Třebíč – Benátky n/J 3:1 (kon.) | K. Vary – Frýdek-M. 4:1 (kon.) | Motor ČB – Litoměřice 3:1 (kon.)
Ústí n/L – Vsetín 1:4 (kon.) | Kladno – Kadaň 3:1 (kon.) | Přerov – Prostějov 4:1 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
HC Stadion Litoměřice
Středa 29.11.2017, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný středeční podvečer přeji! Do Budvar arény přijíždí Litoměřice, momentálně šestý celek druhé nejvyšší české soutěže. Motor si proti kališníkům bude hájit domácí neporazitelnost a pokud se mu to podaří, připíše si dvanáctou domácí výhru v řadě.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    S dvacátým sedmým kolem se kolotoč WSM ligy stěhuje opět na domácí stadion Českých Budějovic, kde Motor neprohrál již jedenáct zápasů v řadě. Za favorita utkání bude platit i ve středu. Slabina Českobudějovických jsou totiž především zápasy hrané na stadionu soupeře, což se projevilo i v minulém kole proti Přerovu. Proti nepříjemnému soupeři hokejisté z jihu Čech padli až po samostatných nájezdech.

    Pozor si budou muset dát Litoměřice především na útočníka první formace Václava Nedorosta. Juniorský mistr světa z roku 2000 a 2001 stihl posbírat ve dvaceti šesti utkáních 24 bodů. Z defenzivních řad poté číhá nebezpečí ze strany českobudějovických zadáků Zdeňka Kutláka a Mitche Fillmana. Oba shodně stihli posbírat 12 kanadských bodů.

    Litoměřice se v nadsázce nemusí příliš obávat českobudějovických přesilových her, které jsou čtvrté nejhorší v celé soutěži. Naopak v početním oslabení jsou ve WSM lize českobudějovičtí hokejisté procentuálně nejlepší.

    Kanadské bodování v Motoru
    1. Václav Nedorost (11+13)
    2. Miloslav Čermák (5+13)
    3. Filip Vlček (9+7)
    4. Peter Galamboš (6+9)

    Brankáři
    Petr Kváča – 19 zápasů, 1,62 průměr ink. branek na zápas, 92,89% úspěšnosti zákroků.

    David Gába – 7 zápasů, 2,16 průměr ink. branek na zápas, 91,02% úspěšnosti zákroků.
     
    HC Stadion Litoměřice

    V Litoměřicích pravděpodobně panuje spokojenost, minimálně s pohledem na tabulkové postavení určitě. Po polovině zápasů jsou Severočeši na šestém místě, které jim zaručuje přímý postup do vyřazovacích bojů. Omlazený tým Litoměřic si nevede vůbec špatně, v případě jakéhokoliv bodového zisku by se mohl posunout na místo páté, na kterém se drží Prostějov.

    Projekt Dukla
    V rámci tohoto projektu udělaly Litoměřice ve svém kádru prostor pro mladé hokejisty, kteří se tak mohou hokejově rozvíjet mezi dospělými.
    I s ohledem do tabulky je zatím tento projekt hodnocen pozitivně. Pochvaluje si ho Český svaz ledního hokeje. Do reprezentačních kategorií U20 a U19 se dostalo ze severu Čech hned patnáct hráčů.

    V Litoměřicích působil z Českých Budějovic na hostování Ondřej Kachyňa, jeden z hráčů, co byl také nominován do reprezentace. Bohužel se ale musel ze zdravotních důvodů omluvit. Kachyňa zde odehrál osm utkání, prozatím ale bez kanadského bodu. Nyní už nastupuje za Motor a v utkání proti Litoměřicím také nastoupí v českobudějovické defenzívě.

    Kališníci to budou mít na jihu Čech stížené o to, že v úterý hráli předehrávku třicátého prvního kola na domácím ledě proti Vsetínu. Tudíž je možné, že se projeví únava.

    Kanadské bodování Litoměřic
    1. Vítězslav Bílek (10+10)
    2. Jan Veselý (9+7)
    3. Ondřej Smetana (4+12)
    4. Aleš Pavlas (3+13)

    Brankáři
    Tomáš Král – 10 zápasů, 2,17 průměr ink. branky na zápas, 92.23% úspěšnosti zákroků

    Martin Michaljov – 8 zápasů, 2,10 průměr ink. branky na zápas, 93,28% úspěšnosti zákroků

    Milan Klouček – 7 zápasů, 2,86 průměr ink. branky na zápas, 88,76% úspěšnosti zákroků
     
    Vzájemné zápasy Českých Budějovic a Litoměřic z této sezóny

    1. kolo, 9.9.2017 Litoměřice 2:5 České Budějovice
    14. kolo, 16.10.2017 Litoměřice 2:3 České Budějovice
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    První vhazování vyhráli domácí hráči, kteří tak mohou jít do první útočné akce v tomto klání.
     
    00:54
    Miloslav Čermák našel přes celou šířku obranného pásma svou přihrávkou Vlastimila Dostálka, který následně zavezl kotouč do útočné třetiny.
     
    01:32
    Pavel Pýcha si připisuje první střelu za domácí tým. Klouček ale dokázal včas zasáhnout. O chvíli později následuje vhazování právě před hostujícím brankářem.
     
    02:17
    Téměř hned po vhazování se ke střele dostal Rok Pajič, jehož střelu ale Klouček bez větších obtíží vyráží.
     
    02:55
    Filip Novák nahazoval puk od modré čáry. Po jeho pokusu se před brankovištěm natahoval ještě jeden z domácích hokejistů, ale neúspěšně.
     
    03:20
    Petr Vampola se ocitl za brankou soupeře, odkud zkoušel poslat přihrávku na Václava Nedorosta, ale bez většího úspěchu. Následně jsou na druhou stranu Litoměřice.
     
    03:40
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Václav Nedorost – 2 min., hákování).
     
    04:10
    O první přesilovkovou střelu se zapříčinil David Kvasnička. Ta se zastavila až před brankou Gáby, kde ji schytal jeden z litoměřických hráčů, co se pokoušel o clonění Gábovi.
     
    05:23
    Radek Prokeš zachytil přihrávku v obranném pásmu a kotouč vyvezl až před branku hostí, kde se ještě Motor pokoušel o rychlou kombinaci. Ta nevyšla, ale dokázal tím ušetřit cenné vteřiny z oslabení.
     
    06:15
    Po vhazování se dostal puk na modrou čáru. Tam stál Pavel Pýcha, který také vystřelil. Na jeho pokus neměl sice Milan Klouček nejlepší výhled, i přesto ho ale dokázal uschovat ve výstroji. Po krátké komerční přestávce se tak bude vhazovat v obranném pásmu Litoměřic.
     
    06:31
    Pavel Pýcha stačil vložit do rozehrávky kališníků ve středním pásmu hůl, čímž kotouč nasměroval mimo hrací plochu.
     
    08:11
    Martin Heřman byl hráčem, který měl zakončit rychlý útočný výpad domácích. Přihrávka směřovaná jeho směrem ale nebyla z těch nejpřesnějších.
     
    11:06
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Heřman – 2 min., sekání).
     
    11:13
    Ihned po vhazování se českobudějovičtí hokejisté osvobozují.
     
    11:40
    To jim vychází i napodruhé. Následně jsou opět před Gábou, neboť Ondřej Buchtele dokázal udržet modrou čáru.
     
    12:37
    I v oslabení dokázal Motor zahrozit! Zdeněk Kutlák měl prostor na modré čáře, z čehož něco zkoušel vytěžit svou střelou. Do ní sáhl ještě některý hráč před brankou, puk ale končí těsně mimo levé tyčky z pohledu Kloučka.
     
    13:03
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Nakonec to jsou ale Litoměřičtí, kdo jde dnes do vedení jako první! Domácí publikum zmrazil JAN VESELÝ, který neomylně sáhl do střely, kterou vyslal Vítězslav Bílek! Asistence: Vítězslav Bílek, Radek Jeřábek.
     
    13:58
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Filip Hanták – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:14
    Pohledná kombinace domácích hráčů nyní nevyšla. Ještě před ní pálil od modré čáry Zdeněk Kutlák, jehož střelu si Klouček pohlídal.
     
    15:00
    Do útočného pásma následně zaváží kotouč Peter Galamboš, načež ho nahazuje za branku Kloučka. Tam se ho ujímají opět Litoměřice, které poté vyhazují.
     
    15:54
    Filip Novák dostal nabito na modrou čáru a zkoušel ohrozit hostující klec střelou z první, při které ale zlomil hůl a žádné ohrožení Kloučkovy svatyně se tím pádem nekoná.
     
    16:07
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Peter Galamboš.
     
    16:33
    Ondřej Machala se natlačil i přes to, že byl napadán domácím bekem, před branku. Gába si s jeho bekhendovým pokusem na bližší tyči dokázal poradit.
     
    17:41
    Přečíslení tři na dva Litoměřicím nevyšlo. Ondřej Buchtela totiž svou přihrávkou našel jen obránce Motoru, který se stihl vrátit.
     
    18:19
    Filip Novák svou dělovkou od modré čáry zamířil jen do plexiskla za brankou Milana Kloučka.
     
    18:52
    Zhruba minutu před koncem zavezl kotouč do útočné třetiny Petr Vampola. Po kombinaci se puk dostal k Mitchovi Fillmanovi. Na jeho pokus ale Milan Klouček viděl vcelku dobře, a proto neměl problém uschovat ho ve výstroji.
     
    19:34
    Litoměřice zahrozili přečíslením, které bylo důsledkem horšího střídání Motoru. Vítězslav Bílek se ocitl v útočném pásmu zcela sám, ovšem přihrávka jemu směřovaná neprošla.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, ze které nakonec odcházejí vítězně Litoměřice. Největší šanci měl za Motor Zdeněk Kutlák, se svou střelou od modré čáry ale neuspěl. Domácí tým zmrazil Jan Veselý, který svou šikovnou tečí poslal kališníky do vedení. Uvidíme, zda českobudějovičtí hráči zlepší svůj výkon a pokusí se udržet domácí neporazitelnost.
     
    Statistiky po úvodní třetině:
    Střely na branku – 7:7
    Střely mimo – 5:2
    Zblokované střely – 2:3
    Vhazování – 13/20:7/20
    Trestné minuty – 6:2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    První střela v druhé třetině jde na stranu českobudějovických hráčů, jmenovitě Roka Pajiče. Ten vypálil z otočky z většího úhlu, ale s jeho střelou neměl u pravé tyče Klouček problém.
     
    20:41
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovické publikum je na nohou, máme vyrovnáno! Martin Heřman napřáhl k dělovce od modré čáry. Kotouč se při cestě do branky otřel o hůl VLASTIMILA DOSTÁLKA a následně zapadl až za překvapeného Kloučka! Asistence: Petr Vampola, Miloslav Čermák.
     
    21:59
    Nátlak českobudějovických hokejistů pokračuje i po prvním vstřeleném gólu. Klouček ale střelu jednoho z domácích kryje.
     
    22:46
    Martin Havelka se pokoušel zachytit přihrávku ve středním pásmu, přičemž ale upadl na ledovou plochu, díky tomu jsou tedy v držení kotouče hráči Motoru.
     
    23:06
    Peter Galamboš se ocitl před brankou v dobré střelecké pozici! Dostal přihrávku mezi oba kruhy přímo před brankovištěm, odtud ale napálil jen prvního beka kališníků.
     
    23:25
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Ondřej Kachyňa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:40
    Denis Kusý táhlou střelou z pravého kruhu z pohledu domácího brankáře trefuje jen připravenou Gábovu lapačku, která se objevila v horním růžku.
     
    24:31
    Ondřej Smetana si nerozuměl se svým spoluhráčem při rozehrávce, čehož dokázali využít domácí, kteří se vzápětí osvobozují.
     
    25:12
    Střelu z hole Davida Kvasničky Gába dokázal uschovat ve své lapačce a dokázal ji rozehrát na spoluhráče, který následně vyhazuje a přesilovka Litoměřic pomalu končí.
     
    25:51
    Martin Havelka dostal vzdušnou přihrávku před branku Davida Gáby. Kotouč doslova za brankovou čáru hodil, a proto nemůže být tento zásah uznán.
     
    26:13
    Jiří Jebavý zkoušel přihrávat přes celou délku obranného pásma. To mu nevyšlo, proto se hra vrátí před Kloučka. Píská se totiž zakázané uvolnění.
     
    27:12
    Radek Jeřábek vyslal nebezpečnou střelu z vrcholku kruhu, David Gába na poslední chvíli dokázal zareagovat vyrážečkou.
     
    27:25
    Michal Bárta inkasoval nepříjemný zákrok v rohu kluziště v obranném pásmu, k nevoli domácích diváků se ale faul nepíská. Bude se jen vhazovat před domácím brankářem.
     
    28:35
    Petr Vampola dostal ideální přihrávku do ideální pozice! Střelou z prvního doteku ale neusměrnil kotouč mezi tři tyče!
     
    28:41
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jiří Jebavý – 2 min., podražení).
     
    29:39
    Několik dobrých domácích šancí končí jen perfektním zákrokem Kloučka a také trefenou tyčkou! Poslední akci zaznamenal Václav Nedorost, jehož pokus si ale hostující strážce svatyně vychutnal, když jej dokázal uschovat v lapačce.
     
    30:12
    Máme za sebou první polovinu utkání. V posledních okamžicích jsou lepší domácí hokejisté a to především z důvodu přesilové hry, ze které zbývá ještě dvanáct sekund.
     
    31:05
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Petr Vampola – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:50
    Litoměřicím se prozatím nedaří usadit se před Davidem Gábou. O chvíli později rozhodčí zdvihá svou pravici, bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    32:08
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Veselý – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:32
    Petr Vampola střelou z velké vzdálenosti trefuje jen prvního bránícího hráče Litoměřických.
     
    32:58
    O chvíli později se hosté zásluhou Ivana Řehoře osvobozují a mohou jít vystřídat.
     
    34:13
    Petr Vampola adresoval zpoza branky přihrávku na Vlastimila Dostálka! Ten první střelou mířil do horních pater branky, tam bylo ale také rameno Milana Kloučka. Svou druhou střelu namířil do betonů litoměřického gólmana, který následně puk ukrývá. Poté je na programu komerční přestávka.
     
    35:33
    Motor se pokouší usadit se v útočné třetině. Filip Novák nahodil puk do pásma, z čehož něco zkoušel vytěžit Petr Vampola, jenž se obtočil kolem branky. V pádu ale puk k bližší tyči nedokázal nasměrovat.
     
    36:52
    Jebavý přihrával na hranici modré čáry Jandusovi, který vystřelil z první. Kotouč dokázali srazit bránící hráči domácích. Litoměřice to ale zkoušejí ještě jednou, usazují se před Gábou.
     
    38:34
    Zdeněk Kutlák objel soupeřovu branku, aby následně přihrával do prostoru mezi oběma kruhy. Tam ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl, přesto jsou u kotouče hráči Motoru.
     
    39:18
    Petr Vampola z úhlu od mantinelu hledal Vlastimila Dostálka. Druhý jmenovaný si kotouč nezpracoval. Opět jsou to ale domácí, kdo je v držení puku. Dočkáme se ještě branky do šatny?
     
    39:59
    Nedočkáme, druhá třetina pomalu končí u modré čáry v útočném pásmu Motoru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hned na úvodu druhého dějství rozradostnil domácí příznivce Martin Heřman, jenž od modré čáry nasměroval puk až mezi tři tyče. Zhruba od poloviny zápasu měl jasnou převahu Motor, kterou ale zužitkovat nedokázal. Zda Českobudějovičtí dokonají svůj obrat, to sledujme v třetí třetině!
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Střely na branku – 23:14
    Střely mimo – 7:4
    Zblokované střely – 6:3
    Vhazování – 24/43:19/43
    Trestné minuty – 10:6
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:46
    Ivan Řehoř v rychlém úniku tři na dva zkoušel adresovat přihrávku na lépe postaveného spoluhráče, ale neuspěl. O chvíli později nahazuje tentýž hráč kotouč za Gábovu klec.
     
    41:30
    Filip Helt se objevil v držení kotouče a hned vyslal na Davida Ggábu nebezpečný projektil. Proti jeho pokusu českobudějovický gólman stihl zakročit a schovat puk ve výstroji.
     
    42:41
    Pavel Pýcha si sjel z pozice obránce hlouběji do pásma. Byl sice ve velkém úhlu, přesto Kloučka v bráně hostů prověřil. Ten se však včas přesunul a střelu u pravé tyče zneškodnil.
     
    43:11
    Další útočnou akci Motoru rozjíždí obranné duo Zdeněk Kutlák – Mitchell Fillman.
     
    43:42
    Vlastimil Dostálek se velmi dobře zbavil bránícího hráče a vydal se směrem na branku. Před ní stál ještě jeden z jeho spoluhráčů, přihrávka na něj ale byla zblokována posledním bekem Litoměřic.
     
    44:35
    Ondřej Machala si sjel s kotoučem až k levé tyči Gábovy branky. Tam ale svou střelou do horních pater branky neuspěl.
     
    45:24
    Radek Jeřábek dostal přihrávku a z větší vzdálenosti vyslal svižnou střelou na Gábu. Ten měl zákrok těžší o to, že před ním přejel domácí s hostujícím hráčem. I přesto včas zaklekl a kotouč podržel.
     
    45:47
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Havelka – 2 min., napadení).
     
    46:05
    Vampola – Nedorost – Kutlák, tímto směrem šel kotouč hned po vhazování. Kutlákovu ránu ale Klouček dokázal vytěsnit mimo svou branku.
     
    47:04
    Zhruba o minutu později pálí opět Zdeněk Kutlák. Od modré střílel z jeho pohledu na vzdálenější tyč, jenže ji netrefil. Puk prosvištěl jen těsně mimo ni!
     
    47:47
    Ani třetí početní výhoda domácím hokejistům nevyšla. Havelka se vrací zpět na ledovou plochu.
     
    49:32
    Filip Vlček se jako jediný hráč domácího týmu vrhl do útočného pásma, kde parádně vybojoval kotouč. Motor tak díky Vlčkovi kombinuje před Kloučkem.
     
    50:24
    Ne, domácímu týmu se nyní nedaří vůbec nic. Po nepřesně rozehrávce se do protiútoku vydali Litoměřice. Po chvíli později zní píšťalka hlavního sudího na znamení dalšího vyloučení z řad domácích.
     
    50:24
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Peter Galamboš.
     
    51:29
    Mitch Fillman byl při napadání rozehrávky soupeře dost aktivní, díky čemu Motor kotouč vyhazuje přes všechny čáry.
     
    52:22
    Rok Pajič taktéž napadal, tentokrát však v útočném pásmu. Puk vybojoval u hrazení, načež se vydal proti brance Kloučka. Pajič ale k vzdálenější tyči kotouč netrefil!
     
    53:47
    Vlastimil Dostálek v přečíslení tři na jednoho hledal ještě lépe postaveného Luboše Roba, proti kterému se Milan Klouček dokázal přesunout a pokus betonem vyrazit.
     
    54:33
    Na dnešní utkání si na ochozy Budvar arény našlo cestu 5575 fanoušků!
     
    55:26
    Václav Nedorost neměl problém s vyhnutím se snad třem vracejícím se hráčům Litoměřic! Najel si na vrchol pravého kruhu z pohledu Milana Kloučka a svou svižnou střelou mířil k jeho levé tyči, ale netrefil!
     
    56:01
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Vítězslav Bílek – 2 min., vražení na hrazení).
     
    56:34
    Proti střele Filipa Nováka dokázal Klouček zakročit, vyrazil ji jen těsně mimo svou pravou tyč! O malý moment později kališníci kotouč vyhazují a mohou jít vystřídat.
     
    57:37
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Už to vypadalo, že z této přesilové hry nic nebude, ale přeci jenom je to gól! Petr Vampola vystřelil na branku, čehož dokázal využít mezi kruhy stojící PETER GALAMBOŠ na centimetr přesně! Puk nasměroval přímo do pravého horního růžku Kloučkovy svatyně! Asistence: Petr Vampola, Rok Pajič.
     
    58:52
    Ondřej Machala musel vystrašit všech pět a půl tisíc domácích příznivců! Útočník Litoměřic si sjížděl před branku, kam dostal přihrávku, ovšem proti jeho pokusu obětavě skočil jeden z obránců Motoru a kotouč srazil!
     
    58:52
    Litoměřice si berou oddechový čas a Milan Klouček po jeho skončení zůstává na střídačce!
     
    59:19
    Václav Nedorost si vzal puk na svou hůl, přejel s ním střední pásmo, nabruslil i do pásma útočného. Tam ale bekhendovým pokusem trefuje jen vnější část odkryté klece!
     
    59:58
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak ještě jedna gólová radost pro domácí Motor a jeho příznivce! PETR VAMPOLA poslal kotouč z rohu kluziště před branku hostí, kde si ho ale velmi nešťastně srazil do vlastní klece jeden z litoměřických hráčů! Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Toto utkání nakonec rozhodl Motor po dobře odehraném závěru utkání, ve kterém vsítil dvě přesně branky! Z tohoto utkání je to tedy vše, děkuji za pozornost!
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 39:23
    Střely mimo – 13:7
    Zblokované střely – 9:6
    Úspěšnost vhazování – 55%:45%
    Trestné minuty – 12:10 (19:58:08)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 21. Dostálek (Vampola, Čermák), 58. Galamboš (Vampola, Pajič), 60. Vampola – 14. J. Veselý (Bílek, Jeřábek)


    Banes Motor České Budějovice: Gába (Kváča) – Kutlák, Kučný, Kachyňa, F. Novák, Fillman, Pýcha – J. Bárta, Vampola, Nedorost – Rob, Čermák, Prokeš – Vlček, Heřman, L. Květoň – Pajič, Galamboš, Dostálek.
    HC Stadion Litoměřice: Klouček (Michajlov) – Kvasnička, Jandus, Smetana, Jebavý, Jeřábek, Buchtela – Kusý, J. Veselý, Bílek – Hanták, Kantner, Machala – Helt, Stříbrný, Řehoř – J. Šimeček, R. Pilař, M. Havelka.

    Rozhodčí: Doležal, Kopeček – Špringl, Zídek.

    Diváci: 5575
    thejrc.org