Sparta – Jihlava 6:5 (po pr.) | Zlín – Pardubice 5:2 (kon.) | Liberec – Litvínov 4:3 (po pr.)
Mountfield HK – Kometa Brno 1:0 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Třinec 4:3 (po pr.) | Olomouc – Vítkovice 0:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Chomutov 5:0 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
6:5 (2:1, 2:3, 1:1 - 1:0)
HC Dukla Jihlava
Neděle 03.12.2017, 15:00 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:23 Richard JARŮŠEK - 6:5
     
    60:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé! RICHARD JARŮŠEK využil chybné rozehrávky Jihlavy a ocitl se sám před Voldenem, jehož prostřelil ranou mezi vyrážečku a beton. Sparta nakonec vítězí! Bez asistence.
    58:23 Robert ŘÍČKA - 5:5
     
    58:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    V O2 areně zní známá píseň "pátá, právě teď odbila", v tomto momentě však nejde ani tak o radost zrovna z páté branky, ale z vyrovnání. Spartě se vyplatila hra bez brankáře, před Voldenem si vytvořila tlak a ROBERT ŘÍČKA poté propálil všechno, co mu stálo v cestě. Brankáři Dukly proklouzl kotouč mezi betony, nutno však dodat, že nemohl vůbec nic vidět. Asistence: Petr Vrána a Richard Jarůšek.
     
    57:38
    Sparta to zkouší bez brankáře v šesti bruslařích!
     
    48:13
    Miroslav Forman je vyloučený za krosček a Sparta se bude 1:03 bránit ve třech!
     
    48:13
    Skutečně neuvěřitelný závar před sparťanskou brankou! Puk už ležel za Honzíkem a stačilo, aby se došoural za brankovou čáru. Pohotově se však vrhl uchránit brankoviště obránce Michálek, který zřejmě rukavicí zabránil dalšímu jihlavskému hráči v zakončení do odkryté klece.
     
    47:16
    Pražané navíc budou hrát v oslabení. Obránce Tomáš Dvořák dostává menší trest za hákování.
    46:29 Erik de la Rose - 4:5
     
    46:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    Sparta si znovu koledovala a obrat je dokonán! Kapitán Jihlavy Čachotský poslal puk k modré čáře, kde byl nabruslený obránce ERIK DE LA ROSE, jehož dělovka mířila přesně do pravého horního růžku nad Honzíkovu vyrážečku. Dukle se tak povedl senzační obrat z 1:4 na 5:4 a její fanoušci jsou v extázi! Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    45:40
    Tomáš Jiránek vypálil z kruhů a jeho důrazná střela se prudce odrazila od vzdálenější tyče!
     
    41:20
    Sparta si zahraje přesilovou hru. Dnes podruhé vyloučený Adam Zeman odchází na trestnou lavici za hákování.
     
    35:35
    Sparta si celkem pochopitelně bere oddechový čas. Trenéři Výborný a Nedvěd budou chtít uklidnil své mužstvo.
    35:35 Erik de la Rose - 4:4
     
    35:35
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavě se podařilo ze stavu 4:1 pro Spartu nejen dostat zpět do zápasu, ale dokonce vyrovnat! Sparťané už dlouho hořeli v obranném pásmu a o branku si koledovali. Obránce ERIK DE LA ROSE si vzal puk, nikým neatakován projel kolem mantinelu za branku domácího týmu a obránci ho nechali také vyjet přímo před ni. Zadák Jihlavy pak ve stoprocentní šanci jednoduše poslal puk za Honzíkova záda. Tak to je studená sprcha pro Spartu! Asistence: Adam Zeman a Petr Šidlík.
     
    34:59
    Jihlava pokračuje v tlaku, Sparta je v problémech!
     
    33:19
    Střídání v týmu HC Sparta Praha: ze hřiště odchází Sami Aittokallio, přichází David Honzík.
    33:19 Lukáš ŽÁLČÍK - 4:3
     
    33:19
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava sice za dvě minuty přesilové hry nevymyslela nic, čím by Spartu překvapila, nyní si to však vynahradila. Obránce Kajínek nahazoval puk od modré čáry na Aittokallia, kde další parádní teč předvedl LUKÁŠ ŽÁLČÍK. I s tímto mohl finský brankář jen těžko něco dělat, přesto Sparta střídá gólmany. Asistence: David Kajínek a Filip Seman.
     
    30:59
    Domácí obránce Jan Švrček si připíše dvě minuty do statistiky trestů. Krosčekem počastoval protihráče a jde sedět.
    26:59 Vlastimil DOSTÁLEK - 4:2
     
    26:59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Videorozhodčí posvětil druhý gól Jihlavy, která tak opět udeřila zčistajasna. Tentokrát dobře napadala Dukla, která díky důraznému pressingu získala puk, a ke střele se dostal Skořepa. Jeho střelecký pokus pak šikovně tečoval VLASTIMIL DOSTÁLEK a Aittokallio už nemohl na změnu směru reagovat. Asistence: Josef Skořepa.
    26:20 Petr VRÁNA - 4:1
     
    26:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí měli znovu velký tlak a vytěžili z něj další gól! Velkou zásluhu na čtvrté brance pražského celku má Říčka, který dostal pod tlak obránce Stříteského, jenž trestuhodně ztratil puk před vlastní brankou. Kotouč se poté dostal do mezikruží k PETRU VRÁNOVI, a ten mazácky zavěsil pod horní tyč! Střílí tak svou druhou branku v sezoně. Asistence: Robert Říčka.
     
    26:00
    Obránce Petr Kalina si sjel mezi kruhy, dostal přesnou přihrávku a vypálil do horní tyčky!
    23:37 Lukáš PECH - 3:1
     
    23:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí jdou znovu do dvoubrankového vedení! Obránce Dvořák našel krásnou přihrávkou z vlastního pásma LUKÁŠE PECHA nabrusleného na druhé modré čáře. Zkušený šikula se poté řítil sám na brankáře, kterého překonal střelou mezi beton a vyrážečku. Pech se tak dnes podílel zatím na všech brankách Sparty! Asistence: Tomáš Dvořák.
     
    20:47
    Richard Jarůšek už se dostával do zajímavé šance, ale na poslední chvíli byl podražen Adamem Zemanem, který odchází na trestnou lavici.
     
    16:18
    Přesilová hra pro hostující tým. Obránce Tomáš Pavelka se provinil držením protihráče a půjde pykat.
    15:04 Jiří RYS - 2:1
     
    15:04
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ze své čtvrté střely Jihlava z nenadání skóruje! Útočník JIŘÍ RYS vjel s pukem po pravém mantinelu do útočného pásma a v nouzi zkusil vystrašit Aittokallia střelou k první tyči. Finský gólman si prostor nepohlídal a Sparta poprvé inkasuje. Asistence: Petr Ulrych.
    11:54 Andrej KUDRNA - 2:0
     
    11:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Už se k tomu nějakou chvíli schylovalo a nyní skutečně Sparta zvyšuje na 2:0. Pech nahrál na modrou čáru obránci Dvořákovi, jenž počkal na vhodný okamžik a vypálil švihem. Puk z jeho hole pak ideálně tečoval v parádní formě hrající ANDREJ KUDRNA a Volden neměl šanci zareagovat. Asistence: Tomáš Dvořák a Lukáš Pech.
     
    09:51
    Sparta měla velkou šanci navýšit vedení! Nor Alexander Reichenberg se prokličkoval mezi jihlavskými hráči až do mezikruží a odtud poslal Voldenovi střelu do protipohybu. Brankář Dukly však skvěle zakročil lapačkou.
    00:56 Lukáš PECH - 1:0
     
    00:56
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se nakonec opravdu mohou radovat z první branky zápasu! Nejproduktivnější sparťan LUKÁŠ PECH pálil na Voldena z levého kruhu, který puk betonem utěsnil k tyči. Videozáznam však odhalil, že puk již byl za brankovou čarou. Asistence: Andrej Kudrna a Juraj Mikuš.
     
    00:56
    Hra se ovšem znovu přelila před branku Dukly a Sparta už se radovala z gólu! Rozhodčí však domácí uklidňují a jdou zkontrolovat situaci na videu.
    Marken.cz

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 1. Pech (Kudrna, Mikuš), 12. Kudrna (Tomáš Dvořák, Pech), 24. Pech (Tomáš Dvořák), 27. P. Vrána (Říčka), 59. Říčka (P. Vrána, Jarůšek), 61. Jarůšek – 16. Rys (Ulrych), 27. Dostálek (Skořepa), 34. Žálčík (Kajínek, F. Seman), 36. de la Rose (Zeman, Šidlík), 47. de la Rose (Čachotský)


    HC Sparta Praha: Aittokallio (34. Honzík) – Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Mikuš, Tomáš Dvořák, Švrček – Jarůšek, P. Vrána (A), Říčka – Kudrna, Pech, Smejkal – Forman, J. Hlinka (C), Kumstát (A) – Uher, Černoch, Reichenberg – Rousek.
    HC Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – Suchánek, de la Rose, Šidlík, Stříteský, Ulrych, Kajínek, J. Zdráhal, D. Váňa – Jiránek, Skořepa (A), Dostálek – L. Květoň, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, F. Seman, Žálčík – Diviš (A), Rys.

    Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda – Blümel, Pešek

    Diváci: 8041
    thejrc.org