutov 3:2 prodl.
    Chomutov – Litvínov 1:3
     
    HC Sparta Praha

    Pražanům se start do Tipsport extraligy příliš nevydařil, a tak přišla změna na pozici trenéra. Jiřího Kalouse na tomto postu nahradil František Výborný, po jehož převzetí se tým už probojoval na sedmou pozici. Sparta získala čtyřiatřicet bodů a klepe na pozice zaručující přímý postup do play-off. Z posledních pěti utkání se hostující celek radoval z vítězství hned třikrát.

    Sparta na hřištích soupeře získala pouhých třináct bodů, což ji v této tabulce řadí až na desátou příčku. Pražené venku sice naposledy obrali o všechny body Mladou Boleslav, ovšem předtím si připsali hned několik porážek.

    Poslední zápasy Sparty:

    Mladá Boleslav – Sparta 1:4
    Sparta – Zlín 1:3
    Sparta – Třinec 2:1
     
    Vítám vás u šestadvacátého kola české nejvyšší soutěže. Tipsport extraliga nabrala kvapíkové tempo a zatímco Piráti Chomutov v pátek odpočívali, tak pražská Sparta porazila Mladou Boleslav. Ovšem pojďme se již věnovat dnešnímu střetnutí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 5. Vondrka (Mrázek, Huml), 36. Skokan (Sklenář, Dlapa), 53. Tomica (Vondrka, Flemming), 64. V. Růžička (Sklenář) – 39. Pech (P. Vrána, Z. Michálek), 49. Říčka (Mikuš, Jarůšek), 55. Jarůšek (Říčka)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (J. Laco) – Valach, Mrázek, Flemming, Dlapa, Slovák, Grman, L. Chalupa – Vondrka, Huml, Tomica – Lauko, V. Růžička, Koblasa – Skokan, Sklenář, Poletín – V. Tomeček, Šťovíček, J. Havel.
    HC Sparta Praha: Honzík (Aittokallio) – T. Pavelka, Z. Michálek, Mikuš, Kalina, Švrček, Tomáš Dvořák – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Jarůšek, J. Hlinka, Reichenberg – Kumstát, Pech, Forman – Smejkal, Černoch, Uher – Rousek.

    Rozhodčí: Bejček, Bulanov – Lhotský, Svoboda
    thejrc.org