Bayern – Hannover 3:1 (kon.) | Hoffenheim – RB Lipsko 4:0 (kon.) | W. Brémy – Stuttgart 1:0 (kon.)
Leverkusen – Dortmund 1:1 (kon.) | Mohuč – Augsburg 1:3 (kon.) | Schalke – Kolín nad Rýnem 2:2 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
1:1 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 02.12.2017, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní velice pohledná bitva končí! Zápas nabídl několik opravdu skvělých šancí a oba týmy ze sebe vydaly maximum. Leverkusen byl lepší v prvním poločase a mohl se dostal do několikabrankového vedení. Skóre ve třicáté minutě otevřel Kevin Volland. Pět minut před koncem ovšem dostal červenou kartu Wendell a od této chvíle Dortmund převzal iniciativu a nastěhoval se před domácí branku. Vyrovnání přišlo necelých dvacet minut před koncem. Andrij Jarmolenko se uvolnil v malém vápně a hostující přiznívci mohli slavit. Víc už se v utkání nestalo. Přeju příjemný podvečer. (17:35:09)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat tři minuty nad rámec základní hrací doby.
    André Schürrle (DOR)
    gool5.gif
     
    89
    Dortmund mohl v samém závěru utkání dosta vedení na svou stranu. André Schürrle mířil do pravého dolního rohu a brankář Bernd Leno se blýskl skvělým zákrokem!
     
    87
    Leverkusen bude mít výhodu standartní situace. Míč si převzal Leon Bailey a pořádně protáhl mladého brankáře. Ten na poslední chvíli dokázal zareagovat a míč poslal ze své svatyně. Leverkusen bude kopat roh.
     
    85
    Šindži Kagawa je v posledních mminutách velice aktivní a je téměr u všeho, tentokrát jeho průniková přihrávka nenašla svého adresáta.
     
    83
    Ojedinělý útok Leverkusenu skončil v náruči hostujícího brankáře. Dortmund následně přechází do rychlého protiútoku.
     
    81
    Hosté jsou po vyrovnání jednoznačně aktivnějším mužstvem na hřišti a postupně dostávají Leverkusen pod tlak.
     
    78
    Další rohový kop pro Dortmund a opět rozehrávka na krátkou vzdálenost. Šindži Kagawa z akce nakonec nic nevymyslel a Bernd Leno bude rozehrávat.
     
    76
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází střelec dnešní úvodní branky Kevin Volland, přichází Karim Bellarabi.
     
    74
    A opět postavení mimo hru od Kevina Vollanda. Míč do hry pošle brankář Roman Bürki. Zvolil rozehrávku na krátkou vzdálenost.
    72. Andrij JARMOLENKO - 1:1
    gol421fc9f3f48482122.gif
     
    72
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hosté se přecejen dočkali! André Schürrle z levé strany přesně našel kopačku ANDRIJE JARMOLENKA, který si míč neprve zpracoval a poté ho placírkou vyslal do pravého dolního rohu. Brankář se natahovat, co mohl ale na střela nedosáhl. Stav je vyrovnaný!
     
    70
    Ke střele z hranice pokutového území se dostal Christian Pulisic a poprvé v zápase na sebe upozornil. Jeho rána letěla daleko nad.
     
    69
    Další ofsajdové postavení domácího týmu, tentokrát se provinil střelec zatím jediné branky Kevin Volland.
     
    68
    Rohový kop pro hosty. Centr Kagawy ovšem opět našel jednoho z branících hráčů a Leverkusen vyráží do rychlého protiútoku.
     
    66
    75 procent držení míče v posledních dvaceti minutách pro hostující celek, ale zatím žádné přímé ohrožení branky, či náznak velké šance.
     
    64
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Julian Weigl, přichází Mahmoud Dahoud.
     
    63
    Už to vypadalo na zajímavý protiútok, ale Leon Bailey se ocitl v ofsajdovém postavení, čehož si čárový všiml a hra je přerušena.
     
    61
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Charles Aránguiz, přichází Julian Baumgartlinger.
     
    60
    André Schürrle se dostal hned přes tři obránce, ale čtvrtý už byl nekompromisní a míč poslal daleko na tribunu. Dortmund bude vhazovat.
     
    58
    Domácí po delší době drží míč na svých kopačkách a snaží průběh utkání na chvíli uklidnit. Jonathan Tah se vydal do hloubky hřiště a rozehrál na jednoho z útočníků.
     
    57
    Dlouhá přihrávka, krátka přihrávka. Takhle by se dala popsat hra Dortmundu v dnešním zápase. zatím ovšem nikde nevede.
     
    55
    Obrana Leverkusenu je zatím nedobytná zeď ! Dortmund se několik dostal ke střele, ale každý pokus byl úspěšné zklikvidován! Brankář Bernd Leno nemusel zasahovat.
    Andrij Jarmolenko (DOR)
    gol3724ac3f0220cea1a.gif
     
    53
    Několik hráčů si teď vyměnilo názory s hlavnim rozhodčím, neboť Andrij Jarmolenko spadl v malém vápně a hosté se dožadovali pokutového kopu. Rozhodčí ovšem zůstal klidný, situaci si zkontroloval na videu a Bernd Leno bude odkopávat od své branky.
     
    51
    Marcel Schmelzer se pokusil hru trochu rozproudit a vydal se odvážně do samostatného průniku, o míč ovšem velice rychle přišel.
     
    50
    A opět v hlavní roli Šindži Kagawa. V pokutovém území se dokázal uvolnit, ale jeho následná střela střela, bohužel pro hosty, nenašla svého adresáta.
     
    48
    Roh pro hostující celek. Šindži Kagawa rozehrál situaci na krátkou vzdálenost a posléze vyslal centr do vápna, ten ovšem přistál na hlavičce prvního branícího hráče.
     
    47
    A opět jsou diváci svědci toho samého scénaře. Dortmund se snaží krátkými nahrávky dojít až do pokutového území, ale moc se jim to zatím nedaří.
     
    46
    Druhý poločas začal opravdu z ostra. Hostující kapitán Marcel Schmelzer zatahal svého protihráče za dres a obdržel žlutou kartu. Leverkusen bude zahrávat standartní situaci.
     
    46
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Benjamin Henrichs, přichází Panagiotis Retsos.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas dnešního duelu nabídl hned několik zajímavých okamžiků. Dortmund si drží územní převahu, ale byli to naopak domácí, kteří se dostali do vyložených šancí a dokonce otevřeli skóre zápasu. Ve třicáté minutě se prosadil Kevin Volland a domácí příznivce mohli slavit. Pět minut před koncem ovšem přišli velké komplikace pro Leverkusen. Wendell se prezentoval liklidačním faulem a předčasně ukončil svůj pobyt na hřišti. V druhé půli se dá očekávat tlak od hostů z Dortmundu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:35.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+5
    André Schürrle se teď dostal do malého vápna, ale svým přízemním centrem nenašel žádného ze spoluhráčů. První poločas každou chvíli skončí.
     
    45+4
    Šindži Kagawa se snažil trošku zrychlit hru, ale jeho průniková přihrávka nenašla svého adresáta a skončila mimo hřiště. Domácí budou vhazovat.
     
    45+2
    V závěru prvního poločasu se Dortmund ještě snaží dostat do zakončení, ale hráči zatím nedokázali vyzrát na dobře postavenou obranu Leverkusenu.
     
    45
    Robert Hartmann bude nastavovat pět minut nad rámec základní hrací doby.
     
    44
    Šindži Kagawa se na hřišti ani pořádně neohřal a už se dostal do slibné šance. Svou dalekou střelu kroutil na vzdálenější tyč, ale chybělo mu pár decimetrů.
     
    42
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Šindži Kagawa.
     
    41
    Neven Subotić se až moc chtěl dostat k míči a provinil se nedovoleným bráněním. Leverkusen pošle míč do hry od své vlastní branky.
    39. Červená karta
    gol6.gif
     
    39
    Tak tohle jsou velké komplikace pro domácí tým. Wendell nejprve obdržel žlutou kartu, poté si ovšem hlavní rozhodčí šel situaci zkontrolovat na video a svůj verdikt změnil. Domácí budou zápas dohrávat v deseti!
     
    38
    Nuri Şahin se provinil ostrým zákrokem u své vlastní branky a hlavní rozhodčí byl nekompromisní. Záložník si za svůj prohřešek vykoledoval žlutou kartu.
     
    36
    Další vyložená tutovka od Leverkusenu! Hráči se po velice rychlé kombinaci dostali až do malého vápna, následně střílel zcela osamocený Kai Havertz a brankář Roman Bürki úspěšně zasáhl.
     
    34
    Hra se na chvíli uklidnila a Dortmund opět kombinuje uprostřed hrací plochy. I přes to, že hosté mají jednoznačně lepší držení míče, tak si vlastně ještě nepřipravili žádnou vyloženou gólovku.
     
    32
    Leverkusen ani po gólu nemá dost a dostává Dortmund pod tlak. Další pokus Leona Baileyho letěl těsně kolem levé tyče.
    30. Kevin VOLLAND - 1:0
    vol1.gif
    30.

     
    30
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    A je to tady. Domácí jdou do vedení! KEVIN VOLLAND obdržel naprosto brilantní přihrávku od svého spoluhráče, obehrál hostujícího brankáře a poslal míč do odkryté svatyně. Útočník prokázel, že není nejlepší střelec svého týmu jen tak pro nic za nic.
     
    29
    Raphaël Guerreiro byl vyslán do rychlostního souboje na levé straně, ale Jonathan Tah si výborně pokryl míč svým tělem a záložníkovi nedal nejmenší šanci.
     
    27
    A opět jsou u míče hostující fotbalisté, jejich kombinace zatím ale nikde nevedla. Jonathan Tah ji následně rychle ukončil poté, co míč odkopl z vlastního pokutového území.
     
    26
    Benjamin Henrichs se poměrně snadno dostal až do malého vápna a snažil se překvapit mladého brankáře střelou z ostrějšího úhlu. Roman Bürki byl ovšem pozorný a střelu bez sebemenších problému zlikvidoval.
     
    25
    André Schürrle podstoupil několik hlavičkových soubojů za účelem vybojovat míč pro svůj celek, ale proti dvojnásobné přesile neměl nejmenší nárok.
     
    24
    Robert Hartmann ukončil hostující kombinaci a Dortmund bude zahrávat přímý kop. Sven Bender se provinil faulem a vůči verdiktu raději ani neprotestoval.
     
    22
    Dortmund se snaží být aktivnější, ale jejich kombinace je taková nemastná, neslána a hračí velice často ztrací zbytečně míč.
    20. Kai Havertz (LEV)
    gol583c2a51910d9cdb3.gif
     
    20
    Fanoušci málem byli svědky prvního gólu! Leon Bailey vyslal brilantní přihrávku do vápna, posléze se ke hlavičce dostal Kai Havertz a jeho pokus orazítkoval horní tyč!
     
    19
    Raphaël Guerreiro se snažil míč dostal na druhou stranu hřiště, ale dlouhá nahrávka mu vůbec nesedla a skončila mimo hrací plochu. Leverkusen bude vhazovat.
     
    18
    První střelecké ohrožení hostujícího týmu. Ke střele ze zpoza vápna dostal Andrij Jarmolenko, jeho rána sice měla dostatečnou razanci, ale letěla pouze doprostřed branky. Bernd Leno míč schoval do své náruče.
     
    17
    Gólman Roman Bürki byl tlakem, neboť ho atakoval jeden z domácích útočníku a musel míč poslat rychle do hloubky hřiště. Jeho nákop skončil mimo hřiště.
     
    15
    Hráči podstupují hlavičkové souboje uprostřed hrací plochy. Nakonec se k míči dostal Dortmund a snaží se rychle dostat před branku. Tým ovšem ztroskotal na filnální přihrávce a míč do hry následně pošle domácí brankář.
     
    14
    Ke střele z větší vzdálenosti se dostal Julian Brandt a jeho volej nenápadně letěla do levého dolního rohu. Brankář Roman Bürki dokázal na poslední chvíli zasáhnout a Leverkusen bude zahrávat již druhý roh.
     
    13
    V posledních minutách je hra opravdu hodně ostrý a fanoušci budou svědky další standartní situace domácího týmu.
     
    12
    První vážné ohrožení branky! Z malého vápna se k hlavičce dostal Sven Bender a brankář Roman Bürki musel poprvé v dnešním zápase zasahovat, míč dokázal pěkným zákrokem vyrazit mimo tři tyč. Leverkusen bude kopat roh.
     
    11
    Ostrého faulu se dopustil Kai Havertz a hosté budou zahrávat volný kop od prostředka hrací plochy. Rozhodčí naznačil viníkovi, že takové zákroky příště akceptovat.
     
    9
    A další ostrý souboj, tenktokrát se na zemi objevil Nuri Şahin, ale zřejmě to nebude nic vážného, záložník pokračujeopět ve hře.
     
    8
    Dortmund opět spoléhá na důkladnou kombinaci na krátké vzdálenosti u své vlastní svatyně a zvýšuje si procento držení míče.
     
    7
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Maximilian Philipp, přichází André Schürrle.
    6. Maximilian Philipp předčasně ukončí tento duel

     
    5
    Hned na začátku utkání nejspíš fanoušci budou svědky nuceného střídaní. Maximilian Philipp podstoupil opravdu tvrdý souboj a nevypadá to, že byl zápas dohrál. Momentálně je ošetřován.
     
    4
    První akce Leverkusena byla předčasně ukončena. Kevin Volland se sice dostal do zakončení, ale následně čárový rozhodčí odpískal ofsajdové postavení a hosté budou zahrávat volný kop.
     
    3
    Nuri Şahin se provinil nedovoleným zákrokem a hlavní rozhodčí mu odpískal faul, záložník by jsi už měl na tohle dávat pozor.
     
    2
    Dortmund v úvodu dnešního zápasu nikam nespěchá a obránci v klidu kombinují na své vlastní polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Fanoušci Dortmundu opět přišli v hojném počtu

    Hráči hostujícího celku už jsou plně připraveni na zápas

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.


     
    Úvodní sestavy:

    Bayer Leverkusen: Leno – Wendell, S. Bender, Tah, Henrichs – Aránguiz, L. Bender (C) – Brandt, Havertz, Bailey – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Alario, Baumgartlinger, Bellarabi, Mehmedi, Pohjanpalo, P. Retsos.

    Borussia Dortmund: Bürki – Schmelzer (C), Ł. Piszczek, Subotić – Guerreiro, Şahin, Weigl, G. Castro – Pulisic, Philipp, Jarmolenko.
    Náhradníci: Weidenfeller – Bartra, Dahoud, Kagawa, Sancho, Schürrle, Toprak..
     
    Poslední vzájemné zápasy
    V minulé sezóně platil výraz "Můj dům – Můj hrad". Oba týmy si bezpečně dokráčely na domácí půdě pro tři body. Hlavně výhra Borussie byla výsledkově hodně přesvědčivá.

    4. 3. 2017
    Borussia Dortmund 6:2 (2:0) Bayer Leverkusen
    Branky: 6. Dembele, 26. a 69. Aubameyang, 77. Pulišič, 85. Schürrle, 90. Guerreiro – 48. Volland, 74. Wendell

    1. 10. 2016
    Bayer Leverkusen 2:0 (1:0) Borussia Dortmund
    Branky: 10. Mehmedi, 79. Chicharito
     
    Bayer Leverkusen
    Domácí tým má úplně jiné starosti, než jejich dnešní soupeř. Hořkost porážky nepoznal Bayer od poloviny září, když nestačil na Herthu. Od té doby má tým bilanci 4-3-0 a nachází se na 6. místě s dvaceti body. V posledním kole zajížděl Leverkusen na půdu Frankfurtu, kde zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem. O jedinou branku se postaral patnáct minut před koncem Volland, který je s osmi brankami třetí nejlepší střelec Bundesligy. Před ním už je pouze Lewandowski a Aubameyang, který do dnešního zápasu ale nenastoupí. V posledním domácím zápase vybojoval Bayer bod za remízu 2:2 s Lipskem.

    Trenér domácích Heiko Herrlich může do tohoto zápasu počítat s Benderem, který se vrací do sestavy po zranění žeber. Naopak se ale bude muset obejít bez středového hráče, který se zapojil do většiny zápasů. Kohr totiž dostal v poslední minutě na půdě Frankfurtu žlutou kartu a sobotní zápas tak bude sledovat pouze z tribuny.
     
    Borussia Dortmund
    Když nebudeme počítat pohárový zápas v Magdeburgu, kde byla povinnost zvítězit, čeká Dortmund na výhru dlouhé dva měsíce! Momentálně se Borussia nachází na 5. místě tabulky, na kterém má 21 bodů. Koncem září zvítězil Dortmund na půdě Augsburgu 2:1 a od té doby má v lize bilanci 0-2-4. Hlavně na poslední zápas nebude Peter Bosz vzpomínat rád, neboť na domácí půdě se dostali do vedení 4:0, které drželi i v 60 minutě! Následně se Schalke osmělilo a čtyřmi brankami vybojovali remízu. Trenér Bosz musí řešit ztráty, neboť k dispozici nebude Aubameyang, který dostal v posledním zápase červenou kartu.

    Co po zápase prozradil někdejší kouč Ajaxu?
    "Budeme muset tvrdě pracovat, já to dělám celý svůj život. Hráče povzbudím, mě nikdo povzbuzovat nemusí, to zvládnu sám. Byl to bláznivý zápas. Kdybyste tam byli, stejně byste tomu nemohli uvěřit, já tomu stále uvěřit nemohu. V prvním poločase nám to šlo a vedli jsme si velice dobře. Poté jsme přestali hrát a když se podíváte, jak jsme ty čtyři góly dostali, tak to se týmům na naší úrovni prostě stávat nesmí."
     
    Začátek prosince má na programu několik zajímavých zápasů. Jeden z nich hostí i BayArena. Domácí tým Bayer Leverkusen přivítá na svém hřišti účastníka Ligy mistrů Borusiii Dortmund. Tento zápas vám v tomto textovém přenosu přiblížíme.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Marek Jašek

    Branky: 30. Volland – 72. Jarmolenko (Schürrle)

    Karty:   38. Şahin (DOR)   39. Wendell (LEV)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 8:19.
    Bayer Leverkusen: Leno – Wendell, S. Bender, Tah, Henrichs (46. P. Retsos) – Aránguiz (61. Baumgartlinger), L. Bender (C) – Brandt, Havertz, Bailey – Volland (76. Bellarabi).
    Náhradníci: R. Özcan – Alario, Baumgartlinger, Bellarabi, Mehmedi, Pohjanpalo, P. Retsos.

    Borussia Dortmund: Bürki – Schmelzer (C), Ł. Piszczek, Subotić – Guerreiro, Şahin, Weigl (64. Dahoud), G. Castro (42. Kagawa) – Pulisic, Philipp (7. Schürrle), Jarmolenko.
    Náhradníci: Weidenfeller – Bartra, Dahoud, Kagawa, Sancho, Schürrle, Toprak.

    Rozhodčí: Hartmann R. (Ger)
    thejrc.org