Zlín – Chomutov 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 4:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
HC Oceláři Třinec
Středa 29.11.2017, 18:00 • DRFG Arena, Brno • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:14
    Domácí si vyžádali oddechový čas.
    59:14 Martin RŮŽIČKA - 2:3
     
    59:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Studená sprcha pro domácí! Oceláři v poslední minutě otáčejí skóre! Marcinko poslal kotouč před branku kam si najel MARTIN RŮŽIČKA a tečoval puk. Ten se se štěstím prokutálel přes Čiliakův beton za brankovou čáru. Asistence: Tomáš Marcinko, Daniel Rákos.
     
    56:09
    Dnešnímu utkání přihlíží 7151 diváků.
     
    55:25
    Neuvěřitelná situace se nyní odehrála v pásmu Ocelářů! Hostující obránce si nevšímal, že na něj letí puk a odjel na střídačku, tak si kotouč přebral Martin Erat a jel s Nečasem dva na jednoho. Dvakrát si vyměnili puk před brankou ale ani jednomu útočníkovi se nepodařilo jej poslat do brány!
     
    53:58
    Oceláři si vyžádali oddechový čas.
     
    53:58
    Adamský obral v brněnském pásmu Zaťoviče, který si vzal kotouč zpátky, neúmyslně při tom ale zasáhl hostujícího útočníka do helmy a odjíždí na trestnou lavici. Přesilová hra pro Třinec.
     
    52:06
    Erat byl podražen ve vlastním pásmu, když podržel kotouč a chtěl vyhodit puk. Hned dva rozhodčí nekompromisně zvedli ruku a Ocelářům končí přesilová hra. Martin Růžička pyká za podražení.
     
    51:23
    Martin Dočekal fauluje soupeře kolenem a Kometa se bude muset bránit ve čtyřech.
     
    51:10
    Daniel Rákos jel sám na Čiliaka, bekhendem trefuje pouze beton brněnského gólmana!
     
    49:43
    Mallet trefuje tyč! Brněnský útočník sebral puk na modré čáře, udělal pár rychlých kroků a orazítkoval brankovou konstrukci. Puk se vrátil do brankoviště a pod Hamerlíkem se vykutálel mimo nebezpečné území.
    46:50 Aron CHMIELEWSKI - 2:2
     
    46:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté vyrovnávají! Ciencialovu ránu tečoval mezi kruhy ARON CHMIELEWSKI a Čiliak byl proti jeho zásahu naprosto bezmocný. Asistence: David Cienciala, Ondřej Kovařčík.
     
    43:03
    Mallet se dostal do samostatného úniku, jeho bekhendový pokus ale třinecký gólman vyrazil! Tak to byly dvě obrovské šance Komety v krátkém časovém úseku.
     
    42:30
    Dočekal parádní přihrávkou křížem útočného pásma našel Hrušku, který nepřekonal sám před bránou Hamerlíka!
     
    39:48
    Martin Dočekal se dostával podél mantinelu za obranu soupeře a faulovat ho musel Lukáš Krajíček. Přesto se Dočekal dostal za třineckého beka, naservíroval puk Čermákovi, ten ale Hamerlíka tváří v tvář nepřekonal! Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    38:32
    Na trestnou lavici putuje Marcel Haščák na dvě minuty za napadení. Přesilovou hru si zahrají hosté.
     
    36:06
    Tomáš Marcinko potrestán desetiminutovým osobním trestem za nesportovní chování.
     
    35:28
    Nejen, že Oceláři v přesilové hře inkasovali, nyní o ni přicházejí. Na trestnou lavici za hákování míří Aaron Chmielewski a týmy hrají ve stejném počtu.
    34:30 Martin ZAŤOVIČ - 2:1
     
    34:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    Prosazují se ale Brňané! Martin Erat pláchl obráncům po levé straně a téměř z rohu kluziště poslal puk před bránu na zcela nepokrytého MARTINA ZAŤOVIČE, který neměl problém poslat puk za překvapeného Hamerlíka. Asistence: Martin Erat.
     
    34:11
    Přesilová hra pro Oceláře. Michal Barinka je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    33:29
    Horký s Dočekalem jeli dva na jediného obránce, mladý brněnský útočník má sebevědomí tak vzal situaci na sebe, Hamerlíka ale tentokrát nepřekonal.
    31:38 Martin RŮŽIČKA - 1:1
     
    31:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté rychle vyrovnávají! Oceláři měli ponechanou výhodu a kombinovali v útočném pásmu. Kotouč se dostal na levém kruhu na hokejku MARTINA RŮŽIČKY, který vyslal bombu směr brněnská brána a Marek Čiliak, který se přemisťoval, byl bez šance. Asistence: Lukáš Krajíček, Milan Doudera.
     
    30:54
    Svoboda mohl přidat další branku. Hruška jej vybídl od mantinelu a brněnský útočník najížděl sám na Hamerlíka, střela mu ale nesedla.
    30:09 Luboš HORKÝ - 1:0
     
    30:09
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí přesilovou hru využívají. Nepovedená střela z mezikruží skončila na hokejce LUBOŠE HORKÉHO, který sice Hamerlíka na první pokus nepřekonal, kotouč se k němu ale dostal zpět a mladý brněnský útočník jej pod Hamerlíkem poslal za brankovou čáru. Asistence: Alexandre Mallet.
     
    28:17
    Přesilová hra pro domácí. Aron Chmielewski vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    26:40
    Martin Erat ujížděl sám na Hamerlíka, jeho bekhendový pokus mezi betony ale nevyšel!
     
    25:56
    Tomáš Marcinko po pěkné teči ještě sekl Čiliaka a putuje na trestnou lavici. Připravuje tak svůj tým o přesilovou hru.
     
    25:45
    Marcel Haščák vyloučen na dvě minuty za napadení. Hosté si zahrají přesilovou hru.
     
    25:45
    Svoboda u pravé tyče nepřekonal Hamerlíka! To byla velká šance domácího útočníka.
     
    19:25
    Erat se dostal před Hamerlíka, zkusil kličku do bekhendu ale hostující gólman jeho pokus vyrazil. Puk se ale odrazil přímo před Zaťoviče, který skákající kotouč do prázdné klece nedopravil!
     
    15:45
    Alexandre Mallet se dostal rychle do útočného pásma, objížděl bránu, kde ho zahákoval Marian Adámek. Přesilová hra pro Kometu.
     
    10:40
    Rákos ve velké šanci! Hostující útočník si vybruslil mezi kruhy a přestřelil domácí bránu!
     
    08:27
    Přesilová hra, tentokrát pro domácí. Svoboda se dostával přes Krajíčka do brejku, třinecký obránce jej fauloval a odchází na trestnou lavici.
     
    05:51
    Nejprve se zjevil v obrovské šanci Hruška, který sám z pravé strany neprostřelil Hamerlíka, následně se puk dostal k Zaťovičovi, který u levé Hamerlíkovy tyče nepřehodil beton třineckého gólmana.
     
    03:10
    První přesilovou hru si zahrají hosté. Tomáš Vincour (KOM) hákoval soupeře ve vlastním pásmu.
     
    01:45
    Irgl s Ciencialou jeli dva na jednoho, Zbyněk Irgl si stáhl puk na střed hřiště a pokusil se jej protlačit mezi Čiliakovy betony, brněnský gólman opět úspěšný!
     
    00:30
    Martin Růžička se dostal v brankovišti ke kotouči, Čiliak ale zvládl vytěsnit pokus nejproduktivnějšího útočníka hostí!
    Marken.cz

    Matěj Laža

    Branky a nahrávky: 31. Horký (Mallet), 35. Zaťovič (M. Erat) – 32. Martin Růžička (Krajíček, M. Doudera), 47. Chmielewski (Cienciala, O. Kovařčík), 60. Martin Růžička (Marcinko, Rákos)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Bartejs, Štencel – Zaťovič (A), Hruška, M. Erat (A) – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, L. Čermák (C), Horký – T. Svoboda, Vincour, Haščák – R. Zohorna.
    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, D. Musil, L. Kovář, Adámek, Jank – Rákos, Marcinko (A), Martin Růžička – Chmielewski, Mikulík, Christov – Adamský (A), Cienciala, Irgl – M. Kovařčík, O. Kovařčík.

    Rozhodčí: Hribik, Pražák – Frodl, Komárek
    thejrc.org