Žilina – Podbrezová 1:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Senica 3:0 (kon.) | Prešov – Dunajská Streda 0:0 (kon.)
Michalovce – Ružomberok 1:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Trenčín 1:1 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
0:0 (0:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Sobota 02.12.2017, 14:00 • NTC Poprad • Niké liga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ani v druhom dejstve sme svedkami gólu neboli. Najväčšiu šancu mal azda Streňo v 67. minúte. Od týchto chvíľ mali územnú prevahu zväčša hostia, no gól streliť tiež nedokázali. Oba tímy si teda podelia po jednom bode. Spokojnejší môžu byť rozhodne Prešovčania..

    Ďakujeme za pozornosť. (15:50:46)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Ďalšia lopta z ľavej strany. Spracoval si ju na hrudi v šestnástke Erik Pačinda. Prvú strelu namieril do Luberdu a následne mu ďalšia nevyšla, zachytil ju s prehľadom brankár Slančík.
     
    90+1
    Davisov center našiel v pokutovom území Maleca, no nepríjemne sa pred ním odrazil a už strieľať okamžite nedokázal.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú dve minúty.
     
    90
    Olansunkanmi posunul loptu na pravú stranu, no jeho center Prešovčania zblokovali. Videli sme rohový kop Davisa. Slančík trochu zaváhal pri jeho zachytení, no napokon loptu dokázal skrotiť.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 217 divákov.
     
    88
    Kalmár poslal loptu za obrany. Nabiehal si na ňu Olansunkanmi, no nepredral sa cez prešovských hráčov za loptou. Bezpečne ju zachytil Slančík.
     
    87
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Peter Katona, prichádza Richard Kačala.
     
    87
    Miliutin poslal dobrý center z rohového kopu. Dostal sa k nemu Christopher Udeh. Dobre odhlavičkoval, no loptu poslal tesne nad.
     
    85
    Po Kerestešovom faule získali štandardku hostia. Zahral ju Kalmár, poslal vysokú loptu pred brankára Slančíka, no nakoniec sme zakončenie nevideli. Lopta putovala mimo ihriska.
     
    83
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Jakub Więzik, prichádza Ján Dzurík.
     
    82
    S Jakubom Wiezikom to po predchádzajúcom strete s Kalmárom nevyzerá veľmi dobre. Na pomoc mu prišli lekári, no pomaličky sa útočník Prešova vracia na nohy.
     
    81
    Micherda sa rozbehol do protiútoku po nevydarenom rohovom kope hostí. V súboji jeden na jedného so Živkovićom však stroskotal.
     
    79
    Kalmárov center do pokutového územia zastavili len brániaci hráči Tatrana Prešov. Dunajská Streda je v posledných desiatich minútach veľmi aktívna, no zatiaľ Prešovčania veľmi pozorne bránia a určite chcú minimálne udržať remízu.
     
    78
    Ljubičić dokázal dlhým centrom v šestnástke nájsť Divkovića, ale ten sa ocitol v ofsajde. Potom sa prepracoval do vápna aj Olansunkanmi, spadol v súboji, no pokutový kop si rozhodne nevypýtal.
     
    77
    Dunajská Streda následne zahrávala štandardku. Eric Davis ju však nasmeroval iba priamo do múru pred sebou. Prešovčania loptu potom odkopli až ku Macejovi.
     
    76
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Esmerald Aluku, prichádza Tomáš Malec.
     
    74
    Miliutin poslal loptu z rohovej zástavky. Do vzduchu poriadne vyskočil Jakub Wiezik, no triafal hlavičkou veľmi nepresne.
     
    73
    Pätica hráčov Prešova sa rútila smerom dopredu. Katona posúval na ľavú stranu Streňovi, no napokon sa všetko podarilo protihráčom vyriešiť. Budeme sledovať rohový kop Tatrana.
     
    72
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Issa Adekunle, prichádza Lukáš Micherda.
     
    71
    Miliutin poslal center do šestnástky. Wiezik loptu poriadne skrotiť nedokázal, a tak iba pomaly doskackala k brankárovi Macejovi.
     
    69
    Streňo si pripravil loptu na zakončenie spoza pokutového územia. jeho strela ľavačkou však bola veľmi nepresná. Rozohrať v pokoji môže Macej.
     
    68
    Streňo bol v nasledujúcej situácii zrazený k trávniku Ljubičićom. Zdá sa, že nedovolený zákrok to nebol. Prešovčania loptu z rozhodcovej ruky športovo vrátili súperovi.
    67. Erik Streňo (PRE)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    67
    Obrovská šanca pre Tatran! Wiezik vysunul dopredu Erika Streňa, ktorý napokon nebol v ofsajde, mal náskok, dostal sa k strele, no poslal ju nepresne nad hornú žrď.
     
    65
    Wiezik presúval loptu na pravú stranu ku Petkovi, lenže ten sa ocitol v ofsajdovom postavení. Rozohrávka pre DAC.
     
    64
    Z následného rohu vznikla veľká príležitosť pre hostí. Živković poslal dobrý center pred bránku, Kalmár ho zasiahol, no poslal iba tesne nad bránku. Slančíkovi poriadne odľahlo.
     
    63
    Olansunkanmi vyštartoval s loptou do protiútoku po ľavom krídle. Prenikol do šestnástky, Divković sa mu tam ukazoval, no bola to dlhá lopta.
     
    62
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Bence Mervo, prichádza Marko Divković.
     
    61
    Žltú kartu za nedovolený zákrok dostáva domáci hráč Usman Adekunle Issa.
     
    60
    Prešovčania zaútočili. Lopta sa dostala do šestnástky z ľavej strany, Davis si nerozumel s Hukom, operoval tam aj domáci Petko, ktorý ju vykopol a nasmeroval ju priamo do Macejových rúk.
     
    58
    Olansunkanmi poslal loptu Pačindovi pred pokutové územie. Následne z pravej strany sa Davis na center neodhodlal, posunul späť dozadu.
     
    57
    Ljubičić šikovne prepasíroval loptu pred bránku, k strele sa chcel dostať Bence Mervó, no dobre defenzívne zasiahol Udeh a loptu odkopol.
     
    56
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Kristopher Vida, prichádza Musefiu Olansunkanmi Ashiru.
     
    55
    Keresteš vysunul Streňa, ktorý sa následne zastavil v šestnástke. K lopte sa snažil dostať ešte Wiezik, ale priestor tam bol veľmi prehustený.
     
    54
    Pačinda prihral dozadu na Aluka, následne si loptu vypýtal späť, no nedokázal sa včas dostať z postavenia mimo hry. A tak sa pískal ofsajd.
     
    53
    Vida si vymenil loptu s Ljubičićom a následne si ju vypýtal naspäť. Potom sa obtrel o spoluhráča a spadol. Takýmto spôsobom si penaltu rozhodne nevypýtal.
     
    52
    Wiezik vytlačil Aluka zo stredu poľa a ten bol donútený loptu prihrávať dozadu na Šatku. Dunajská Streda však ostáva pri lopte.
     
    51
    Videli sme šikovný center do pokutového územia. Marin Ljubičić najprv trafil do protihráča, následne to skúšal ešte raz, ale mieril mimo. Loptu si pýtal voľný Kalmár, ale napokon spoluhráčovi rozhodne poďakovať nemohol.
     
    50
    Dunajskostredčania si na obrannej polovici nenechali vziať loptu, dvojica hráčov nestačila na Pačindu, ktorý ju potom poslal ďaleko dopredu.
     
    49
    Peter Katona dostal loptu pred pokutové územie, pripravoval si ju na strelu, no pošmykol sa, a tak už ďalej v akcii nepokračoval.
     
    48
    Hosťom nevyšla kombinácia smerom dopredu. Kalmár už nestihol dobehnúť dlhú loptu smerujúcu z obrannej polovice.
     
    47
    Adekunle bežal s loptou po ľavom krídle. Indviduálne sa mu však do pokutového územia prejsť nepodarilo.
     
    46
    Cez prestávku sme nevideli žiadne zmeny v úvodných zostavách. Tímy nastúpili v pôvodnom zložení. Výkop mali hostia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom polčase sme videli celkom aktívny futbal z oboch strán. Ani jedno z mužstiev sa však nedostalo do vyloženej príležitosti, ktorá by skončila gólom.
    Druhý polčas sa začne približne o 15:00.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Marin Ljubičić sa odhodlal k zakončeniu spoza pokutového územia. Lopta bola zblokovaná, Slančík ju zachytil. Mervó ešte bežal k nemu, ale už na dorážku nemal možnosť.
     
    44
    Ljubičić sa loptu snažil cez medzeru presunúť Kalmárovi. Katona si však pozorne všímal pohyb protihráčov a loptu sám zastavil.
     
    42
    Luberda s Katonom sa snažili prepracovať do zakončenia. Ich aktivita sa však úspešne neskončila, lopta Luberdovi utiekla z kopačky za bránkovú čiaru.
     
    41
    Dunajská Streda znovu oblieha priestor okolo pokutového územia Tatrana. Napokon to skúsil centrom Živković, ale opäť sa mu nepodarilo vypracovať príležitosť.
     
    40
    Zsolt Kalmár to teraz tiež skúšal na prešovskú bránku. Strieľal spoza vápna, no zakončenie tiež nemalo dostatočnú razanciu. Slančík si opäť na lopte pochutnal.
     
    39
    Dunajská Steda si vypracovala streleckú príležitosť. Hostia si prihrávali na hranici pokutového územia. Na jej konci bol Marin Ljubičić, ktorý neposlal veľmi tvrdý projektil. Letel priamo do stredu bránky na Slančíka.
     
    38
    Ljubičićova lopta prešla do pokutového územia, tam na ňu však Kalmár napokon nesiahol. Prešovčania ju teda radšej upratali do bezpečia.
     
    36
    Luberda posúval loptu na Adekunleho v strede poľa, hostia si však na domácich dali pozor a loptu tento raz získali. Hlavný rozhodca následne napomínal Kalmára, ktorý fauloval Petka.
     
    35
    Aluku sa snažil prepracovať po pravom krídle, Miliutin ho však dobre bránil a potom mu aj sklzom dokázal loptu odobrať.
     
    33
    Adekunle perfektne odobral loptu Živkovićovi a šprintoval s ňou k bráne. Následne však v prihrávke zlyhal. Na opačnej strane potom vyšprintovali hostia. Streňo spadol, Kristopher Vida sa uvoľnil a z vnútra šestnástky vystrelil. Slančík si s jeho strelou poradil.
     
    31
    Hukov pohyb do pokutového územia nebol veľmi prínosný. Loptu stratil na hranici vápna, odobral mu ju Udeh, ktorý bude rozohrávať.
     
    30
    Živković sa prepracoval po pravej strane a chcel loptu presunúť do šestnástky. Veľmi mu to však nevyšlo, Prešovčania prihrávku zachytili.
     
    29
    Huk dokázal napraviť chybičku v strede poľa. K lopte sa už blížil hráč Tatrana a hrozil protiútok, a tak Huk nekompromisne loptu odkopol za postrannú čiaru.
     
    28
    Erik Streňo sa odhodlal k ďalekonosnej strele. Táto delovka síce bola razantná, ale výrazne jej chýbala presnosť.
     
    27
    Živkovič prešiel okolo Miliutina, posunul loptu Pačindovi, ktorý okamžite strieľal. Slančík zasahovať nemusel, lopta letela ponad bránku.
     
    25
    Prešov sa následne chcel prebojovať do protiútoku. Erika Streňa však fauloval Erik Pačinda, ktorý dostal žltú kartu. Následne kartu dostal práve aj Erik Streňo, ktorý si neodpustil poznámky k hlavnému rozhodcovi.
     
    25
    Pačinda sa snažil na ľavú stranu vysunúť Davisa. Jeho následný center letel iba do protihráča.
     
    24
    Petko na pravej strane šikovne naznačil strelu, obišiel Huka. Jeho prízemný pokus nebol nebezpečný, Macej ho poľahky vyrazil mimo bránky.
     
    23
    Udeh vyštartoval po pravom krídle. Už sa mu v šestnástke ukazovala dvojica spoluhráčov, ale Udehovi to napokon nevyšlo. Následný protiútok DAC sa tiež nejavil ako úspešný.
     
    22
    Adekunlemu sa rozbiehal na útočnej polovici Streňo, ale jeho pohyb sa zastavil a Dunajskostredčania sa stihli dozadu skoro vrátiť.
     
    20
    Davisov rohový kop smeroval k bližšej žrdi. Tam jednoznačne kraľoval Wiezik a loptu odhlavičkoval. Ešte sa neskôr dostal k strele Živković, no bola to ľahká korisť pre brankára Slančíka.
     
    19
    Dunajská Streda zahrávala rohový kop tesne spoza šestnástky. Aktérom bol napokon Erik Pačinda, jeho pokus však bol zblokovaný múrom. Hostia ešte získavajú roh.
     
    18
    Ďalšia príležitosť pre Prešov. Ľahký center zo šestnástky poslal Streňo, ktorý našiel pri pravej žrdi Adekunleho, no ten napokon bol v ofsajde.
     
    17
    Davisov center ďaleko spoza vápna hľadal v šestnástke Huka. Následne však bola hra prerušená, pískal sa ofsajd.
     
    16
    Kalmár poslal z ľavej strany šikovný center do vnútra pokutového územia. Takmer sa k nemu dostal Živković, no napokon sa mu hlavičkovať nepodarilo.
     
    15
    Kalmár vysúval po ľavom krídle Kristophera Vidu. Ten sa následne dostal do súboja s Petkom, ktorý ho vytlačil a loptu odstrelil za postrannú čiaru.
     
    14
    Vida bol faulovaný na útočnej polovici. Proti pravidlám sa previnil Udeh, a tak DAC v súlade s pravidlami získava loptu.
     
    13
    Hostia zahrali roh nakrátko, loptu napokon poslal do šestnástky Davis. Bola to však veľmi vysoká lopta, ktorá letela ponad bránku a Slančíkovi teda nenarobila žiadne problémy.
     
    12
    Katona získal loptu v strede poľa a okamžite vysúval dopredu Petka, ktorý šprintoval, čo mu len sily stačili, ale napokon ju ešte pred bránkovou čiarou nedobehol.
     
    11
    Kalmárovi nevyšla spolupráca s Pačindom. Prešovčania loptu vypichli a môžu v pokoji rozohrať z obrannej polovice.
     
    9
    Ďalšia príležitosť pre Prešov. Wiezik krížnou prihrávkou vysunul na ľavé krídlo Miliutina, ktorý ešte chcel prihrávať pred bránku. Práve Wiezik s Issom šprintovali pred bránku, no loptu nezasiahli.
    8. Jakub Więzik (PRE)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    8
    Petko perfektne nacentroval loptu z pravej strany. Našiel voľného Wiezika v šestnástke, ktorý loptu hlavičkou nasmeroval do siete, no gól platiť nebude. Wiezik hral z ofsajdu.
     
    7
    Dunajská Streda vzala loptu pod kontrolu a začína pomaličky z obrannej polovice prihrávkami.
     
    5
    Po zákroku na Merva sa pískalo. Previnil sa Christopher Udeh a Dunajská Streda zahrávala priamy kop. O strelu sa pokúsil Kalmár, no bola zblokovaná.
     
    4
    Živkovićovi sa nepodarilo dobehnúť prihrávku ku postrannej čiare. Vypichol mu ju Miliutin a teraz môže zahrávať aut.
     
    3
    Živkovićova prihrávka hľadala Aluka, ten sa však pošmykol, a tak loptu spracovať nedokázal. Následne však DAC získal aut.
     
    2
    Katona veľmi pochybil počas svojej rozohrávky. Poslal ľahkovážnu prihrávku smerom k vlastnému brankárovi, takmer sa k nej dostal Mervó a zakončoval by už do prázdnej bránky. Napokon šťastie prialo Tatranu.
     
    1
    Prešovčania rozohrali úvodný výkop tohto stretnutia a loptu dostali hneď do súperovej šestnástky. Wiezikovi so Streňom to však nevyšlo, loptu chytil brankár Macej.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávnik už nastupujú oba celky. Prešovčania v zelených dresoch a Dunajskostredčania v modro-žltých.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Slančík – Udeh, Luberda, Jacko – Petko, Keresteš, Katona (C), Miliutin – Adekunle, Więzik, Streňo.
    Náhradníci: Talian – Dupkala, Sedlák, Kačala, Dzurík, Micherda, Bartek.

    FC DAC Dunajská Streda: Macej – Živković, Šatka, Huk, Davis – Ljubicić (C) – Pačinda, Kalmár, Aluku, K. Vida – Mervo.
    Náhradníci: Száraz – Ashiru, Pambou, Domonkos, Koštrna, Divković, Malec.

    Rozhodca: Vlk – Mókoš, Perát.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní 18. kola Fortuna ligy. 1. FC Tatran Prešov dnes vo svojom prechodnom domove v Poprade privíta FC DAC Dunajská Streda. Stretnutie sa začína o 14:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    1. FC Tatran Prešov

    Prešov je už niekoľko kôl vylúčený z boja o prvú šestku Fortuna ligy, ktorá bude bojovať o titul. Prešovčania majú na konte momentálne 12 bodov a nachádzajú sa na predposlednom 10. mieste so skóre 13:39 a sú tímom, ktorý inkasoval najviac gólov spomedzi všetkých a zároveň ich s Podbrezovou strelil najmenej. Prešov zo 17 zápasov vyhral 3, remízoval 3-krát a prehral 11 stretnutí. Naposledy Prešovčania prehrali v Senici 1:0, predtým remízovali so Zlatými Moravcami 1:1 a zvíťazili nad Michalovcami 1:0.

    FC DAC Dunajská Streda
    Dunajskostredčania jednoznačne potrebujú body do tabuľky, aby potvrdili svoju účasť v najlepšej šestke. Aktuálne sa nachádzajú na 5. mieste tabuľky so ziskom 30 bodov a skóre 22:17. Pred siedmym Trenčínom majú náskok 5 bodov a rovnaký počet 30 bodov má aj štvrtý Slovan a aj tretí Ružomberok, čiže pozície na týchto miestach sa ešte určite budú výrazne obmieňať. Dunajská Streda zo 17 zápasov vyhrala 8, 6-krát remízovala a pripísala si aj 3 prehry. Naposledy DAC zaznamenal dve remízy, doma s Nitrou 0:0 a na ihrisku Žiliny takisto 0:0.

    V tejto sezóne sme už videli jedno vzájomné stretnutie týchto celkov. Odohralo sa 9. septembra na štadióne DAC. Zrodila sa bezgólová remíza 0:0. Ako dopadne toto stretnutie, to už je otázka dopredu. Sledujte náš on-line prenos a dozviete sa viac.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky:

    Karty:   25. Streňo (PRE), 61. Adekunle (PRE) – 25. Pačinda (DUN)


    FC Tatran Prešov: Slančík – Udeh, Luberda, Jacko – Petko, Keresteš, Katona (C) (87. Kačala), Miliutin – Adekunle (72. Micherda), Więzik (83. Dzurík), Streňo.
    Náhradníci: Talian – Dupkala, Sedlák, Kačala, Dzurík, Micherda, Bartek.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Živković, Šatka, Huk, Davis – Ljubicić (C) – Pačinda, Kalmár, Aluku (76. Malec), K. Vida (56. Ashiru) – Mervo (62. Divković).
    Náhradníci: Száraz – Ashiru, Pambou, Domonkos, Koštrna, Divković, Malec.

    Rozhodčí: Vlk – Mókoš, Perát

    Diváci: 217
    thejrc.org