NY Islanders – Ottawa 5:6 (kon.) | NY Rangers – Carolina 5:1 (kon.) | Columbus – Anaheim 4:2 (kon.)
Buffalo – Pittsburgh 0:4 (kon.) | Florida – San Jose 1:2 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 1:4 (kon.)
Winnipeg – Vegas 7:4 (kon.) | Colorado – New Jersey 1:2 (kon.) | Philadelphia – Boston 0:3 (kon.)
konec
Florida Panthers
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
San Jose Sharks
Sobota 02.12.2017, 01:30 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Jedna věc je z pohledu San Jose Sharks letos na podzim zajímavá. Svěřenci trenéra DeBoera zažívají od startu ročníku hodně proměnlivé výsledky. Chvíli sbírají jednu prohru za druhou, poté zase zvládají šňůru vítězství. Teď se Žraloci nachází spíše ve druhé z uvedených fází. Z předešlých čtyř duelů vyhráli hned třikrát. Postupně vyzráli na Arizona Coyotes (3:1), Winnipeg Jets (4:0) a naposledy také Philadelphia Flyers (3:1). Jediný nezdar zaznamenali ne ledě Vegas Golden Knights, kde sice uhráli bod za účast v prodloužení, ale v nastavené pětiminutovce padli. San Jose zůstává ve vrchních patrech Pacifické divize, ale v klidu rozhodně zůstat nemůže, protože kolem sebe má hodně natěsno další vyzyvatele. A body z Floridy by se tím pádem kalifornskému celku velmi hodily.

    Kanadské bodování San Jose Sharks aktuálně táhne kanadský útočník Logan Couture (13 + 8), kterého dobře doplňují zkušený Joe Thornton (4 + 11) a český forvard Tomáš Hertl (5 + 9). Sharks letos nedávají moc branek a sází hlavně na zodpovědnou obranu. To je také důvod, proč velkou část duelů vyhrávají rozdílem jediného zásahu.
     
    FLORIDA PANTHERS

    Florida by si rozhodně představovala lepší umístění v rámci Atlantické divize. Vždyť jí náleží předposlední stupínek pořadníku, hůře už jsou na tom pouze trápící se Buffalo Sabres. I když Panthers zažívají hodně nevyrovnané výsledky, poslední dny si vedou poměrně dobře. Nejprve totiž vyzráli na New Jersey Devils (3:2), aby následně předčili také New York Rangers (5:4). Oba tyto duely kádr ze Sunrise ovládl rozdílem jediného zásahu, o to cennější pro něj body do tabulky jsou. Když naposledy Panteři neuspěli, psal se 26. listopad a vyrukovali doma proti Chicago Blackhawks. Černí jestřábi v teplých krajinách zvítězili 4:1. Právě od tohoto nezdaru se nejspíš předposlední mančaft Atlantické divize odrazil k lepším výkonům.

    Statistiky Floridy má nyní na starosti Jonathan Huberdeau (8 + 17), kromě něj se daří také Vincentu Trocheckovi (10 + 13) a Aleksanderu Barkovovi (8 + 15). Špatně na tom není ani český útočník Radim Vrbata (3 + 8). V brankovišti se poměrně vyrovnaně střídají zkušený Roberto Luongo a jeho kolega James Reimer.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy už se spolu jedno v této sezóny potkaly. Florida Panthers v polovině listopadu zajížděli do Kalifornie a na ledě San Jose Sharks zvítězili 2:0.
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (FLA) (3 + 8)
    Tomáš Hertl (SJS) (5 + 9)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj týmů z opačných konferencí. Podruhé v sezóně na sebe narazí Florida Panthers a San Jose Sharks.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Yandle, Ekblad, Matheson, Weegar, Pysyk, Petrovic – Huberdeau, Barkov, Malgin – J. McGinn, Trocheck, Bjugstad – Haapala, McCann, Vrbata – Haley, MacKenzie, Sceviour.

    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Vlasic, Braun, Dillon, Burns, J. Ryan, DeMelo – Meier, J. Thornton, Pavelski – Labanc, Couture, Hertl – Bødker, Tierney, Hansen – M. Karlsson, Carpenter, J. Ward..
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Už jen pár okamžiků do úvodního vhazování, ještě si poslechneme hymnu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první se kotouče na vhazování zmocnili domácí, ti se ale dostali do útočného pásma až po delší době.
     
    00:35
    Huberdeau poslal bez většího přemýšlení puk na branku z dálky, ale trefil pouze mantinel za svatyní Aarona Della.
     
    01:06
    Tentokrát to pro změnu zkoušel z ostrého úhlu Bjugstad. Ale ani další hokejista Panthers neuspěl, někdo v bílém dresu tečoval jeho pokus mimo brankoviště.
     
    01:40
    I zakončení Barkova nepřesné, potřebovalo ještě něčí teč. Ale Florida je hned od prvních okamžiků první dvacetiminutovky velmi aktivní.
     
    02:14
    Výborné dva zákroyk Aarona Della, napodruhé musel gólman San Jose likvidovat Barkova. Panthers začali velice aktivně a tahle hra dělá Sharks očividně problémy.
     
    02:51
    I Pysykovo nahození šlo mimo tři červené tyče. Aktivita domácím nechybí, trocha přesnosti už docela ano.
     
    03:09
    Poprvé přerušená hra, do ofsajdu se dostalo San Jose.
     
    03:30
    Už se pokusili zakončit také hosté, konkrétně Brent Burns. Ale urostlý hostující obránce minul branku, takže Roberto Luongo na svůj první zásah čeká.
     
    04:13
    Vypadá to, že by se dnes mohlo hrát ve vysokém tempu a bez přerušování. Až po Pavelskiho sražené střele končí kotouč v ochranné síti a následuje buly po pravé ruce Luonga.
     
    04:44
    Barkov odstavil v rohu od kotouče Karlssona, přesto se ještě San Jose udrželo v útočném pásmu. Zatím ale čeká na své první lepší zakončení v duelu.
     
    05:16
    Boedker našel na modré čáře volného Burnse, ten zakončoval bez přípravy. I on ovšem minul svatyni, takže brankář Floridy prozatím zůstane bez práce.
     
    05:45
    Zatímco na rychlý hokej na ledě je pěkný pohled, o něco smutnější už je pohled do hlediště. Tam je daleko více volných sedaček než obsazených a hala zeje na první pohled prázdnotou.
     
    06:13
    Netrvalo dlouho a máme tu první komerční přestávku. Luongo přerušil lapačkou hru po tečovaném kotouč od Carpentera.
     
    06:30
    San Jose otupilo počáteční tlak soupeře a už se v útočném pásmu prezentuje velmi aktivní hrou. Joe Thornton ale nedokázal najít ideální prostor pro zakončení.
     
    06:57
    Barkov chtěl najít volného Huberdeaua, ale Panteři nemohli pokračovat v akci. Nacházeli se totiž v postavení mimo hru.
     
    07:47
    McGinnův bekhendový pokus Aaron Dell vyrazil do rohu, nikdo další z domácích borců už se k dorážce nedostal. Hra na ledě je o něco klidnější než v prvních vteřinách mače.
     
    08:20
    Hansen přizvedl nahození soupeře, se kterým by měl jinak gólman San Jose problémy.
     
    08:47
    Brent Burns vsadil na rychlé nahození o zadní mantinel. Nakonec se mu to docela vyplatilo, protože se k odraženému kotouči jako první dostal Ward. Ale ten minul.
     
    09:22
    Labanc převzal nahrávku zpoza branky od Warda a byla z toho dobrá hostující šance. Luongo navíc příliš neviděl a skákající kotouč zastavil se štěstím.
     
    09:58
    Na druhé straně opět aktivní Huberdeau, ale nikdo mu nepomohl. Pro třem soupeřovým hráčům neměl moc velkou šanci na úspěch.
     
    10:11
    Hra přerušena ve středním pásmu, uvidíme další vhazování, ale až po komerční přestávce.
     
    10:24
    Sharks získali dalším dlouhým nahozením útočné pásmo, ale ne na dlouho. Melker Karlsson nebyl v souboji u mantinelu dostatečně důrazný a o kotouč přišel.
     
    10:50
    Ani Panthers si ale poslední minuty nevedou směrem dopředu moc dobře, mají trable s plynulejším přechodem přes modrou útočnou čáru.
     
    11:05
    Teď si navíc domácí nedali pozor na rozehrávku, zbytečně vyhazují přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    11:17
    Hosté sice vyhráli buly v útočném pásmu, vlastní nepřesností o něj ale přišli, nyní musejí hledat cestu zpátky před zařízení Roberta Luonga.
     
    11:49
    Nečekanou střelu zápěstím z dálky vypustil český útočník Radim Vrbata. Jeho pokus Della nejdříve překvapil, ale potom už gólman Sharks dobře zasáhl vyrážečkou.
     
    12:25
    Zatím to nevypadá, že bychom se v nejbližších momentech měli dočkat úvodní trefy. Obě strany si dávají pozor na obranné pozice a soupeře do velkých šancí nepouští.
     
    13:00
    MacKenzie z úhlu nenašel volnou hokejku spoluhráče před brankou. Kdyby se tak stalo, má Aaron Dell daleko větší potíže.
     
    13:26
    Huberdeau a Barkov jsou zatím jednoznačně nejaktivnějším hokejisty na ledě v první třetině. Zaměstnávají soupeřova brankáře dostatečně, ale nemíří přesně.
     
    13:53
    Znovu se hraje docela dlouho bez přerušení a s takovou budeme za chvíli na konci zahajovací dvacetiminutovky.
     
    14:28
    Burnsova dobrá práce za brankou Della, kde odstavil od kotouče hned dva Pantery. Potom se Sharks přesunuli dokonce do útočného pásma a bez přípravy zakončoval Boedker.
     
    15:04
    Burns zažívá povedené střídání. Po kvalitní práci v obranném pásmu podpořil také útok. Ale šlo na něm vidět, že už na ledové ploše pobývá docela dlouho.
     
    15:27
    Haapala prověřil z levého kruhu Aarona Della, ten v klidu přerušuje hru. Ještě jedna komerční pauza, kterou v této dvacetiminutovce uvidíme.
     
    15:40
    Domácí vyhráli vhazování před zraky Della, ale nedokázali z toho nic vytěžit, nakonec o kotouč na hranici útočného pásma stejně přišli.
     
    16:10
    Tomáš Hertl zkusil štěstí a bez příprav zakončil, i když to měl k brance docela daleko. Jeho pokus těsně před Luongem někdo tečoval, tudíž změnil směr rány.
     
    16:49
    Luongo si zahrál s pukem za brankou, když zkusil rozehrát na spoluhráče dopředu. Ale moc se mu to nepovedlo.
     
    17:15
    Ani na straně San Jose Sharks zatím nesledujeme moc střelecké přesnosti. Joe Thornton měl sice dostatek času na přípravu, jenž hodně přestřelil horní tyčku.
     
    17:50
    McCann důrazně zastavený na hranici útočného pásma dvojicí bránících hráčů San Jose. Ukazuje, že hosté nejsou nadarmo nejlépe bránícím týmem v NHL.
     
    18:00
    Hra přerušena před brankou kalifornského celku, kde se také bude za pár okamžiků vhazovat.
     
    18:11
    Florida právě vstřelila branku!
    Už to vypadlo, že se branky v první třetině nedočkáme, ale nakonec přeci jen ano. Po delší době měl Aaron Dell větší práci na brankovišti. Panthers využili momentu překvapení, nahodili kotouč na zařízení San Jose Sharks. Hostující gólman puku neudržel, vypadl někam před něj. A na dorážku byl pohotově připravený COLTON SCEVIOUR, jenž ukazuje od začátku střetnutí velmi aktivní hokej a zájem posílat puky na branku. Panthers jdou do vedení i s trochou štěstí, ale na to se už nikdo ptát nebude. Asistence: Alex Petrovic, Micheal Haley.
    18:11 Colton SCEVIOUR - 1:0
     
    19:23
    Běží poslední minuta první třetiny, za stejného stavu nejspíš tahle část skončí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu utkání. Šance měly oba týmy, ale o něco aktivnější byli domácí Florida Panthers, kteří své aktivity také nakonec využili. Derek MacKenzie pohotovou dorážkou v prostoru před brankou poslal Cats do vedení. Uvidíme, zda se San Jose zvládne v dalších dvaceti minutách výsledkově dotáhnout.
     
    Střely na branku po první třetině

    Florida Panthers: 5

    San Jose Sharks: 6
     
    Nebude dlouho trvat a začne druhá třetina utkání. Uvidíme v ní více branek než v té první?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    San Jose vyhrálo úvodní vhazování druhé třetiny a hned vyrazilo dopředu. Luongo si připsal snadný zákrok lapačkou a přerušil hru.
     
    20:55
    Burns udělal chybu na útočné modré čáře a domácí se díky tomu dostali do přečíslení dva na jednoho. Dell musel řešit potíže poté, co ho prověřil Denis Malgin.
     
    21:12
    Vypadalo to, že se bude poprvé v zápase vylučovat, ale nakonec je pouze přerušená hra ve středním pásmu. Zatím ani jeden celek neměl možnost zkusit si přesilovku.
     
    21:28
    Další nepřesnost, která končí sraženým pukem za mantinel. Vhazovat se bude blíže brance San Jose Sharks.
     
    21:46
    Haley měl dobře najeto po pravém mantinelu do konce. Jenže neměl s kým kombinovat, a když pokračoval sám, hostující obrana ho o kotouč rychle obrala.
     
    22:20
    Malgin dostal Panthers do útočného pásma a následně kotouč u zadního mantinelu dojel Barkov. Ale zakončit už nestihl.
     
    22:45
    Na druhé straně pohotový a připraven vyrazit do akce Tomáš Hertl. Střela se mu ale vůbec nepovedla, o pořádný kus minula Luongovo zařízení.
     
    23:07
    Trocheck bez většího čekání vypálil. Aaron Dell si ale hodně povyjel z brankoviště, zmenšil střelecký úhel a zákrokem přerušil hru.
     
    23:27
    Vlasic rozehrál na útočníky dopředu hodně nejistě. Pavelski ale přeci jen dokázal přejít přes střední pásmo a zakončit. Luongo jeho pokus vyrazil do rohu.
     
    24:06
    Carpenter se mohl dostat do samostatné akce, kdyby o něco rychleji stihl příhodně odražený kotouč. Nakonec to ale měl na dlouhou hokejku.
     
    24:40
    Meier pálil od modré čáry a před Luongem ukázkově stínil Tomáš Hertl. Až k něm se ale kotouč nedostal, místo toho zamířil pouze do ochranné sítě.
     
    25:12
    Poprvé v zápase sledujeme vyloučení a přesilovku si zahrají Florida Panthers. Melker Karlsson ze San Jose dostává dvě minuty za sekání a bude doufat, že jeho spoluhráči oslabení zvládnou.
     
    25:37
    Hosté okamžitě vyhodili puk přes všechny čáry. Jde vidět, proč San Jose Sharks mají jedno z nejlepších oslabení v celé NHL.
     
    26:03
    Haapala chtěl dát svůj první gól v NHL, ale nahození před brankoviště tečoval pouze do Aaroan Della, který i s trochou štěstí puk vyrazil. Touš se navíc otřel také o tyčku zařízení.
     
    26:12
    Bjugstad před brankovištěm tečoval nahození Vrbaty a gólman Žraloků měl zase velké potíže. Opět ale zabránil průchodu kotouče až do klece.
     
    26:47
    Hra přerušena ve středním pásmu, nejspíše pro nějaký technický přestupek domácího mužstva.
     
    27:09
    Ještě jedno hostující vyhození a tohle už Sharks zvládnou. Melker Karlsson se pomalu chystá k návratu do hry.
     
    27:33
    Sharks jsou kompletní, úvodní oslabení utkání zvládli bez větších komplikací. Teď už ovšem vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    27:58
    Aaron Ekblad nebezpečně zakončoval bez přípravy od modré čáry a jeho jmenovec Dell zase skoro nic neviděl. Puk ovšem stejně mířil hodně vysoko nad zařízení.
     
    28:36
    V dobré šanci také Bjugstad, ani on ale nedokázal na poslední chvíli usměrnit kotouč mezi tři tyče.
     
    29:10
    Panthers čekají za svou brankou na rozehrávku, potřebovali totiž dostřídat formace a tohle je pro ně ideální příležitost.
     
    29:45
    Dnes velmi aktivní Haapala si připsal další střelu na branku, tentokrát napálil Dellův připravený beton. San Jose pak mohlo hned rozehrávat.
     
    30:03
    Na druhé straně hrací plochy jedovka Brenta Burnse, jen tak tak, že si s ní Roberto Luongo poradil.
     
    30:20
    Vlasic vystřelil bez přípravy a před brankovištěm čekala na dorážku dvojice Žraloků. Florida je nyní pod větším tlakem a musí se snažit puk co nejdříve vyhodit.
     
    30:50
    K tomu už také došlo. Domácí poslali kotouč aspoň do středního pásma a co nejdříve zamířili střídat.
     
    31:20
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Nečekaná branka, ale o to větší radost z ní hostující hokejisté mají. Joe Thornton odvedl velmi dobrou práci za klecí soupeře, kde bránící hráč Panthers přišel o puk a Thornton touš následně posunul před brankoviště, tam stál připravený JOE PAVELSKI. Právě on u tyče zasunul touš za nic netušícího Roberta Luonga. Domácí střídačka ještě reklamovala nedovolené bránění gólmana, ale po konzultaci na videu je trefa uznána. Máme tedy vyrovnáno a uvidíme, jak tenhle gól změní hru na ledě. Asistence: Joe Thornton, Timo Meier.
    31:20 Joe PAVELSKI - 1:1
     
    31:58
    San Jose vyrovnávací branka očividně pomohla, najednou jsou hosté daleko aktivnější. Toho by se mohli pokus využít k otočení výsledku na svou stranu.
     
    32:35
    Další zakončení Burnse, tentokrát puk ale mířil úplně mimo tři tyče.
     
    32:46
    Na řadě je komerční přestávka, zanedlouho ale budeme pokračovat.
     
    33:03
    Tomáš Hertl spěchal do levého rohu za pukem, nakonec ho stihl. Když potom ale vybídl přihrávkou spoluhráče, chyboval a rozehrávat tak mohli Panthers.
     
    33:36
    Znovu dobrá Hertlova práce, tentokrát už ve druhém rohu. Následovalo nahození Vlasica od modré čáry, které ale nikdo v bílém trikotu přesně netečoval.
     
    34:13
    Zálusk na útočnou akci a samostatný únik si dělal Jonathan Huberdeau, ale velmi rychle jej zastavilo postavení mimo hru.
     
    34:39
    Po komerční přestávce se znovu pokračuje. Thornton poslal dobrou nahrávku na Meiera, švýcarský hokejista ale nedokázal v dobré pozici přesně zakončit.
     
    35:18
    Jako první dojel puk za brankou Della hostující obránce Ryan, takže gólman San Jose mohl zůstat v klidu. Poslední minuty celkově nemá Dell skoro žádnou práci.
     
    35:58
    Tomáš Hertl si vyzkoušel roli obránce, když od vlastní modré čáry rozehrával dopředu. Udělal to docela dobře, ale spoluhráči se mu nenabídli ideálně.
     
    36:12
    Ještě jedna reklamní pauza v tomto dějství, potom už budeme pokračovat ve zbytku prostřední dvacetiminutovky.
     
    36:28
    Bjugstad málem potrestal chybu soupeře v rozehrávce, ale zakončit už hokejista Floridy nestihl. A tak hned na druhé straně zahrozil Joe Pavelski.
     
    37:08
    Závěr druhé třetiny se dohrává docela v poklidu. Dillon nahodil puk k zadnímu mantinelu, tam ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl jako první.
     
    37:25
    Další nahozený puk Roberto Luongo raději schoval do lapačky, protože před sebou viděl nebezpečně tečujícího Joela Warda. Lépe floridský gólman situaci řešit nemohl.
     
    37:46
    Couture a Hertl oba volní na brankovišti, ale ani jeden z nich nedokázal uklidit volný kotouč do klece. Teď jsou San Jose Sharks jednoznačně aktivnějším týmem na ledě.
     
    38:24
    Stále ještě Florida nevyhodila puk ani do středního pásma a zůstává u svého gólmana pod tlakem.
     
    38:48
    Chris Tierney málem po ledě zasunul kotouč za brankáře Panthers u tyče. Domácí na konci druhé třetiny neví, kde jim hlava stojí.
     
    39:05
    Začala poslední minuta prostřední části a Florida si může oddechnout, že vyhodila aspoň na zakázané uvolnění, přerušení hodně nutně potřebovala.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Více už se toho ve druhé třetině nestane. Stejně jako v první části, také nyní jsme viděli jednu branku, akorát na druhé straně barikády. Na 1:1 vyrovnal trefou z brankoviště útočník San Jose Joe Pavelski. A tak budeme sledovat dramatický závěr střetnutí. Nutno podotknout, že po vyrovnání začali být lepším týmem na ledě Žraloci, aspoň na počet šancí.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Florida Panthers: 22

    San Jose Sharks: 21
     
    Zanedlouho odstartuje třetí třetina utkání. Dočkáme se v ní rozhodnutí, nebo bude muset duel do prodloužení?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Hosté vyhráli vhazování ve středovém kruhu a okamžitě se pustili do útoku. Luongo nic neriskoval a raději podržel puk lapačkou.
     
    40:35
    Na druhé straně také přerušená hra, protože se Nick Bjugstad dostal do postavení mimo hru.
     
    40:50
    Joe Pavelski se natahoval po kotouči, který zpoza branky rozehrával Luongo. Sice ho stihl, ale brzy o něj přišel.
     
    41:04
    Puk vytečovaný někam mezi diváky, pravděpodobně od hokejky Kevina Labanca. Vhazovat by se mělo před brankou Aarona Della.
     
    41:35
    Brenden Dillon musel hodně spěchat, aby dojel ke své brance na kotouč jako první. Zvládl to, ale ještě si musel dat poté pozor na rozehrávku.
     
    41:55
    Domácí Haapala je dnes hodně aktivní, teď se znovu zjevil před brankovištěm San Jose. Ale když chtěl zakončit, kotouč mu vůbec nesedl na hokejku.
     
    42:25
    Ryanova střela skončila na vyrážce brankáře Panthers, potom někdo poslal kotouč do ochranné sítě. Oba týmy se snaží hrát aktivně, aby ještě ve třetí třetiny zvrátily výsledek na svou stranu.
     
    42:40
    Hned po vhazování střílel Brent Burns a jeden z útočníků Sharks tečoval na brankovišti. Luongo vůbec netušil, kde je kotouč a zastavil ho pouze se štěstím.
     
    43:07
    Kotouč skončil na střídačce hostů a bude se tedy muset znovu vhazovat ve středním pásmu.
     
    43:34
    Po delší době možnost také z hokejek Floridy. Obránce Yandle nahazoval puk z dálky a Bjugstad ho převzal za klecí Della. K žádné další dorážce domácích ale nedošlo.
     
    44:03
    Panthers vyhodili puk přes všechny čáry, ale někdo jej ještě tečoval, takže se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    44:28
    McCann ve veliké šanci, kterou nevyužil. Měl před sebou polovinu prázdné branky, ale než stačil zakončit, Aaron Dell se přesunul k tyči a pohotovým zákrokem zasáhl.
     
    45:00
    Teď už brankář San Jose Sharks přerušuje hru a bude rád, že uklidní situaci kolem sebe.
     
    45:25
    Colton Sceviour se sám protáhl až na levém kruh, odtud ale neměl dál komu nahrávat. A tak nebylo divu, že brzy o kus černé gumy přišel.
     
    46:08
    Také Tomáš Hertl má dnes chuť dávat branky. Dnes poněkolikáté předvedl velmi dobré kličky před Luongem, ale finální nahrávka na spoluhráče mu nevyšla podle představ.
     
    46:40
    Demelo poslal ukázkovou nahrávku Pavelski a kapitán Sharks měl na hokejce svůj druhý gól v zápase. Roberto Luongo ale podržel Panthers nad vodou, nádherně zasáhl betonem.
     
    47:15
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Stejně jako byla první branka San Jose hodně nečekaná, také ta druhá přichází po zajímavé situaci. Vypadalo to, že Roberto Luongo stihl zastavit puk poskakující na brankové čáře, ale nestihl. Kotouč těsně zapadl do sítě, což museli potvrdit rozhodčí po konzultaci na videu. A také že potvrdili. Jako poslední se touše dotkl hostující útočník CHRIS TIERNEY, jenž je označen jako autor tohoto zásahu. A Sharks tím pádem poprvé v zápase vedou. Asistence: Melker Karlsson, Brent Burns.
    47:15 Chris TIERNEY - 1:2
     
    48:35
    Domácí se ale nevzdávají a pokračují v aktivní hře. Zatím ale nemají tolik dobrých příležitostí, kolik by si asi představovali.
     
    49:00
    Je jasné, že hosté nyní nebudou nikam spěchat. Aaron Dell má po střele Trochecka zákrok do statistik, ale nejednalo se o nic těžkého.
     
    49:09
    Po komerční přestávce se znovu začalo hrát, ale ne dlouho, puk spad na hostující střídačku.
     
    49:34
    Jannik Hansen hledal zpoza branky volné spoluhráče, nakonec musel puk poslat až na modrou čáru. A poté už hosté o výhodu útočného pásma docela lacino přišli.
     
    50:06
    Na brankovišti soupeře znovu aktivní Chris Tierney, ale tentokrát se k němu puk neodrazil vůbec příhodně.
     
    50:36
    Jak je zvykem, Brent Burns od modré čáry často zakončuje a dnešek není výjimkou. Luongo řešil další jeho pokus, vytěsnil ho vyrážečkou.
     
    51:09
    Nadále platí, že jsou Sharks aktivnější, Panthers prakticky nepouštějí na puk. Pouze Yandle vyslal jednu střelu z dálky, klec však netrefil.
     
    51:41
    Teprvé podruhé v zápase bude vylučovat, také v tomto případě na straně San Jose. Dvě minuty za vražení na hrazení dostává Timo Meier a domácí mají dobrou šanci srovnat.
     
    51:55
    Hosté začali početní nevýhodu vyhozením do středního a pak také do útočného pásma. O vše se postaral pohotový Tomáš Hertl.
     
    52:18
    Vincent Trocheck navíc ztratil kotouč ve středním pásmu a málem z toho byly pro Panthers problémy v jejich vlastní přesilovce.
     
    52:48
    Až nyní přišla první domácí střela v přesilové hře, přesně na branku však nemířila. San Jose se v oslabení brání naprosto v pohodě.
     
    53:20
    Radim Vrbata poslal zpoza levého kruhu pecku bez přípravy. Potom se ještě do veliké šance dostal Bjugstad před brankovištěm, ale Aaron Dell drží Sharks nad vodou.
     
    53:36
    A další Vrbatova pumelice, opět betonem zasahuje Dell. To už se vyloučený Timo Meier pomalu připravuje k návrat do hry.
     
    54:10
    San Jose Sharks jsou v plném počtu, oslabení zvládli a mohou se znovu soustředit na útok. Floridě navíc začne hodně rychle utíkat čas.
     
    54:34
    Tomáš Hertl unikal úplně sám na Luonga, ale neprosadil se, gólman Panterů ho vychytal výborným zákrokem vyrážečkou.
     
    55:16
    Keith Yandle hledal dlouhou rozehrávkou spoluhráče z útoku. Nakonec ale našel pouze hokejky Sharks, kteří si velmi dobře počínají ve středním pásmu.
     
    55:39
    Ještě jedna komerční přestávka, potom už budeme pokračovat ve zbytku základní hrací doby. Panthers budou muset začít střádat plány na závěrečný tlak.
     
    55:58
    San Jose to nemyslelo s rozehrávkou špatně, ale byla moc dlouhá. A tak rozhodčí pískají zakázané uvolnění, herní situace se vrací zpátky před Aarona Della.
     
    56:25
    Barkov vybídl ke skórování Mathesona, ale druhý jmenovaný hráč Floridy trefil z úhlu pouze připravené Dellovo rameno. Panthers to každopádně zkoušejí ze všech pozic.
     
    56:56
    Na druhé straně opět Tomáš Hertl, ale tentokrát proti sobě měl hned dva muže v červeném dresu. Takže sám neprošel.
     
    57:12
    Vypadalo to, že se bude na domácí straně vylučovat za příliš mnoho hráčů na ledě, ale po konzultaci rozhodčí trest neudělili.
     
    57:36
    Vlasic nahodil puk k zadnímu mantinelu a doufal, že s k němu spoluhráči dostanou jako první. Místo toho ale rozehrávala Florida.
     
    58:03
    Začaly poslední dvě minuty základní hrací doby, Panthers po delší době v útočném pásmu. Puk ale skončil sražený mimo hrací plochu. Domácí budou muset pomalu začít uvažovat o odvolání brankáře.
     
    58:22
    Roberto Luongo odjíždí na střídačku a Florida Panthers to zkoušejí se šesti muži v poli.
     
    58:39
    San Jose podle očekávání vyhazuje kotouče, ten poslední doletěl až na zakázané uvolnění.
     
    59:03
    Výborná práce Aarona Della, který na brankovišti zastavil šanci Barkova. Ještě ale domácí zůstávají v útočném pásmu a Sharks vzdorují velkému tlaku.
     
    59:28
    Stále se ještě hostům nepodařilo kotouč vyhodit aspoň do středního pásma. Panthers jsou hodně aktivní, opět to byl Barkov, kdo těsně netrefil prostor u tyče.
     
    59:49
    Ještě jedno vyhození na zakázané uvolnění v podání San Jose Sharks. Aaron Dell si vyžádal novou hokejku, protože tu původní měl zlomenou.
     
    Konec zápasu.
     
    Bylo to drama až do poslední vteřiny, ale San Jose Sharks nakonec těsně porážejí Floridu 2:1. Dokázali tak soupeři oplatit porážku z prvního vzájemného střetnutí, v němž padli 0:2. Přitom Panthers jako první vedli, do vedení je poslal Colton Sceviour. Žraloci se ale herně zvedli, po gólu Joe Pavelskiho vyrovnali a do poslední dvacetiminutovky šly celky za smírného stavu 1:1. Ten vydržel až dp 48. minuty, kdy rozhodl útočník hostů Chris Tierney velmi těsným gólem. Dva body putují do Kalifornie a pochvalu mimo jiné zaslouží brankář Sharks Aaron Dell, jenž v klíčových momentech podržel své mužstvo. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký víkend.
     
    Střely na branku v zápase

    Florida Panthers: 40

    San Jose Sharks: 33
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (FLA) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 13:16)
    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 4 střely na branku, čas na ledě 20:11)
     
    Tři hvězdy utkání

    Chris Tierney (SJS) (1 + 0)
    Aaron Dell (SJS) (39 zásahů)
    Roberto Luongo (FLA) (30 zásahů) (04:10:37)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 19. Sceviour (Petrovic, Haley) – 32. Pavelski (J. Thornton, Meier), 48. Tierney (M. Karlsson, Burns)


    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Yandle, Ekblad, Matheson, Weegar, Pysyk, Petrovic – Huberdeau, Barkov, Malgin – J. McGinn, Trocheck, Bjugstad – Haapala, McCann, Vrbata – Haley, MacKenzie, Sceviour.
    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Vlasic, Braun, Dillon, Burns, J. Ryan, DeMelo – Meier, J. Thornton, Pavelski – Labanc, Couture, Hertl – Bødker, Tierney, Hansen – M. Karlsson, Carpenter, J. Ward.

    Rozhodčí: McCauley, Hebert – Daisy, Gibbs

    Diváci: 12 323
    thejrc.org