Jihlava – Pardubice 5:4 (po pr.) | Vítkovice – Liberec 1:2 (kon.) | Zlín – Sparta 3:5 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 6:5 (po pr.) | Kladno – HC Plzeň 2:3 (po s.n.) | Mladá Boleslav – Chomutov 5:0 (kon.)
Slavia – K. Vary 1:2 (kon.)
po prodl.
HC Kometa Brno
6:5 (0:0, 4:2, 1:3 - 1:0)
Mountfield HK
Sobota 02.12.2017, 13:00 • Sportcentrum Lužánky • Extraliga staršího dorostu • 4. kolo
Partner:
     
    62:52
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hradec v útočném pásmu velice rychle ztratil puk. VOJETĚCH STŘONDALA se odpoutal od všech hráčů, dostal přesnou přihrávku od Matěje Svobody. Přejel modrou čáru a zápěstím vyslal nechytatelnou ránu nad lapačku. Asistence: Matěj Svoboda, Patrik Vašíček.
     
    58:10
    Probíhají poslední dvě minuty třetího dějství.
     
    55:57
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno vyrovnává. Michal Kunc přenechal ve středním pásmu puk VOJTĚCHU STŘONADLOVI, ten ve velké rychlosti přejel modrou čáru, udělal dva kroky a střelou zápěstím překonal Vaceka, který nestačil vůbec zareagovat. Asistence: Michal Kunc, Adam Studený.
     
    54:55
    Na hřišti se strhla další mela, kterou musel přerušit až rozhodčí.
     
    53:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec otáčí vývoj utkání na svou stranu. Poppel zavezl puk do třetiny, přihrál VOJTĚCHU SÍLOVI, který přesnou umístěnou ranou nad vyrážečku překonává Kašpara. Asistence: Petr Poppel, David Voňka.
     
    50:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield vyrovnává stav utkání. TADEÁŠ PINKAS se rozjel po pravé straně hřiště, pokusil se nahrát na střed hřiště, kde si jeden z domácích obránců tečoval puk do vlastní brány. Bez asistence.
     
    49:00
    Lang se dostal před Kašpara, pokusil se o bekhendový blafák, ten však nevyšel. Zastavil se o beton domácího brankáře.
     
    46:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield se opět dostává na dostřel svému soupeři. Hradec předvedl rychlý přechod do třetiny zásluhou Tadeáše Pinkase. Ten poslal puk na volného KRYŠTOFA LANGA, který tvrdou střelou nad beton překonal Kašpara. Asistence: Tadeáš Pinkas, Miroslav Kukla.
     
    42:07
    Adam Popelka se dostal k odraženému puku před poloprázdnou bránou, jenže Vacek se ještě dokázal natáhnou a velkou šanci zlikvidovat.
     
    39:49
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Sklenář – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost). Trest odpyká Komma.
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Vašíček – 2 min., hrubost).
     
    37:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno se však opět rychle dostává do dvougólového vedení. Matěj Svoboda si všiml na levém kruhu dobře postaveného VOJTĚCHA STŘONDALY, který tvrdou ránou nedal šancí hostujícímu brankáři. Asistence: Matěj Svoboda.
     
    37:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield dává kontaktní branku. Tadeáš Pinkas dokázal společně s PETREM POPPELEM přebruslit domácí obranu a vytvořit situaci dva na jednoho. Pinkas dokázal puk dostat na Poppela, který se štěstím překonal Kašpara, kterému puk proklouzl mezi tělem a rukou. Asistence: Tadeáš Pinkas, Vojtěch Síla.
     
    32:37
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Pinkas – 2 min., napadení).
     
    31:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté stahují náskok Komety. DOMINIK SKLENÁŘ byl nikým nehlídaný na středu mezikruží. Toho si v pravém rohu všiml Samuel Hrabčák, ten poslal svému spoluhráči puk. Sklenář se nerozmýšlel a vypálil z první nechytatelnou ránu do pravého horního rohu. Asistence: Samuel Hrabčák.
     
    29:47
    Střídání v týmu Mountfield HK: ze hřiště odchází Ševců, přichází Vacek.
     
    29:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno přidává za krátkou dobu již třetí branku. Před hostujícím brankářem byla velká skrumáž hráčů. Puk získal Vojtěch Střondala, který předal puk lépe postavenému MICHALU KUNCOVI, který překonal brankáře Hradce.
     
    27:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno rychle přidává další branku. Tomáš Sedláček čekal za vlastní bránou na vystřídání. Všiml si najíždějícího RICHARDA ZAJÍČKA, ten si najel ve velké rychlosti do pásma a svižnou ránou do levé části branky překonal Kryštofa Ševců. Asistence: Tomáš Sedláček.
     
    23:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brnu se nepodařilo využít přesilovou hru, ale jen pár chvil po návratu hostujícího hráče se povedlo dostat puk do sítě Hradce. MICHAL KUNC dokázal získat puk a tvrdou střelou překonat brankáře hostí. Bez asistence.
     
    21:51
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Kukla – 2 min., nedovolené bránění).
     
    20:58
    Hrabčák s vzal puk a nabruslil do pásma, nahrál spoluhráči, který mu ještě vrátil kotouč. Kašpar se teprve přesouval a Hrabčák měl dost času zakončit do prázdné prány, jenže přestřelil.
     
    13:43
    Horké chvilky pro domácí obranu. Ta bude bránit přes minutu ve třech!
     
    13:03
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Buchal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    09:02
    Kometa je v plném počtu a Střondala se hned objevil ve velké šanci. Dostal přihrávku z levého rohu na střed hřiště. Gólman se teprve přesouval. Jenže Střondala prázdnou bránu netrefil.
     
    06:55
    První přesilovou hru si zahrají hosté.

    Matouš Vojáček

    Branky a nahrávky: 24. Kunc, 28. Zajíček (Sedláček), 30. Kunc (Střondala), 38. Střondala (Svoboda), 56. Střondala (Kunc, Studený), 63. Střondala (Svoboda, Vašíček) – 32. Sklenář (Hrabčák), 38. Poppel (Pinkas, Síla V), 47. Lang (Pinklas, Kukla), 51. Pinkas, 54. Síla (Poppel, Voňka)


    HC Kometa Brno: Kašpar (Holata) – Věžník, Sedláček, Kučeřík, Vašíček "A", Gloz, Studený, Buchal – Popelka, Caha, Minárik, Svoboda, Střondala, Zajíček, Kavický, Del Favero, Kunc, Kadlic "C".
    Mountfield HK: Ševců (Vacek) – Řehák, Kukla "C", Voňka, Pěnčík, Kynčl, Kuboš – Šedivý "A", Sklenář, Jakubec, Síla M., Pinkas, Hrabčák, Šánek, Síla V. "A", Lang, Komma, Poppel.

    Rozhodčí: Šudoma – Čelechovský, Zapletal
    thejrc.org