NY Islanders – Ottawa 5:6 (kon.) | NY Rangers – Carolina 5:1 (kon.) | Columbus – Anaheim 4:2 (kon.)
Buffalo – Pittsburgh 0:4 (kon.) | Florida – San Jose 1:2 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 1:4 (kon.)
Winnipeg – Vegas 7:4 (kon.) | Colorado – New Jersey 1:2 (kon.) | Philadelphia – Boston 0:3 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Anaheim Ducks
Sobota 02.12.2017, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:29
    Kotouč znovu skončil až na tribuně a tentokrát to bude i s trestem, protože Cam Atkinson (CBJ) dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    48:06
    Pozor! Blue Jackets si zahrají přesilovou pěti proti třem, protože Logan Shaw (ANA) vyhodil puk až za jejich střídačku a nabídl půlminutovou dvojnásobnou převahu domácím.
     
    46:36
    A domácí borec možná moc dobře věděl, co dělá. Kevin Bieksa (ANA) si totiž vykoledoval dvouminutový trest za hrubost, zatímco domácí útočník odešel s prázdnou – další přesilová hra Blue Jackets.
     
    39:52
    Zdá se, že Nick Foligno (CBJ) dostal dvě minuty za hrubost proti Johnu Gibsonovi (ANA). Ten dostal jen menší trest za podražení, které celou šarvátku způsobilo a mstitel Josh Manson (ANA), jenž se do strkanice přiřítil jako třetí, dostal další dvě minuty. Z toho tedy vychází přesilová hra pro Columbus.
     
    29:49
    Vánoce jsou tady, co si jen přát... Známá melodie oblíbeného známé reklamy je nám povědomá, ale domácí teď od rozhodčích dostávají spíše to, co si rozhodně nepřejí. Obránce Kevin Bieksa (ANA) trefil hokejkou obličej Joshe Andersona, čímž nabídl domácím další přesilovou hru. Ty jsou ale zatím pro Blue Jackets spíše noční můrou.
     
    25:45
    Útok se jim nevydařil a dokonce půjdou opět do čtyř! Hampus Lindholm (ANA) si na modré čáře počínal při souboji se soupeřem nedovoleně a dostane menší trest.
     
    20:35
    Přesilová hra Anaheimu končí, alespoň prozatím. Při vhazování totiž Chris Wagner (ANA) podrazil soupeře a půjde si na dvě minuty nedobrovolně odpočinout.
     
    19:27
    Zajímavá příležitost pro Anaheim! Alexander Wennberg (CBJ) šel u mantinelu do souboje se soupeřem a neúmyslně zasáhl holí jednoho ze soupeřů. Tím byl Adam Henrique, který si na z premiéry v dresu Anaheimu odnese zřejmě pár stehů. Za hru vysokou holí a krev zároveň to tedy znamená nešťastné čtyři minuty pro domácího útočníka.
     
    15:13
    Chris Wagner (ANA) si u mantinelu vyšlápl na Pierra-Luca Duboise, což se nelíbilo sudím a dvouminutovým trestem za hrubost posílají domácí do přesilové hry.
     
    12:40
    Do čtyř už půjdou i Ducks. Jmenovitě Corey Perry (ANA), jenž si v souboji s Tylerem Mottem pomohl hákováním a bude za to potrestán menším trestem.
     
    01:59
    Důvodem je nevybíravý zákrok Scotta Harringtona (CBJ), jenž u mantinelu dohrál Antoineho Vermetta a poslal ho hlavou na mantinel. Máme tu první přesilovou hru zápasu.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 8. Dubinsky (Panarin, J. Anderson), 31. Panarin (Dubois, J. Anderson), 56. J. Anderson (Panarin, Dubois), 60. N. Foligno (Dubinsky, J. Johnson) – 10. Fowler (D. Grant, Rasmussen), 23. Roy (Henrique)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo – S. Jones, Werenski, D. Savard, J. Johnson, Nutivaara, Harrington – J. Anderson, Dubois, Panarin – N. Foligno, Dubinsky, Jenner – Atkinson, Wennberg, Milano – Bjorkstrand, Sedlák, Motte.
    Anaheim Ducks: Gibson – Manson, H. Lindholm, Bieksa, Fowler, Beauchemin – Perry, Henrique, N. Ritchie – Silfverberg, Wagner, Cogliano – Blandisi, O. Kaše, Vermette – Roy, L. Shaw, D. Grant – Rasmussen.

    Rozhodčí: K. Rehman, J. Hebert – M. Shewchyk, P. Racicot.

    Diváci: 16 206
    ocianews.com