Žilina – Podbrezová 1:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Senica 3:0 (kon.) | Prešov – Dunajská Streda 0:0 (kon.)
Michalovce – Ružomberok 1:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Trenčín 1:1 (kon.)
konec
MŠK Žilina
1:0 (1:0)
FK Železiarne Podbrezová
sk Sobota 02.12.2017, 14:00 • Pod Dubňom, Žilina • Niké liga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    MŠK Žilina

    "Šošoni" v poslednom ligovom meraní síl získali veľmi cenné víťazstvo z pôdy priebežného lídra Spartaku Trnavu. V "slovenskom Ríme" vyhrali 3:0 a poskočili na druhé miesto Fortuna ligy, o šesť bodov práve za Trnavčanov. Tretí Ružomberok, štvrtý Slovan aj piata Dunajská Streda majú zhodne, po tridsať bodov, takže na Žilinu strácajú jeden.

    Zverenci Adriána Guľu tak dali zabudnúť na dva neúspešné zápasy, ktorými prerušili pozitívnu päťzápasovú víťaznú šnúru. MŠK prehral v Senici 4:1 a doma remizoval proti Dunajskej Strede.

    Žilina dala v prebiehajúcom ročníku už 37 gólov, čo je po Trenčíne druhý najvyšší počet v celej lige. Zároveň má desať víťazstiev, viac má len Spartak a síce dvanásť, no až šesť prehier, čo je najviac z celej prvej polovici tabuľky.

    Najlepším ligovým strelcom je útočník Samuel Mráz, ktorý dal už deväť gólov. Za ním nasleduje päťgólová trojica Lukáš Jánošík, Miroslav Káčer a Michal Škvarka.

    FK Železiarne Podbrezová

    Podbrezovčania ťahali negatívnu sériu piatich prehier v rade. keď postupne prehrali doma proti Senici, s Dunajskou Stredou (0:2), Spartakom Trnava (0:2), Michalovcami (1:2), Trenčínom (1:8) a aj Ružomberkom (0:3). V poslednom ligovom kole ale túto šnúru pretrhli, keď po bojovnom a oduševnenom výkone doma uhrali remízu 1:1 so Slovanom Bratislava. Získali síce len bod, ale z psychického hľadiska má veľmi vysokú hodnotu.

    Zverenci Mareka Fabuľu okupujú predposledné jedenáste miesto so ziskom jedenástich bodov za tri víťazstvá, dve remízy a dvanásť prehier so skóre 13:35. Viac gólov dostali iba Prešov a Senica, menej ich nedal nik. Rovnaký počet má aj Prešov.

    Podbrezová sa ale snaží zapájať do zostavy mladých hráčov z B-tímu alebo dokonca dorastu, ktorí dostávajú šancu na úkor skúsenejších. V prvom tíme sa postupne začínajú etablovať mená ako Samuel Kuc, Ján Blahút, Dávid Haščák, Adrián Kačerík, Dávid Válek, Adrián Kopičár, Jakub Sedláček či Viktor Jedinák. Naopak, stále menej šancí v áčku a viac v béčku dostávajú Lukáš Migaľa, Kamil Kuzma, Ľuboš Kupčík či Martin Válovčan.

    Najlepším strelcom mužstva je momentálne Andrej Rendla s tromi gólmi, lenže ten si znova poranil koleno a skončila pre neho minimálne táto sezóna. Trikrát sa presadil aj Endy Opoku Bernadina. dvakrát sa trafili Matúš Mikuš a Lazar Djordjevič.
    Zostava MŠK Žilina.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Volešák – Chvátal, Kaša, Hancko, Mazáň – Káčer, Diaz, Škvarka (C) – Špalek, Mráz, Otubanjo.
    Náhradníci: Mandous – Cociuc, Holúbek, Vallo, Polievka, Králik, Lačný.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný (C), Djordjevič – Leško, Kopičár – Jedinák, Bernadina, Viazanko – Mikuš.
    Náhradníci: Vavrúš – Gerát, Kupčík, Haščák, Káčerík, Bilič.

    Rozhodca: Ziemba – Hancko, Hrmo – Somoláni.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop stretnutia obstaral Matúš Mikuš. Podbrezová sa hneď snažila prejsť dopredu, odchovanec Žiliny Kopičár dokonca túžil páliť z diaľky, čo sa mu nepodarilo.
     
    2
    Žilina získala loptu, s ktorou sa na chvíľu pozrela aj na útočnú polovicu, ale momentálne kombinuje v okolí stredovej čiary.
     
    3
    Škvarka rozohral prvý rohový kop v tomto stretnutí centrom na prednú žrď, odkiaľ prišla hlavička obrancu Kašu nad priestor Kuciakovej svätyne.
     
    4
    Hostia prešli do rýchlej kontry. Dávid Leško centroval z hranice šestnástky, spoluhráčov nenašiel. Po ďalšom pásme sa práve Leško chcel dostať k strele, alebo prihrať Bernadinovi na malé vápno. Ani to sa mu nepodarilo.
     
    5
    Žltú kartu dostáva Miroslav Káčer (MŠK Žilina).
     
    6
    Martin Kuciak rozohrával loptu z vlastnej polovice, výkopom nedokázal nájsť spoluhráčov. Dopredu preto prešli domáci, avšak Mráz sa k lopte v šestnástke nedostal.
     
    7
    "Šošoni" pokračovali v ofenzívnej akcii, dokonca prišiel nepríjemný center sprava do malého vápna. Ten Martin Kuciak zvládol, vzápätí postranný arbiter odmával ofsajd.
     
    7
    Mazáň sklzom vypichol loptu Mikušovi, lenže na zem poslal aj útočníka Podbrezovej. Rozhodcovia to posúdili ako faul, takže Leško bude centrovať do šestnástky.
     
    8
    Dávid Leško poslal dobrý pas do malého vápna, našiel však len hráčov v žltozelených dresoch.
     
    9
    Mikuš nezískal loptu pri snahe napádať rozohrávku protivníka. Žilina sa postupne snaží posúvať stále bližšie ku Kuciakovej bráne.
     
    10
    K priamemu kopu sa dostali aj Žilinčania. Dlhý center Mazáňa však skončil v rukaviciach brankára Martina Kuciaka.
     
    11
    Žilina dala gól!

    YUSUF OTUBANJO sa ocitol na konci veľmi peknej kombinácii, keďže ostal úplne sám pri bráne Martina Kuciaka. Ten sa ešte premiestnil, no inkasovaniu už nezabránil.
    11. Yusuf OTUBANJO - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    12
    Obranca Žiliny Dávid Hancko po jednom zo súbojov utrpel nepríjemný náraz s trávnikom, pri ktorom prišiel o dych. Veľmi duchaplne sa našťastie zachoval rozhodca Ziemba a vykonal prvotné zdravotné úkony, kým na miesto dobehli lekári. Mladý zadák domácich odchádza z trávnika po vlastných a bude môcť pokračovať.
     
    14
    Po krátkej prestávke sa už hrá ďalej. Žilina zakladá akciu z vlastnej polovice, na poliacej čiary však fauloval Kostelný.
     
    15
    Matúš Turňa poslal veľmi dobrý center do šestnástky súpera, kde chcel hlavou zakončiť Mikuš, pred ním zasiahol český obranca Kaša.
     
    16
    Róbert Mazáň si postrážil Viazanka snažiaceho sa niečo vymyslieť na pravom krídle. Lopta prešla za čiaru, rozohráva Volešák.
     
    18
    Diaz si v strede poľa vypýtal faul, jeho spoluhráči sa však s loptu dopredu nedostali a dokonca o ňu, nakoniec len na chvíľu, prišli.
     
    19
    Center do pokutového územia Podbrezovej problémy nenarobil. Po odvrátení Žilina zakladá ďalšiu svoju akciu.
     
    20
    Prihrávka vzduchom pre Otubanja do behu neprešla, následne však strieľal Samuel Mráz. Jeho strela bola zrazená a Kuciak nemal problémy so zákrokom.
     
    21
    Podbrezová sa snaží napádať rozohrávku súpera, Žilina sa ale stále drží na lopte. Po prechode dopredu si na krídle faul vypýtal Mazáň.
     
    22
    Miroslav Káčer mal priestor pred šestnástkou, takže skúsil strelu z diaľky. Tú tesne vedľa brány tečoval jeden z hostí. Kuciak mal aj šťastie.
    22. Káčerov pokus
    Zdroj: www.huste.tv
     
    23
    Mazáňov center hostia odvrátili iba na kopačku jedného z domácich. Okamžite prišla strela z diaľky, ale nad a navyše sa píska útočný faul.
     
    25
    Po zahratí rohového kopu hráčmi Žiliny prišiel pas Škvarku do malého vápna, ktorý Otubanjo dostal do siete, lenže centrujúci hráč stál v ofsajde.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Dávid Leško (FK Železiarne Podbrezová).
    Žltú kartu dostáva Ivan Santiago Diaz (MŠK Žilina).
     
    26
    Leško fauloval Diaza, ktorý sa po ňom následne ohnal. Obaja do seba strčili, takže hlavný rozhodca to vyriešil asi dobre.
     
    27
    Hrá sa väčšinou v strede ihriska, kde je lopta aj v týchto chvíľach. Do šestnástky súpera sa však dostava hlavne Žilina.
     
    28
    Po dlhom čase sa lopty dotkol aj brankár domácich Miloš Volešák, center z pravej strany si ale bez problémov stiahol zo vzduchu.
     
    29
    Po faule Leška v strede poľa prišiel dlhý center pred Martina Kuciaka, loptu odtiaľ zvládli dostať jeho spoluhráči.
     
    30
    Pokus o kontru bol zastavený faulom na Matúša Mikuša, previnil sa Hancko, no zaobíde sa to bez kartového trestu.
     
    31
    Center Kašu do pokutového územia mal nájsť nabiehajúceho Mráza, lenže pred ním loptu odkopol nad seba Turňa a odtiaľ si ju zobral Kuciak.
     
    32
    Kostelný vyhral súboj v strede poľa, jeho odkop ale pristál len na kopačkách súperov. Škvarka po prechode dopredu hľadal centrom Mráza, ktorý pätou zakončil mimo.
     
    33
    Miroslav Viazanko dlho váhal s autovým vhadzovaním, následne sa navyše svojvoľne posunul dosť ďaleko, takže vhadzovanie bolo prisúdené Žiline.
     
    34
    Center z pravej strany bol dosť dobrý, najlepšie sa však zorientoval Djordjevič a na dvakrát dostal guľatý nezmysel preč zo šestnástky.
     
    35
    Mráz si v šestnástke loptu krásne prehodil cez Viazanka, z voleja vystrelil. Od Kriváka sa tento pokus odrazil tesne vedľa brány do bočnej siete.
    35. Špalekova strela
    Zdroj: www.huste.tv
     
    36
    Po rohovom kope prišla strela z hranice pokutového územia, avšak tento pokus nebol práve najvydarenejší. Kuciak nemal problém zasiahnuť.
     
    37
    Z viac ako tridsiatichpiatich metrov vystrelil z ničoho nič Matúš Mikuš a jeho strela bola dosť dobrá. Miloš Volešák nečakal, že by z toho niečo mohlo byť, ale lopta len tesne minula jeho brvno.
     
    39
    Michal Škvarka rozohral ďalší rohový kop veľmi dobre, pretože lopta spadla do malého vápna, odkiaľ ju ale hostia dostali preč. K strele sa ešte chcel dostať Hancko. Ten skúsil vykľučkovať cez Viazanka, avšak prihral pád, takže za simulovanie je odmenený žltou kartou.
     
    40
    Miloš Volešák bol prvý pri dlhej lopte. K nemu však dobiehala dvojica Hancko a Mikuš. Útočník Podbrezovej jemne strčil do súpera a ten mal čo robiť, aby sa vyhol tvrdej zrážke so svojím brankárom.
     
    41
    Prudký center do päťky v podaní Mazáňa mohol narobiť veľké problémy, svoje miesto si ale zastal Krivák a odvrátil loptu do bezpečia.
     
    42
    Center na prvú žrď sa hráčom Podbrezovej podarilo odvrátiť iba ku Chvátalovi, ktorého prudká strela po zemi z diaľky bránu Kuciaka tesne minula.
     
    44
    Dlhočizný center z priameho kopu do šestnástky Žiliny nebezpečenstvo nestihol narobiť, po slabej hlavičke jedného z hostí loptu chytil Volešák.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci tím MŠK Žilina bol od začiatku stretnutia aktívnejším, takže priebežný výsledok 1:0 je určite spravodlivý. O jediný gól sa postaral v jedenástej minúte Yusuf Otubanjo. Okrem toho prišli aj ďalšie príležitosti, ktoré v bráne Kuciaka neskončili. Na opačnej strane však dobre vystrelil Matúš Mikuš.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden z trénerov počas prestávky nestriedal, oba tímy tak nastupujú v identických zostavách, v akých stretnutie začali.
     
    47
    Škvarka a Kostelný sa zrazili v súboji na polovici hostí, píska sa faul domáceho hráča, ktorý tam nechtiac podkopol kapitána Podbrezovej.
     
    48
    Ďalší faul, tentoraz sa na trávniku ocitol obranca MŠK Hancko, ktorý sám obstaral rozohrávku z vlastnej polovice.
     
    49
    Otubanjo sa zrazil s Kostelným, respektíve hráč Podbrezovej pri snahe získať loptu do Afričana narazil. Každopádne, píska sa faul a prichádza dobrá situácia na priamu strelu z priameho kopu.
     
    50
    Dávid Hancko vystrelil technickým spôsobom okolo múru, avšak jeho pokus nemal razanciu a navyše smeroval do stredu brány, kde bol pripravený Martin Kuciak.
     
    51
    Matúš Turňa sa s celou Podbrezovou postupne posúva stále bližšie k bráne súpera vďaka autovým vhadzovaniam.
     
    52
    Všetko toto snaženie bolo zakončené zrazenou strelou spoza veľkého vápna, Volešák so zákrokom problém nemal.
     
    53
    Matúš Mikuš faulovaný nejakých pätnásť metrov od pokutového územia Žiliny, takže Dávid Leško bude centrovať do šestnástky Volešáka.
     
    54
    Pas odchovanca 1.FC Tatran Prešov sa zniesol do malého vápna, kde si loptu postrážil Miloš Volešák a bez problémov zasiahol.
     
    55
    Na opačnej strane loptu do pokutového územia naviezol Nikolas Špalek a veľmi peknou strelou mieril pod brvno. Martin Kuciak predviedol dôležitý, dobrý a reflexívny zákrok.
    55. Kuciakov výborný zákrok
    Zdroj: www.huste.tv
     
    56
    Z následného rohového kopu sa nezrodilo nič, takže dopredu prešiel po pravej strane Miro Viazanko. Jeho center spoluhráčov nájsť nedokázal.
     
    57
    Škvarka na "krídle šestnástky" spravil kľučku Krivákovi, cez ktorého sa dostal a prudko centroval po zemi do päťky. Málo chýbalo k tomu, aby niekto dokázal zakončiť.
     
    58
    Endy Opoku Bernadina sa nedostal k dlhému pasu do šestnástky, ktorý mu ušiel. Zdalo sa, že preto, že prihrávku tečoval Hancko či Kaša, rohový kop z toho ale nebol.
     
    60
    Dávid Leško sa stretol v súboji s dvojicou hráčov Žiliny, po ktorom ostal ležať na zemi. Zdalo sa, že to bol Káčer, kto ho bolestivo nakopol. Pískal sa faul.
     
    61
    Faul Matúša Turňu na krídle daroval štandardnú situáciu hráčov Žiliny. Pri lopte sa už nachádza dvojica futbalistov.
     
    62
    Ján Krivák sa vyšplhal najvyššie do vzduchu a odvrátil dobrý center do malého vápna mimo priamy dosah hráčov súpera.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Jaroslav Kostelný (FK Železiarne Podbrezová).
     
    63
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Yusuf Otubanjo, prichádza Jakub Holúbek.
     
    64
    Dlhý aut Turňu pred Mikušom prečítal obranca Kaša, vzápätí ale práve dnes ľavý obranca Podbrezovej zastavil Špaleka.
     
    65
    Súboj Špaleka s Turňom sa zopakoval vedľa postrannej čiary blízko k šestnástke hostí, bolo to však s faulom obrancu Podbrezovej. Center ale pristál priamo v rukaviciach Martina Kuciaka.
     
    66
    Faul na Jedináka v strede ihriska zdvihol emócie na tribúnach a tie narastú ešte viac, nakoľko Kaša uvidí aj žltú kartu.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Filip Kaša (MŠK Žilina).
     
    68
    Leško poslal parádny center na hranicu malého vápno, kde Bernadina dokázal loptu cez súpera pristaviť priamo proti nohe Jaroslava Kostelného. Kapitán Podbrezovej bol voľný, pred sebou mal veľkú časť prázdnej brány, avšak netrafil!
    68. Kostelný zahodil veľkú šancu
    Zdroj: www.huste.tv
     
    69
    Žilina si po veľkej šanci súpera určite uvedomila ešte viac, že stav je stále len 1:0, aj keď domáci majú oveľa viac z hry. Snažia sa preto hru upokojiť v strede poľa.
     
    70
    Endy Opoku Bernadina skúsil poslať dlhý nákop na rozbehnutého Jedináka, lopta sa však dostala aj za "pomoci" Miloša Volešáka za bránkovú čiaru.
     
    71
    Dnešné stretnutie sleduje 1788 divákov.
     
    72
    Podbrezová získala rohový kop, ktorý hlavou nadvihol Hancko. Jedinák však loptu takými polonožničkami poslal smer brána, Volešák si pri tyčke dal pozor.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Matúš Turňa (FK Železiarne Podbrezová).
     
    74
    Viazanko potiahol loptu dopredu, dostal sa pred šestnástku, kde bol zrazu proti presile, takže to skúsil vzduchom na Jedináka, toho zastavil Chvátal.
     
    76
    Samuel Mráz, Miroslav Káčer a aj Michal Škvarka sa snažili predrať sa k strele v šestnástke súpera, lenže proti prehustenému priestoru to bolo veľmi ťažké, až sa to nepodarilo.
     
    77
    Podbrezová získala rohový kop, avšak nízky center od Leška zastavil ešte pred prvou tyčou dobre stojaci Káčer.
     
    78
    Hostia dostali opäť možnosť kopať rohový kop. Leška však vymenil Kopičár a ten poslal dobrý pas na zadnú tyč, Volešák však pred Kostelným loptu uchmatol.
     
    79
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Nikolas Špalek, prichádza Miloš Lačný.
     
    80
    Lazar Djordjevič si pomohol faulom tesne vedľa svojej šestnástky, čiže Žilina bude rozohrávať priamy kop.
     
    81
    Nakoniec z toho bola priama strela, lopta sa medzi tri žrde nedostala, nakoľko išla o niekoľko čísel nad.
     
    83
    Domáci futbalisti kombinujú na polovici súpera, kde sa snažia vypracovať si šancu. Róbert Mazáň jednu mohol mať, pretože si dobre zbehol do šestnástky, center ale hlavou nedokázal zasiahnuť.
     
    84
    Miloš Lačný mal k lopte ďaleko, na krídle ju nestihol získať skôr, než prešla za postrannú čiaru. Situáciu mu navyše znepríjemnil Turňa.
     
    86
    Minúty plynú a Žilina si hrá to, čo jej vyhovuje, pretože aj keď sa nedostáva do šancí, tak drží loptu na polovici protivníka.
     
    87
    Hancko si dnes už vytrpel dosť a teraz sa opäť ocitá na trávniku po tom, ako sa zrazil vo vzdušnom súboj s Mikušom. Bude však v poriadku.
     
    88
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Samuel Mráz, prichádza Martin Králik.
     
    89
    Kombinácia domácich sa úspechom neskončila, nakoľko prihrávku vystihol Kopičár. Protiútok ale domácim hráčom nevyšiel.
     
    90
    Miloš Lačný sa cez Viazanka na krídle predral až k centru, pred dobiehajúcim hráčom Žiliny dokázal pas zastaviť Martin Kuciak,
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Celok MŠK Žilina zaslúžene tento zápas vyhral a stačil mu na to jediný gól, o ktorý sa na začiatku stretnutia postaral Yusuf Otubanjo. Prakticky celý zápas bol pod kontrolou domácich, avšak obrovskú možnosť na vyrovnanie zahodil dvadsaťdva minút pred koncom kapitán Podbrezovej Jaroslav Kostelný. Možno by to dopadlo inak. Každopádne, tri body ostávajú pod Dubňom. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok víkendu. (15:55:36)

    Matej Kubove

    Branky: 11. Otubanjo (Chvátal)

    Karty:   5. Káčer (ZIL), 26. Diaz (ZIL), 39. Hancko (ZIL), 67. Kaša (ZIL) – 26. Leško (POD), 62. Kostelný (POD), 73. Turňa (POD)


    MŠK Žilina: Volešák – Chvátal, Kaša, Hancko, Mazáň – Káčer, Diaz, Škvarka (C) – Špalek (79. Lačný), Mráz (88. Králik), Otubanjo (63. Holúbek).
    Náhradníci: Mandous – Cociuc, Holúbek, Vallo, Polievka, Králik, Lačný.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Krivák, Djordjevič, Turňa – Kostelný (C), Kopičár – Bernadina, Leško, Jedinák – Mikuš.
    Náhradníci: Vavrúš – Gerát, Kupčík, Haščák, Káčerík, Bilič.

    Rozhodčí: Ziemba – Hancko, Hrmo – Somoláni

    Diváci: 1788
    thejrc.org