Dukla Praha – Teplice 0:2 (kon.) | Slovácko – Jihlava 2:1 (kon.) | Brno – Zlín 1:1 (kon.)
Karviná – Bohemians 1905 1:0 (kon.) | Liberec – Olomouc 1:0 (kon.) | Plzeň – Jablonec 2:0 (kon.)
konec
1.FC Slovácko
2:1 (0:1)
FC Vysočina Jihlava
Sobota 02.12.2017, 15:00 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • HET liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Přijemné sobotní odpoledne, Vítám Vás u předehrávaného 16. kola HET ligy, kde sehraje 1. FC Slovácko v domácím prostředí proti FC Vysočina Jihlava. Bude se jednat o střetnutí dvou nejhorších týmů HET ligy.
     
    1. FC Slovácko

    Slovácko je po polovině soutěže na posledním místě s devíti body a má co napravovat vůči svým fanouškům. V minulém kole prohráli svěřenci trenéra Korduly v derby se Zlínem 1:2. Ševci vyučili modrobílé z efektivity, když první branku vstřelili po rohovém kopu, zásluhou Traoreho, Slovácko si vytvořilo ve druhé půli tři tutové šance, které neproměnilo, z protiútoku jej postrestal Diop. Hostující hráči aspoň snížili střídajícím mladíčkem Kubalou na 1:2.
     
    FC Vysočina Jihlava

    Vysočina Jihlava v je na tom o jeden bod lépe jak Slovácko a je momentálně na předposlední pozici. Také Jihlava prohrála na domácí půdě v záchranářském duelu s Brnem 0:2 a bude chtít tento nepovedený výsledek odčinit právě na Slovácku.
     
    Kouč Kordula bude mít k dispozici všechny hráče, kromě dlouhodobě zraněných Rady a Břečky. Do základní sestavy se určitě vrátí Jan Navrátil, který stál v derby ve Zlíně za čtyři žluté karty. Možná v zahajovací jedenáctce zůstane Lukáš Sadílek, který podal v minulém utkání skvělý výkon místo Marka Havlíka.

    Ivan Kopecký se bude muset obejít bez obránce Martina Nového, který v duelu s Brnem vyfasoval čtvrtou žlutou a poslední zápas roku 2017 tak vynechá.
     
    Předpokládané sestavy:

    1.FC Slovácko: Heča – Juroška, Hofmann, Šimko, Reinberk – Šumulikoski, Daníček – Navrátil, Sadílek, Petr – Zajíc.

    FC Vysočina Jihlava: Hanuš – Urblík, Tlustý, Krejčí, Keresteš – Vaculík, Záviška – Fulnek, Dvořák, Zoubele – Ikaunieks.
     
    Ohlasy před zápasem

    Michal Kordula, trenér 1. FC Slovácko

    „Pro nás to bude nejdůležitější zápas podzimu. V minulém kole jsme ve Zlíně prohráli, ale podali jsme dobrý výkon – musíme se od něj odrazit.“

    Ivan Kopecký, trenér FC Vysočina Jihlava

    „Nemůžeme uspět bez správného nastavení sebevědomí a motivace hráčů. Na hřišti musí dokázat, že jsou odhodlaní získat tři body.“
     
    Modrobílí, i když v domácím prostředí porazili Baník Ostrava, tak mají proti sobě ideálního soupeře, jelikož Jihlava prohrála všech sedm venkovních zápasů a vstřelila pouze tři branky. Slovácko s ní neprohrálo v domácím prostředí od roku 2005. V duelech Slovácka s Jihlavou moc branek nepadá, diváci viděli ze 13 vzájemných zápasů pouze 25 gólů, nejčastější výsledek je tedy 1:0, jenž se zrodil ve třech případech. Za to sudí se nebáli v utkáních vytáhnout ze své kapsičky více jak čtyři žluté karty.
     
    -25
    Lodivod Kordula udělal v sestavě jednu změnu. V sestavě nechal Sadílka a na lavici náhradníků posadil Havlíka, do sestavy se vrací Navrátil, Také Kopecký oproti zápasu s Brnem udělal několik změn, v základní jedenáctce najdete Popoviče, Zoubeleho, Urbíka.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Slovácko: Heča – Juroška, S. Hofmann, Šimko, Reinberk – Šumulikoski (C), V. Daníček – Navrátil, Sadílek, Petr – Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – Machalík, Hellebrand, Divíšek, Havlík, Kubala, Tkáč.

    FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Fulnek, Tlustý, J. Krejčí, Keresteš – Vaculík (C) – Urblík, Záviška, Zoubele, Popović – D. Ikaunieks.
    Náhradníci: Hanuš – F. Novotný, Štěpánek, N. Daníček, Kryštůfek, Klíma, Smejkal.

    Rozhodčí: Z. Proske – M. Wilczek, R. Dresler.
     
    -24
    Obě dvě mužstva se v mrazivéím počasí rozcvičují na zeleném trávníku. Máme necelou půl hodinku do výkopu a moc diváků zatím na střetnutí nezavítalo. Uvidíme jaká bude dnešní celková návštěva.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -11
    Domácí borci jdou se schovat do útrob stadionu, hostující fotbalisté si dávají krátké intenzivní sprinty u pomezní čáry.
     
    -1
    Trojice rozhodčích přivádí základní sestavy na hrací plochu. Slovácko bude hrát v tradičních bílých kompletech, Jihlava nastoupí v modrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jako první do míče kopli jihlavští fotbalisté a ihned se posunuli na domácí polovinu, Popovič posunul míč hlavičkou na Ikauniekse, zadáci Slovácka ale dobře zareagovali.
     
    2
    Hofmann dlouhým míčem na polovině Jihlavy našel nabíhajícího Jurošku, který z první míč se snažil posunout na Daníčka, ale hostující hráč dobře zasáhl.
     
    3
    Slovácko bude mít ze začátku utkání výhodu pokutového kopu, když Keresteš po zmatcích v obraně Jihlavy fauloval Zajíce a sudí Proske jednoznačně ukázal na penaltový puntík.
     
    4
    Zajíc vzal zodpovědnost na sebe, ale s penaltou nenaložil vůbec dobře, míč nasměřoval k pravé tyči, ale branku minul. Gólman Rakovan by pravděpodobně balon chytil.
    4. Neproměněná Zajícova penalta.
     
    5
    Domácí útočník si po neproměněné penaltě skryl obličej v dlaních, podpořit jej doběhl jeho spoluhráč Daníček.
     
    7
    Domácí hráči jsou i nadále aktivnějším mužstvem, míč drží v ve své moci, ale kombinuje výhradně na své polovině.
     
    10
    Jihlava zahrávala volný přímý kop z poloviny hřiště, domácí fotbalisté se ubránili, jenže bude zahrávat další standardku. Keresteš centroval do pokutového území Slovácka, modrobílí ale nedokázali balon dostat do bezpečí, ten se odrazil k Urblíkovi, jehož střela z hranice vápna byla sražena.
     
    12
    Daníček šel do souboje s Kerestešem u postranní čáry a hostující krajní bek byl podle sudího Proskeho faulovaný.
     
    14
    Sadílekm centroval z levé strany, jeho přihrávka do vápna byla sražena na rohový kop.
     
    15
    Petr poslal nebezpečný centr do malého vápna, který nadělal hostujícím fotbalistům potíže, ale ti se nakonec dokázali ubránit.
     
    16
    Navrátil míč přihrával na pravé straně vápna na nabíhajícího Jurošku, ale přihrávka byla velmi prudká a jeho spoluhráč už balon nestihl na hrací ploše, od své branky bude tedy odkopávat Rakovan.
     
    17
    Urblík byl faulovaný pětadvacet metrů od branky Heči. Keresteš nacentroval k levé tyči, kde v tísni hlavičkoval Tlustý vedle branky.
     
    20
    Za postranní čárou je ošetřovaný Šumulikoski, který při obranném zákroku si pravděpodobně natáhl tříslo.
     
    21
    Domácí kapitán je zpět na hrací ploše a pokračuje ve hře.
     
    22
    Šumulikoski dal exkluzivní přihrávku směrem dopředu na zcela volného Petra, pomezní rozhodčí však zamával ofsajd, jinak by šlo o velice nebezpečnou akci domácího celku.
     
    24
    Slovácko nadále kombinuje na polovině Jihlavy. Daníček kolmicí vyslal Jurošku, který nejdříve váhal, jestli má dát míč hned nebo udělat ještě pár kroku a odcentrovat, rozhodl se pro druhou variantu a namířil míč jen do rukavic Rakovana.
    24. Rakovan neměl s Juroškovým pokusem sebemenší potíže.
     
    26
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do překvapivého vedení! Vaculík zahrával trestný kop z pravé strany a našel přesně hlavu JIŘÍHO KREJČÍHO, který zblízka prostřelil na přpední tyči Heču.
    26. Jiří KREJČÍ - 0:1
     
    28
    Vstřelená branka vlila Jihlavě ještě více energie do žil a nyní bude zahrávat rohový kop.
     
    29
    Slovácko se dokázalo ubránit, a do pokutového území směřoval další centr od Jihlavských, ale ani napodruhé z toho poro hosty nic nebylo.
     
    30
    Slovácko mohl vyrovnat. Juroška nacentroval do pokutového území, Daníček hlavičkoval před malým vápnem a nastřelil levou tyč, poté střílel Navrátil, jeho rána byla sražená, odražený míč doputoval k Šumulikoskému, který také ihned vystřelil, ani on hradbu těl neprostřelil a ještě do třetice Hofmann, ale ten poslal míč vedle branky.
    30. Daníček hlavičkoval do tyče a Slovácku nevyšly ani následné dorážky.
     
    31
    Další šance Slovácka! Po rophovém kopu jeden z domácích hráčů přizvedl míč v šestnáctce, ale Šumulikoski jej zasáhl slabě a míč doputoval k brankáři Rakovanovi.
    31. Šumulikoski ve velké šanci neměl dostatek štěstí.
     
    33
    Na druhé stráně centroval Popovič, míč doletěl do vápna na Ikauniekse, ale ten vyslal ze scé kopačky slabou střelu, která nemohla Heču ohrozit.
     
    34
    Další slibná akce hostů. Na výlet se vydal stoper Tlustý, který zakončoval akci po centru Fulneka doprostřed branky.
     
    37
    Nyní jsou oba dva brankáři v permanenci. Po kombinaci na opačné straně vystřelil Sadílek prudkou ránu, ale ta mířila jen doprostřed branky.
     
    40
    Na polovině byl fauoovaný Navrátil při zpracování míče. Šumulikoski přihrál Daníčkovi, jenž ihned se snažil najít na hranici vápna Navrátila, ale hostuiící hráči balon daleko odkopli.
     
    42
    Jakub Petr neustále číhá na hraně ofsajdu na přihrávku, kterou dostal, jenže v pokutovém území nedokázal si stahnout balon na kopačku.
     
    43
    Jozef Urblík zatáhl za ruku Navrátila ve středu hřiště a viděl za tento zákrok žluý kartónek.
     
    45
    Slovácko mohlo vstřelit vyrovnávájící branku do šatny. Zajíc prodloužil míč hlavou za sebe, Navrátil centroval na malé vápno, kde se objevil ve stoprocentní tutovce Daníček, ale ten nedokázal přes padajícího Rakovana zakončit balon do sítě.
    45. Daníčkovi se nadále v koncovce nedaří.
     
    45
    Slovácko ještě zaútočilo po levé straně, ale Sadílkovi se nepodařil centr.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase Slovácko prohrává s Jihlavou 0:1, přičemž mělo vynikající vstup do útkání a zahrávalo již ve 3. minutě penaltu, ale Zajíc balon z pokutového kopu vedle brány. Jihlava byla v útoku maximálně efektivní a z jedne vážnější situace vstřelila vedoucí branku Krejčím, Slovácko si vypracovalo tutové šance, ale nedokázalo je zužitkovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Trenér Kordula se rozhodl pro změnu. Tomáše Zajíce vyměnil Filip Kubala.
     
    47
    A hned nebezpečná akce před brankou Jihlavy, Daníček si našel odražený míč vystřelil ránu k pravé tyči, Rakovan však střelu vyrazil na roh.
     
    48
    Po rohovém kopu upadl ve vápně jeden z domácích hráčů, sudí Proske ale druhou penaltu domácímu týmu nezapískal.
     
    49
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    A máme vyrovnáno! Sadílek dal balon před branku, míč přiťukl Petr nabíhajícímu VLASTIMILU DANIČKOVI a ten prostřelil zblízka vše co mu stálo v cestě.
    49. Vlastimil DANÍČEK - 1:1
     
    51
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Skvělý vstup Slovácka do druhé půle. Kubala šel do otevřené obrany a dal přihrávku na hranici ofsajdu JAKUBOVI PETROVI, který šel z pravé stranyna Rakovana a toho přízemní střelou prostřelil.
    51. Jakub PETR - 2:1
     
    53
    Jihlava šla do útoku dva na dva, ale hostující hráči situaci špatně vyřešili a vůbec neohrozili domácí svatyni.
     
    55
    Marin Popovič viděl žlutou kartu.
     
    56
    Navrátil z brankové čáry centroval, jenže balon neprošel do šestnáctky soupeře, protože byl zblokovaný na roh.
     
    57
    Z rohového kopu modrobílí neohrozili branku Jihlavy. Navíc útok hráčů z Vysočiny zabrzdil za cenu žluté karty Stanislav Hofmann.
     
    58
    Daníček šel do otevřené obrany Jihlavy, mohl střílet, ale balon posunul doprava na zcela volného Sadílka, který ale zamířil nad branku.
     
    60
    Na hráčích Slovácka je vidět velká úleva, Navrátil si dovolil u rohového praporku fotbalovou finesu a přihrál do pokutového území na malé vápno, ale tam byl pouze brankář Rakovan.
     
    62
    Reinberk vyboval na své polovině míč a poté pádil s ním přes třicet metrů, ale akci zbrzdil špatnou přihrávkou na Kubalu, situace by stejně nepokračovala, protože pomezní rozhodčí měl zdvižený praporek.
     
    63
    Obrovská šance Slovácka, z brankové čáry centroval Juroška, průdká přihrávka prošla až na zadní tyč, s čím nepočítal Petr, který balon nezakončil do branky, před ním ale stačil balon jemně tečovat vracející se hostující hráč.
     
    65
    I trenér Kopecký se rozhodl poprvé vystřídat. Marina Popoviče vystřídal Jiří Klíma.
     
    67
    Slovácko obléhalo vápno Jihlavy, Daníček akci ukončil nepřesnou střelou nad branku Rakovana.
    Choreo domácích fanoušků.
     
    69
    Záviška byl zcela volný na pravé straně a dostal přihrávku od Fulneka, jeho centr však nenašel nikoho z jeho spoluhráčů a balon odvracel z pokutového území Juroška.
     
    70
    Sadílek postupoval středem hřiště do otevřené obrany Jihlavy, posunul míč na Daníčka, který viděl zcela osamoceného Navrátila, ale ten nezpracoval jeho přihrávku.
     
    71
    Na opačné straně vystřelil z levé strany Ikaunieks, střela šla na přední tyč, Heča nemusel ale zasahovat.
     
    72
    Slovácko zahrávalo rohový kop na přední tyč Petrem, ale tam byl jen hostující hráč, jenž balon odhlavičkoval.
     
    73
    Oba dva celky vystřídaly. Na straně Slovácka hřiště opustil střelec druhé branky Jakub Petr a na místo něj šel Marek Havlík. Na straně Jihlavy Nikolas Daníček nahradil Lukáše Vaculíka.
     
    77
    Nyní oba dva týmy předvádějí fotbal bez šancí. Na pravé straně pádil za míčem Juroška, ale u rohového praporku míč situaci špatně vyhodnotil, a hosté budou tak zahrávat aut.
     
    78
    Po centru z levé strany se dostal do zakončení v pokutovém území Lukáš Zoubele, který si pravděpodobně zpracoval míč rukou, ale sudí nechal hru pokračovat, nicméně nedokázal jihlavský záložník z výhodné pozice vystřelit.
     
    81
    Slovácký Kubala střílel v pokutovém území do horní části branky, ale do míst kde byl Rakovan, ten balon chytil.
     
    83
    Do šance se řítil Sadílek, který v pokutovém území umotal Tlustého, místo ale střely udělal kličku navíc a poté vystřelil levou nohou k pravé tyči, Rakovan jeho střelu vyrazil na roh.
     
    85
    Dva rohy za sebou teď kopalo Slovácko, ale ani z jednoho nedokázalo zahrozit.
     
    86
    Další obrovskou šanci měl Kubala, který si v pokutovém území prohodil míč mezi dvěmi jihlavskými hráči, ale nedokázal prostřelit vybíhajícího Rakovana.
     
    86
    Domácí hráči kýžený roh nerozehráli do vápna, ale raději na jistotu.
     
    86
    Poslední střídání Jihlavy, Jakuba Fulneka vyměnil na poslední minuty Tomáš Smejkal.
     
    88
    Modrobílí vybojovali rohový kop, ale opět jej rozehráli na jistotu, jelikož touha po třech bodech je veliká.
     
    90
    Utkání se dohrává na polovině Jihlavy, která se zatím nemůže dostat do konečného tlaku.
     
    90
    Taktické střídání Slovácka. Michal Kordula stahuje ze hřiště Jana Navrátila a obranné řady jde vyztužit Pavel Tkáč.
     
    90
    Rozhodčí Proske nastaví ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Ikaunieks centroval z pravé strany na přední tyč, balon schoval v náruči balon ukryl Heča.
     
    90+2
    Reinberk nakopl míč na Kubalu, ale ten byl v ofsajdu,
     
    90+3
    Pravděpodobně poslední akce hráčů z Vysočiny. Hostující fotbalisté zvolili poslední nákop na polovinu Slovácka a poté sudí Proske ukončil zápas.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Kouči Kordulovi spadl velký kámen ze srdce! Slovácko porazilo Jihlavu 2:1 a přezimuje na nesestupové pozici. Domácí fotbalisté vstoupili do druhé půle impozantně, když nejprve ve 49. minutě vyrovnal Daníček, ke kterému propadl centr a domácí hráč prostřelil zblízka všechno, co mu stálo v cestě. O dvě minuty později modrobílí se radovali podruhé, když si JIhlava nepohlídala brejk, Kubala ke skórování vybídl Petra, který se nemýlil, Slovácko pokračovalo v ofenzivní hře i nadále, ale ostatní šance už skončily nevyužité. Jihlava si žádnou šanci na vyrovnání nevypracovala. (16:57:36)

    Tomáš Kučera

    Branky: 49. V. Daníček (Petr), 51. Petr (Kubala) – 26. J. Krejčí (Vaculík)

    Karty:   57. S. Hofmann (SLO) – 43. Urblík (JIH), 55. Popović (JIH)

    Neproměněná penalta: 4. Zajíc (SLO), mimo


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 13:4. Střely mimo: 12:4. Rohy: 11:2.
    1.FC Slovácko: Heča – Juroška, S. Hofmann, Šimko, Reinberk – Šumulikoski (C), V. Daníček – Navrátil (90. Tkáč), Sadílek, Petr (73. Havlík) – Zajíc (46. Kubala).
    Náhradníci: Daněk – Machalík, Hellebrand, Divíšek, Havlík, Kubala, Tkáč.

    FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Fulnek (86. Smejkal), Tlustý, J. Krejčí, Keresteš – Vaculík (C) (73. N. Daníček) – Urblík, Záviška, Zoubele, Popović (65. Klíma) – D. Ikaunieks.
    Náhradníci: Hanuš – F. Novotný, Štěpánek, N. Daníček, Kryštůfek, Klíma, Smejkal.

    Rozhodčí: Z. Proske – M. Wilczek, R. Dresler

    Diváci: 3594
    thejrc.org