Benátky n/J – Havířov 1:2 (kon.) | Motor ČB – Slavia 4:2 (kon.) | Prostějov – Litoměřice 3:1 (kon.)
Kadaň – Přerov 1:2 (kon.) | Frýdek-M. – Kladno 1:2 (kon.) | Vsetín – K. Vary 3:2 (kon.)
Třebíč – Ústí n/L 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 02.12.2017, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Ze Zimního stadionu Na Lapači přeji příjemný podvečer. Místní svatostánek byl po dobu deseti dní prázdný a klidný. Žádný zápas v mužské kategorii se zde neodehrál, jelikož vsetínští hokejisté zajížděli na severočeský trip. V sobotu se však situace změní, na programu je totiž 28. kolo WSM Ligy, ve kterém změří síly VHK ROBE Vsetín a HC Energie Karlovy Vary. Dokážou Valaši zopakovat domácí výhru z úvodu sezony, nebo se budou radovat hosté? Začínáme v 17:30.
     
    HC Energie Karlovy Vary
    Cíl karlovarských hokejistů pro tuto sezonu je jednoznačný – ovládnout WSM Ligu a vrátit se zpět do Extraligy, ze které loni po dlouhých jednadvaceti letech vypadli. Energetici už od startu soutěže ukazují, že tyto ambice mohou mít reálné obrysy a po polovině sezony se usadili na vedoucí pozici, o kterou se přetahují s Českými Budějovicemi a Kladnem.

    Zelenočerní zvítězili v posledních dvou duelech shodně 4:1, když zdolali na domácím ledě Frýdek-Místek a Kadaň. Pakliže v KV Areně nemají Energetici konkurenci a mohou se chlubit nejlepšími statistikami, na venkovních stadionech je to o poznání slabší. V tomto měření jsou Západočeši až na 11. příčce se stejným počtem bodů jako Vsetín.

    Nejproduktivnějším hráčem Karlových Varů je slovinský reprezentant Matic Podlipnik (9+17), v rámci útočníků vévodí statistikám Jakub Flek (10+13). Zkušeností s vyššími soutěžemi mají hráči tohoto týmu na rozdávání, stačí jen zmínit jména Tomáše Rachůnka, Václava Skuhravého, či Stanislava Balána.
     
    VHK ROBE Vsetín
    Že je boj o play-off už dávno ztracený? Ale kdeže... Vsetín se po listopadové reprezentanční přestávce vzchopil a stále hodlá bojovat o postupovou osmičku. Poslední zápasy naznačily, že tento cíl není nereálý. Vsetín zvládl severočeský trip, zvítězil ve dvou dnech na ledě Litoměřic a Ústí nad Labem a stáhl ztrátu na 6 bodů. Nyní chce zlepšenou formu prokázat i na domácím ledě proti jednomu z největších favoritů soutěže. Přidají Valaši třetí výhru v řadě?

    Budou k tomu potřebovat gólovou pomoc svých nejproduktivnějších útočníků – Davida Březiny (16+12), Jaroslava Markoviče (6+13). Velkou roli na zlepšených výkonech má také příchod tří nových hráčů, kteří se okamžitě uchytili a začali střílet důležité branky. Petr Beránek, Anatolij Protasenja i Ondřej Kopta zatím plní svou roli na výbornou. Bude se jim dařit i v sobotu?
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Horčička (Šurý) – Teper, D. Krenželok, Ostrčil, Frolo, Janáček, Dundáček – Markovič, Kopta, Březina – Slováček, Podešva, Vávra – Pokorný, Kucharczyk, P. Beránek – Hořanský, Karafiát, Šilhavý.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Sičák, Krejčí, Podlipnik, M. Rohan, Kovačevič, J. Tomeček, Šafář – Gorčík, Balán, T. Rachůnek – Kohout, Kverka, Stloukal – Flek, Skuhravý, Rezek – Davídek, M. Zadražil..
     
    Dobrý večer z Lapače. Oba týmy mají za sebou rozbruslení a momentálně se připravují v útrobách stadionu. Utkání za malou chvíli začne. V sestavě domácích dnes chybí ruská posila Anatolij Protasenja, v brance naopak začne Luboš Horčička.
     
    Za doprovodu vsetínské hymny vyjely oba celky na ledovou plochu, první fotrmace už se chystají na úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Domácí začali aktivně, nejdříve střílel od modré čáry Teper a o malou chvíli později zakončoval Březina, oba minuli branku hostů.
     
    01:37
    První závar před vsetínskou brankou, po chybě obrany se ve skrumáži vynořil Skuhravý, ale nedokázal zakončit.
     
    02:00
    O chvíli později se však Skuhravý provinil útočným faulem, když podrazil soupeře a vyfasoval za to dvě trestné minuty. Domácí začali aktivně a nyní mají k dispozici přesilovkou.
     
    02:15
    Hosté vyhodili kotouč z obranného pásma a mohou si odpočinout.
     
    02:30
    Vsetín je však brzy zpět v pásmu a může se pokoušet o ohrožení branky.
     
    02:46
    Energetici však opět v pohodě vyvezli kotouč z obranného pásma a Flek se dokonce vydal až před Horčičku, jeho rána však míjí branku,
     
    03:13
    Markovičovo nahození chtěl usměrnit mezi tři tyče Kopta, jenže dokázal pouze nadzvednout kotouč do vzduchu, do branky už jej neusměrnil.
     
    03:44
    Karlovarší se počtvrté v tomto oslabení osvobozují, Vsetínu se nedaří žádná kombinace.
     
    04:00
    Slováčkova přihrávka ve středním pásmu byla nepřesná, zároveň už hosté hrají v plném počtu.
     
    04:25
    Krejčí chtěl vysunout Fleka do úniku, domácí obrana však byla pohotová a nahrávku zblokovala.
     
    04:45
    Nahození Beránka z otočky od modré čáry kryje s přehledem ve své lapačce Novotný. hra je po dlouhé době přerušena.
     
    05:33
    Karafiát nedříve zblokoval střelu Kohouta, o chvíli později se Valaši hnali do protiútoku, jenže Krenželokova zadovak mezi kruhy byla nepřesná.
     
    06:12
    Utkání se hraje ve vysokém tempu, zatím jsme však neviděli mnoho zásahů obou gólmanů. Střelcům se zatím nedaří trefovat zařízení, případně je důvodem neúspěchu chybná přihrávka.
     
    07:00
    Vávra zachytil vyhození soupeře u modré čáry, vzrušení však trvalo pouze chvíli, protože dalšímu snažení zabránil nepřesný pas.
     
    07:37
    Skuhravý hledal z otočky Rezka, střelu hostujícího útočníků však zablkovala pohotový Frolo, který si lehl do dráhy letu kotouče.
     
    08:27
    Hořanský okamžitě po převzetí kotouče nepříjemně vypálil, Novotný zasáhl levým ramenem.
     
    09:03
    Březina nabral rychlost ve středním pásmu a vydal se na zteč, tvrdou ranou prověřil pozornost rodáka z Pelhřimova, který opět perfektně zasáhl.
     
    09:35
    Zakázané uvolnení domácích – Vávra se ještě vydal za kotoučem, ale už nestih předjet soupeře v souboji.
     
    09:42
    Hosté se okamžitě po buly hnali ke střele, Podlipnikovo zakončení zlikvidoval Horčička.
     
    10:07
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté se sice v úvodu drželi spíše v obraně, jsou to však oni, kdo jako první otevírají skóre utkání. Střelou z levého kruhu se prosazuje MARTIN KOHOUT. Asistence: Jaromír Kverka, Petr Stloukal.
     
    10:16
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Domácí vyrovnávají hned po sedmi sekundách hry. To je odpověď jako hrom! Čtvrtá formace se ihned po buly vydala do útoku a po přihrávce Vojtěcha Šilhavého zpoza branky se tvrdou ranou od modré čáry prosazuje TOMÁŠ FROLO. Gólman neměl šanci zasáhnout, u rozhodčího si poté stěžoval na postavení útočícího hráče v brankovišti. Gól však platí. Asistence: Vojtěch Šilhavý.
     
    10:59
    Kopta vyhrál vhazování a z levého kruhu střílel Březina, Novotný byl tentokrát pozorný a rýnu soupeře lapil.
     
    11:24
    David Březina byl vyslán do úniku a mohl přidat svou sedmnáctou branku v sezoně, jenže Novotný jej dokázal vychytat. Nejdříve zamířil Březina do levého betonu gólmana, o chvíli pozěji zamířil vedle.
     
    12:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Utkání nabírá spád a na Lapači jsme v posledních minutách svědky gólových hodů. Energetici opět propadli v obraně a do úniku se z pravé strany vydal TOMÁŠ VÁVRA, který příklepem prostřelil padajícího Novotného. Valaši se poprvé v duelu dostávají do vedení. Asistence: Martin Podešva, Martin Janáček.
     
    12:59
    Hosté okamžitě usilují o vyrovnání, nyní se však sami obrali o útočné pásmo. Nejdříve Rachůnek přejel přes celou šíři pásma, pak však nezvládl převzít kotouč.
     
    13:50
    Hosté si zahrají první přesilovku v dnešním utkání. Za podražení míří na trestnou lavici Jiří Karafiát.
     
    14:27
    Domácí dokázali přežít počáteční nápor hostů v přesilovce, Ostrčil se následně vydal s kotoučem do útočného pásma, kde našetřil cenné vteřiny.
     
    14:43
    Přesilovka však netrvala příliš dlouho, protože hosté se provinili hrou v šesti hráčích na ledě, trest odpyká Stanislav Balán.
     
    15:19
    Druhá formace domácích se hře čtyř proti čtyřem dostala do zajímavé situace. Vávra vybídl ke střele Dundáčka, který z mezikruží otestoval pozornost Novotného, který předvedl výborný zákrok.
     
    15:50
    Domácí hrají v plném počtu a nyní je čeká zkrácená početní výhoda.
     
    16:51
    Valaši se dostali do výborné šance, Kucharczyk našel v ideální pozici Krenželoka, ten ještě nabízel před branku Beránkovi, jenže nová posila domácích nestačila vložit hůl do dráhy střely. Hosté hrají v plném počtu.
     
    17:38
    Stloukal utekl obraně zelenožlutých a najížděl před domácí svytyni z pravé strany, Horčička jej zastavil výborným zákokem.
     
    18:05
    Pokorný hledal v mezikruží Březinu, jenže nejlepší střelec Valachů nebyl u kotouče včas.
     
    18:27
    Na druhé straně vyzkoušel štěstí Krejčí, jeho ránu od levého mantinelu s přehledem kryje Horčička.
     
    18:41
    Janáček se Slováčkem se srazili ve vlastním obranném pásmu, žádné nebezpečí pro domácí z toho však nevzešlo.
     
    19:16
    Beránek převzal kotouč u červené čery a vydal se dopředu, po první střele se dostal i k dorážce, Notovný byl však v brankovišti bezchybný.
     
    19:40
    Teperovo nahození od modré čáry kryje Novotný, který raději přerušil hru. Domácí jsou v těchto chvílích na ledě lepším týmem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Na Lapači se nám zatím rýsuje překvapení. Dobře hrající domácí jsou na ledě lepším týmem a vévodí ve všech činnostech. Po první třetině je tak stav 2:1 zasloužený. Hosté se sice ujali v jedenácté minutě vedení, když Horčičku překonal Kohout, Valaši však kontrovali hned o devět vteřin později zásluhou dělovky Tomáše Frola. O rozdílovou branku se poté postaral Tomáš Vávra, pterý přetavil svůj únik z pravé strany v gól. Uvidíme, jaký vývoj bude mít druhá třetina, který začíná zhruba v 18:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Balán nahrál Rachůnkovi do excelentní střelecké pozice, hostující zkušený forvard měl před sebou poloprázdnou branku, jenže skvělý Horčička se stihl přesunout od jedné tyčky k druhé a fantasticky zasáhl! Rodák z Kladna nyní zabránil vyrovnání.
     
    20:45
    Čárový rozhodčí se zřejmě při vhazování zranil a nyní v bolestech sedí na trestné lavici. Zásah pukem do stehna jej velmi bolel. Nyní se pokračuje pouze se třemi rozhodčími. Uvidíme, jak dlouho bude sudímu trvat návrat.
     
    21:13
    Podešva mohl v přečíslení střílel, zvolil však variantu přihrávky a ta byla zblokovaná. Najíždějí Slováček už se ke kotouči nedostal.
     
    21:28
    Čárový rozhodčí se vrátil zpátky na led a doplnil trojici kolegů. Naštěstí jeho zranění vážné.
     
    22:28
    Janáčkova rána od pravého mantinelu jen prosvištěla kolem vzdálenější tyčky, domácí fanoušci hlasitě vzdechli.
     
    22:39
    Na druhé straně se iniciativy chopil nejproduktivnější hráč hostů, Slovinec Matic Podlipnik, který všaek neměl nárok na překonání jistého Horčičky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    22:55
    Krenželok ve středním pásmu zabránil přečíslení, když zachytil kotouč. Výborný zákrok vsetínského obránce.
     
    23:49
    První formace hostů nyní výrazně zrychlila a a nastartovala kolotoč v útočném pásmu, Valachy osvobozuje až vyhození Krenželoka.
     
    24:37
    Stloukal se cpal zpoza branky až k zakončení, Horčička měl beton u tyčky a dokázal jeho pokus zlikvidovat. Hosté však přidali a toto vypadá pro Valachy nebezpečně.
     
    25:10
    Krejčí měl dostatek prostoru na levém kruhu, stahovačkou zmátl Frola, ale netrefil zařízení.
     
    25:35
    Slováček hledal z prostoru za brankou někoho ve střelecké pozici, avšak jeho přihrávka mířila pouze na hůl Energetiků.
     
    25:57
    Vávra sice nejdříve nechal kotouč za sebou, o chvíli později si však vyjel až před Novotného, kterého prověřil pokusem z blízkosti.
     
    26:41
    Hořanský prokázal své bruslařské dovednosti, ale přes obránce hostů se neprobil.
     
    26:46
    Z útočného snažení domácí však pramení přesilová hra. Matic Podlipnik vyhodil kotouč až mezi diváky a putuje na trestnou lavici za zdržování hry.
     
    27:02
    Březina nezachytil Koptovu pobídku, Valaši však stále drží útočné pásmo.
     
    27:16
    Teperovu dělovku tečoval Kopta, ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Tlak pokračuje.
     
    27:43
    Na konci kombinace stál Krenželok, který střílel z pravého kruhu, opět však nedokázal přesněji zamířit.
     
    28:00
    Hosté poprvé v tomto oslabení vyhazují a mohou vystřídat.
     
    28:47
    Třetí branku Vsetína mohl přidat Ostrčil, avšak opět jej zradila muška. Slováčkova teč už na situaci nic nezměnila.
     
    28:47
    Hosté zároveň hrají opět v plném počtu, oslabení přečkali bez úhony.
     
    29:55
    Beránkovu žabičku z levé strany chtěl přetavit v gól Kucharczyk, ale kotouč mu přeskočil přes hůl, jinak by forvard domácích zakončoval do úplně odkryté klece.
     
    30:05
    Polovina základní hrací doby je za námi a Valaši se stále drží ve vedení. Z prvního týmu soutěže rozhodně nemají respekt a stále se tlačí do útoku.
     
    30:29
    Karafiát využil špatné rozehrávky hostů a okamžitě předložil kotouč Šilhavému, který bruslí vyslal puk směrem na Novotného, který ramenem zasáhl.
     
    31:06
    Kohout hledal v situaci dva na dva Stloukal, tomu chyběl kousek, aby zamířil mezi tři tyče. Vzápětí skončil rozjetý Markovič až v Horčičkově síti, po chvíli se v bolestech zvedá.
     
    31:06
    Vychýlená branka se musí opravit. Do akce byl povolán místní ledař, který nyní absolvuje trasu přes celou délku kluziště.
     
    31:06
    Ledař už má svou práci za sebou, můžeme pokračovat ve hře.
     
    31:23
    Valaši nelenili a ihned se vydali do útočného pásma, Vávra byl zasažen v rohu kluziště, vylučovat se nebude. Hra se přiostřila.
     
    31:58
    Beránkovu střelu z levé strany lapí Novotný, pro něj to nyní byl velmi jednoduchý úkol a připsal si snadný zákrok, který se musí započítá do statistik.
     
    32:18
    Rachůnek si vybral obtížnou trasu kolem tří obranců, zvládl to však výborně, jeho střele však chyběla přesnost.
     
    32:37
    Beránkova dělovka z pravého kruhu letí jen těsně nad horní tyčkou. Domácí fanoušci opět jen hlasitě vydechli.
     
    33:19
    Čtvrtá formace domácích byla blízko ke skórování. Odražený kotouč se snažili za Novotného záda dorazit všichni tři útočníci, avšak ani jednomu se to nepodařilo. Rodák z Pelhřimova si dokázal v brankovišti udělat pořádek a puk zalehl.
     
    33:33
    Březina si posunul puk nalevo, a poté vystřelil doprostřed branky. Novotný vyrazil do rohu a nechá své spoluhráče rozehrát.
     
    33:40
    Obránci hostů si však nepřihráli přesně a provinili se zakázaným uvolněním. Hra se přesune zpět před Novotného.
     
    33:57
    Flek chtěl pláchnout obranné dvojici Dundáček – Janáček. Namířil si to přesně mezi ně, avšak domácí obránci jej v poslední chvíli zastavili.
     
    34:30
    Opět se přerušuje. Balán natlačil kotouč do brankoviště, kde si jej pohlídal Horčička. Domácí fanoušci jsou zatím s vývojem utkání spokojeni a dávají to hlasitě najevo. Amosféra je dnes opravdu výborná.
     
    35:05
    Balán nepřelstil Tepera, který jej s přehledem vykryl. Bek s číslem 7 je dnes opět nesmírně bystrý a plní svou práci na jedničku.
     
    36:03
    Kverka se vydal do přečíslení společně se Stloukalem, první jmenovaný se rozhodl nepřihrávat, avšak jeho střela neměla dostatečnou přesnost.
     
    36:31
    Čtvrtá formace Valachů opět v akci. Bleskurychlý Hořanský nabízel kotouč před branku, kde však nikdo nebyl připraven na střelu.
     
    36:53
    Rohan si vyjel s kotoučem do mezikruží a tvrdou dělovkou ze zápěstí orazítkoval horní tyč Horčičkovy branky! Nyní měli domácí i kus štěstí.
     
    37:04
    Málem jsme byli svědky rčení nedáš – dostaneš. Slováček zaútočil od pravého mantinelu a nebezpečnou střelou těsně míjí pravou tyč.
     
    37:27
    Teper zůstal po souboji v rohu kluziště ležet na ledě a drží se za rameno. Po chvíli se však zvedá a odjíždí na střídačku. Fanoušci si přáli vyloučení, k tomu však nedošlo.
     
    38:16
    Po Stloukalově kličce byl v ideální střelecké pozici Flek, gólman Valachů neviděl absolutně nic, ale měl štěstí, protože hostující útočník těsně minul branku.
     
    38:34
    Vsetín může spřádat plány na třetí branku. Flek měl sice velmi dobrou šanci, o chvíli později však hrál vysokou holí a budé hned čtyři minuty na trestné lavici.
     
    39:20
    Kucharczyk čekal na ideální příležitost na nahrávku, a poté našel v mezikruží Karafiát, který orazítkoval pravou tyč Novotného brány.
     
    39:45
    Opět v akci Karafiát, tentokrát střílel po ledě, nyn í však skvělý Novotný zasáhl betonem. Následuje menší roztržka u branky.
     
    39:45
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jiří Karafiát – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Jan Tomeček – 2 min., hrubost).
     
    39:58
    V úplném závěru třetiny přišel na řadu ještě jeden střelecký pokus. Podešva byl sice zaparkovaný před brankou, avšak nedokázal tečovat Krenželokovu dělovku, která skončila ve výstroji Novotného.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Přestože druhá třetina nabídla nespočet zajímavých momentů, žádná další branka se neurodila. Domácí jsou tak stále v souboji s favorizovanými Karlovými Vary ve vedení. V úvodu poslední periody základní hrací doby je navíc ještě čeká přesilová hra, která bude trvat více než dvě a půl minuty. Kdyby se jim podařilo odskočit na rozdíl dvou branek, měli by to hosté ještě mnohem obtížnější. Pokud nechtějí Energetici odjet z Valašska s prázdnou, budou muset ve třetí třetině zabrat. Pokračujeme v 19:15.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Energetici od začátku napadají, čímž způsobili obraně zelenožlutých velké potíže. Teper s Krenžolek to však nakonec vyřešili.
     
    40:59
    O chvíli později později už byli Valaši v útočném pásmu. Sedmnáctou branku v této sezoně chtěl přidat Březina, ale Novotný byl proti. Vsetínská přesilovka stále pokračuje.
     
    41:19
    Ostrčilovi vůbec nesedla přihrávka, puk se jenom malou rychlostí ploužil po ledové ploše, hosté jej pak poslali přes celé kluziště.
     
    42:14
    Skuhravý vyhodil a přesilovka se chýlí ke konci.
     
    42:33
    Hosté přečkali čtyřminutové oslabení bez úhony a nyní mohou spřádat plány na vyrovnání.
     
    43:00
    Do Flekovy rány vložil hokejku Krenželok a tečoval kotouč mimo tři tyče.
     
    43:20
    Podlipnikovo nahození kryje Ostrčil, který už míří do útočného pásma.
     
    43:46
    Rachůnek si vychutnal Ostrčila na modré řáe, přelstil jej elegantní stahovačkou, žádné větší nebezpečí z toho však není.
     
    44:23
    Markovič z levé strany přistrčil kotouč na Březinu, který vystřelil doprostřed branky a Novotný tento pokus s přehledem kryje.
     
    44:40
    Zatím to nevypadá na žádný tlak Karlových Varů, domácí opět přerušili hru v útočném pásmu a mohou být spokojeni.
     
    44:46
    Vávra vyhrál buly a ihned hledal v mezikruží Slováčka, ten se však k zakončení neprobojoval skrze klubko těl.
     
    45:37
    Skuhravý vystřelil z výborné pozice, minul však branku. Puk se však nebezpečně odrazil zpět do brankoviště, kde už si jej pohlídal Horčička.
     
    46:16
    Kopta se natahoval po puku v útočném pásmu, chybělo mu však několik centimetrů. Hosté následně nepřesně rozehráli a dopustili se zakázaného uvolnění.
     
    46:36
    Zadražil rozehrál velmi riskantně, měl však štěstí, protože jeho zaváhání nedokázal nikdo využít.
     
    47:09
    Krenželok se dopustil školácké chyby. V obranném pásmu sevřel kotouč do dlaně, a poté jej vyhodil pryč. U rozhodčího to neprošlo a vsetínský obránce putuje na trestnou lavici.
     
    47:29
    Frolovi se nepodařilo vyhodit, o chvíli později už byl však úspěšnější Slováček, který dokonce zamířil do útočného pásma, kde vybojoval vhazování. Fanoušci jej za to odměnili potleskem.
     
    47:47
    Kucharczyk poslal skákavý puk do středního pásma.
     
    48:05
    Hosté se stále nemohou do útočného pásma, domácí se dobře brání.
     
    48:50
    Rachůnek si zpracovával kotouč v předbrankovém prostoru, avšak nepočínal si dostatečně rychle.
     
    49:04
    Valaši se opět osvobozují, přesilovka se blíží ke konci.
     
    49:09
    Krenželok je zpět na ledě, hosté nebyli v početní výhodě nebezpeční.
     
    50:16
    Energetici odpálil kotouč na domácí střídačku, raději by ho však viděli někde jinde. Brankář Valachů však zatím může být v pohodě, moc práce nemá.
     
    51:02
    Hosté jsou zatím v útoku bezzubí, Vsetín hlídá obrannou modrou čáru.
     
    51:10
    Teď se však situace výrazně změnila a domácí gólman musel čelit zakončení Podlipnika, hokejkou vyrazil kotouč do bezpečného prostoru.
     
    51:34
    Domácí mohli přidat třetí branku! Po chybě obrany se do úniku vydal Markovič, jenže nedokázal přelstít Novotného. Ten zůstal ledově klidný, nešel brzy na zem a vykryl velký prostor ve své bráně.
     
    52:15
    Flekova nebezpečná dělovka přistála přímo v lapačce Horčičky, který si puk ze vzduchu nadvakrát stáhnul do své moci. Hostující útočník se tlačil k dorážce, tu však osmatřicetiletý gólman nedovolil.
     
    52:30
    Skuhravý sice vyhrál buly, Tomečkovi však přeletěl kotouč přes hokejku a hosté ztrácí dobyté útočné pásmo.
     
    Dnešní utkání sleduje 3067 diváků.
     
    53:20
    Krenželok napálil ranou od modré soupeře do nohy, Energetici se poté vydali dopředu, kde však Gorčíkův pokus nemohl zaskočit dobře chytajícího Horčičku.
     
    53:35
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté se sice k výraznějšímu tlaku nedostali, vyrovnání je však na světě. Nutno dodat, že to Energetici zahráli opravdu skvěle. Rachůnek nikým netučenou přihrávkou vybídl ke skórování STANISLAVA BALÁNA, který měl před sebou úplně prázdnou branku a nemýlil se. Asistence: Tomáš Rachůnek, Ondřej Šafář.
     
    54:50
    Domácí mají k dispozici výhodu, Stloukal fauloval v rohu kluziště, a pokud se domácí neprosadí, bude z toho trest.
     
    55:07
    Gól z toho nakonec nebyl, a proto míří Stloukal na trestnou lavici za hákování.
     
    55:35
    Rohan vyhodil kotouč do bezpečného prostoru, Vsetín musí začít další útočnou akci až z hloubi obranného pásma.
     
    56:02
    Hosté mířili v oslabení do přečíslení, nakonec však nechtěli riskovat, a proto útočnou akci zastavili. Skuhravý našetřil cenné sekundy pro svůj tým.
     
    56:20
    Ostrčil zachránil pro domácí útočné pásmo, pak však letěla jeho přihrávka pouze na hůl soupeře. Hosté střídají.
     
    57:07
    V závěru přesilovky ještě střílel Dundáček, do dráhy puku vložil hůl Podešva, ale bývalý gólman Spartry je v pozoru.
     
    57:37
    Pokorného dělovku z levého kruhu zlikvidoval Novotný vyrážečkou. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    57:45
    Po Frolově dělovce se kotouč odrazil od levého betonu Novotného přímo k Dominiku Pokornému, který mohl zakončovat do úplně odkryté klece, jenže zamířil pouze do bočního oblouku branky! Domácí si mohli vzít ztracené vedení zpět.
     
    58:14
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Co se nepovedlo před chvílí, je už nyní realitou. JAROSLAV MARKOVIČ si to namířil přímo mezi rozestoupenou obranu hostů a v samostatném úniku pokořil Novotného bekhendovým blafákem. Asistence: Ondřej Kopta, David Březina.
     
    58:41
    Dokážou se ještě hosté vzchopit k náporu? Zatím to tak nevypadá, Vsetín se opět vydal do útoku a Kucharczykovo snažení zastavil až offside. To však Valachům vyhovuje.
     
    59:10
    Hosté hrají bez brankáře. Podaří se jim srovnat?
     
    59:22
    Agilní Stloukal zkoušel štěstí z mezikruží, Horčička jej však vychytal výborným zákrokem lapačkou.
     
    59:22
    Hosté si vyžádali oddechový čas a nyní spřádají plány na vyrovnání. Na ledě se určitě objeví zkušení Skuhravý s Rachůnkem.
     
    59:30
    Ostrčil s Markovičem nedokázali vyhodit, puk je v rohu kluziště.
     
    59:40
    Nyní už se Vsetín dokázal osvobodit a stadionem zní Vysoký jalovec.
     
    59:56
    Březina zkoušel poslat puk do prázdné branky, ale zhruba o metr míjí.
     
    59:56
    Balán vzápětí v souboji před brankou fauloval Frola, a tak je rozhodnuto. Vhazuje se totiž v útočném pásmu domácích, kteří už mohou slavit.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Tomáš Frolo – VSE
    Filip Novotný – KVA
     
    Vsetín nakonec dotáhl dramatické utkání do vítězného konce a může se radovat ze zisku tří bodů. Přestože Energetici ve třetí třetině zásluhou nádherné branky Balána srovnali, Vsetín nepřestal v útočných výpadech a odměnou mu byla rozhodující branka Jaroslava Markoviče. Karlovy Vary tak odjíždí podruhé v sezoně z Lapače s prázdnou, navíc přišly o vedoucí pozici v prvoligové tabulce, kterou nyní zaujmou České Budějovice. Vsetín se naopak opět trochu přiblíží postupové osmičce. Domácí hráči si nyní užívají oslavy se svými fanoušky.
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (19:52:55)
    Marken.cz

    Tomáš Kopecký

    Branky a nahrávky: 11. Frolo (Šilhavý), 13. Vávra (Podešva, Janáček), 59. Markovič (Kopta, Březina) – 11. Kohout (Kverka, Stloukal), 54. Balán (T. Rachůnek, Šafář)


    VHK ROBE Vsetín: Horčička (Šurý) – Teper, D. Krenželok, Ostrčil, Frolo, Janáček, Dundáček – Markovič, Kopta, Březina – Slováček, Podešva, Vávra – Pokorný, Kucharczyk, P. Beránek – Hořanský, Karafiát, Šilhavý.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Sičák, Krejčí, Podlipnik, M. Rohan, Kovačevič, J. Tomeček, Šafář – Gorčík, Balán, T. Rachůnek – Kohout, Kverka, Stloukal – Flek, Skuhravý, Rezek – Davídek, M. Zadražil.

    Rozhodčí: Zbořil, Přikryl – Adamec, Zedník
    thejrc.org