Štrasburk – PSG 2:1 (kon.) | Lille – Toulouse 1:0 (kon.) | Monaco – Angers 1:0 (kon.)
Nice – Méty 3:1 (kon.) | Rennes – Amiens 2:0 (kon.) | Troyes – Guingamp 0:1 (kon.)
konec
AS Monaco
1:0 (1:0)
Angers SCO
Sobota 02.12.2017, 20:00 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    AS MONACO FC

    Domácí dnes budou favoritem utkání, nicméně zatím nepřipomínají dobře promazaný stroj, jenž ve Francii řádil v posledních sezónách. Aktuálně je tak Monaco na čtvrté pozici Východní konference a třikrát v řadě nevyhráli. Dnešním vítězstvím by se však královský celek mohl dostat až na druhou pozici, neboť právě na Marseille ztrácí jen dva body.

    Posledních pět utkání

    29.11.2017 Nantes – Monaco 1:0
    26.11.2017 Monaco – PSG 1:2
    17.11.2017 Amiens – Monaco 1:1
    4.11.2017 Monaco – Guingamp 6:0
    28.10.2017 Bordeaux – Monaco 0:2
     
    ANGERS SCO

    Hosté jsou naopak v tabulce Ligue 1 až čtrnáctí a letos budou mít velké starosti se záchranou. Aktuálně má Angers čtrnáct bodů a v patnácti utkáních zaznamenalo pouze dvě vítězství. Poslední vítězství se navíc datuje až k 25. říjnu, kdy Angers zvítězilo v rámci francouzského poháru. V lize hosté nevyhráli od 14. října.

    Posledních pět utkání

    30.11.2017 Angers – Rennes 1:2
    25.11.2017 Troyes – Angers 3:0
    18.11.2017 Guingamp – Angers 1:1
    4.11.2017 Angers – PSG 0:5
    28.10.2017 Štrasburk – Angers 2:2
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    8.4.2017 Angers – Monaco 0:1
    24.9.2016 Monaco – Angers 2:1
    30.1.2016 Angers – Monaco 3:0
    1.11.2015 Monaco – Angers 1:0
    15.3.2013 Monaco – Angers 2:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco FC: Subašić – Sidibé, Glik, Jemerson, T. Kongolo – N'Doram, Moutinho, Fabinho, Baldé Diao – Diakhaby, Falcao.
    Náhradníci: Benaglio – Jorge, R. Ghezzal, Carrillo, Rony Lopes, Moussa Sylla, A. Touré.

    Angers SCO: Letellier – Manceau, I. Traoré, Thomas, Andreu, Ciss – Ketkeophomphone, Jean Tahrat, Mangani, Toko Ekambi – Crivelli.
    Náhradníci: Mandrea – Pavlović, L. Coulibaly, Capelle, Guillaume, Puyo, Fulgini.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Jeanne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté se hned po úvodním výkopu vydali na útočnou polovinu. Jenže Toko Ekambi si nepohlídal ofsajdovou hranici.
     
    2
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Fantastický vstup do zápasu od domácího celku. Výborný centr z pravé strany vyprodukoval Sidibé, který přihrávkou našel zcela osamoceného RADAMELA FALCAA. Hlavička zkušeného útočníka letěla přesně pod břevno Letellierovy brány.
    2. Radamel FALCAO - 1:0
     
    3
    Znovu se Monako rychle dostalo do blízkosti pokutového území a po obranném zákroku jednoho ze soupeřů teď získává rohový kop.
     
    4
    Dobře kopnutá standardní situace našla Kamila Glika, jenž se na středu pokutového území dostal k zakončení. Míč však po odskoku vylétl nad bránu.
     
    5
    Z protiútoku se pokusili zahrozit také hosté. Příliš vysoký a navíc poměrně nepřesný centr však doputoval pouze do rukavic Danijela Subašiće.
     
    7
    Monako s nadále v pohodě hlídá úvod zápasu a nechce připustit výraznější ohrožení Subašićovy brány. Hraje se ve středu hřiště.
     
    8
    Domácí mají stále více ze hry a nyní si vypracovali zajímavou standardní situaci. Volný kop ze solidní vzdálenosti od brány.
     
    10
    Jenže standardní situace nepřinesla výrazné ohrožení Letellerovy brány a nyní se hra přenáší na obrannou polovinu Monaka.
     
    11
    Poměrně bez problémů se Monako drží u míče a hraje zhruba u půlící čáry. Hosté již několik desítek vteřin pouze pobíhají kolem kombinujících soupeřů.
     
    12
    Jakýkoliv pokus o přechod do útoku v podání Angers je zlikvidován již na polovině hřiště. Teď navíc domácí předvedli rychlý výpad, po kterém byla k vidění jedovatá přihrávka před Letelliera. Nikdo však na míč nedosáhl.
     
    12
    Toko Ekambi se příliš důrazně tlačil k míči a povalil polského stopera Kamila Glika. Pochopitelně je pískán nedovolený zákrok.
     
    13
    Monako nyní nikam nespěchá a kombinuje poměrně daleko od soupeřovy brány. Nutno říci, že hosté jsou snad se všemi hráči zataženi hluboko na obranné polovině.
     
    14
    Pohledná rychlá akce Monaka. Falcao se tentokrát zjevil v pozici přihrávajícího, ale centrem nedokázal najít ani jednoho ze spoluhráčů.
     
    15
    Rychle se Falcao dostal zpět k míči a jeho tečovaná střela Letellierovi nadělala problémy. Nechybělo totiž mnoho a kulatý předmět by hostujícího gólmana přeskočil.
     
    16
    Aktivita Monaka neutichá. Další centr, tentokrát z levé strany, byl zablokován. Následuje rohový kop.
     
    17
    Ze standardní situace již Monako vůbec nic nevytěžilo. Hosté se ale kvůli aktivnímu napadání domácích vůbec nedostávají za polovinu hřiště.
     
    19
    Ani další rohový kop domácího mužstva nepřinesl ohrožení Letelliera. Stále ale pokračuje pasáž, ve které se Angers ne a ne vymanit z vlastní poloviny.
     
    21
    V posledních minutách není k vidění moc pohledných okamžiků. Hraje se spíše kolem středového kruhu a nic na tom nemění ani napadající fotbalisté Monaka.
     
    22
    Falcao měl hodně prostoru na pravé straně. Nakonec k centru vybídl Sidibého, ale míč z jeho kopačky šel pouze na hlavu bránícího hráče.
     
    24
    Jen zřídka se teď týmy dostávají k pořádnému zakončení. Po úvodní brance Monaka hra postrádá svižnější tempo.
     
    26
    Až nyní to šikovně zkusil Moutinho. Technické zakončení z hranice pokutového území letělo několik decimetrů vedle tyče Letellierovy brány.
     
    27
    Diakhaby si šikovně podržel míč na polovině hřiště a počkal na nedovolený zákrok Ketkeophomphonea. Domácí tak mohou znovu v klidu rozehrát.
     
    28
    Dobrou přihrávku z pravé strany si v pokutovém území našel Keita Baldé Diao. Jeho pohotové zakončení z otočky ale putovalo poměrně výrazně mimo tři tyče.
     
    30
    Ofenzivní choutky Monaka neutichají. Nyní však domácí získávají pouze další rohový kop. Z těchto standardek se ale Monaku zatím nedaří.
     
    31
    Znovu poměrně nevýrazně zahraný roh. Baldé Diao si však následně řekl o faul napadajícího Crivelliho a ten ho dokonale vyslyšel.
     
    32
    Dvakrát v krátkém časovém úseku si faulem pomohli domácí. Kongolo navíc Crivelliho atakoval docela důrazně a hlavní rozhodčí mu domlouvá.
     
    33
    Po odvráceném volném kopu se Angers ještě drželo na útočné polovině, ale poté už si jeden z hostů troufl příliš. Riskantní klička mezi dva hráče skončila ztrátou míče.
     
    34
    Kamil Glik zřejmě inkasoval nějaký úder do tváře, neboť mu ze rtu teče krev. Pochopitelně musí stoper Monaka za postranní čáru, kde bude ošetřen.
     
    36
    Utkání stále postrádá větší počet zajímavějších okamžiků. Monako samozřejmě pevně drží otěže zápasu, ale nedá se říct, že by předvádělo nějakou parádní podívanou.
     
    37
    Keita Baldé Diao se snažil uvolnit na pravé straně a poté proniknout do pokutového území. Defenzíva Angers si ale počínala na výbornou.
     
    39
    Subašić mohl mít konečně aspoň nějakou práci, avšak razantní zakončení v podání Toka Ekambiho letělo vysoko nad bránu. Střela zpoza šestnáctky se rozhodně dala kopnout lépe.
     
    40
    Domácí kouč začíná být trochu rozladěný, neboť jeho svěřenci se prezentují větším počtem nepřesností. Nyní ale po faulu na Falcaa získávají volný kop.
     
    42
    Za obranu domácích si to namířil aktivní Toko Ekambi. Jenže místo potenciální šance si připsal jasný ofsajd.
     
    43
    Po delší době se Monako prokombinovalo až do pokutového území. Přihrávku z pravé strany obdržel Fabinho, nicméně ten se přes dva obránce nedostal k zakončení.
     
    44
    Angers se v samotném závěru poločasu snaží dostat do blízkosti pokutového území soupeře. Místo toho však Monako hosty drží u poloviny hřiště.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní poločas tohoto utkání je u konce a podle očekávání má navrch Monako. První půle sice nenabídla moc zajímavých šancí, ale hned z první možnosti se domácí prosadili. Již ve druhé minutě totiž hlavou skóroval Radamel Falcao. Následně se hrálo především u poloviny hřiště a další gólovku jsme neviděli. Doufejme, že v druhém poločase týmy předvedou atraktivnější podívanou.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté jdou do druhého poločasu s jednou změnou v sestavě. Místo nevýrazného Salioua Cisse je na trávníku Angelo Fulgini.
     
    47
    Hodně důrazně teď do Moutinha zajel Thomas Mangani (AGR) a po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    48
    Z pravé strany se domácím málem dostali k finální přihrávce před bránu Letelliera. Míč byl ale sražen na rohový kop.
     
    49
    Solidně kopnutý roh byl znovu bez větších potíží odvrácen. Navíc se pak faulem za žlutou kartu prezentoval Kevin N'Doram (ASM).
     
    50
    Výborně to u postranní čáry udělal Keita Baldé Diao, který se protáhl kolem protihráče a ten jej musel zastavit. Kartónek žluté barvy však tentokrát není vytažen.
     
    50
    A další přestupek jednoho z hostů. Podruhé v relativně krátkém časovém úseku byl nedovoleně atakován Joao Moutinho.
     
    52
    Hra je nyní hodně rozkouskovaná. Ani jeden z celků se nedostává do blízkosti soupeřovy brány.
     
    53
    Do první zajímavější šance Angers se teď dostal Toko Ekambi. Nízké zakončení z pravé strany pokutového území si však pohlídal pohotový Subašić.
     
    55
    Hosté se v posledních minutách osmělují. Kromě předchozí šance si ale momentálně ne a ne vypracovat další střelecký pokus.
     
    56
    Nyní už v pohodě hrají domácí. Monako by ale potřebovalo dostat hru hlouběji na útočnou polovinu, neboť vedení 1:0 je velmi zrádné.
     
    57
    Moutinho si teď při zpracování dlouhé přihrávky pomohl rukou. Volný kop bude rozehrávat Letellier.
     
    57
    Enzo Crivelli (AGR) nevybíravě přišlápl nohu Kongola a odměnou mu je žlutá karta.
     
    58
    Hosté se dokázali propracovat do blízkosti pokutového území. Nepřesná přihrávka z pravé strany však doputovala pouze do rukavic Subašiće.
     
    59
    Zdálo se, že Fabinhův rychlý průnik teď jeden z hostů zastavil rukou, ale hlavní rozhodčí razantně rozpažil a nechal pokračovat ve hře.
     
    61
    Stále bohužel nesledujeme nikterak zajímavou podívanou. Monako se navíc v druhém poločase už téměř vůbec nedostává k ohrožení brankáře Letelliera.
     
    62
    Zatímco se Angers díky vhazování může nastěhovat na útočnou polovinu, chystá se první změna v sestavě Monaka.
     
    63
    A zmiňované střídání je tady. Almamy Touré vyběhl na trávník, Djibril Sidibé zamířil na lavičku.
     
    64
    Monako se nastěhovalo na útočnou polovinu. Nejedná se ale o nějaký výrazný tlak a brzy míč putuje ke Glikovi, jenž je na polovině hřiště.
     
    66
    Kolmá přihrávka letěla pouze ke stoperské dvojici Angers. Ani hosté se ale následně neprezentovali zrovna ideální kombinací, kterou navíc narušil ofsajd.
     
    66
    Odpracováno má Billy Ketkeophomphone, kterého nahradil Loic Puyo.
     
    67
    Po dlouhé době si Monako vypracovalo možnost zajímavější standardní situace. Díky Fabinhovi domácí budou rozehrávat z pozice, ze které se dá hezky odcentrovat.
     
    68
    Moutinhova přihrávka se však stala kořistí hostující defenzívy. Stále se tak pokračuje bez výraznějších šancí.
     
    70
    Míč je v moci Danijela Subašiće. Nadále se celky prezentují velkým množstvím nepřesností, což nyní potvrdil také Crivelli.
     
    72
    Druhé střídání Monaka. Nepříliš viditelný Adama Diakhaby je stažen, na trávník pro změnu putuje Rony Lopes.
     
    73
    Do dobré pozice se nyní dostal Toko Ekambi. Jenže následně hostující útočník nepředvedl přesnou přihrávku ani dostatečně razantní zakončení. Míč v klidu doputoval k Subašićovi.
     
    74
    Další nepřesná kombinace hostujícího Angers. Subašić se tentokrát v klidu nachystá na odkop od brány.
     
    75
    Monako si ale v posledních minutách zahrává. Po obrovském zaváhání domácí obrany se míč dostal k Fulginimu, ale jeho lob zamířil zcela mimo bránu.
     
    77
    V posledních minutách jsou aktivnější fotbalisté Angers. Do kombinace soupeře nyní musel vstoupit Glik, který na levé straně likvidoval kolmou přihrávku.
     
    79
    N'Doram dokázal oslovit na levé straně se nacházejícího spoluhráče. Následný centr do šestnáctky měl najít Falcaa, avšak po teči jednoho z beků zamířil do Letellierových rukavic.
     
    80
    Posledním střídaným hráčem Angers je Thomas Mangani. Jeho místa zaujal Pierrick Capelle.
     
    81
    Angers nadále pokračuje v mírné převaze. Jenže další ohrožení Subašiće si hosté sami pokazili nepřesnou přihrávkou do pokutového území.
     
    83
    Monako už se nebude hnát do útoku. Nyní v klidu kombinuje na polovině hřiště.
     
    84
    Hned dvakrát teď Fabinha atakoval Angelo Fulgini (AGR), jenž získává karetní trest žluté barvy.
     
    85
    Vůbec se Monako nesnaží o výrazné nastěhování se na útočnou polovinu. To se fanouškům ani zdaleka nezamlouvá.
     
    86
    Dva centry mířily před Subašiće. První byl vrácen jen k přihrávajícímu hráči, druhý byl nadzvednut a snesl se do rukavic domácího brankáře.
     
    87
    A ještě jedna žlutá karta. Tentokrát ji dostává Joao Moutinho (ASM).
     
    88
    Taktické střídání Monaka na závěr. Radamel Falcao končí, Guido Carrillo míří na trávník.
     
    89
    Subašić se přes obránce pořádně nedostal k míči a rukou ho posunul jen k jednomu ze soupeřů. Následné těžké zakončení z voleje však letělo mimo tři tyče.
     
    90
    Zatímco hosté naprosto zpackal volný kop, bylo oznámeno tříminutové nastavení.
     
    90+1
    Subašić si chytře posunul míč až k brankové čáře a našetřil tím několik cenných vteřin. Následný odkop ale daroval Letellierovi.
     
    90+2
    Angers se tlačí na útočnou polovinu. Vhazování sice letělo až do pokutového území, avšak tam si Thomas počínal nedovoleně.
     
    90+3
    Žlutá karta za zdržování pro Danijela Subašiće (ASM).
     
    90+4
    Nastavený čas už dávno vypršel, ale hlavní rozhodčí ještě hosty nechá rozehrát rohový kop.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Ani z poslední standardní situace už hosté nezahrozili a Monako tedy bere tři body. O jedinou branku zápasu se již ve 2. minutě postaral Radamel Falcao, který se prosadil razantní hlavičkou pod břevno. Kromě tohoto okamžiku dnešní utkání nenabídlo výraznější šance. V závěru se sice Angers tlačilo za vyrovnáním, nicméně ani přesto Subašiće moc neohrozilo.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (21:56:01)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 2. Falcao (Sidibé)

    Karty:   49. N'Doram (ASM), 87. Moutinho (ASM), 90+3. Subašić (ASM) – 47. Mangani (AGR), 57. Crivelli (AGR), 84. Fulgini (AGR)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 13:19.
    AS Monaco: Subašić – Sidibé (63. A. Touré), Glik, Jemerson, T. Kongolo – N'Doram, Moutinho, Fabinho, Baldé Diao – Diakhaby (72. Rony Lopes), Falcao (C) (88. Carrillo).
    Náhradníci: Benaglio – Jorge, R. Ghezzal, Carrillo, Rony Lopes, Moussa Sylla, A. Touré.

    Angers SCO: Letellier – Manceau, I. Traoré (C), Thomas, Andreu, Ciss (46. Fulgini) – Ketkeophomphone (66. Puyo), Jean Tahrat, Mangani (80. Capelle), Toko Ekambi – Crivelli.
    Náhradníci: Mandrea – Pavlović, L. Coulibaly, Capelle, Guillaume, Puyo, Fulgini.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Jeanne
    thejrc.org