Minnesota – St. Louis 2:1 (po pr.) | Vancouver – Toronto 2:1 (kon.) | Montreal – Detroit 10:1 (kon.)
Tampa – San Jose 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 4:3 (kon.)
Arizona – New Jersey 5:0 (kon.) | Nashville – Anaheim 3:2 (2:0 po s.n.) | Carolina – Florida 3:2 (po pr.)
Dallas – Chicago 3:2 (2:0 po s.n.) | Calgary – Edmonton 5:7 (kon.)
po prodl.
Minnesota Wild
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
St. Louis Blues
Neděle 03.12.2017, 00:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Všem fanouškům přeji příjemný večer! Jedním z jedenácti nočních zápasů NHL je přímý duel v Centrální divizi mezi Minnesotou a St. Louis, který budeme sledovat od půlnoci on-line.
     
    St. Louis válí, ale doma se zaseklo

    Jak si vede St. Louis? Velmi dobře. Tým Vladimíra Sobotky a Dmitrije Jaškina je po šestadvaceti zápasech v Západní konferenci druhý o bod za Winnipegem. V posledních zápasech se ale mírně zasekl, ačkoliv má za sebou sérii pěti domácích zápasů v řadě. V nich si ale Blues připsali jen dvě výhry za tři body, jinak odešli pokaždé s nulou.

    Na debakl 8:3 s Edmontonem navázali těsnou porážkou s Nashvillem, po níž dali šest branek právě Minnesotě. Následně ale prohráli 2:3 s Anaheimem a dnes v noci nestačili na Los Angeles. Podaří se jim napodobit týden staré vítězství na půdě Wild?
     
    Minnesota se hledá, zatím je zklamáním

    V předešlé sezoně patřila Minnesota mezi černé koně Stanley Cupu. Její cesta nakonec skončila ještě před finále, ale v aktuálním ročníku měla Wild dobrou sezonu napodobit. To se jí ale zatím nedaří podle představ. Nedá se tvrdit, že by Minnesota hrála špatně, vůbec ne. Jen tomu chybí šťáva z předešlých let.

    V Centrální divizi je bodově horší jen Colorado, v celé konferenci pak patří Wild až jedenáctá příčka. Důvodem je, že od listopadu, kdy si Minnesota připsala čtyři výhry sebou, vyhrála jen třikrát a čtyřikrát prohrála. Naposledy sice doma zdolala Vegas 4:2, ale předtím padla 2:7 ve Winnipegu a 3:6 na půdě dnešního hosta ze St. Louis.
     
    Tým arbitrů dnes nabídne mix zkušeností a mladického elánu. Nejostřílenějším borcem dnes bude s 1 081 zápasy hlavní sudí Kelly Sutherland, jemuž bude sekundovat mladý Garrett Rank, kterého fanoušci mohli zahlédnout už při 114 duelech NHL.

    Teprve druhé utkání této sezony bude řídit Kory Nagy, držitel 37 startů. Po roční odmlce se na kolbiště zámořské soutěže vrací zkušenější čárový sudí Derek Nansen. Na kontě má celkem 912 zápasů a v uplynulé sezoně neřídil ani jedno.
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: Dubnyk – Dumba, Suter (A), R. Murphy, Brodin, Reilly, Prosser – Zucker (C), M. Koivu, Mikael Granlund – M. Foligno, E. Staal, Niederreiter – Stewart, Coyle, Winnik – Z. Mitchell, Cullen, Ennis.

    St. Louis Blues: Allen – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bouwmeester, Dunn – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz (A) – Steen (A), Stastny (A), Jaškin – Berglund, Sundqvist, Sobotka – Thorburn, Brodziak, Upshall.

    Rozhodčí: G. Rank, K. Sutherland – D. Nansen, K. Nagy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Oba celky se poprvé dostaly do útoku, ale ani jeden z nich nedokázal prozatím prověřit brankáře.
     
    02:08
    St. Louis má více puk, ale na brankáře Minnesoty zatím nevystřelilo.
     
    03:29
    Marcus Foligno se dostal do první vážnější šance, kdy se se snažil dorazit střelu od modré čáry.
     
    03:45
    Brankář hostů zasahuje v krátké době podruhé, tentokrát nahozený puk drží ve své výstroji.
     
    04:26
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí rychle vedou! Jason Zucker navezl po levé strany kotouč do třetiny, nahodil puk na brankáře St. Louis, kterému kotouč vypadl a ujal se ho RYAN SUTER. Zadák Minnesoty objel branku a nahozený kotouč na branku propadl až do sítě – 1:0! Asistence: Jason Zucker, Matt Dumba.
    04:26 Ryan SUTER - 1:0
     
    05:17
    Z levé strany pálil z úhlu pro změnu Chris Stewart, ale Jake Allen svou přední tyčku uhlídal.
     
    05:36
    Puk opustil hrací plochu, což znamená přerušení a komerční přestávku. Po krátkém odpočinku by se mělo pokračovat ve středním pásmu.
     
    06:09
    Znovu pokračujeme ve hře v obranném pásmu St. Louis, kde bojuje druhý útok Wild. Hostům se ale daří držet kotouč v rohu vlastní třetiny.
     
    06:46
    Minnesota nezahrozila a musela se rychle vracet! Aktivní byl pro změnu elitní útok Blues, který vytvořil závar před brankou Devana Dubnyka, ale z tohoto mráčku nezapršelo.
     
    07:38
    St. Louis předvedlo povedenou pasáž hry, kdy dostalo Wild pod zámek. Alex Pietrangelo pálil z pravé strany, ale Devan Dubnyk pokryl tuto i následnou střelu Joela Edmundsona. K puku se ještě dostal Vladimir Tarasenko, jenž hledal v zajímavé pozici Vladimíra Sobotku, ale ten prudkou přihrávku nezkrotil.
     
    08:26
    Daniel Winnik využil zaváhání St. Louis, které zrovna střídalo a kvůli velkému počtu hráčů na ledě nemohlo hrát. Křídelník Wild se nakonec dostal do zakončení, ale jeho střela z pravé strany úspěch neslavila.
     
    08:30
    Hra byla na malý moment přerušena, protože jeden z hostujících hráčů zasáhl při vyhození kotouče jednoho z hlavních sudích. Ten se skácel k zemi, ale naštěstí ho trefil puk jen do helmy, takže může pokračovat.
     
    09:28
    A uvidíme první přesilovou hru. Brayden Schenn (STL) se ve středním pásmu otáčel za kotoučem, ale nešťastně zasáhl Marcuse Foligna, jenž musel odejít do šaten. Dvě minuty pro hostujícího borce.
     
    10:12
    Minnesota kombinuje v útočném pásmu, ale do zakončení se nedostává. Zdá se, že St. Louis brzy vyhodí.
     
    10:49
    Opravdu se tak stalo, jenže Minnesota se okamžitě vrátila. Po sérii přihrávek ovšem o puk přišla, na branku vyslala jen jednu nepřesnou střelu a Colton Parayko poslal kotouč až za soupeřovu branku.
     
    11:22
    Výborná kombinace Wild gólem nekončí! Eric Staal šikovně tečoval nahozený kotouč, který pokryl Jake Allen. Brankář St. Louis následně ležel v brankovišti na zádech, ale Charlie Coyle už puk do branky neusměrnil.
     
    12:05
    Minnesota byla s kotoučem vytlačena až do středního pásma, z něhož puk nahodila na branku, kde ho pokryl Jake Allen. Oba týmy vystřídaly a čeká nás krátká komerční přestávka.
     
    12:10
    Wild přesilová hra vyšla. Gólem sice neskončila, ale hostům nadělal velké problémy. Tentokrát už jsou na kotouči hosté a snaží se udržet v útočném pásmu.
     
    12:41
    Joel Edmundson zkoušel střílet od modré čáry, jenže jeho nahozený kotouč Devan Dubnyk krásně viděl a v klidu ukryl kotouč do své lapačky.
     
    12:49
    St. Louis vyhrálo vhazování, po němž se k puku dostal Alex Pietrangelo a nahozením do rohu kluziště se snažil dostat soupeře pod tlak. Minnesota však zachytila puk a útočí.
     
    12:54
    Ofsajd Wild.
     
    13:14
    Minnesota následně nahazuje kotouč do útočného pásma, kde už bojuje i Marcus Foligno a zatím si vede dobře.
     
    13:55
    Blues měli plné ruce práce, přesto udrželi soupeře u mantinelů a zády k brance. Nakonec se jim podařilo osvobodit a dokonce zakončit protiútok, leč bez šance na úspěch. Tento zákrok Devana Dubnyka patřil mezi lehčí.
     
    14:01
    Krátce po vhazování opustil kotouč hrací plochu – komerční přestávka.
     
    14:22
    Pokračujeme ve hře a na polovině St. Louis, kde operují hráči Minnesoty a daří se jim způsobit rozruch před brankou Blues. Ti se zatím úspěšně brání.
     
    14:55
    Nenápadné nahození z levé strany Jake Allen usměrnil mimo branku, přesto se musí St. Louis stále bránit.
     
    15:17
    To už neplatí a St. Louis útočí! Od modré čáry však pálili nepřesně Colton Parayko i Joel Edmundson. Blues stále drží kotouč...
     
    15:50
    Minnesota se nakonec osvobodila, ale ze středního pásma se do brejku nedostala.
     
    16:09
    Nahození do obranného pásma Minnesoty úspěch neslavilo, jenže Wild se nepodařilo založit útočnou akci a o kotouč dokonce přišli. St. Louis ovšem jejich zaváhání nepotrestalo.
     
    16:42
    Na pravé straně se prodral až do zakončení Dmitrij Jaškin, jenž se snažil ještě dorážet, to mu však Devan Dubnyk nedovolil.
     
    17:05
    Oba týmy se střídají v držení kotouče a hraje se na obě strany, jenže v útočných pásmech přichází o puk.
     
    17:32
    Šikovná práce Vladimíra Sobotky přináší ovoce! Český útočník totiž na útočné modré nechal koleno a Charlie Coyle šel k ledu. To se mu pochopitelně nelíbilo, strhla se strkanice mezi oběma kohouty, ale k bitce se ani jeden neměl. V tu chvíli se ale přiřítil Chris Stewart (MNS) a chytil českého hráče pod krkem, za což dostane dvě minuty.
     
    18:24
    St. Louis si ale zatím v přesilové hře vůbec nic nevytvořilo a zatím se v přesilové hře trápí. Optickou převahu má, leč bez střeleckého efektu.
     
    18:33
    Alex Pietrangelo zatáhl za ruční brzdu, když vysoko letící kotouč zasáhl hokejkou. Kvůli hře vysokou holí je hra přerušena a posunuta před branku St. Louis, jenže obránce zabránil v úniku Ericu Staalovi.
     
    19:13
    Blues se okamžitě dostali zpět do útočného pásma, kde se snažili dostat do dobré střelecké pozice – neúspěšně.
     
    19:38
    Minnesota se dvakrát v krátkém sledu osvobodila a zdá se, že toto oslabení zvládne.
     
    19:49
    Karty se obrátí. Útočník Scottie Upshall (STL) sekl v souboji protihráče a dostane menší trest za sekání. Zkušenému forvardovi se ale rozhodnutí sudích vůbec nelíbí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Minnesota už nic dalšího nestihla a přesilovou hru si přenese do druhé třetiny. Kromě toho do ní půjde i s vedením 1:0, které vystřelil obránce Ryan Suter. Na ledě Wild ovšem sledujeme celkem pěkné utkání, které se hraje na obě branky, jen mu chybí více přesnosti a gólových šancí. Uvidíme, co přinese zbývající průběh zápasu.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 7 – 11
    Přesilové hry: 0/2 – 0/1
    Trestné minuty: 2 – 4
    Vhazování: 35 % – 65 %
    Zablokované střely: 5 – 2
    Hity: 10 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Doufám, že jste si stihli skočit do ledničky pro pivo, případně si vzít nějakou chuťovku, protože pokračujeme!
     
    20:11
    Mikael Granlund překvapil všechny přítomné a okamžitě se vydal s pukem do útočného pásma, kde místo čekání na spoluhráče zvolil střelu – vhazování.
     
    20:52
    V první minutě je na puku Minnesota, jenže se jí nedaří trvale usadit v útočném pásmu a vytvořit si střeleckou příležitost.
     
    21:15
    Čekání ukončil Eric Staal, jehož dalekonosnou střelu pokryl Jake Allen. St. Louis se následně osvobozuje.
     
    21:59
    Blues už jsou v plném počtu a krátce po návratu Scottieho Upshalla přišla střela od modré, která byla sražena mimo hrací plochu.
     
    22:06
    Vladimir Tarasenko a Vladimír Sobotka ujeli do útoku dvou na jednoho, když český útočník hledal přihrávkou najíždějícího parťáka, jenže nepřesně – ofsajd.
     
    22:43
    Efektivní koncovku nepřinesla ani totožná akce v podání Vladimira Tarasenka a Paula Stastnyho, kteří si přihráli nepřesně.
     
    23:26
    St. Louis se přesto usadilo na útočné polovině, až se na modré čáře opřel do kotouče střelecky aktivní Joel Edmundson a donutil Devana Dubnyka zasáhnout.
     
    23:42
    Domácí Daniel Winnik (MNS) se prodíral po pravé straně a v souboji s Coltonem Paraykem se dokonce dostal do zakončení, jenže mu podržel hůl a po zbytečném útočném faulu míří na trestnou lavici.
     
    23:55
    Gólovou šanci měl Mikael Granlund! Finská hračička využila zaváhání soupeře, ujela do samostatného úniku, ale se soupeřem na zádech nedokázala dotáhnout backhandovou kličku mezi betony k dokonalosti a Jake Allen úspěšně chytá.
     
    24:57
    Minnesota se téměř po minutě osvobozuje. Bohužel pro fanoušky hostů jsme žádnou zajímavou příležitost neviděli. Blues zatím drží kotouč bez střeleckého efektu.
     
    25:43
    Patrik Berglund pálil z levého kruhu, následně neuspěl ze stejné pozice a na druhé straně zkoušel pálit jeden z jeho spoluhráčů – neúspěšně.
     
    26:11
    Z hranice levého kruhu pálil pro změnu Ryan Suter, jehož střelu zablokoval jeden z bránících hráčů. Minnesota je pod velkým tlakem...
     
    26:41
    Když dostala kotouč do středního pásma, ujal se ho tam jeden ze soupeřů a tvrdou střelou ho nahodil zpět do útočné třetiny. Mám takový dojem, že ještě nevystřídali všichni hráči Wild.
     
    27:22
    Na kotouči už je Matt Dumba a v klidu ho drží za svou brankou. Oba týmy mohou v klidu vystřídat a zdá se, že Wild tuto těžkou pasáž ustojí.
     
    28:03
    V posledních desítkách vteřin se hraje na obě strany, jen tomu chybí potřebná přesnost. Co mě ale upřímně zaráží, to je statistika vhazování, protože St. Louis vede jednoznačně 67 % ku 33 %. Zajímavé.
     
    29:05
    Blues kombinovali v útočném pásmu, ale zapomněli na zadní vrátka a už se rodil rychlý protiútok Minnesoty. Na ten neměl Chris Stewart potřebnou rychlost, proto hned za modrou čárou zvolil střelu golfem a jeho rána zaplula do lapačky hostujícího brankáře.
     
    29:46
    Obrovská šance Minnesoty gólem nekončí! Nino Niederreiter dostal při přečíslení tří na jednoho kotouč, dal ho pod sebe, odkud se mu puk vrátil a Švýcar hledal ještě na zadní tyči svého parťáka. Jake Allen ovšem vyrazil kotouč jen k němu, ale švýcarský útočník první střelou z blízkosti neuspěl a následně netrefil odkrytou branku.
     
    30:21
    Výborná pasáž v podání Wild pokračuje. Druhý útok Minnesoty si vytvořil ještě několik střeleckých pokusů, jenže ani jeden z nich neměl gólové parametry.
     
    31:15
    Carl Gunnarsson se dostal v kruhu pro vhazování ke sraženému kotouči a ze zajímavé pozice mohl pálit. Zkušenému švédskému zadákovi ovšem chyběla potřebná přesnost i razance.
     
    32:11
    Všichni borci v posledních minutách přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a sledujeme velmi divokou pasáž hry. Přinese to i gólovou tečku?
     
    32:51
    Už to vypadalo, ale Marcus Foligno pálí pouze do levé tyče! Útočník Wild jel při přečíslení dvou na jednoho, krásně si přehodil padajícího hráče a s jednou zvednutou nohou orazítkoval z mezikruží brankovou konstrukci.
     
    34:28
    St. Louis aktuálně drží kotouč v útočném pásmu. Ne, že by se na ledě nic nedělo, vůbec ne. Jen se oba týmy střídají v držení kotouče a žádný tlak zatím nepřichází.
     
    34:56
    Do zakončení se na pravé straně prodral Paul Stastny, ale z velkého úhlu pouze prověřil pozorného Devana Dubnyka.
     
    35:27
    Tlak Blues po krátké přestávce pokračuje...
     
    35:53
    V obrovské šanci se ocitl Dmitrij Jaškin, který si najel před branku na lehkou přihrávku spoluhráče, kterou se snažil usměrnit, jenže mu v tom malým háčkem zabránil Matt Dumba a český útočník se do zakončení nedostal. Bude se vylučovat.
     
    35:53
    Ano, je tomu tak. Matt Dumba (MNS) už je na trestné lavici a Blues mohou pokračovat v tlaku, který v posledních minutách rozjeli.
     
    36:19
    Nechybělo mnoho a mohlo být zle na druhé straně. St. Louis totiž ztratilo kotouč, až se do úniku dostal opět Mikael Granlund, ale ve složité situaci pálil jen do brankáře. Bude se vhazovat v obranném pásmu Blues.
     
    36:43
    St. Louis se rychle vrátilo do útočného pásma, kde se na kruhu pro vhazování dostal ke tvrdé střele Vladimir Tarasenko a jeho pokus srazil Devan Dubnyk na tribunu – vhazování po jeho levici.
     
    36:59
    Rozruch v obranném pásmu Minnesoty je velký, jenže domácí borci brání, co jim síly stačí a zatím to proti snaživému soupeři stačí.
     
    37:36
    St. Louis pálí další šanci! Paul Stastny střílel kotouč z pravého kruhu a jeden z hráčů ho tečoval k levé tyčce, kde stál Vladimír Sobotka, ale nadvakrát trefil jen beton Devana Dubnyka.
     
    37:41
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Kouzlo domácího brankáře je prolomeno. Útočník PATRIK BERGLUND dostal kotouč v pravém kruhu pro vhazování, v klidu si počkal na vhodný moment a krásnou střelou do horní růžku branky Devana Dubnyka zařídil vyrovnání – 1:1! Asistence: Vladimir Tarasenko, Vladimír Sobotka.
    37:41 Patrik BERGLUND - 1:1
     
    38:00
    Krátce po vhazování opustil kotouč hrací plochu, což znamená další komerční přestávku, po které se bude vhazovat v obranném pásmu Wild.
     
    38:05
    A Brayden Schenn už sahal po druhém gólu, když pálil od modré čáry. Bohužel pro hosty chyběla jeho střele razance i přesnost.
     
    38:36
    St. Louis je ve druhé třetině výrazně aktivnější, což přineslo další dvě šance. Při jedné z dorážek se možná kotouč otřel o brankovou konstrukci, následně pálil pouze mimo tři tyče Alex Pietrangelo.
     
    39:19
    Útočník Scottie Upshall je známý pracant a opět to potvrdil, když se hnal za nahozeným kotoučem a vybojoval pro svůj tým útočné pásmo.
     
    39:40
    Do statistik se mohl zapsat i druhý český útočník. Dmitrij Jaškin se dostal ke skákavému kotouči před brankou Minnesoty, kde se ho snažil zkrotit a poslat do sítě – neúspěšně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Dnešní utkání Minnesoty a St. Louis baví! Kdyby na světelné tabuli svítil stav 4:4, nemělo by žádnou chybu. K vidění jsou šance na obou stranách, ale nutno přiznat, že zejména ve druhé polovině prostřední části byli aktivnější Blues a byli za to odměněni, když Patrik Berglund parádní trefou vyrovnal. Domácí Marcus Foligno ale pro změnu trefil levou tyčku, Mikael Granlund v úniku neuspěl a na druhé straně pálil šance i Vladimír Sobotka.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 16 – 25
    Přesilové hry: 0/2 – 1/3
    Trestné minuty: 6 – 4
    Vhazování: 28 % – 72 %
    Zablokované střely: 15 – 5
    Hity: 20 – 18
     
    Do startu třetí třetiny zbývají poslední vteřiny. Uvidíme, co nám nabídne, ale první dvě části slibují zajímavou show.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    St. Louis se okamžitě po vhazování dostalo do útočného pásma, kde i díky dobré práci Braydena Schenna v rohu kluziště nadále pracuje.
     
    40:33
    Na modré čáře se do kotouče opřel Alex Pietrangelo, ale Devan Dubnyk jeho střelu dobře viděl, ačkoliv se před ním pokoušel nadělat neplechu Brayden Schenn.
     
    40:46
    Blues byli vyhnáni až do svého obranného pásma, kde Colton Parayko zakládá další útočnou akci svého mužstva.
     
    41:13
    Ta úspěch nepřinesla a o několik desítek vteřin později stejný muž ztratil kotouč v blízkosti branky a Jason Zucker už pobízel najíždějícího Mikaela Granlunda, který trefil pouze bránícího hráče.
     
    41:42
    Obránce Colton Parayko tentokrát vyhazuje kotouč přes všechny čáry a bude se vhazovat před brankou Blues. Ti už by potřebovali vystřídat.
     
    41:54
    To se jim vzápětí podařilo, ale hra se znovu stěhuje před jejich branku. Daniel Winnik vyvezl kotouč do třetiny a jeho nahozený kotouč z levé strany pokryl Jake Allen.
     
    42:13
    Na druhé straně sahal po svém druhém gólu Patrik Berglund, který zachytil mezi kruhy vyhození domácího obránce a jeho střelu švihem pokryl Devan Dubnyk svým ramenem.
     
    42:44
    Boj ve středním pásmu vyhrála Minnesota, která rozjíždí další ze svých útoků. Uspěje?
     
    43:05
    V prvním případě ne, ale později už Eric Staal pokračuje v útočném pásmu, kde ho doplnil Tyler Ennis, jenže na zbytek hráčů už počkat nestihl.
     
    43:38
    Výrazný Colton Parayko se na pravém kruhu dostal ke střele, kterou Devan Dubnyk vyrazil pouze před sebe a tlak St. Louis pokračoval. Nakonec ho završila nepřesná střela Joela Edmundsona, jenž neuspěl ránou od modré.
     
    44:22
    U branky St. Louis pálil pro změnu Daniel Winnik, jehož střela z bodu pro vhazování trefila jen brusli soupeře. Blues jedou do útoku!
     
    44:49
    Hostující celek zakončil svou akci nahozeným kotoučem z pravé strany, který pokryl Devan Dubnyk. Bude se vhazovat po jeho levici.
     
    45:05
    Mikko Koivu držel kotouč ve středu hřiště, snažil se přejít přes modrou čáru, za kterou ovšem ztratil puk a Alex Pietrangelo ho posunul až do obranného pásma soupeře.
     
    45:53
    Útočnou akci vytasilo také St. Louis, jmenovitě Patrik Berglund, jenž se u mantinelu obtočil kolem soupeře a nabil Coltonu Paraykovi. Zadák Blues okamžitě pálil z první a trefil jen Devana Dubnyka.
     
    46:10
    Blues pokračují ve své aktivitě ze druhé třetiny. Když už se ale dostanou do zakončení, často pálí jen ze stran od matinelu, nebo od modré čáry a Devan Dubnyk jejich pokusy dobře vidí.
     
    46:50
    Dmitrij Jaškin na útočné modré nezachytil nahozený kotouč svého parťáka a puk je tak v moci Minnesoty.
     
    47:00
    Puk znovu opustil hrací plochu a následovalo přerušení. Po další komerční přestávce už ale pokračujeme přesně třináct minut před koncem základní hrací doby.
     
    47:27
    St. Louis tlačí a svědčí o tom také výrazná střelecká převaha. Pokus číslo 34 vyslal z levé strany Kyle Brodziak, jenž se ovšem gólu nedočkal. Devan Dubnyk jeho střelu dobře viděl a nadále drží naděje svého týmu.
     
    47:56
    Vladimir Tarasenko zápasil se soupeřem o kotouč za brankou Minnesoty, až se u nich zjevil Paul Stastny, puk si přebral a z otočky pálil jen do Devana Dubnyka.
     
    48:18
    Zakázané uvolnění St. Louis stěhuje hru před jejich branku. Na tahu tak může být Minnesota, jejíž úspěšnost vhazování je dnes ovšem bídná.
     
    48:55
    Brayden Schenn operuje s kotoučem v útočném pásmu, kde se snaží kombinovat se svými spoluhráči. St. Louis drží puk kolem branky soupeře, ale drží ho jen u mantinelů a zády k brance.
     
    49:36
    Tento tlak gólovou tečku nepřinesl, naopak se museli Blues bránit. Rychlý kontr Wild šel i přes Erica Staala, jenž zpoza branky našel Natea Prossera, jehož dělovku Jake Allen pokryl.
     
    49:36
    Bude se vylučovat. Domácí útočník Marcus Foligno (MNS) porušil při vhazování pravidlo o postavení a dostává za to dvouminutový trest. Novinka mezi tresty by mohla být klíčovým zlomem.
     
    49:47
    Minnesota se okamžitě osvobozuje, ale brzy se bude muset vrátit. Alespoň nabrala cenné vteřiny.
     
    50:10
    Alex Pietrangelo pálil na levé straně pouze do zadního mantinelu a kotouč nakonec dojel až k brance St. Louis. To musí začít znovu...
     
    50:33
    Když už nemuseli zasahovat domácí, vyhodili se z útočného pásma útočníci Blues sami. První minuta přesilovky zůstane nevyužitá.
     
    51:17
    Patrik Berglund nezastavil kotouč na modré čáře, takže hosté nakrátko opustili útočné pásmo a poněkolikáté se do něj vrátili. Do střely se nakonec dostal Colton Parayko, ale trefil jen Devana Dubnyka.
     
    51:36
    St. Louis sice po velkém boji za modrou čárou udrželo útočné pásmo, jenže už útočí proti pěti hráčům Minnesoty. Marcus Foligno už opustil trestnou lavici.
     
    52:16
    Dmitrij Jaškin neúspěšně napadal rozehrávku Minnesoty, která se nakonec dlouhým nezachyceným pasem dostala až k zakázanému uvolnění – vhazování.
     
    52:46
    Domácí srazili kotouč mimo hrací plochu a opět nás čeká prostor pro komerční účely a úklid hrací plochy.
     
    53:11
    V útočném pásmu opět operují Blues, z jejichž řad tentokrát pálil Robert Bortuzzo a Devan Dubnyk si připisuje další čárku. Pokud dnes Wild urvou nějaké body, jedině kvůli svému brankáři.
     
    53:17
    Ztráta puku přinesla zajímavý útok Minnesoty skončil na levé strany u Ryana Sutera, jenže pálil pouze mimo branku.
     
    53:40
    Na druhé straně orazítkoval pouze mantinel Vladimir Tarasenko a následně si Mikko Koivu (MNS) zahrál za brankou na řezníka a dostává dvě minuty za sekání. St. Louis má už pátou přesilovku.
     
    54:30
    Velká škoda pro Blues! Alex Pietrangelo našel z modré čáry Vladimira Tarasenka, jenž z levého kruhu přenesl hru na Alexandera Steena, jenž stál na pravé straně sám, ale puk mu v první chvíli sklouzl po holi a po druhé střele už se vrhl Devan Dubnyk.
     
    54:37
    Domácí brankář likviduje i další střelecký pokus ze strany, čímž drží naděje svého týmu na bodový zisk.
     
    54:55
    Vladimir Tarasenko pálil ze středu hřiště a sražený kotouč dorážel ještě Paul Stastny mimo.
     
    55:20
    Ruský útočník o chvíli později chytře nahazoval kotouč na clonícího Vladimíra Sobotku, kterému se v těžké pozici zakončit nepodařilo.
     
    55:45
    Domácí vyhazují kotouč až za branku St. Louis, zatímco Mikko Koivu opouští trestnou lavici. Minnesota toto oslabení zvládla.
     
    56:02
    A tentokrát dostane početní výhodu ona! Robert Bortuzzo (STL) zasáhl Jasona Zuckera do obličeje vysokou holí a půjde si za tento zásah sednout na dvě minuty.
     
    56:32
    První půlminutky z přesilové hry už máme za sebou a Minnesota zatím nepředvedla kromě optického tlaku nic. St. Louis vyhazuje kotouč.
     
    57:00
    Wild roztahují hru hodně do šířky a kombinují převážně podél mantinelu. Dočkají se vhodné příležitosti?
     
    57:27
    Kleště se sevřely o něco více, až se dostal na levé tyčce do zakončení Eric Staal. Jake Allen si ale svou branku uhlídal.
     
    57:56
    Matt Dumba před vlastní modrou čárou upadl a Kyle Brodziak už se chystal ujet, jenže domácí hráč zaváhání napravil a puk ještě odpálil mimo.
     
    58:53
    Jason Zucker našel parádní přihrávkou najíždějícího Erica Staala, jenž přejel útočnou modrou čárou a svou střelu poslal do ramena hostujícího brankáře.
     
    59:16
    Prodloužení visí ve vzduchu. St. Louis se osvobozuje za cenu zakázaného uvolnění a musí se bránit.
     
    59:25
    Blues další vhazování úspěšně zvládají a opět dostávají kotouč daleko od své branky.
     
    59:47
    Hra se tam rychle vrátila a dokonce se v závaru dostal do zakončení Jason Zucker – bez úspěchu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Body si dnes rozdělíme – zaslouženě. Viděli jsme jen dvě branky, zato parádní podívanou, ve které měli navrch hosté. Prodloužení ve třech hráčích na obou stranách však rozhodují maličkosti a o majiteli druhého bodu může rozhodnout i velká porce štěstí.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely na branku: 24 – 41
    Přesilové hry: 0/3 – 1/5
    Trestné minuty: 10 – 6
    Vhazování: 40 % – 60 %
    Zablokované střely: 16 – 5
    Hity: 26 – 20
     
    Pokračujeme!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:11
    První útočnou akci nastavení začínají Blues.
     
    60:25
    Alex Pietrangelo míchal s kotoučem v útočném pásmu, v kruhu pro vhazování poslal puk na Vladimira Tarasenka, a ten pálil mimo.
     
    60:31
    Obránce St. Louis tentokrát střílel sám a podobně jako jeho spoluhráč pálil pouze mimo tři tyče.
     
    60:39
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Máme rozhodnuto. Domácí ujeli do přečíslení dvou na jednoho, MATT DUMBA našel na levé straně Charlieho Coyla, jenž vrátil kotouč na hůl svého parťáka, a ten ho pouze doklepl nad beton brankáře St. Louis – 2:1! Asistence: Charlie Coyle.
    60:39 Matt DUMBA - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Prodloužení netrvalo ani minutu a nakonec končí vítězstvím Minnesoty. No, hráči St. Louis budou zřejmě s bodem zklamání, na což mají právo. Zejména ve druhé polovině zápasu byli aktivnějším týmem, soupeře přestříleli, ale zahazovali šance a proti byl skvělý Devan Dubnyk. V prodloužení už výrazně zasahovat nemusel, zatímco Matt Dumba mířil přesně a rozhodl o výhře.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 25 – 42
    Přesilové hry: 0/3 – 1/5
    Trestné minuty: 10 – 6
    Vhazování: 39 % – 61 %
    Zablokované střely: 17 – 5
    Hity: 26 – 20
     
    Oba čeští hráči ve službách St. Louis byli vidět, měli několik šancí, ale všechny spálili a nakonec berou jen bod.
     
    Československá stopa v utkání:

    Vladimír Sobotka (STL) – 0+1, 3 střely, 0, 20:34 min.
    Dmitrij Jaškin (STL) – 0+0, 1 střela, 0, 10:20 min.
     
    O hvězdách je jasno. Zasloužený bronz bere Jake Allen, jenž pokryl řadu šancí Minnesoty, a kdyby jeho parťáci z útoku nepálili šance, mohl dnes slavit pohodlnou výhru. Ta nakonec patří Wild, o čemž rozhodl aktivní Matt Dumba a jedničkou dnešního zápasu je zcela zaslouženě Devan Dubnyk.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Devan Dubnyk (MNS) - 41 zák., 1 gól, 97,6 %
    2. Matt Dumba (MNS) - 1+1
    3. Jake Allen (STL) - 23 zák., 2 góly, 92 %
     
    Ještě vám dlužím informaci o divácích. Těch dneska přišlo 19 107 a byli slyšet!
     
    Tímto se s vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! (02:50:18)

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 5. Suter (Zucker, Dumba), 61. Dumba (Coyle) – 38. Berglund (Tarasenko, Sobotka)


    Minnesota Wild: Dubnyk – Dumba, Suter (A), R. Murphy, Brodin, Reilly, Prosser – Zucker (C), M. Koivu, Mikael Granlund – M. Foligno, E. Staal, Niederreiter – Stewart, Coyle, Winnik – Z. Mitchell, Cullen, Ennis.
    St. Louis Blues: Allen – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bouwmeester, Bortuzzo – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz (A) – Steen (A), Stastny (A), Jaškin – Berglund, Sobotka, Brodziak – Upshall, Pääjärvi, Blais.

    Rozhodčí: G. Rank, K. Sutherland – D. Nansen, K. Nagy

    Diváci: 19 107
    thejrc.org