Minnesota – St. Louis 2:1 (po pr.) | Vancouver – Toronto 2:1 (kon.) | Montreal – Detroit 10:1 (kon.)
Tampa – San Jose 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 4:3 (kon.)
Arizona – New Jersey 5:0 (kon.) | Nashville – Anaheim 3:2 (2:0 po s.n.) | Carolina – Florida 3:2 (po pr.)
Dallas – Chicago 3:2 (2:0 po s.n.) | Calgary – Edmonton 5:7 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
New Jersey Devils
Neděle 03.12.2017, 02:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (05:11:21)
     
    Československá stopa v utkání
    Marek Langhamer (ARI) ani Pavel Zacha (NJD)
    do hry nezasáhli.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Scott Wedgewood (ARI) 28 zák., 0 gólů, 100,0%
    2. Derek Stepan (ARI) 1+1
    3. Dylan Strome (ARI) 1+0.
     
    Střely na branku: 27 – 28 (14:8, 4:15, 9:5).
     
    Je dobojováno! Arizona se po několika sekundách hry dostala v první třetině do vedení a to postupem času navýšila až do finální podoby 5:0. New Jersey nesehrálo nejhorší zápas, ten ale rozhodly především výkony gólmanů. Tím spokojenějším bezesporu bude Scott Wedgewood, který před pár týdny přestoupil ke Kojotům právě z organizace Devils, a dnes vychytal druhou nulu v kariéře. Dalším momentem, jenž zpříjemnil Arizoně úvodní domácí výhru v základní hrací době, byl premiérový gól Dylana Stromea, jenž byl v roce 2015 draftován ihned po Connoru McDavidovi a Jacku Eichelovi.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Diváci na nohou aplaudují domácím hráčům, kteří předvedli nejlepší výkon v sezóně a mohou si užívat vysoké vítězství!
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:42
    Velcí kamarádi Max Domi a Anthony Duclair se utrhli do rychlého brejku. Druhý jmenovaný po svém blafáku ale nezvedl puk nad Kinkaida.
     
    58:18
    Strome získal puk ze souboje u krátkého mantinelu. Autor posledního gólu dnes dostává hodně prostoru a důvěru splatil velmi dobrým výkonem.
     
    57:38
    Jenom to zahučelo poté, co se Blake Coleman zničehonic ocitl v dobré šanci. Svou střelu ale nenatlačil mezi tři tyče a Wedgewood si mohl oddechnout.
     
    56:32
    Domácí viditelně polevili a už jenom čekají na závěrečný klakson. Kinkaidovi stačil rutinní zákrok proti nástřelu ze střední třetiny.
     
    55:17
    New Jersey po oddechovém čase zamklo kojoty u Wedgewooda. Hayes ani Boyle svými opakovanými střelami na nule domácího gólmana ale nic nezměnili.
     
    54:48
    Puk šel z hokejky Boyle mimo branku a následně do ochranné sítě. Poslední pětiminutovka už bude pro Devils spíše utrpením.
    53:36 Dylan STROME - 5:0
     
    53:36
    Arizona právě vstřelila branku!
    Velká radost v Glendale! Pátý gól přidává muž, který na něj čekal opravdu dlouho! DYLAN STROME využil Fischerovy pobídky na osu hřiště a přízemní střelou zápěstím našel mezeru mezi betony Kinkaida, čímž upravil skóre na 5:0! Hráč, který přes velká očekávání v NHL spíše paběrkuje, se dočkal první trefy v kariéře! Asistence: Christian Fischer, Clayton Keller.
     
    53:03
    Schennovu sraženou střelu se v pravém kruhu snažil dostat na branku Martinook, ale rovněž nepřekonal prvního bránícího hráče Devils.
     
    52:45
    Pátý zásah mohl přidat Richardson, který po přihrávce od Domiho naznačením střely zaskočil Vatanena, ale nakonec zleva nevystřelil mimo dosah Kinkaida.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 1. Demers (Stepan), 20. Stepan (Rieder, Connauton), 38. Martinook (Connauton, Richardson), 53. Goligoski (Duclair, D. Strome), 54. D. Strome (Fischer, Keller)


    Arizona Coyotes: Wedgewood (Langhamer) – Demers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Goligoski (A), Connauton, Hanley – Rieder, Stepan, Perlini – Keller, Dvorak, Domi – Rinaldo, Richardson (A), Martinook – Fischer, D. Strome, Duclair.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – Vatanen, A. Greene (C), Severson, J. Moore, Lovejoy, Butcher – Bratt, Hischier, Hall (A) – Ma. Johansson, Zajac (A), J. Hayes – Stafford, Coleman, Gibbons – Noesen, Boyle, Wood.

    Rozhodčí: McIsaac, Dwyer – Alphonso, Galloway

    Diváci: 14 338
    ocianews.com