Sparta – Jihlava 6:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:3 (3:1, 1:1, 2:1)
HC Dukla Jihlava
Středa 29.11.2017, 15:30 • Tipsport arena • DHL Extraliga juniorů • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    21. kolo DHL extraligy juniorů mezi Spartou a Jihlavou přineslo jasné vítězství domácího týmu. Ten vedl v podstatě od začátku zápasu a Jihlava dokázala jen jednou vyrovnat skóre. Přesto je třeba smeknout předtím, že dokázali Jihlavští stáhnout náskok Pražanů z 4:1 na 4:3, a dostat se tak zpět do zápasu. Sparta ale neponechala nic náhodě, vedení znovu navýšila a vyhrála pohodlně 6:3. (17:24:40)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Dukla krásně kombinovala a už to vypadalo, že z velké šanci ještě na poslední chvíli sníží sparťanský náskok. V rozhodující chvíli ale hosté nezamířili přesně.
     
    58:35
    Ale teď domácí zaváhali. Po pravém mantinelu nechali proniknout Jushuu Wallera, který tvrdou ranou golfákem těsně minul vzdálenější tyč!
     
    58:03
    Sparta je stále aktivní a nedovoluje Jihlavě dostat se ke střele.
     
    56:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražaní tímto gólem definitivně rozhodli o osudu zápasu. Bratrská spolupráce dvou Pšeničků přinesla důležitou pojišťující branku. Mladší Ondřej přihrával a starší TOMÁŠ PŠENIČKA už vzal celou situaci na sebe. Tváří v tvář brankáři Jihlavy byl úspěšný a střílí šestý gól Sparty. Asistence: Ondřej Pšenička a Jakub Prchal.
     
    55:17
    Krásný průnik předvedl Tomáš Jandus a jeho střela schovaná za obráncem mohla klidně skončil v síti gólmana Šťastného.
     
    53:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jenomže Sparta si bere náskok zpět. Skvěle individuálně vybavený LUKÁŠ ROUSEK spolupracoval s Hanušem, sám pak projel až k brance Šťastného a zamířil přesně do sítě. Jihlava se nechala vstřelenou brankou trochu ukolébat. Asistence: Jan Hanuš a Tobiáš Mrkvička.
     
    52:43
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se dostává nadostřel! Autorem branky je útočník DOMINIK ADAM, který dostal přihrávku přihrávku na pravý kruh a pohotovou střelou překonal gólmana Wolfa. Dukla tak na domácí tým ztrácí už jen jediný gól a poslední minuty mohou být ještě zajímavé. Asistence: Jan Trávník a Tomáš Vala.
     
    52:10
    Nyní vypálil Tomáš Schwamberger a Šťastný měl práci s vyražením jeho střely.
     
    50:25
    Dukla přečkala oslabení a už je v plném počtu.
     
    49:27
    Tomáš Pšenička a jeho další střelecký pokus. Tentokrát od modré čáry a těsně vedle levé tyče.
     
    48:25
    Hodně ostrý zákrok předvedl jihlavský Lukáš Jindra, který si vyšlápl na Vojtěcha Kropáčka. Útočník Jihlavy dostal dvě minuty za vražení na hrazení, jenomže se při zákroku zranil, a tak jeho trest odpyká Adam Hrbatý.
     
    48:02
    Podle oficiáních údajů dnešní utkání v holešovické Tipsport areně sleduje 59 diváků.
     
    47:28
    David Vitouch se dostal do šance v prostoru mezi kruhy, ale Šťastný jeho pokus chytil do lapačky.
     
    46:00
    To však nemusí trvat dlouho. Ranou od modré čáry totiž nyní sparťan Jakub Prchal trefil levou tyč!
     
    43:58
    Sparta je stále v útočné třetině a Jihlava je pod tlakem. Brankář Šťastný, který nastoupil do třetí třetiny do jihlavské klece, zatím drží čisté konto.
     
    42:49
    Aktivní Tomáš Pšenička se dostal po pravém mantinelu až do pásma Jihlavy a vyzkoušel pozornost Šťastného, který kotouč vyrazil.
     
    41:09
    Dukla hraje v plném počtu.
    Marken.cz

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 3. Vitouch (Schwamberger.), 11. Eliáš (Kropáček, Dubský), 18. Rousek (Kropáček, Eliáš), 22. Kropáček (Eliáš, Rousek), 54. Rousek (Hanuš, Mrkvička), 57. T. Pšenička (O. Pšenička, Prchal) – 3. Čermák (Mejzlík), 26. Mejzlík (Najman), 53. Adam (Trávník, Vala)


    HC Sparta Praha: Wolf (Hofmann) – Frič, Janda, Mrkvička, Eliáš (A), Prchal, Hanuš, Karoch – O. Pšenička, Jandus, Schwamberger, Rousek, Fabiánek, Bílek, Vitouch, Larsen, Pejchal, Chlouba, Kropáček, T. Pšenička, Dubský (C).
    HC Dukla Jihlava: Juda (41. Šťastný) – Mareš, Srnský, Váňa, Trávník, Vála, Havelka – Kadleček (A), Jindra, Adam, Heinrich (A), Mejzlík (C), Hrbatý, Vala, Waller, Najman, Čermák.

    Rozhodčí: Souček – Hynek, Šimánek

    Diváci: 59
    ocianews.com