Nové Zámky – Trenčín 1:5 (kon.) | Košice – Nitra 7:2 (kon.) | Zvolen – Žilina 4:1 (kon.)
Detva – Banská Bystrica 2:3 (0:1 po s.n.) | Lipt. Mikuláš – Poprad 3:4 (po pr.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
1:5 (0:2, 1:3, 0:0)
HK DUKLA Trenčín
sk Neděle 03.12.2017, 16:00 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dukla Trenčín potvrdila svoju líderskú pozíciu a v Nových Zámkoch triumfovala jasne o štyri góly. Hostia síce nepredviedli najlepší vstup do zápasu, keď ich domáci hokejisti v prvej tretine prestrieľali, ale napriek tomu viedli po dvadsiatich minútach o dva góly po presných zásahoch Gašparoviča a Pardavého. V prostrednom dejstve už mali Trenčania herne navrch, čo potvrdili ďalšími troma gólmi z hokejok Ölveckého, Hossu a Vargu. Nové Zámky za rozhodnutého stavu už iba skorigovali na konečných 1:5, keď sa presadil Lantoši. (18:31:50)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:10
    Róbert Lantoši vyskúšal prekonať trenčiansku defenzívu individuálnym prienikom, ale rýchlo narazil na dvojicu protihráčov.
     
    58:25
    Radek Dlouhý nemal rýchlosť na ľavom krídle, a tak radšej vystrelil takmer od modrej čiary. Jeho pokus minul novozámockú bránu.
     
    57:19
    Novozámčania zase nevyužili presilovú hru. Dukla Trenčín si udržala stopercentnú bilanciu v oslabeniach.
     
    56:39
    Michal Valent predviedol výborný zákrok lapačkou, keď do nej schoval prudký príklep Saliju od modrej čiary.
     
    56:12
    Plášil si vypýtal puk na modrej čiare, bol úplne sám, ale napriek dostatku času na zamierenie nedokázal prekonať Valenta.
     
    55:19
    Nové Zámky dostávajú ďalšiu presilovkovú výhodu. Trenčania zle vystriedali a chvíľu hrali v šestici. Trest si odpyká Juraj Bezúch.
     
    54:52
    Trenčanom nevyšla rozohrávka z vlastného obranného pásma. Nepresný pas prešiel cez celé ihrisko až na zakázané uvoľnenie.
     
    54:40
    O víťazovi dnešného stretnutia je už dávnejšie rozhodnuté. Momentálne sa len dohráva, pretože Dukla kráča za trojbodovým triumfom.
     
    53:37
    Dukla Trenčín hrá v plnom počte. Vylúčený Ölvecký si mohol pohodlne odsedieť svoj dvojminútový trest, Nové Zámky boli v presilovke bez gólovej šance.
     
    52:20
    Marcel Hossa si skúsene podržal puk, pozrel sa, aké má možnosti a napokon zvolil vyhodenie cez všetky čiary.
     
    51:37
    Nasleduje ďalšia presilovka Nových Zámkov. Tentoraz dostal dve trestné minúty Peter Ölvecký, ktorý sa dopustil vrazenia na mantinel.
     
    51:15
    Novozámčanom dnes nevychádzajú presilovky. V závere početnej výhody nevyužili neprehľadnú situáciu pred bránou a Škoda neprekonal Valenta.
     
    50:00
    Michal Valent neudržal Novotného nahodenie od modrej čiary, ale puk získali jeho spoluhráči, ktorí ho vyhodili až k Romančíkovi.
     
    49:15
    Domáci hokejisti môžu znížiť v presilovej hre. Dve trestné minúty za seknutie si odpyká český útočník Trenčína Radek Dlouhý.
     
    48:46
    Marcel Hossa využil priestor na ľavom krídle, zvolil jednoduché zakončenie príklepom, ale Patrik Romančík podržal svoj tím.
     
    48:20
    Dukla si pohodlne stráži komfortný náskok. Hostia sa už príliš netlačia dopredu a hrajú na istotu.
     
    47:15
    Arturs Salija sa ocitol vo výbornej pozícii pred trenčianskou bránou. Lotyšský obranca však zblízka nemieril presne.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 39. Lantoši (Šimun) – 4. Gašparovič (Holenda), 16. Pardavý (Švec, Hudec), 24. Ölvecký (Bezúch, Radivojevič), 30. Hossa (Frühauf, Varga), 38. Varga (Sojčík, Hossa)


    HC MIKRON Nové Zámky: Foltán (24. P. Romančík) – Látal, Salija, Novák, Plášil, M. Jass, Hruška, Trávniček, Trška – Zbořil, Novotný, Cetkovský – Fábry, Škoda, K. Jass – Varga, Šimun, Lantoši – Štumpf, Rehák, Dubec.
    HK DUKLA Trenčín: Valent – L. Romančík, Starosta, Frühauf, Cebák, Bohunický, Holenda, Pač, Špankovič – Radivojevič, Ölvecký, Bezúch – Hossa, Sojčík, Varga – Mikula, Dlouhý, Gašparovič – Švec, Pardavý, Hudec.

    Rozhodčí: Novák, Goga – Orolín, Tvrdoň.
    ocianews.com