Wolfsberger – Rapid 0:0 (kon.) | Rheindorf Altach – Sturm Graz 1:2 (kon.) | Admira – St. Pölten 1:0 (kon.)
Mattersburg – Linz 1:0 (kon.)
konec
FC Admira Wacker Mödling
1:0 (0:0)
SKN St. Pölten
Sobota 02.12.2017, 18:30 • BSFZ-Arena, Mödling • Rakouská Bundesliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Admira nakonec porazila St. Pölten 1:0, byť její vítězství se rodilo hodně těžce. To nejzajímavější si hráči schovali až na závěr duelu. Vše odstartovala červená karta pro hostujícího Mugamedbegovice v 77. minutě. Hosté o chvilku později dokázali zahrozit i v oslabení, když Entrupa, který zakončoval už do téměř prázdné brány, senzačně vychytal brankář Leitner. V závěrečných minutách se pak domácí nadechli k mohutnému náporu. Nejprve reklamovali ruku v šestnáctce, poté nebyl uznán gól Wostrymu, ale již v nastavení míč přeci jen uklidil za brankovou čáru Stephan Zwierschitz. Hosté ještě mohli ve zbývajícím čase srovnat, nešťastník Entrup však zamířil jen do tyče. (20:33:23)
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Moment, kdy hosté ještě mohli zachránit remízu.
     
    90+4
    To je infarktový závěr zápasu! Domácí měli obrovské štěstí! Brankář Leitner nejprve konečky prstů lehce škrtnul centrovaný míč a Michael Huber tak na něj před prázdnou bránou těsně nedosáhl. Balón však ještě doběhl a naservíroval ho do stoprocentní příležitosti Maximilianu Entrupovi, který ho napálil do tyče! Útočník St. Pöltenu se zoufalým výrazem poklekl na trávník.
    90+2. Stephan ZWIERSCHITZ - 1:0
     
    90+2
    Admira právě vstřelila branku!
    Tak domácí se přeci jen dočkali! Po rohovém kopu hlavičkoval na bližší tyči Markus Wostry a míč ještě před Rieglerem usměrnil mimo jeho dosah STEPHAN ZWIERSCHITZ. Obrovská radost hráčů Admiry!
     
    90+1
    Žlutou kartu za protesty dostává domácí Markus Wostry.
     
    90
    Admira v závěru přeci jen přitlačila. Teď soupeře mačká jako citrón.
     
    88
    A po rohu dostali domácí balón do sítě! Hlavičkoval Markus Wostry a míč zapadl za záda Rieglera, ale gól neplatí! Popravdě moc nevím, z jakého důvodu a nechápou to ani hráči Admiry!
     
    87
    Domácí se domáhali odpískání ruky v pokutovém území, ale nařízen je pouze rohový kop. Je pravda, že Sandro Ingolitsch hrál v hodně krkolomné pozici, ale na míč rukou spíše spadl, než že by to udělal úmyslně. Tohle si sudí obhájí.
     
    84
    Vypadá to, že spokojena s remízou je spíše Admira. To je poměrně překvapivé, když zvážíme, že hraje čtvrtý s posledním týmem tabulky, který navíc dohrává bez vyloučeného hráče.
     
    83
    Střídání v týmu FC Flyeralarm Admira: ze hřiště odchází Marcus Maier, přichází Patrick Schmidt.
     
    83
    Hosté pokračují v aktivní hře i v oslabení. Ingolitsch byl však v ofsajdu.
     
    80
    Tak to jsem zakřikl! Hosté totiž vyrazili do rychlého kontru, který táhl po pravé straně Daniel Schütz. Ten odcentroval na vzdálenější tyč, kam si naběhl Maximilian Entrup, který míč usměrňoval do prakticky odkryté brány. Fantasticky však zareagoval Andreas Leitner, jenž se rychle přesunul a dokázal balón zázračně v cestě za brankovou čáru zastavit!
     
    79
    Myslím, že hosté se v deseti už spokojí s bodem a budou se snažit spíše ubránit bezgólový stav. Na tahu je Admira.
    77. Červená karta pro Mugamedbegovice.
     
    77
    Velká nepříjemnost pro hosty! Ahmet Mugamedbegovic, který už měl žlutou kartu, minul skluzem Martina Jakolise a tak ho v pádu stáhl na zem rukama. Rozhodčí tedy musel vytáhnout z kapsičky žlutou a zároveň i červenou kartu. St. Pölten bude dohrávat v deseti.
     
    75
    Sandro Ingolitsch si naváděl míč z levé strany do středu hřiště. Nejprve chtěl asi centrovat, ovšem v poslední chvíli si to rozmyslel a zkusil vystřelit. Vzešlo z toho něco mezi tím a balón dolétl do rukavic brankáře Leitnera.
     
    74
    Martin Jakolis si zabíhal za obranu již z ofsajdového postavení. Rozehrává hostující tým.

    Martin Augustin

    Branky: 90+2. Zwierschitz

    Karty:   48. Ebner (TRK), 67. Jakolis (TRK), 71. Maier (TRK), 90+1. Wostry (TRK) – 51. Ingolitsch (SPN), 59. Mugamedbegovic (SPN), 69. Ambichl (SPN)   77. Mugamedbegovic (SPN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 20:18.
    FC Admira Wacker Mödling: Leitner – Zwierschitz, Wostry, Strauss, Ebner (C) – Lackner, Maier (83. Schmidt) – Sax (28. Jakolis), Knasmüllner, Starkl – Grozurek.
    Náhradníci: Kuttin – Botic, Schmidt, Petlach, P. Posch, Holzmann, Jakolis.

    SKN St. Pölten: Riegler – Stec, Huber, Mugamedbegovic, Ingolitsch – Rasner – Bajrami, Ambichl (73. Diallo), Hofbauer (C), Schütz – Entrup.
    Náhradníci: Vollnhofer – Roope Riski, Balič, Martic, Diallo, Mehmedovic, Pak.
    thejrc.org