Chelsea – Newcastle 3:1 (kon.) | Brighton – Liverpool 1:5 (kon.) | Everton – Huddersfield Town 2:0 (kon.)
Leicester – Burnley 1:0 (kon.) | Stoke – Swansea 2:1 (kon.) | Watford – Tottenham 1:1 (kon.)
West Brom – Crystal Palace 0:0 (kon.) | Arsenal – Manchester Utd. 1:3 (kon.)
konec
Watford FC
1:1 (1:1)
Tottenham Hotspur
Sobota 02.12.2017, 16:00 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (18:01:25)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:10. Fauly: 16:8.
     
    Je dobojováno, Watford s Tottenhamem si z dnešního zápasu odnáší po bodu, výsledek je totiž nerozhodný 1:1! Lepší vstup do utkání zažili hostující fotbalisté, do vedení se ale dostali The Hornets, když po se po Cleverleyho centru hlavou prosadil Christian Kabasele. Kohoutům se podařilo srovnat, v pětadvacáté minutě zakončil jejich rychlou protiakci Son Heung-min. Po přestávce vše nasvědčovalo tomu, že druhý poločas bude patřit Spurs, jejich aktivitu ale přerušil zbytečně faulující Davinson Sánchez, jemuž sudí Atkinson okamžitě udělil žlutou kartu. Očekávaný tlak ze strany Silvových svěřenců se nekonal, domácí se zmohli na jedinou šanci, když Abdoulaye Doucouré trefil tyč. V samotném závěru upřel hlavní rozhodčí Watfordu penaltu, když nechal hru plynout poté, co v pokutovém území zasáhl míč rukou Eric Dier.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Vertonghenův odkop doputoval pouze k Femeníovi, který balon okamžitě vrátil na obrannou polovinu Spurs. Richarlisonův centr zablokoval v šestnáctce se pohybující Eric Dier a opakovaný záběr ukázal, že tak učinil pomocí pravé ruky, sudí Atkinson tak upřel Watfordu penaltu!
     
    90+3
    Hosté zaspali při návratu do defenzivy, Watford ale s nadějně vypadající protiakcí nenaložil vůbec dobře. Carrillo pro domácí alespoň vydřel rohový kop, ten ale Kohoutům mnoho vrásek navíc nepřidělal.
     
    90+2
    Marvin Zeegelaar fauloval Érika Lamelu, jenž se o pár okamžiků později ujal exekuce přímého kopu. Po jeho centru se v šestnáctce po souboji s Mariappou k zemi poroučel Kane, o penaltový zákrok se ale určitě nejednalo.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty.
     
    90
    Harry Winks se až nečekaně snadno zbavil Zeegelaara a poté hledal Harryho Kanea, tomu ale možnost dostat se k hlavičce překazil výtečně reagující Heurelho Gomes, jenž vyboxoval kulatý nesmysl mimo šestnáctku.
     
    89
    Marvin Zeegelaar hledal na okraji vápna se pohybujícího Deeneyho, který ve vzdušném souboji předčil Diera a hlavou balon ještě sklepával pro právě příchozího Graye, předložil mu jej ale pouze na paty.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Richarlison (Watford FC).
     
    88
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Tom Cleverley, přichází Andre Gray.
     
    86
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Dele Alli, přichází Harry Winks.
     
    86
    Tom Cleverley se rozhodl zakroutit míč do malého vápna, našel ale pouze rukavice připraveného Huga Llorise. Domácí se ještě dožadovali pokutového kopu, Vertonghenův souboj s Deeneym ale proběhl podle pravidel.
     
    85
    Sám proti přesile se na obrannou polovinu soupeře vydal bojovat Dele Alli, nevěděl si rady ale už s prvním protihráčem, jenž mu přišel do cesty. Doucouré na to konto otočil hru na Femeníu, po jehož zablokovaném centru uvidíme rohový kop.
     
    84
    Po Zeegelarově ztrátě se navíc kupředu vydal Moussa Sissoko, těsně před přechodem do pokutového území domácího týmu byl ale dostihnut vracejícím se Capouem, který jej čistým způsobem připravil o míč.
     
    83
    Od hráčů The Hornets je to s blížícím se koncem základní hrací doby velmi křečovité, jejich útočným akcím chybí překvapivější přihrávka či jakákoliv kreativní myšlenka.
     
    82
    Kohouti se podle očekávání začínají stahovat a veškeré zbylé síly věnovat defenzivním činnostem. Étienne Capoue, bývalý hráč londýnského Tottenhamu, se zbavil Dembélého a ranou levačkou vyzkoušel Llorisovu pozornost, se střelou doprostřed branky ale nepochodil.
     
    80
    Domácí hrozí výhradně ze stran. Marvin Zeegelaar nyní hru ukázkově přenesl na Andrého Carrilla, který hledal na hranici malého vápna se pohybujícího Richarlisona, našel ale pouze hlavu připraveného Vertonghena.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 13. Kabasele (Cleverley) – 25. Heung-min (Eriksen)

    Karty:   36. Cleverley (WAT), 50. Kabasele (WAT), 73. Zeegelaar (WAT), 89. Richarlison (WAT) – 71. Vertonghen (TOT)   52. D. Sánchez (TOT)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:10. Fauly: 16:8.
    Watford FC: Gomes – Mariappa, Prödl, Kabasele (64. Capoue) – Femenía, Cleverley (88. Gray), Doucouré, Zeegelaar – Pereyra (67. Carrillo), Richarlison – Deeney (C).
    Náhradníci: Karnezis – Wagué, Janmaat, Watson, Capoue, Carrillo, Gray.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – M. Dembélé, Dier – Eriksen (64. Moussa Sissoko), Alli (86. Winks), Heung-min (77. Lamela) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Aurier, Rose, Winks, Moussa Sissoko, Lamela, F. Llorente.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – Lee Betts, Stephen Child

    Diváci: 20 278
    thejrc.org