Německo – Švédsko 2:23 (kon.) | Česko – Lotyšsko 8:3 (kon.) | Slovensko – Singapur 12:2 (kon.)
konec
Slovensko
12:2 (2:1, 4:0, 6:1)
Singapur
sk Pátek 01.12.2017, 18:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
     
    Slovenky sa síce trochu pomalšie rozbiehali, no napokon svoj vstup do domácich majstrovstiev sveta zvládli bez väčších problémov, keď Singapur rozstrieľali suverénne 12:2. Za najlepšiu hráčku z domáceho tímu bola vyhlásená Paulína Hudáková, zo singapurského družstva to bola Debbie Pohová. Slovenské florbalistky tak na úvod svetového šampionátu zaznamenali dôležité víťazstvo, už zajtra ich však čaká ďalší súboj v C-skupine, keď ich súperkami budú florbalistky z Estónska. Aj tento zápas vám, samozrejme, prinesieme v našom online textovom prenose. Pre dnešok je to však už odo mňa všetko, zo Zimného štadióna Ondreja Nepelu sa s vami lúči Jakub Kocourek! (19:49:48)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Slovensko dalo gól! KRISTÍNA HUDÁKOVÁ síce na prvýkrát ešte neuspela, no následne jej loptičku vrátila jej sestra Paulína a Kristína sa už nemohla mýliť!
     
    58:42
    Katarína Klapitová "nakopla motory" smer bránka, no so svojim zakončením neuspela. Sama si však prišla po loptičku k zadnému mantinelu.
     
    57:08
    Lenka Cupráková stratila loptičku na polovici ihriska, no následne dobrým obranným zákrokom pomohla v defenzíve, a tak v tomto momente zostala Kristína Hlavatá bez zákroku.
     
    56:04
    Z ľavého krídla tentokrát bez prípravy po ponuku od Jany Troškovej pálila Katarína Klapitová, no ani ona nenamierila medzi tri žrde bránky Priscilly Tanovej.
     
    55:21
    Daniela Kvasková peknou prihrávkou vyzvala na zakončenie Klaudiu Robovú, no tá bránku Singapuru vysoko prestrelila.
     
    54:28
    Aktivita Sloveniek nemá konca, Singapurčanky niekedy ani nevedia, kde im hlava stojí. Michaela Šponiarová sa však tentokrát nepresadila a nsáledne bola vytlačená do pravého rohu palubovky.
     
    53:05
    Slovensko dalo gól! Exhibícia v podaní Sloveniek akoby nemala konca. Jedna krajšia akcia strieda druhú a Singapurčanky sa nestačia čudovať, čo domáce florbalistky predvádzajú. Lucia Košturiaková vybojovala loptičku na polovici ihriska, odovzdala ju Kristíne Hudákovej, tá našla úplne voľnú svoju sestru PAULÍNU HUDÁKOVÚ, a tá len vyšperkovala túto krásnu akciu slovenského tímu! Asistencia: Kristína Hudáková.
     
    52:09
    Monika Pintérová sa pokúsila individuálne predrať od ľavého mantinelu a po neisto zákroku brankárky Priscilly Tanovej sa jej dokonca takmer podarilo aj skórovať.
     
    51:09
    Slovensko dalo gól! Tak tá "desiatka" napokon padla. Zavŕšila ju po ďalšej exhibičnej akcii slovenského družstva strelou do prázdnej bránky MICHAELA ŠPONIAROVÁ. Asistencia: Paulína Hudáková.
     
    50:15
    Sympatickú snahu teraz predviedla Patrícia Mária Dzurinová, ktorá sa pokúsila cez trojicu súperiek predrať až pred bránku, no stroskotala na poslednej obrankyni Singapuru.
     
    49:33
    Singapur dal gól! Singapurčanky po dlhšom čase predviedli aktívnejšie napádanie na polovici Sloveniek a napokon im to priniesli ovocie v podobe druhého gólu v sieti Kristíny Hudákovej. Presadila sa WILNA TANOVÁ. Asistencia: Michelle Loková.
     
    47:50
    Takmer 800 divákov na tribúnach Arény Ondreja Nepelu sa baví skvelým florbalom slovenských reprezentantiek. Tie hrajú momentálne doslova na jednu bránku a desiaty gól v sieti Singapuru visí len na vlásku.
     
    46:23
    Slovensko dalo gól! Tak a desiatka sa blíži. Ďalšia krásna kombinácia Sloveniek prináša deviaty gól Slovenska. Paulína Hudáková vyzvala na presné zakončenie LUCIU KOŠTURIAKOVÚ. Asistencia: Paulína Hudáková.
     
    44:50
    Slovenky už hodnú chvíľu svojim súperkám absoútne nič nedovoľujú a kráčajú za suverénnym vstupom do domácich majstrovstiev sveta.
     
    43:47
    Slovensko dalo gól! Tak a Slovenky už dnes idú doslova "ako píly". Po krásnej indviduálnej akcii Lucie Košturiakovej našla peknou prihrávkou Michaela Šponiarová PAULÍNU HUDÁKOVÚ, a tá strieľa už ôsmy gól Sloveniek. Asistencia: Šponiarová.
     
    42:45
    Denisa Ferenčíková dnes hrá skvelý zápas. Teraz dokoázala vybojovať loptičku od nedôslednej obrankyne Singapuru, no následná strela Lucie Košturiaková bola nepresná.
     
    41:26
    O svoj prvý strelecký pokus v dnešnom zápase sa pokúsila aj Patrícia Mária Dzurinová, jej strela však bola zrazená mimo palubovku. Slovenky tak budú pokračovať v útoku z pravého rohu na útočnej polovici.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 19. Klapitová (Hudáková), 20. Šidlová (Klapitová), 21. Ferenčíková (Ďuríková), 25. Ferenčíková (Šponiarová), 26. Ferenčíková (Šponiarová), 40. Hudáková (Ďuríková), 41. Košturiaková (Ferenčíková), 44. Hudáková (Šponiarová), 47. Košturiaková (Hudáková), 52. Šponiarová (Hudáková), 54. Hudáková (Hudáková), 60. Hudáková (Hudáková) – 12. Ongová (Safiiová), 50. Tanová (Loková)


    Slovensko: Hlavatá (Krištofová) – Robová, Grossová, Šidlová, Bobotová, Ďuríková, Ferenčíková – Kvasková, Kocurová, Cupráková – Klapitová, Trošková, Kr. Hudáková – P. Hudáková, Košturiaková, Šponiarová – Pintérová, Boľová, Dzurinová
    Singapur: Zabirová – (Tanová) – Safiiová, Alhadadová, Yeeová, Pohová, Limová, W. Ongová – H. Ongová, Yeapová, Weeová – M. Limová, Yeová, J. Tanová, Loková, Loová, T. Queková, j. Queková, W. Tanová
    thejrc.org