Minnesota – St. Louis 2:1 (po pr.) | Vancouver – Toronto 2:1 (kon.) | Montreal – Detroit 10:1 (kon.)
Tampa – San Jose 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 4:3 (kon.)
Arizona – New Jersey 5:0 (kon.) | Nashville – Anaheim 3:2 (2:0 po s.n.) | Carolina – Florida 3:2 (po pr.)
Dallas – Chicago 3:2 (2:0 po s.n.) | Calgary – Edmonton 5:7 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Toronto Maple Leafs
Neděle 03.12.2017, 01:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:20
    Frederik Andersen naskočil na střídačku a Maple Leafs to zkouší při hře bez brankáře!
    57:08 James VAN RIEMSDYK - 2:1
     
    57:08
    Toronto právě vstřelilo branku!
    JAMES VAN RIEMSDYK v mezikruží skvěle tečoval střelu Morgana Riellyho od modré čáry a puk skončil pod horní tyčí! Jacob Markström v závěru utkání přišel o čisté konto a Maple Leafs se dostali na dostřel! Asistence: Morgan Rielly a Andreas Borgman.
     
    53:57
    Roman Polák se ocitl ve velkých problémech, když nejprve neudržel útočnou modrou čáru a poté svou střelou, která byla zablokována, založil protiútok Canucks. Frederik Andersen vyjel z brány a skončil na ledě, domácí hokejisté toho ale nedokázali využít a nedostali se ke střele!
     
    48:49
    Mitchell Marner vypálil od modré čáry a Jacob Markström jeho pokus mířící do levého horního rohu brány skvěle vyrazil pravým ramenem mimo!
     
    47:14
    Daniel Sedin na pravém křídle z nulového úhlu přihrál před bránu a Loui Eriksson na vzdálenější levé tyči zdánlivě zakončoval do prázdné brány, jeho střelu z blízkosti ale Frederik Andersen vyrazil pravým betonem!
     
    42:09
    Andreas Borgman od modré čáry pálil na levém křídle vedle předního horního rohu brány a další šanci měl James van Riemsdyk, který zakončoval u levé tyče z otočky, a klečící Jacob Markström puk podržel!
     
    41:31
    Před bránou Canucks vznikl obrovský závar a Jacob Markström byl dole, Connor Brown toho ale v blízkosti levé tyče nedokázal trestuhodně využít!
     
    39:49
    Roman Polák na pravém křídle krásně vypálil od modré čáry a Jacob Markström jeho pokus mířící těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči výborně vykopl pravým betonem!
    38:37 Jake Virtanen i přes ztrátu hole dokázal zakončit únik!
     
    38:37
    Jake Virtanen se řítil do samostatného úniku, během něhož na chvíli ztratil hůl, rychle ji ale chytil zpět do rukou, a přestože ji nedržel ideálně, vystřelil vedle pravé tyče! Vzápětí puk dojel a zpětnou diagonální přihrávkou našel v levém kruhu najíždějícího Bo Horvata, jehož střelu Frederik Andersen podržel. Reklamní přestávka.
     
    36:38
    Roman Polák na pravém křídle vypálil od hrazení z úhlu a dorážka po zákroku Jacoba Markströma skončila na boční síti! Maple Leafs dnes není přáno.
    33:55 Stecher krvácel poté, co obličejem zablokoval kotouč
     
    33:55
    Troy Stecher to dnes nemá snadné a na ledě se objevila krev poté, co zablokoval bekhendový pokus Mitchella Marnera z pravého kruhu pro vhazování!
     
    31:05
    Mitchell Marner dostal dvě minuty za podržení a Canucks si zahrají první přesilovou hru v zápase.
     
    27:39
    Nazem Kadri skvěle tečoval puk před bránou, jenže Jacob Markström předvedl ještě lepší zákrok a Canucks se poté podařilo puk vyhodit z obranného pásma!
    26:41 Markström vytáhl střelu Nylandera na horní tyč!
     
    26:41
    William Nylander napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování k nádherné střele zápěstím, která se od pravého ramene Jacoba Markströma odrazila do horní tyče a ven!
     
    26:10
    Nikolaj Goldobin dostal dvě minuty za sekání a Toronto si po skončení reklamní přestávky zahraje druhou přesilovou hru v řadě.
     
    24:02
    Nazem Kadri číhal po nahození od modré čáry z pravého křídla na vzdálenější levé tyči, z blízkosti ale Jacoba Markströma nepřekonal!
     
    19:46
    William Nylander z levého kruhu nahodil puk na vzdálenější pravou tyč, kde puk usměrnil nad Josh Leivo!
     
    18:20
    Daniel Sedin dostal dvě minuty za hákování poté, co v kruhu pro vhazování fauloval Joshe Leiva.
    11:37 Jacov Markström se jako pružina napínal na čáře
     
    11:37
    Zach Hyman a Auston Matthews byli před bránou, po přihrávce zpoza ní ale nedokázali skórovat!
    11:14 Alexander EDLER - 2:0
     
    11:14
    Vancouver právě vstřelil branku!
    ALEXANDER EDLER v levém kruhu pro vhazování po přihrávce Henrika Sedina z pravého křídla napřáhl ke krásné střele zápěstím, kterou nad pravým ramenem Frederika Andersena zamířil do bližšího levého horního rohu brány! Nádherná branka v poskytnuté výhodě a Canucks vedou 2:0. Asistence: Henrik Sedin a Daniel Sedin.
    04:52 Markus GRANLUND - 1:0
     
    04:52
    Vancouver právě vstřelil branku!
    MARKUS GRANLUND napřáhl před levým kruhem pro vhazování ke krásné táhlé střele zápěstím, která nad lapačkou Frederika Andersena zamířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Vancouver vede 1:0!
     
    04:11
    Matt Martin na vrcholu pravého kruhu napřáhl ke krásné střele zápěstím, která mířila do bližšího pravého horního rohu brány, jenže Jacob Markström rychle máchl lapačkou a na jeho semaforu zasvítila červená!
     
    02:17
    James van Riemsdyk se ocitl v blízkosti levé tyče v první slibné brankové příležitosti, jenže puk zřejmě bez přispění Jacoba Markströma zamířil nad bránu!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 5. M. Granlund, 12. Edler (H. Sedin, D. Sedin) – 58. J. van Riemsdyk (Rielly, Borgman)


    Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – Edler, Ch. Tanev (A), Del Zotto, D. Pouliot, B. Hutton, Stecher – Goldobin, Horvat, Boeser – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Eriksson – Bärtschi, Gagner, Vanek – B. Gaunce, M. Granlund, Virtanen. Hlavní trenér: Travis Green.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Borgman, R. Polák – Hyman, Matthews, Marner – Marleau (A), Leivo, Co. Brown – J. van Riemsdyk, Kadri, Komarov (A) – M. Martin, D. Moore, W. Nylander. Hlavní trenér: Mike Babcock.

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Justin StPierre. Čároví: Lonnie Cameron, Kiel Murchison

    Diváci: 18865
    thejrc.org