Bayern – Hannover 3:1 (kon.) | Hoffenheim – RB Lipsko 4:0 (kon.) | W. Brémy – Stuttgart 1:0 (kon.)
Leverkusen – Dortmund 1:1 (kon.) | Mohuč – Augsburg 1:3 (kon.) | Schalke – Kolín nad Rýnem 2:2 (kon.)
konec
Werder Brémy
1:0 (1:0)
VfB Stuttgart
Sobota 02.12.2017, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Německá Bundesliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga pokračuje čtrnáctým kolem a my se společně zaměříme na zápas Brém, které na domácí půdě přivítá Stuttgart.
     
    VfB Stuttgart

    Stuttgart se po roce vrátil mezi německou elitu. Sezonu v druhé Bundeslize odehrál v vynikající formě. Z absolvovaných 34 zápasů se jen sedmkrát musel sklonit před soupeřem a suverénně z prvního místo postoupil znovu do nejvyšší německé soutěže.

    V nové sezoně se daří Stuttgartu střídavě. Až v poslední době se daří týmů z jihu Německa více sbírat body do ligové tabulky a to především na domácím stadionu. Po jasné výhře 3:0 nad Freibergem si Stuttgart vyšlápl doma i na Borussii Dortmund, kterou přehrál 2:1 díky brankám Akola s Brekalem. V posledním kole si Stuttgart připsal první bod na půdě soupeře. V Hannoveru vedl po gólu Asana dlouhou dobu, ale z pokutového kopu srovnal na konečných 1:1 hannoverský Fullkrug.
     
    Werder Brémy

    Brémy pokukovaly v minulé sezoně na příčky zaručující evropské poháry. Především tři závěrečné prohry po přestřelkách 3:4 s Kolínem nad Rýnem, 3:5 s Hoffenheimem a 3:4 s Dortmundem odsoudily Brémy na konečné osmé místo bez pohárové Evropy.

    V nové sezoně Brémám nevychází téměř nic. Jedinou výhru si tým v němž působí také česká dvojice Theodor Gebre Selassie a Jaroslav Drobný připsal až ve dvanáctém kole, kdy přehrál 4:0 na svém stadionu Hannover. Hattrickem k premiérové výhře přispěl devětadvacetiletý útočník Max Kruse. Právě v tomto zápase s Hannoverem se Brémy prosadily čtyřikrát, další čtyři trefy přidaly v ostatních dvanácti zápasech a v počtu vstřelených gólů je druhým nejhorším v celé Bundeslize. V posledním kole už Brémy znovu navázaly na nevýrazné výkonu prohrou 0:2 v Lipsku.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    02.05. 2016 Brémy – Stuttgart 6:2
    06.12. 2015 Stuttgart – Brémy 1:1
    12.04. 2015 Stuttgart – Brémy 3:2
    08.11. 2014 Brémy – Stuttgart 2:0
    15.03. 2014 Brémy – Stuttgart 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Bargfrede, Delaney – Bartels, M. Kruse, Junuzović.
    Náhradníci: Drobný – Bauer, Kainz, Gondorf, Hajrović, Sané, Belfodil.

    VfB Stuttgart: Zieler – Pavard, Badstuber, Baumgartl – Beck, Ascacibar, Gentner, Emiliano Insúa – Brekalo, Asano, Özcan.
    Náhradníci: Grahl – Aogo, Terodde, Donis, Akolo, Mangala, Kamiński..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas čtrnáctého kola nejvyšší německé soutěže tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Jako první se dotkl ve středovém kruhu Max Kruse. Domácí rozehráli úvodní poločas dnešního zápasu. Po dlouhém nákopu k levé straně se ale nedostal do útoku Delaney.
     
    3
    Brémy však pokračují v aktivní hře. Tentokrát to zkoušeli hráči domácího celku po pravém kraji, vše ale zazdil nepřesnou nahrávkou Eggestein. Rychlý protiútok Stuttgartu končí jen u Moisandera.
     
    4
    Andreas Beck spolupracoval na pravé straně s Brekalem. Právě Chorvat poslal centr do vápna na Asana, ale slabá hlavička nenadělala českému brankáři žádné starosti.
     
    5
    Pavlenka zahnal rozehrávkou Augustinssona až k postranní lajně. Domácí krajní obránce si však dovolil kličku proti napadajícímu Özcanovi a může pokračovat v zakládání útoku.
     
    6
    Kruse udělal místo Bartelsovi, ale ten zasekl balon v pokutovém území, poté přihrál pod sebe na Junuzoviče, ale ten střelou bez razance Zielera nepřekvapil.
     
    7
    Ani jeden z týmů se v úvodu zápasu do útoku příliš nežene. Brémy to zkusily po levé straně, ale kombinace Delaneyho s Junuzovičem končí nepřesnou přihrávkou dánského hráče.
     
    9
    Ani Zieler se rozehrávkou rozhodně nevyznamenal. Brémy získaly balon ještě na útočné polovině, ale Gebre Selassie nedokázal odcentroval do pokutového území na Kruseho.
     
    10
    Opět to byl český krajní obránce Theodor Gebre Selassie. Na pravé straně provětral Pavarda, který musel hodně zabrat, aby nenechal Čecha centrovat do ohně před brankáře.
     
    11
    Nakonec ale přesný centr přišel. Kruse se natahoval za balonem, ale dokázal ho jen lehce líznout a neusměrnil ho tak mezi tři tyče.
     
    12
    Benjamin Pavard chtěl založit útočnou akci po levé straně. S Beckem si ale příliš nerozuměl a útok byl velmi rychle zneškodněn.
     
    13
    Stuttgart to zkouší postupným útokem. Ascacíbar však hledal na levém kraji Becka, ale přihrávku příliš přetáhl a balon končí až za postranní lajnou.
     
    14
    Přihrávkou do stejného místa se prezentoval i Pavlenka. Balon tak zadarmo získávají hostující fotbalisté. Badstuber s Baumgartlem však s rozehrávkou nepospíchají.
     
    15
    Nadějná náběh Brekala ukončuje hned v zárodku pomezní rozhodčí, který rychle zvedl praporek nad hlavu.
     
    16
    Už to vypadalo, že by se mohl Junuzovič odhodlat k přihrávce na Kruseho. Než se ale rozhodl, tak přišel s obranným zákrokem Pavard.
     
    17
    Stuttgart je v posledních minutách více u balonu, ale nemůže se dostat ani na útočnou polovinu. Nyní to dokázal o několik metrů Insúa, ale poté přišla nepřesná přihrávka Argentince.
     
    18
    Emiliano Insúa si chtěl vylepšit náladu, ale ani další jeho centr do vápna nebyl přesný. Navíc se jako poslední dotkl míč a hru tak může zahájit autovým vhazováním Gebre Selassie.
     
    19
    Junuzovič šel až příliš agresivně pro balon na útočnou polovinu. Při tom porazil Becka, který skončil na trávníku. Hlavní rozhodčí píská faul domácímu útočníkovi.
     
    20
    Ani dvacet minut nestačilo týmům k první gólové šanci. Stuttgart drží více balon, ale útočná aktivita končí vždy ještě před šestnáctkou.
     
    21
    Theodor Gebre Selassie vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Hosté se s přehledem ubránili. Brémy ještě zůstaly u balonu, ale ani z levé strany to nevyšlo.
     
    22
    Gebre Selassie si dal tělo před Gertnera a ten ho plném běhu povalil na zem. Český krajní obránce bude v pořádku a může se pokračovat ve hře.
     
    23
    Augustinsson kouzlil s balonem na levém kraji trávníku, poté si to namířil více do středu, ale po jeho zblokované střele se bude kopat jen od rohového praporku.
     
    24
    O vůbec první rozehrávku rohového kopu se postaral Junuzovič. Domácí hlavičkáři se ale k balonu nedostali a Zieler mohl rozehrát rychlou akci. Tu vyřešil perfektním vyběhnutím Pavlenka.
     
    25
    Také Stuttgart si vybojoval svůj první pokus od rohového praporku. Özcan poslal míč do ohně před Pavlenku, ale český gólman zasahovat nemusel.
     
    26
    Naopak do rychlého protiútoku šel Bartels s Krusem. Druhý jmenovaný se nestačil otočit s balonem u kopačky kolem Badstubera a tak z pohledné akce není ani střela.
     
    27
    Augustinsson ztratil balon hned za půlící čárou. Musel se tak společně se spoluhráči rychle vracet do obrany. Hostující celek ale výrazně zpomalil akci a to stačilo obráncům Brém dostat se za balon.
     
    28
    Josip Brekalo to zkoušel na pravé straně. Kolem Delaneyho se sice protáhl, ale domácí obránce se vrátil do soupeře a míč odpálil na rohový kop. Po něm se dopustil faulu Badstuber.
     
    29
    Asano si výborně nabíhal do pokutového území. Měl na zádech přilepeného Moisandera, ale dokázal převzít balon v rychlosti, ale poté se mu nepovedl druhý dotek a balon končí za brankovou lajnou.
     
    30
    I po třiceti minutách čekáme na první vážnější střeleckou příležitost. Pavlenka nyní zavařil své obraně. Český brankář doslova namazal nahrávkou Asanovi. Ten byl ale pomalejší než Veljkovič, který zachránil Pavlenku.
     
    32
    Pavard si několikrát vyměnil balon se Zielerem. Následně přišel dlouhý nákop k Brekalovi. Chorvatský útočník obešel Gebre Selassieho, ale poté už nepřidal přesnou přihrávku.
     
    33
    Brekalo rozjel útočnou akci Stuttgartu. Asano převzal balon, chtěl se otočit čelem k brance, ale těsně před ním už stál Moisander, který ho o balon připravil.
     
    34
    Ve středovém kruhu zabojoval o balon Eggestein. Po faulu na záložníka Brém mohli domácí rozehrát akci z klidové pozice.
     
    35
    Zprava se domácím nepodařilo projít do předbrankového prostoru. Delaney nemohl projít ani z levé strany a tak se musel zapojit do kombinace i Pavlenka.
     
    36
    Nyní už to vypadalo nadějněji pro Brémy. Kruse unikal středem hřiště do vápna. Ještě před ním ho ale zastavil za cenu žluté karty Ascacibar.
     
    37
    Míč si postavil na místo přestupku právě Max Kruse. Jeho dělovka z volného přímého kopu ale končí jen na pětičlenné zdi Stuttgartu.
     
    38
    Hráči Brém se vydali napadat. Gebre Selassie společně s Eggesteinem zatlačili rozehrávajícího Baumgartla. Ten si ale pomohl kombinací s Insúou a lehce tak přehrál domácí hráče.
     
    40
    První poločase se pomalu blíží ke svému závěru. Náběh Özcana zastavil jen faulem domácí Bargfrede. Právě záložník Brém je potrestán žlutou kartou.
     
    41
    Stuttgart to zkusil z levé straně. Veljkovič byl ve vlastním vápně lehce zmatený a zcela osamocen odpálil balon na rohový kop. Ten končí hlavičkou Pavarda nad Pavlenkovu branku.
     
    42
    Při napadání si pomohl lehkým přistrčením Bartels. Hlavní rozhodčí byl pozorný a píská faul. Stuttgart tak může znovu rozehrát útočnou akci.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu domácí Maximilian Eggestein. Na pravé straně si ale nepřišel ani na jednoho bránícího hráče Stuttgartu. Navíc šel míč za brankovou lajnu právě od Eggesteina.
     
    45
    Stuttgart si vybojoval ještě před odchodem do šatem rohový kop. Insúa však po rozehrávce do kombinace centroval jen nad branku českého gólmana.
     
    45
    Werder právě vstřelil branku!
    Na třiceti metrech od branky Stuttgartu byl faulován Bartels. Ten se ale rychle zvedl z trávníku a rozehrál na MAXE KRUSEHO, který se do otevřené obrany řítil jen na jednoho obránce. Navedl si míč na levačku a střelou ke vzdálenější tyči poslal míč do sítě.
    45. Max KRUSE - 1:0
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak první pětačtyřicetiminutovka končí. Ani jeden z týmů se v úvodu zápasu příliš do ofenzivy nehnal. Za zmínku stojí jen Asanova šance po zpackané rozehrávce českého brankáře. Japonský útočník Stuttgartu však byl výrazně pomalejší než bránící Veljkovič, který celou situaci pro Brémy vyřešil. Branka přišla těsně před přestávkou. Po rychlé rozehrávce volného přímého kopu se dostal do gólové příležitosti Max Kruse, který střelou ke vzdálenější tyči zaskočil Zielera.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas zahájili ze středového kruhu hráči Stuttgartu. Po nepřesnosti Andrease Becka se však velmi rychle dostali k balonu domácí fotbalisté.
     
    48
    Pomezní rozhodčí měl problémy s dorozumívací technikou a tak byla hra na malý moment přerušena. Nyní už je vše v pořádku a může se pokračovat ve hře.
     
    49
    Bartels ztratil balon ještě na své polovině. Poté přišel centr do vápna před Pavlenku, ale český brankář se mohl spolehnout na své obránce, především tedy na Moisandera.
     
    50
    Tentokrát Bartels vybojoval balon, poté byl faulován a Brémy tak mohou rozehrát útočnou akci z klidové pozice.
     
    51
    Dalším faulem se provinil hostující Insúa. Stuttgart vkročil do druhé půle aktivněji, ale zbytečně se okrádá o balon fauly.
     
    52
    Maximilian Eggestein dostal přihrávku do vápna, rychle se otočil kolem obránce, ale poté trefil kopačku Badstubera a od ní se míč odrazil jen vedle pravé tyče Zielerovy branky.
     
    53
    Druhá polovina zápasu začala v rozhodně vyšším tempu. Brémy se pokusily projít do útoku po pravé straně. Gebre Selassie spolupracoval s Bartelsem, ale následný centr českého obránce nebyl přesný.
     
    54
    Už to vypadalo na druhou branku v zápase. Eggestein výborně cpal míč do šestnáctky, poté se ke střele odhodlal zcela volný Kruse. Po několika tečích se míč dostal do sítě od Baumgartla. Hlavní rozhodčí ale po kontaktu s videorozhodčím gól neuznal kvůli sporném ofsajdu Junuzoviče.
    54. Sporná situace, po které hlavní rozhodčí neuznal druhý gól Brém
     
    56
    Stuttgart je tak stále ve hře o body do bundelisgové tabulky. Brémy se rozhodly jít do útoku zprava, ale Gebre Selassie si pomohl faulem.
     
    57
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Takuma Asano, přichází Anastasios Donis.
     
    58
    Ascacibar se dostal k balonu ve středu pole, následně kombinoval s Gentnerem, ale kapitán Stuttgartu toho moc nevymyslel a přihrál jen zpět na své stopery.
     
    60
    Po hodině hry je stav stále jen 1:0. Brémy se nyní musejí bránit tlaku hostujícího celku. Brekalo ale z pravé strany do vápna nepronikl.
     
    61
    Stuttgart uklidňuje hru postupnou kombinací. Pavard zapojil do hry také Becka, který ve druhém poločase není příliš vidět. Střídající Donis si dělal prostor před vápnem, ale míč k němu nedoputoval.
     
    62
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Emiliano Insúa, přichází Simon Terodde.
     
    63
    Po několika soubojích ve středu pole vystihl přihrávku Eggesteina Gentner. Následně vyslal do úniku Teroddeho, který ihned po svém příchodu na trávník vybojoval rohový kop.
     
    64
    Rohový kop Stuttgartu byl velmi nebezpečný. Před brankou číhalo na balon hned několik hráčů hostujícího celku, ale pas jen proskotačil šestnáctkou bez kontaktu s hráči.
     
    65
    Simon Terodde vybojoval po rohovém kopu také faul na svou osobu na útočné polovině. Brekalo se hnal sám na branku z levé strany, ale tak dlouho si připravoval míč na pravačku, až mu do střely skočil Moisander.
     
    66
    Gebre Selassie ukázal svou rychlost na pravé straně, zbavil se obránce, poté se vydal do vápna, ale prudký centr po trávníku už zastavila hostující obrana.
     
    68
    Rychlá akce Brém končí faulem na Eggesteina. Kruse se znovu rozběhl za balonem po bleskové rozehrávce. Nyní se ale dostal jen k centru do protihráče.
     
    69
    Brémy pokračovaly od rohového praporku. Po odraženém míči se dostal ke střele Bartels, ale Zieler se proletěl vzduchem a sebral míč do rukavic.
     
    70
    Christian Gertner dostal přihrávku proti noze, ale dělovka z pětadvaceti metrů se mezi tři tyče nevešla.
     
    71
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Berkay Özcan, přichází Chadrac Akolo.
     
    72
    Před vápnem byl faulován Delaney. Právě faulovaný hráč si postavil míč na místo přestupku, ale střela neskočila přesně v rohu branky.
     
    73
    Baumgartl se vysunul více do útoku. Jeho přihrávka do středu trávníku už ale nebyla přesná. Obránce Stuttgartu vše ale zachránil dalším ziskem míče.
     
    74
    Stuttgart v posledních minutách drží balon na útočné polovině. Badstuber rozehrál útočnou akci k pravé straně, poté přišel prudký centr do vápna, ale v něm nebyl nikdo z hráčů Stuttgartu.
     
    75
    Miloš Veljkovič se střetl s Pavlenkou ve vlastním vápně a nevypadá to s ním vůbec dobře. Srbský fotbalistu nejspíše opustí hřiště.
     
    76
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Philipp Bargfrede, přichází Lamine Sané.
     
    77
    Nakonec to ještě stoper Brém zkusí na trávníku. Po přihrávce Becka vybojoval pro hostující celek autové vhazování Akolo.
     
    78
    Hostující obrana si zahrávala. Pavard v nouzi musel přihrávat jen Zielerovi. Ten ještě podržel balon, ale napadající Junuzovič se přiblížil až k brankáři Stuttgartu. Zieler to ale nakonec se štěstím zvládl.
     
    79
    Střídající Chadrac Akolo to chtěl vzít na sebe. Individuální akce středem trávníku ale neměla šanci na úspěch.
     
    80
    Junuzovič kombinoval s Eggesteinem. V pokutovém území zahrál rukou Badstuber, ale hlavní rozhodčí nechává hru pokračovat. Zieler nakonec drží balon v rukavicích.
     
    82
    Kruse udržel míč na hrací ploše po nakopnutém balonu na útočnou polovinu. Toho mohl využít Bartels, který sice šel do přesily obránců, ale přece jen dokázal zakončit.
     
    83
    Moisander přidržel v souboji Donise a je za to potrestán žlutou kartou.
     
    84
    Gebre Selassie podklouzl, když na něj letěl balon. Kolem českého hráče ale nebyl nikdo v dresu Stuttgartu a tak se nic závažného nestalo.
     
    85
    Stuttgartu již příliš času na vyrovnání nezbývá, už jen méně než deset minut i s nastavením pro celek kolem stopera Holgera Badstubera.
     
    86
    Stuttgart se nadechuje k závěrečnému tlaku. Právě Badstuber se napřáhl na hranici vápna, ale Pavlenka předvedl parádní zákrok u tyče. Následná dorážka Donise již jen z ofsajdu.
     
    87
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Fin Bartels, přichází Florian Kainz.
     
    88
    Vypadalo to na obranný faul Veljkoviče při hlavičkovém souboji, ale hlavní rozhodčí píská nedovolený zákrok útočníka Stuttgartu. Domácí celek tak může ušetřit další cenné sekundy.
     
    89
    Max Kruse držel míč u kopačky, držel také soupeře na zádech. Beck se ale dostal k balonu, nakonec vše končí rohovým kopem pro Brémy.
     
    90
    Od rohového praporku rozehrál do vápna Delaney. Stuttgart rychle získal balon. Na pravé straně se uvolnil Akolo, následně pálil do obránce Donis i Brekalo.
     
    90
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Maximilian Eggestein, přichází Jerôme Gondorf.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    Andreas Beck vedl útočné snažení Stuttgartu po pravé straně. Třicetiletý záložník si narazil s Ascacibarem, ale Pavlenka si došel na následný centr do vápna.
     
    90+3
    Stuttgart již myslí jen na útok. Toho chtěl využít domácí útočník Kruse, ale jeho přihrávka na Juzunoviče byla o něco delší a Zieler si došel pro balon na hranici vápna.
     
    90+4
    Na rohový kop Stuttgartu přiběhl do vápna i brankář Zieler. Tlak v šestnáctce ale nekončí ani zakončením. Pavlenka nemusel zasahovat.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Trojice českých fotbalistů v dresu Brém se může se svými spoluhráči radovat teprve z druhé výhry v ligové soutěži.

    Do prvního poločasu vstoupily oba týmy ospale. O první vzrušení se postaral až Pavlenka, který nepřesně vykopl, ale Takuna Asano toho nedokázal využít. Těsně před pauzou se poprvé rozvlnila síť. Po bleskové rozehrávce volného přímého kopu se dostal do úniku Max Kruse, který střelou levou nohou na vzdálenější tyč poslal Brémy do vedení. Ve druhém poločasu se Stuttgart snažil o vyrovnání, ale to nepřišlo. Naopak domácí byli velmi blízko druhé branky, ale tu po sporném ofsajdovém postavení hlavní rozhodčí neuznal.

    Ani tři získané body však Brémy neposouvají ze sestupových pozic. Tým Jiřího Pavlenky, Jaroslava Drobného a Theodora Gebre Selassieho je stále na předposledním místě bundesligové tabulky.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:17. (17:28:23)

    Vít Schück

    Branky: 45. M. Kruse (Bartels)

    Karty:   40. Bargfrede (BRM), 83. N. Moisander (BRM) – 36. Ascacibar (STU)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:17.
    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein (90. Gondorf), Bargfrede (76. Sané), Delaney – Bartels (87. Kainz), M. Kruse, Junuzović.
    Náhradníci: Drobný – Bauer, Kainz, Gondorf, Hajrović, Sané, Belfodil.

    VfB Stuttgart: Zieler – Pavard, Badstuber, Baumgartl – Beck, Ascacibar, Gentner, Emiliano Insúa (62. Terodde) – Brekalo, Asano (57. Donis), Özcan (71. Akolo).
    Náhradníci: Grahl – Aogo, Terodde, Donis, Akolo, Mangala, Kamiński.
    thejrc.org