New Jersey – Florida 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 5:4 (po pr.) | Montreal – Columbus 3:1 (kon.)
Winnipeg – Minnesota 7:2 (kon.) | Chicago – Anaheim 7:3 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
7:3 (3:0, 3:2, 1:1)
Anaheim Ducks
Úterý 28.11.2017, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Alex DeBrincat (CHI) (3 + 1)
    Patrick Kane (CHI) (0 + 3)
    Nick Schmaltz (CHI) (1 + 2) (05:11:18)
     
    Československá stopa v utkání

    Richard Pánik (CHI) (0 + 1, 0 střel na branku, čas na ledě 1:36)
    Jan Rutta (CHI) (0 + 1, 0 střel na branku, čas na ledě 21:09)
     
    Střely na branku v zápase

    Chicago Blackhawks: 35

    Anaheim Ducks: 29
     
    Máme za sebou hodně ofenzivní utkání mezi Chicagem a Anaheimem. Celkem jsme viděli deset branek, sedmkrát z toho skórovali Blackhawks, kteří bez problému dokráčeli k vítězství v základní hrací době. Domácí mužstvo položilo základ úspěchu už během první dvacetiminutovky, kdy se prosadilo třikrát. A potom už diktovalo tempo hry. Ducks sice stačili kolem poloviny zápasu snížit, jenže inkasovali další branky a nakonec i střídali maskované muže. V závěrečném dějství padlo na každé straně po jednom zásahu, ani jedna strana už se nikam netlačila. Hattrick oslavil chicagský mladík Alex DeBrincat, pro kterého to byl velmi povedený večer. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Nejspíš poslední střela zápasu, o kterou se postaral Kevin Bieksa. Více už se toho stát nestihne.
     
    59:20
    Začala poslední minuta třetí třetiny a je jasné, že také celého utkání. Blackhawks to ještě zkoušejí v útočné třetině, ale spíše jen symbolickými nahozeními.
     
    58:58
    Ještě minimálně jedno vhazování v obranné třetině Chicago Blackhawks.
     
    58:50
    Crawford si zahrál s pukem za brankou a zkusil ho ještě poslat na spoluhráče dopředu. Ale nebyl moc přesný.
     
    58:20
    Ritchieho nahození na branku ještě zkusil tečovat někdo na brankovišti. Ale Crawfordovi pomohla obrana, takže to gólmana domácího výběru v pohodě zvládl.
     
    57:49
    Oba týmy jsou zpátky v plném počtu, při hře ve čtyřech jsme žádnou lepší šanci neviděli.
     
    57:26
    Corey Crawford si po dlouhé době připsal do statistik zákrok. Nešlo o nic složité, pouze vyrazil kotouč vyrážečkou do pravého rohu.
     
    57:00
    Chicago vyhodilo přes všechny čáry tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění, čehož velmi dobře využilo k vystřídání formací.
     
    56:33
    Už hraje také Anaheim, konkrétně u levého mantinelu zůstal volný Vermette. Neměl ale komu nahrát, takže akce Ducks rychle skončila.
     
    56:02
    Jako první se do akce při hře ve čtyřech dostali Černí jestřábi. Hartman to zkoušel rychlou a dlouhou nahrávkou přes střední pásmo, avšak neuspěl.
     
    55:47
    Vyloučeni jsou nakonec domácí Patrick Kane a hostující Nick Ritchie. Oba dva borci od arbitrů dostávají dvě minuty za sekání. Dnes podruhé tedy uvidíme hru ve čtyřech mužích na obou stranách.
     
    55:47
    Po přerušení hry se u střídačky Hawks strhla menší strkanice, uvidíme, zda se bude vylučovat.
     
    55:16
    Na stylu hokeje jde vidět, že už se začalo jen dohrávat. Obě strany tuší, kdo si dnes ze zápasu odnese body. Proto už nevidíme tak aktivní přechody přes střední pásmo.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 9. Sharp (Hartman, DeBrincat), 17. DeBrincat (Schmaltz, Seabrook), 19. Saad (Rutta, Pánik), 25. Anisimov (Schmaltz, P. Kane), 28. DeBrincat (Hartman, Sharp), 35. DeBrincat (P. Kane, Keith), 46. Schmaltz (P. Kane, C. Murphy) – 27. Silfverberg, 30. Wagner (Cogliano, Silfverberg), 42. Wagner (H. Lindholm, N. Ritchie)


    Chicago Blackhawks: Crawford (A. Forsberg) – Keith, Franson, C. Murphy, Seabrook, Forsling, Rutta – Saad, J. Toews, Pánik – Schmaltz, Anisimov, P. Kane – Sharp, Hartman, DeBrincat – Bouma, Wingels, Hayden.
    Anaheim Ducks: Gibson (27. R. Miller) – H. Lindholm, Manson, Fowler, Vatanen, Bieksa, Montour, Holzer – N. Ritchie, D. Grant, Perry – Cogliano, Wagner, Silfverberg – L. Shaw, Vermette, Roy – Liambas, Rasmussen.

    Rozhodčí: St. Laurent – McCauley – Wheler, Pancich

    Diváci: 21 619
    thejrc.org